2009-04-23

Harkinnassa - I'll consider this

Pikkuneidillä on ensi kuussa syntymäpäivät ja tässä ollaan jo vähän pohdittu, että millainen olisi sankarin täytekakun malli. Vai olisiko se ollenkaan täytekakku, vaiko ehkä cupcakeseja? Tai cupcake? Yksi, iso sellainen.

Our little one has a birthday coming up next month and we have tried to figure out what kind of Birthday cake we will have for her big day. We have thought about a tradinional cake, or maybe some funny shaped cupcakes? Or perhaps just one, giant cupcake.

Vaikkapa tällainen ihanuus. Koristeltuna hempeillä, keväisillä väreillä ja koristuksilla.

Like this for example. Decorated with delicate, spring colors and decorations.

Tähän cupcakeen tarvittaisiin tällainen vekkuli vuoka, joka on nyt sitten ollut harkinnassani jo jonkun aikaa. Hintaa on noin 30 taalaa, joten ei ole vielä tarttunut ostoskoriini, mutta katsotaan. Aika vekkulihan tämä tietty olisi, mutta kuinka paljon tälle olisi todellisuudessa käyttöä synttäreiden jälkeen?

And to make a cupcake like that I would need this cupcake baking pan, which is in my consideration at the moment. It costs about 30 dollars, and I haven't had the urge to buy it yet, but we'll see what happens. This is kinda cute isn't, but the question is, how much would I be using this in the future, after the birthday party?

Juu, mutta katsotaan, mihin lopulta päädyn kakkutarjoilun osalta.

We'll see what I finally end up doing about the birthday cake problem.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Have a nice week!


Sari

26 kommenttia:

weisser traum kirjoitti...

hallo sari deine kuchenform sieht ja toll aus. bezaubernd wie du das machst.grüässli daniela

Sari kirjoitti...

Hallo Daniela! I answer in english, since my german is SO rusty nowadays. But really, this pan would be a nice thing, let's see if I end up buying it. I am tempted, I have to tell.

marikan kirjoitti...

Hauska kakkunenhan tuosta tulisi =).

Miten muuten, onko siellä päin maailmaa paljon tarjolla muffinitelineitä? Olen yrittänyt etsiskellä kotosuomesta sellaista ja olen törmännyt vain yhteen malliin...saisi olla vain hieman koristeellisempi.

Hauskaa loppuviikkoa =)

Sari kirjoitti...

Hei marikan ja kiitos kommentistasi. Aina kiva nähdä uusia kommentoijia täällä!

Juu, täällä kyllä löytyy muffinitelineitä joka lähtöön. Voihan juku, millaista olet etsinyt?

Viikonloppuja sinullekin!

MariaK kirjoitti...

Huh, mikä kakku! Raskiiko tuollaista syödä?
Kakkuvuoka on superihana, kelpaisi minullekin... :)))
(Mistä saisi leivottua tyttölapsen, että saisi sitten leipoa sille tytölleen noin hempeitä ihania? ;) Meidän ekaluokalle menijän kakkutoive on... yllätysyllätys: Pääkallo! :))))

Sari kirjoitti...

Juu, on kyllä melkoinen unelmakakku. Ja minä mietin ensimmäisenä, että mitenhän tuota sitten leikattais ja kuin mä toteuttaisin kakun leikkaamisen täytteiden suhteen. Aika monta kerrostahan tosta tulisi...

Hih, pääkallokakku kuulostaa vinkeältä ;-) Mutta on meilläkin monta eri vaihtoehtoa jo läpi käyty. On kukkaa, on My Little Ponya, perhosta ja sun mitä. Tämä valmiiksi cupcaken muotoinen vuoka siis alkaakin tuntumaan varsin helpolta vaihtoehdolta... ;-) Ja on tytön ehdottama idea tämäkin, joten... Katsotaan.

piitis kirjoitti...

Mikä unelma prinsessalle!!! Aika ihana:)) Enpä ole moista kakkuvuokaa nähnyt, saaneeko täältä edes. Prinsessan ideaa kannattaa harkita.
Mukavaa viikonloppua!!
^_^Piitis

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Niin, minä muotoilen kaikenlaisia kakkuja ihan lättyskäisestä rullatortun pohjasta. Laitan päällekkäin, jotain väliin ja leikkaan vaikka minkä muotoiseksi.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Vaikka sydämen muotoiseksi.

Sari kirjoitti...

Hei Piitis. Eikös olekin aikas veikeä vuoka tuo ;-) Viikonloppuja myös sinne suuntaan!

Moi Hannele. Kuule, mä olen tässä miettinyt päässäni ihan samaa, että voisinko esimerkiksi syvässä metallivuokassa paistaa kakun uunissa ja siitä sitten itse muotoilla cupcakesin muotoisen härdellin. Ja samalla tapaahan se homma toimisi kääretorttupohjaa hyväksikäyttäen. Tuo vuokan hinta on mielestäni hivenen kalliin puoleinen, joten katsotaan, mihin lopulta päädyn ;-)

alice kirjoitti...

I have also been loving that pan, but have yet to purchase it. It would make an adorable birthday cake!

Sari kirjoitti...

Hi Alice. So same thing here and there. The pan is such a cute idea, let's see what I end up doing... ;-)

Sirkka kirjoitti...

Cupcake!! Voi mikä kaunotar!! Itse ehdottamasti hankkisin vuan ja tekisin mielelläni useinkin.. jos noin kaunista jälkeä syntyy...Herkullisen näköinen.

Katsoin aikaisempia kuvia kun en ollut vielä niitä nähnyt, niin suloiset istuinpäälliset olet tuoleihin hankkinut.

Hyvää kaunista päivää sinulle.

titta kirjoitti...

Ihana kakku! Mitä nuo cupcake:it oikein on? Muffinssejako?

Meillä on myös ensi kuussa Emman 3v synttärit ja kakkua tosiaan mietitään. Hän on tilannut mansikkakakun ja äidilläni on symämmen muotoinen vuoka. Taidan lainata sitä ja kuorruttaa vaaleanpunaisella vaahdolla. Jos en löydä oikeita mansikoita niin sitten mansikan muotoisia karkkeja tai kakkukoristeita niin ja vihreät lehdetkin haluaisin, ne taidan hakea tuosta pihalta sillä eiköhän metsämansikan lehdet ole jo siihen mennessä ilmestyneet :)

Tulipa vuodatus, minähän en siis osaa lainkaan leipoa, joten suunnittelu on kaiken a ja o. Voi olla että mies joutuu kakun väsäämään ja minä toimin työnjohtajana ;) Ihanaa viikonloppua!

Yaelian kirjoitti...

Onpa ihanan hempeä jätticupcake! OIkein prinsessamainen sellainen. Olen nähnyt tuon vuokajutun jossain luettelossa, hieno mutta aika tyyris. Mä luulen että aika hyvin pystyisi tuollainen jätticupcaken luomaan myös ilman tuota vuokaa.
Ihanaa viikonloppua teille!

Marja kirjoitti...

Oo mikä Cupcake :D Tuollainen olisi tosi hauska - ja hieman normaalista poikkeava synttärikakku! Ainoa ongelma tosiaan lienee tuon leikkaaminen.. ja jääneekö aika kuivakkaaksi jos olisi pelkkää muffinitaikinaa?

Aurinkoista viikonloppua sinne suunnalle!!

Villa Elina kirjoitti...

Aivan mieletön cupcake!!! Itse olen sen verran hömppä, että ostaisin samantien vuoan, jos täällä kotomaassa sellainen vastaan tulisi. Saakohan noita verkkokaupasta? Vuoalla voisi tehdä täytekakkuja tai cupcakkejakin.

Mari kirjoitti...

Voi kun hienon näköinen kakku, eihän tuota raaskisi edes syödä ;)) Mistä tuo pohja tehdään? Mukavaa viikonloppua!

Andrea kirjoitti...

I love that pan...I think it would also work great for holiday cakes too.

Sari kirjoitti...

Moi Sirkka. Eikös ole aika vekkuli kakkuvuoka tämä? Tulisihan melko iso cupcake, josta olisi tarjottavaa useammallekin cupcaken ystävälle... Ja kiitos, tuolinpäälliset ovat minustakin kivat. Muu perhe ei oikein taida niist tosin välittää...

Hei Titta. Cupcake on vähän kuin muffinsi, mutta päälle tulee kaikkea hörsötystä. Itse tekisin tuon kakkupohjan ihan sokerikakun ohjeella ja sitten kerroksia, jotta saisin kermavaahtoa ja tuoretta mansikkasosetta väliin. Tai jotain vastaavaa. Sinunkin kakkuideasi kuulostaa ihanalta. Eikun vaan rohkeasti itse tekemään. Onnistuu varmasti!

Yaelian, eikö ole hauska vuoka! Sitä olen täs tosiaan miettinyt, et pystyisinkö itse väsäämään samanlaisen virityksen ilman tuota speciaali-vuokaa. Mutta toisaalta, olisihan ihana Amerikan muisto, jos tuon hankkisi.

Moi Marja. Juu, olisihan tosiaan hivenen erilainen kakku. Leikkaamisen ongelmaa olen mäkin miettinyt, kun on tuota korkeutta ihan kivasti, mutta ehdottomasti kakku pitäisi leikkaa kerroksittain ja laittaa väliin jotain namia täytettä, muuten olisi kyllä tosiaan ihan liian kuivaa syötävää.

Villa Elina, minä olen myös aika hömppä, eli pahoin pelkään, että tämä voi lopulta päätyä kaappiini. Näitä kyllä varmasti saa verkkokaupoista, täällä on miltei kaikissa ketjumyymälöissä tätä tarjolla.

Moi Mari, niin siinä voisi tietty käydä, ettei malttaisi edes alkaa tuota leikkaamaan. Pohjan voi tehdä suklaakakun ohjeella, sokerikakun ohjeella tai vaikka erilaisilla muffinsin ohjeilla. Itse ajattelin sokerikakkupohjaa, jonka sitten leikkaan kerroksii ja laitan jotain hörsöä väliin. Jos siis päädyn tähän vaihtoehtoon.

Hi Andrea. I love this cute pan too, but the price... I don't love so much... :-( I think you're right. This could be used around the year, so let's see what I'll do.

marikan kirjoitti...

Haluaisin sellaisen maalaisromanttisen, valkoista kulunutta rautaa/metallia olevan muffinitelineen, en liian koristeellista kuitenkaan...en tiedä onko sellaista olemassakaan...

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Moi Sari,

On kyllä aivan ihastuttava idea tehdä jättimäinen cupcake pienelle prinsessalle!! Aika hauskaa että idea myös on lähtöisin häneltä itseltään :)! Kuinka monta vuotta neiti täyttää?

Olen vakuuttunut siitä että huolimatta siitä mihin kakkuideaan päädyt, siitä tulee varmasti mielettömän hieno :)!!

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua teille!

terkuin, Nona

Jossu kirjoitti...

Aika ihanan näköinen kakku kuvassa.

Laitahan kuva sitten mihin malliin päädyitte niin voidaan täällä sitten "kuolata" sitä herkkua.

TeeKoo kirjoitti...

Raaskiiko tuollaista unelmaa edes leikata syötäväksi... Kyllä on kaunis :)

Mari kirjoitti...

Sinulle olisi haaste ;)

Sari kirjoitti...

Marikan. Olenpa tainnut nähdä myös sellaisia. Valkoisesta raudasta/teräksestä tms. materiaalista tehtyjä cupcake-tarjottimia, joissa on rauta on muotoiltu vähän pitsimäisesti. Pidänpä tuon mielessä ja jos tulee vastaan, saatan ottaa yhteyttä ;-)

Moi Nona. Juu, meidän neiti on melkoinen ideariihi ja osaa olla myös toisinaan aika vaativa, eli äidillä on vähän paineita tässä... ;-) Neiti täyttää hurjat 5-vuotta ;-)

Hei Jossu. Eikö olekin hauska viritys tuo kakku! Ja laitan toki kuvaa sitten, kun kakut on synttäreille valmistettu, kuten muutkin tarjottavat.

TeeKoo. Nii-in, siinä sitä oltaisiin, kun äiti alkaisi vieraille torumaan, että eei eiii eiiii, älkää leikatko mun ihanaa kakkua!

Hei Mari, ahaa, menenpä kurkkaamaan haasteen heti blogiisi!