2009-04-03

Pensaista maljakkoihin -
From bushes to vases

Takapihallamme kukkivat keväisin tiiliaitaa reunustavat, suurikokoiset koristepensaat. Älä vaan kysy, mitä pensaita nämä ovat, ei aavistustakaan, mutta kauniisti keväisin kukkivat.

In our backyard we have these big bushes that cover the brickwall behind our house. Don't ask what these are, since I have no idea, but they look very nice during the springtime.

Tässä yksi pensas, joka siis kohoaa usean metrin korkuiseksi. Ovat olleet tässä jo talon ostaessamme, joten en tosiaankaan tiedä, mitä pensaita nämä ovat.

Here you can see one of the bushes, that are really tall, at least three feet. They have been here before we bought the house, so I really don't know what these are.

Ja kukintoja riittää vaikka millä mitalla!

And they bloom so well that I can't believe it!

Niinpä otin käsiini taas kerran puutarhasakset, ison lasimaljakon (löytö garage salesta.. hih) ja leikkasin ison kimpun noita kauniita kukkasia.

So I took the garden scissors, a big glass vase (find from a garage sale... hih) and cut a big bouquet of those beautiful blossoms.

Iso maljakko tuli ihan Martha Stewartmaiseen tapaan ;-);-) täppösen täyteen näitä kaunokaisia.

And the big vase was filled with these beauties, looks a bit like Martha Stewart, right? ;-) ;-)

Ja pikkuneiti halusi tietenkin itselleen oman maljakon, nämä ovat ihan pieniä oksia.

And our little one wanted to have her own vase of these, so these are very tiny ones.

Ainoa ongelma näissä kaunokaisissa on, että tuoksu ei ole mikään kaikkein viehkein ja äsken kotiin tullessani haistelin ulko-ovella, että hmm, mikäs se täällä haisee? Mutta sitten hoksasin, että ah, ne ovatkin nämä pensaista poimimani kukkaseni... :-)

The only problem with these beauties is, that they don't have a very nice fragnance and when I got home a minute ago I was sniffing around the house and thinking, hm, what is this smell? Until I realized that ah, my flowers from the bushes... ;-)

Mukavaa viikonloppua!

Have a nice weekend!

Sari

11 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Ihastuttavasti kukkii...minä otin meillä tuomen oksia sisälle...useatkaan eivät pidä siitä tuoksusta, minä pidän.
Näen nyt vain sinun kaksi ensimmäistä kuvaasi..
tulen uudestaan.

Mirtzi kirjoitti...

Aivan ihanaa...siellä on niin kesäistä. Täällä odotellaan kevään/kesän ensimerkkejä.

Mukavaa viikonloppua!

Yaelian kirjoitti...

Ihania kukkia, harmi vaan ettei tuoksu ole yhtä ihana...

Täällä on kaikenlaisia kukkia pensasaidoissa ,jotka kaikki kukkii just nyt.Tekee mieli ottaa kuvia kun tietää että kohta kukinnat ovat ohi.

Hyvää viikonloppua!

maano kirjoitti...

kaunis on kyllä pensaasi , harmi jos tuoksut ei yhtä ihastuttavia :)

Sari kirjoitti...

Sirkka, tuomen tuoksu on huumaava. Tämän kukkasen tuoksu ei niin ihastuttava, mutta ei tämä nyt haittaakaan. Ja kauniitahan nuo ovat, maljakoissa. Mokomat kukkaset.

Hei Mirtzi. Juu, kesäistä on jo hissukseen. Tämä kevät on täällä parasta aikaa, kun mittari ei paahda vielä siellä 40 asteen tietämillä tai ylikin. Kesät täällä ovat yhtä tuskaa juuri tuon helteen takia. Ja siksi karkaan aina tytön kanssa kesäksi Suomeen.

Yaelian, juu, tuoksu on omalaatuinen, mutta kukinnot kauniita. Joten elelemme nyt sitten tämän hajun keskellä jonkun aikaa... ;-) Voin kuvitella, et siellä on myös ihania kukkasia ja pensaita, jotka kukkivat. Herttinen, mä en olekaan käynyt sun blogeissa aikoihin. Ja heti kyläilemään!

Moi Maano, hehe, tämä tuoksujuttu alkaa jo naurattamaan, mutta siis, kaunis ulkomuoto on joskus pettävää ja voi tuoda mukanaan vaikka ikäviä hajuhaittoja... ;-)

"Kantriina" kirjoitti...

Voi teillä on siellä jo aivan kuin kesä! :) Kaunis tuo pensas ja ihania valkoisia kukkasia. Meillä on täällä vielä lunta maassa, mutta paljon on sulanut jo pois "raikastavien" vesisateiden ansioista :/

Terkuin,
Kantriina

Mari kirjoitti...

Kaunis pensas! Harmi että tuoksu ei ole yhtä hyvä kuin näkö ;) Sinulle olisi jotain blogissani...

Nina kirjoitti...

Ihanan muhkea kimppu kaunista valkoista!:)
Näyttää paljon meillä erivärein ja lajein kukkivista angervopensaista.
Ne vaan tuppaavat nopeasti lakastumaan ja hiukka karisemaankin maljakossa, eivätkä tuoksu juurikaan.

Ihailin myös edellisessä postauksissasi olevia lintuhäkkejä ja orvokkeja. Vaalea ruususi on myös niin kaunis kukassaan.

Oikein kaunista viikonloppua!:)

Mari kirjoitti...

Kauniita kukkasia! Ja aivan ihana maljakko:)

MariaK kirjoitti...

Äitiii-iii, ihan epäreilua, Sarilla on jo kesä! Miksei mulla oo? Mää haluu-uuu-uuun! :)))))))))))

Iloista viikkoa siellä kukkinesi!
Pöh, meillä ei uskalla edes narsisseja vielä viedä ulos, kun yöllä on pakkasta ja pihakin täynnä lunta...

Oisko teidän naapurissa taloa myytävänä? ... ;) :)))))))))))

Sari kirjoitti...

Hei Kantriina ja höh, minä kun mielestäni jo eilen laitoin teille kaikille vastauksen tänne kommenttilootaan, vaan mihin lie on kadonnut? Noh, ei ole eka kerta, mutta siis... Kiitos kaunis, kesäistä oli taas jonkun päivän. Tänään oli kyllä aurinkoista, mutta huh haa, miten kylmää! Kyllä se kevät kohta jo sinne saapuu Suomeenkin, aivan varmasti!

Moi Mari, niinpä juu, tuoksu ei juuri hurmaa, mutta kukinnot sitä vastoin juu. Ahaa, menen heti kurkkaamaan, mitä sinun luotasi löytyy... ;-)

Moi Nina, aivan, olisikohan jotain angervon sukua tämäkin? Ja hei, ihan sama juttu, lakastuivat jo tuossa maljakossa ja tänään saivat lähteä roskikseen. Mies oli varsin tyytyväinen, kun marisi kukkasten hajusta koko ajan... ;-)

Kiitos Mari, eiks olekin kiva maljakko. Tosi leveä, joten saa kivasti juuri tuollaisia isompia kimppuja tehtyä.

Hihii, kesäistä on täällä aina pieninä annoksina, niinkuin jo tuossa jollekin vastasin, taas on kylmempää, vaikka aurinko paisteleekin kovasti. Keväät on täällä vaihtelevia, mutta yleensä aika aurinkoisia, niitä kevään tuomia, ilkeitä myrskyjä lukuunottamatta... Jaa, taloa naapurissa myytävänä. Hmm, ei taida olla. Vaan miten olis tämä meidän??? Hih, just kidding... Or am I?