2009-04-19

Uudet tuolinpäälliset - New cushions

Hei vaan. Sunnuntaissa mennään taas ja viikonloppu onkin ollut täynnä ohjelmaa. On ollut Suomi-koulua, pikkuneidin jalismatsia, garage saleen valmistautumista (miltei kaikki ylimääräinen on jo ullakolta ja varastoista kaiveltu ja onhan tuota, ylimääräistä vaikka kuinka). Niin ja leffahöperönä tuli vielä käytyä elokuvissakin kaiken tohinan keskellä.

Hello. It's Sunday again and our weekend was full of chores. We soccer, school and I have tried to prepare myself and my big piles of extra stuff to the coming garage sale I am gonna hold with two of my friends. And wow! I have so much stuff to sell, it's almost embarrassing.

Pääsiäiskoristeetkin on jo miltei kaikki korjattu pois esiltä, muutamaa pupusta lukuunottamatta. Ja sainpa keittiön tuoleihinkin uudet, somat päälliset, jotka olivat kyllä tosi edullinen löytö. Vain 5 taalaa kipale läheisestä poistomyymälästä.

I've put away almost all our Easter decorations, except for couple of cute bunny rabbits that I still have in our family room. And I also find some cute, new cushions for our kitchen room chairs. They were a bargain, only $5 a piece at a local outlet store.


Keittön ilme on nyt vähän keväisempi, mutta kuvassa vielä yksi pupuherra on keittiönpöydällä käpysiä pitelemässä. Kävyt olen muuten löytänyt läheisestä puistosta.

Olen muuten harkinnut keittiön pöytäryhmän maalaamista valkoisella jo pidemmän aikaa. Vinkkejä? Kannattaako? Toisaalta pidän kaluston tuomasta kontrastista valkoisessa keittiössämme, mutta jostain kumman syystä valkoinen nyt kiehtoo ja tekisi mieli nämäkin nyt maalata, kun olen vauhtiin päässyt ja maalipensselin kanssa jo heilunut useamman huonekalun suhteen...

Our kitchen looks a bit more spring like now, and in the image you can still see one bunny rabbit holding those large pine cones found from a park close to our house.

By the way, I have thought about painting the kitchen table set white. Any thoughts? Would it be worth it? In some ways I like the contrast this set brings to our white kitchen, but on the other hand I would love this set to be white. I don't know if it has anything to do with the fact that I have been painting some furniture in the past couple of weeks and turned a lot of furniture from black to white...

Tällaiset ovat löytämäni istuintyynyt. Kauniita ruusuja ja muutenkin romanttista meininkiä, eikö vain?

These are the cushions I found. Pretty roses and a little bit of romantic feel, right?

Tässä yksi tyynyistä vielä läheltä kuvattuna. Onneksi ovat puuvillaa ja konepestävät, muuten eivät oikein toimisi meidän sottapyttyperheen jokapäiväisessä käytössä.

And here is one of the cushions up close. These are cotton and machine washable, otherwise the wouldn't really work in our messy little household.

Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!
Have a nice Sunday!


Sari

28 kommenttia:

Chrissy kirjoitti...

Lovely post and cushions, one fetish I have is pillows they just add so much to a room!! all the best, Chrissy

Marsuliini kirjoitti...

Ihanat tyynynpäälliset! Ovat myös kovasti minun makuuni.. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne toiselle puolelle maapalloa :)

Sari kirjoitti...

Hi Chrissy and thank you for your visit and comment! Cushions are my weakness too, I have to admit... Along with some other weaknesses... ;-) But the truth is that pillows add so much to any room, just as you said! Hope to see you here again Chrissy! Have a wonderful Sunday!

Sari kirjoitti...

Hei Marsuliini ja kiitos kommentistasi. Ihastuin näihin tyynyihin samantien ja sattumalta löysin vielä saman sarjan muitakin tekstiilituotteita, joten tätä kuosia nyt sitten riittää... ;-)

hiiriemo kirjoitti...

Tosi kauniit tyynyt! Minä en ole uskaltanut vuosiin pitää meillä pehmusteita sisätuoleissa. Olisivat kyllä aika herkut.

Kaunis keittiö sinulla!

MariaK kirjoitti...

Aivan ihana tuo teidän keittiö! Ja nuo pehmusteet... :)
Ymmärrän intosi maalipensselin suhteen, mutta pidän kyllä tuosta ryhmästä ehkä enemmän noin... Kontrasti on hyvä ja väri kaunis. (Lakkapinnan hiomisessa voi olla kova työ, muuten.)
On teillä vaan kyllä Niin Kaunis Koti! Jotain hieman amerikkalaista runsautta yhdistettynä skandinaaviseen selkeyteen ynnä keskieurooppalaista pehmeyttä. Niin ihana! :)
(Äh, blogaan pimeässä ja kirjoitusvirheitä piisaa... Kait tästä jotain selvää saa?) :))

Anu kirjoitti...

Pehmustetuilla tuoleilla on vaan niin mukava istua...varsinkin kun sen kiskaisee pois ja vertaa ilman pehmustetta istumiseen:)
Sama täällä,konepestävät pitää olla,muuten ei tule mitään.
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne teille!!!

Hannele kirjoitti...

Nätit.

Sari kirjoitti...

Hiiriemo. Juu, ei meilläkään ole ollut pehmusteita keittiössä aiemmin, mutta nyt innostuin, kun olivat niin somat. Mutta pesussa on jo yksi tyyny käynyt, täytyy heti myöntää...

Kiitos MariaK. Samaa mietin tuon pöytäryhmän kanssa, että kannattaako lähteä sutimaan valkoisella? Kova työkin siinä tosiaan on, että saa lakkapinnan veks (mies jo pyöritti päätään kahden aiemman maalausprojektin kanssa, kun hän oli se entisen maalipinnan poistaja... hih). Ja tällaisena tuovat tosiaan vähän kontrastia tuohon vaaleahkoon keittiöön. Sitä juuri täs mietin, et meneeks liian valkoiseksi ja steriiliksi, jos vetäisen pöytäryhmän valkoisella. Kiitos MariaK. Taidan jäädä vielä miettimään asiaa. Siis ei maalia näihin kalusteisiin ainakaan vielä.

Hei Anu, juu näin on. Pehmusteet on miellyttävät istua, vaikka perheen pienimmällä tuntuu olevan jotain näitä vastaan. Aina vetäisee pehmusteen ylös tai haluaa sen pois. Onko lie pienelle pepulle liiankin pehmoinen istuttava. Mene ja tiedä.

Kiitos Hannele!

Mari kirjoitti...

Tosi ihana löytö nuo tuolin pehmusteet! Minä luultavasti myös pähkäilisin maalaamista, mutta en varmaankaan maalaisi... Tosi kivasti käy teidän vaaleaan kauniiseen keittiöön tuon värisenä:)

titta kirjoitti...

Aivan ihanat istuintyynyt ja miten edulliset!!

Ehkä en maalaisi, näyttävät niin kauniilta valkoista keittiötä vasten. Ainakin minua kontrastit viehättävät kovasti ja kovasti olen miettinyt kuinka saada sitä lisää meillekin, keittiöön ainakin on tulossa hieman tummaa puuta.

Mutta siis tiedän tunteen kun tekisi mieli maalata, mutta toisaalta... valkoisena tai tummana, molempina varmasti kaunis.

Mukavaa viikkoa:)

Villa Elina kirjoitti...

Ihanan ruusuiset pehmusteet olet hankkinut:-)
Minä maalasin kerran meidän keittiöpöydän valkeaksi, alkuperäinen väri oli tumma puu, jota ei ollut käsitelty millään. Siinä mielessä oli helppo aloittaa maalaus, mutta se että saa maalista todella hyvän jälen, on oltava kunnon pensselit ja telat. Kun pöytä otettiin käyttöön, oli se aivan ihana, anoppikin sai silloin inspiksen maalata heidän pöytönsä, MUTTA se kerää esim. jos lukee sanomalehtiä, niin sen musteen helposti pöytään kiinni ja ym. liat. Anoppi on heidän pöytäänsä maalannut jo pariin otteeseen, ja sanoi nyt luovuttavansa (hankkii uuden pöydän). Minäkin loppupeleissä ostin uuden keittiöpöydän, joka oli vaalea. Näin parempi.

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Kylläpäs on suloisen kauniit tuolinpäälliset :)!

Aurinkoista maanantaita sinne!

t. Nona

Hanna kirjoitti...

Voi miten ihanat tyynynpäälliset!

Aurinkoista viikkoa!

Mari kirjoitti...

Ihanat tuolinpäälliset olet löytänyt. Pöytäryhmä on minusta kaunis noin :) Mukavaa viikkoa!

Jossu kirjoitti...

Ihanan pehmoisen näköiset päälliset. Tekisi mieli koittaa istua!

Minäkään en maalaisi. Kova työ hiomisessa ja maalata saisi moneen kertaan. Sopii mielestäni tuollaisena hienosti teidän muuten vaaleaan keittiöön.

Nina kirjoitti...

Tuolin päälliset ovat aivan hurmaavat!

Ruokailuryhmä näyttää todella kauniilta puulta ja kuten sanoitkin se antaa viehättävän kontrastin keittiöön. Minulla on myös hiukan samaa sävyä oleva ruokailuryhmä muutoin valkoisessa keittiössä ja olen pitänyt siitä.

Suloinen tuo pupu ihanine käpyineen.

Aurinkoa viikkoosi!:)

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos vinkistä. Taidan tosiaan jättää maalailun väliin ainakin tällä erää. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä sitä taas kohta saa päähänsä...

Hei Titta ja kiitos. Ja näin se on, tumma tai vaalea, kumpikin varmaan mallaa, mutta taidan antaa nyt olla tummana tuon ryhmän toistaiseksi.

Villa Elina. Ihan hyviä pointteja toit esille. Juuri tuo käytännöllisyys mietityttää, jos vedän pöydän valkoiseksi. Ja se työmäärä, joka siitä saattaa sitten tulla, jos joutuu useaan otteeseen maalailemaan.

Kiitos Nona. Juu, tuolinpäälliset oli just minun makuun ja kaappasin kyllä heti matkaani. Mukavaa viikon alkua myös sinulle!

Kiitos Hanna ja oikein mukavaa viikon alkua myös sinulle toivottelen!

Hei Mari ja kiitos vinkkelistä sinullekin. Juu, on se ehkä parempi jättää nyt tummaksi tuo ryhmä. Menee pian liian valkoiseksi tämä meidän koti...

Moi Jossu, siis noi päälliset on ihanan pehmeät! Ja niin se tosiaan taitaa olla, että vähemmällä työllä pääsen, kun en nyt lähde tätä kalustoa sen kummemmin maalailemaan.

Moiks Nina ja kiitos, mä olen ihan höpsönä tällaisiin ruusukuvioituihin juttuihin, joten voit varmaan arvata ilmeeni, kun nämä bongasin... Ja tosiaan, olen saanut nyt monta arvokasta vinkkeliä tän ryhmän suhteen ja kyllä se niin on, että tämä ryhmä saa nyt jäädä tummaan sävyynsä. Pupuliiniukkeli on hassu tyyppi, joka odottaa tällä hetkellä ullakolle menoa. Käpyset on autotallin käpyvarastossa, ja niitä riittääkin, kassitolkulla...

alice kirjoitti...

I think your dining set would be perfect painted white! I love your eating area, and those cusions are adorable. I think I have the same chandelier as you ;)

TeeKoo kirjoitti...

Kaunis tuo pöytä! Paljon olen minäkin miettinyt kannattaako maalata joitain tummia huonekaluja. Joitain tekisi mieli maalata, joitain ei vain raaski sillä tummassa on oma viehätyksensä.. Vaikka valkoisella maalilla tuntuu olevan kova suosio kun kiertelee täällä blogimaailmassa...

Kauniit nuo istuinpäälliset, hyvät vielä kun voi pestä :) Meilläkin on nimittäin tuota sottapyttykansaa täällä... ;)

Sari kirjoitti...

Hi Alice and thank you for your comment. I am still thinking about the painting, and decided to postpone it a little bit. Let's see, how things turn out to be at the end... ;-) I really like those cushions too and happened to find matching placemats, table runner and couple of pillows to go with the same theme... ;-)

Hei TeeKoo. Ja kiitos, pöytäsetti on ihan kaunis, hivenen on kannessa ja tuoleissa kolhuja, senkin vuoksi maalaus on käynyt mielessäni, niin saisin ne peitettyä. Mutta tosiaan, valkoinen on nyt kovin in ja silmiini osuu niin paljon ihanaisia valkoisia pöytäsettiä blogeja selatessani, että vähän kiehtoisi ottaa itsekin pensseli käteen ja vetäistä valkealla koko setti. Juu, sottapyttykansalle ei sovi muut kuin konepestävät istuinpäälliset ;-)

mimmuli kirjoitti...

Ihastuttavia tuolinpäällisiä=) Joko siellä on lämmintä? Täällä hyytävän kylmää edelleen..

Sari kirjoitti...

Hei Mimmuli ja kiitos! On täällä tämän viikkoa jo ollut ihan lämmintä. Reilua pariakymmentä ovat tälle viikolle luvanneet. Välillä saattaa olla lämpimämpää, välillä taas viileämpääkin. Kesää kohden yleensä lämpenee jo kovasti ja kesä-heinäkuussa mittari paahtaa jo liiankin korkeissa lukemissa, tuolla 40 asteen tietämillä. Silloin onkin aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata nokka kohti Suomea ;-) Kesäkuussa taas sinne suuntaan tyttären kanssa ja kuusi viikkoa olemme mummilassa kesäloman vietossa.

Jonna kirjoitti...

Minustakin tuolinpäälliset ovat kauniit, ihanan romanttiset!

Ehkäpä minä maalaisin tuolit valkoiseksi, vaikka ovatkin kauniit näin tummanakin! Pintaa hioa rikki, maalia päälle ja hieman "kulutella" sopivasti nurkkia...

lämpimin terveisin

Jonna

Sari kirjoitti...

Kiitos Jonna. Juu, eikös olekin nimenomaan romanttiset. Se tuntuu nyt minuun uppoavan... ;-)

Aaa, nyt olen ihan pyörällä päästäni tuon pöytäryhmän kanssa. Olisi kyllä ihana juuri sanomallasi tavalla toteutettuna. Katsotaan, mihin lopulta päädyn... ;-)

piitis kirjoitti...

Hei Sari!
Kauniit ja romanttiset istuintyynyt!
Ruokailuryhmä on kaunis juuri tuollaisenaan.
Kokemuksesta tiedän että kaikki se vaiva mikä ennen maalamista on ja maalaus tulos ei välttämättä ole hyvä. En enää kyllä ryhdy.
Muistelen että sinulla on patiolla valkoinen ruokailuryhmä? Kokeile niillä tuoleilla miten valkoinen kalusto keittiöösi sopii.
Toivottavasti en ihan saanut sinua sekaisin:)))
Terkuin Piitis

Mirtzi kirjoitti...

Ihanan näköistä tuolla teidän keittiössä! Mullakin ollut samaa ongelmaa joidenkin huonekalujen kanssa...tekis mieli maalata, mut toisaalta ei raaskisi.

Mihinkäs ratkaisuun olet päätynyt?

JA kivat nuo tyynyt:)

Sari kirjoitti...

Moi Piitis. Hyvä idea muuten tuo valkoisten patiotuolien kokeilu keittiöön. En ole tosiaan vielä päättänyt mitään ryhmän suhteen, eli vähän on vielä kesken koko ajatus. Eli toisaalta ihan hyvä, että tulee erilaisia mielipiteitä asiasta. Tuon maalaamisen kanssa kun on aina oma riskinsäkin, miltä se lopputulos näyttää jne.

Kiiitos Mirtzi. Joo, tää maalaushommeli on aina vähän kaksipiippuinen juttu. Tässä juuri maalasin olohuoneen pöydän ja sivupöydän valkoiseksi ja oli mielestäni tosi hyvä ratkaisu, mutta keittiön ryhmän suhteen olen joteskin selvästi varovaisempi. Ja onhan tuo isompi urakkakin, kun on neljä tuoliakin pöydän lisäksi maalattavana. En ole tosiaan viel päättänyt mitään. Tällä hetkellä ovat ruskeat ja varman toistaiseksi tuo väri pysyy...