2009-06-09

Hortensiat - Hydrangeas

Loppukeväästä takapihallemme ilmestyi pari hortensiaa.

We have had a couple of hydrangeas at our backyard since this spring.

Pikkuneiti niitä huolella hoitaa.

Our little one likes to take care of them.

Ja kauniisti nuo kukkaset kukkivat.

And the bloomings look so nice.

Väri on muuten alkanut jo vaihtumaan vaaleanpunaisemmaksi, hortensian väriin kun taitaa vaikuttaa maan Ph-arvot.

And the color of the bloomings has already started to change into pinkish color, since the Ph-readings of the soil affect the coloring.

Kauniita ovat kukkaset, mutta pelottaa jo etukäteen kuinka kestävät takapihalla kesän kuumuutta meidän lomaillessamme jo kohta Suomessa. Yli neljäänkymmeneen kipuaa jo asteet kuumimmillaan ja pelkään, etteivät ole ennättäneet juurtua kunnolla, ilman jatkuvaa kastelua kestääkseen.

These flowers are so beautiful, but I am a bit conserned how these beauties will survive the summer heat when we are visiting Finland. The temperature will rise above 100 fahrenheit and I am not sure if the roots are strong enough to handle the heat without constant watering.

11 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Hortensiat ovat kauniita.
Tervetuloa koti-Suomeen. Täällä ei nyt tällä hetkellä ole vaaraa kasvien kuivuminen, vaan lähinnä hukkuminen ja kylmettyminen.
Vettä sataa ja pahuksen kylmä :S

Mari kirjoitti...

Kauniita hortensioita! Kylläpä teillä on melko lämmintä siellä kesäisin ;) Meillä oli lauantaina kokonaiset 4 astetta...

Sari kirjoitti...

Hei Tilu ja kiitos. Hortensiat ovat kyllä tosi kauniita ja tässä meidän naapurustossa on aivan valtavia hortensioita talojen reunustoilla. Nämä meidän ovat vielä niihin verrattuna vähän pienokaisia ja hirvittää, kuinka tosiaan selviävät kuuman kesän yli...

Huih, kylmältä kuulostaa kelit Suomessa. Mutta jospa ne jo kahden viikon päästä olisivat hitusen lämpöisemmät. Toivottavasti.

Sari kirjoitti...

Hei Mari. Taisimme kirjoitella tänne samaan aikaan. Täällä kesät ovat ihan hirmu kuumia, joten kukkaparat ovat kyllä koetuksella. Etenkin nämä, kun olemme ne vasta noin kuukausi sitten istuttaneet...

Marsuliini kirjoitti...

Ihanan värisiä hortensioita ja niin kauniita kuvia! Siellä näyttää neidin vaatetuksesta päätellen olevan melko lämmin :)
Toivottavasti ei liian kuuma..

Sari kirjoitti...

Marsuliini, kuuma on jo ja kohta jo liiaksikin. Joten aika on jo pakata kimpsut ja tulla kesäksi Suomeen. Yli 40 asteen helle ei ole mua varten...

Sirkka kirjoitti...

Hortensiat ovat kyllä ihanimpia kukkia,,niitä täytyy olla aina!!:))'tosin viihtyvät varjossa paremmin..
Tyttäresi on kuin itse kaunotar kukkien lomassa, minkä pienenä oppii sen ...taitaa!:)
Kaunista!!

Ihana lököilypaikka sinulla on riippukeinussa sekä kaunis pöytä setti.' Sekä vadelma juustokakku on tosi hyvää, itekkin sitä aina silloin tällöin väsään..

Iloa ja onnentunnetta päivääsi!

Heidi kirjoitti...

Kauniita hortenssioita :)Itse haaveilen suurista hortenssiapuskista, mutta kovin kituliailta näyttävät talven jälkeen.
Aurinkoista päivää:)

Nina kirjoitti...

Suloinen kukkaistyttö siellä ahkerana, ihanaa kun on apulainen!:)
Hortensioita ei voi olla rakastamatta. Tosi kiva, että ovat pikkuhiljaa yleistyneet täällä Suomessakin, ennenhän niitä sai vain äitienpäiviksi kauppoihin.

Meidän pihamaa on niin hapan, että ostamani valkoinen hortensia on sävyltään lähes taivaan sininen.

Toivotaan, että upeat hortensiasi kestävät helteet!

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Heippa Sar!

Pitkästä aikaa :)... Aivan ihanat nuo hortensiat! Meillä ihan suosikkeja puutarhassa kun ne on niin helppohoitoisia, ovat todella kauniita ja kukkivat useita kuukausia.

Meidän syvänvaaleanpunaiset ovat nyt pikkuhiljaa puhkeamassa kukkaan, ja sini/liilasävyiset puhkeavat kukkaan heinäkuun puolella ja kukkivatkin ihan lokakuun loppuun asti.


Mukavaa loppuviikkoa sinne teille :)!


terkuin,
Nona

Sari kirjoitti...

Hei Sirkka ja kiitos kommentistasi. Olen koettanut laittaa nuo hortensiat hivenen varjoisampaan paikkaan, ison puun alle, mutta kyllä tuohonkin jonkun aikaa päivästä aurinko porottaa. Että saas nähdä... Pikkuneiti tykkää tonkia puutarhassa, katsotaan kuinka on vanhemmiten.

Hei Nina, juu, apulainen on omasta takaa. Mä muuten just eilen aamulenkillä käydessäni näin erään naapuritalon pihalla aivan sinisen, järkyn ison hortensian ja ihastelin, että onpa upea väri!

Moi Nona ja kiva nähdä sinua täällä pitkästä aikaa! Hortensiat ovat kyllä tosi kauniita ja hauskaa, miten nuo värisävyt muuttuvat. Itsellä molemmat kukat olivat lilan sävyisiä, mutta ainakin toinen on hyvää vauhtia muuttunut vaaleanpunaiseksi.