2009-04-07

Pääsiäisen tunnelmaa - Some Easter spirit

Pääsiäistä jo odotetaan meillä kuumeisesti. Etenkin, kun lauantaina olemme kaikella todennäköisyydellä menossa tyttären parhaan kaverin luokse yökylään. Eli siis, päiviä jo lasketaan...

Tarkoituksena olisi Pitkänäperjantaina tehdä jotain perheen kesken, sillä isillä on vapaata työstä (mikä on täällä harvinaista, sillä pitkäperjantai on yleisesti työpäivä Yhdysvalloissa), lauantaina sitten menemme tuttavaperheen luokse valmistamaan pääsiäisherkkuja ja itselläni olisi tarkoitus leipoa jotain pääsiäishyvää ja ehkä saamme koottua ainekset myös pashaan. Katsotaan. Mutta lammasta on ainakin tiedossa.

Ja sunnuntaina on sitten tiedossa Egg Hunt, eli aamutuimaan käy pääsiäispupu levittämässä pääsiäismunia ympäri pihamaata ja pienet neitokaiset voivat sitten käydä niitä keräämässä pieniin pääsiäiskoreihinsa. Ja sitä hetkeä jo odotetaan hyvin innokkaasti! Näitä Egg Hunteja onkin tämän viikon aikana useita, keskiviikkona kerhossa, mahdollisesti toistamiseen ennen sunnuntaita ja sitten tietty sunnuntaina (jolloin olisi vielä toinenkin tilaisuus Egg Huntiin suomiseurakunnan pääsiäismessun jälkeen). Että huh, johan on munankeruuta tiedossa ihan riittävästi taas!

We are waiting for Easter with a lot of joy. Especially for that simple reason that we are most likely going to spend the Easter at our daughter's best friends and her parents house.

We are planning to spend some rare Family time on Good Friday, since my husband has a day off from work, and on Saturday we are heading to our friends house and are planning to have a big Easter Dinner with at least lamb, some spring salad and perhaps the European style pasha, if we can find all the ingredients. And I am also planning to bake something.

On Sunday we will have Egg Hunt for kids and we are actually going to have several of them this week. One on Wednesday at school, possibly another with some friends later this week and then the one on Sunday (and possible another one on Sunday at our Church after the Easter Service).

Ja kotoakin löytyy tietty monenmoista pääsiäiskoristetta, joita paljastelen tämän viikon aikana vielä lisää. Tässä pari pientä pupujussukkaa, jotka koristavat keittiön nurkassa ison fiikuksen juurella.

And we have a lot of Easter decorations at our house and I will reveal some more during this week. Here are just a couple of Easter bunnies, that are standing at the corner of our kitchen.

Nämä lampaat ovat äidin lemppareita ja ovat siirtyneet jo useasta paikast toiseen, asustaen niin olohuoneen pöydällä, keittiön saarekkeella, kuin nyt uudessa paikassaaan, pienessä syvennyksessä eteisaulassa.

There two lambs are mommy's favorites and they have lived at our living room table, at our kitchen island and now they have a new home at our art niche in the hallway.

Ja tässä vielä pari kuvaa jo aiemmissa kuvissanikin vilahtaneista valkoisista narsisseista. Innostuin näitä kuvaamaan ihan useampiakin otoksia ja kyllä nämä valkoiset narsissit vaan ovat joteskin hentoja.

And here are couple of images of the white narcissus that I photographed some time ago. And I have to say that these white ones look so beautiful and fragile.


Mukavaa viikon alkua teille kaikille. Ei ole enää montaa yötä pääsiäiseen. Ja jollet pahastu, minua tietty kiinnostaisi tietää, miten teillä vietetään pääsiäistä?

Have a nice week everyone. Not many more nights till Easter. And if you don't mind, I'd like to know, how you celebrate Easter?Sari

11 kommenttia:

hiiriemo kirjoitti...

Kivoja kuvia!

Meilläkin syödään lammasta ja ehkäpä myös kalkkunaa. Kukko käy pääsiäisyönä munimassa lasten sänkyyn munat, mutta myös meillä on luvassa pääsiäismunien metsästystä, tosin emme piilottele puutarhaan vaan ihan sisätiloihin. Aika paljon ollaan kotona vaan perheen kanssa yhdessä! Ihana loma siis tiedossa!

MariaK kirjoitti...

Meillä syödään kanaherkkuja ja vähän pitempään muhivia ruokia ja pitkän kaavan mukaan. Ulkoillaan, käydään mökillä makkaranpaistossa. Äidillä on pakkomielle pääsisäiskirkosta (useana vuonna ollut laulamssa, joten ilmankaan ei osaa olla...) Herkuttelu ylipäätään ja yhdessäolo, arjesta irrottautuminen.
(Usein on äipän synttärit osuneet pääsiäiselle, joten niitäkin on juhlittu. Tänävuonna ei ihan.)

Yhytin muuten blogiisi yhden uuden tuttavuuden, valokuvaaja hänkin. Yhdessä ihastelimme töitäsi. Saanet häneltä pian postiakin täällä... ( Rohkeasti vain Janica! :) )

Minulla on ollut pitkään aikeissa kuormittaa sähköpostiasi työaiheisella supermaililla, mutta tämä järjetön kevätväsymys saa nukahtamaan ennenaikojaan. Kaikki muutkin hommat tekemättä. Yritän. Siis pysyä edes hereillä. ;) :)

Anne kirjoitti...

Ihana pääsiäistunnelma postauksessasi!

Mari kirjoitti...

Ihania pääsiäiskuvia :) Meillä ei ole senkummempia suunnitelmia pääsiäiseksi. Kukko käy munimassa aina yöllä tenavien sänkyyn suklaamunat pitkästäperjantaista -> pääsiäispäivään. Sukulaisissa vierailemme ja yhdessä herkuttelemme... Mämmi on muuten meidän perheen pääsiäisherkku :)

Sari kirjoitti...

Hiiriemo, kivalta kuulostavat teidänkin pääsiäissuunnitelmanne. Lammas ja kalkkuna kuulostavat hyvältä. Täällä Egg Hunt on jokavuotinen kiva tapahtuma ja niitä piisaisi kyllä joka lähtöön, jos olisi vaan mahdollista kaikkiin osallistua... ;-)

Moi Maria ja kuulostaapa teidänkin pääsiäissuunnitelmanne mukavilta ja lämminhenkisiltä. Kirkossa käyntiä mekin tässä mietimme, ehkä menemme, jos on aikaa, kun olemme tosiaan yökylässä kavereilla. Kerro vaan ystävällesi, että rohkeasti kommentoimaan! Ja hei, jos/kun sulla on aikaa, laitahan mailia tulemaan! Mun on kans ollut tarkoitus mailailla sulle, vaan eihän täs ole taas saannut mitään aikaan. Mut ollaan yhteyksissä!

Kiitos Anne! Ja mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle!

Moi Mari ja mukaviltahan nuo teidänkin suunnitelmanne kuulostivat. Ja teillä on selvästi hyvin koulutettu kukko, kun käy useana yönä munimassa... ;-) Kiitos sinulle vielä tunnustuksesta, unohdin sen kiireessä tätä postausta laittaessani tänne lisätä, mutta seuraavassa postauksessa linkitän sinut tunnustukseen.

Sirkka kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta pääsiäisen viettonne ja tuo Egg Hunt on hupaisaa, jääkö piiloon yhtään munaa..vai kaikenko löytävät puutarhasta...
pupusi muistuttaa minun harja pupuani..paitsi tietty kokoero..

Meillä vietetään pääsiäistä..lapset siis jo aikuiset tulevat samoin tyttären poikaystävä meille ja kaikenlaista herkkuja syödään, mieheni on hyvä ruuanlaittaja, minä enemmän leipomusten, eikä suklaamunien syöntiä unohdeta...
Tammisaaressa olisi tarkoitus myös käydä veljeni luona, sinne tuleekin paljon sukulaisia.
Niin ja myös pyöräillään yhdessä, käymme useassakin paikoissa. Toivoisin kovasti, että ilmat olisivat suotuisat, niin pääsisin myös pihalleni puuhaamaan, koska siitä pidän niin paljon.

Sari kirjoitti...

Hei Sirkka ja kiitos ilahduttavasta kommentistasi! Teidän pääsiäissuunnitelmat kuulostavat tosi mukavilta ja voi että, Tammisaari on niin ihana kaupunki. Etenkin kesäisin niin kaunis ja meri siinä rinnalla. Oi voi!

Toivottavasti pääsisit myös pihamaalle rapsuttamaan, ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat. Puutarhanhoidossa on jotain sielua hoitavaa ja minäkin riemuitsin tänään muutamasta pensasruusuihini puhjenneesta kukasta. Täällä ruusut tykkäävät asustaa, kun kesät ovat lämpimät ja jos kastelu pelaa (sprinkelereillä).

Yaelian kirjoitti...

Ihania pääsiäiskoristeita ja tuo Egg Hunt on niin kiva juttu!

Täällä alkaa tänään Passover, juutalainen pääsiäinen, ja silloin ,siis tänä iltana perheet kokoontuvat syömään juhla ateriaa. Viikkoon ei syödä lainkaan tavallista leipää, tai jauhotuotteita, vaan happamantonta Matzah leipää. Työpaikoissa yleensä tämä on ajankohta, jolloin työntekijät saavat lahjoja, ja myös isäntäperheelle tuodaan lahjoja. Kouluissa on vapaata tänä aikana ja kaikenlaista toimintaa lapsille;samoin tehdään paljon retkiä, koska kevät parhaimmillaan.

Oikein hyvää pääsiäistä teille!

Andrea kirjoitti...

Your little lambs are so sweet...and your photos of the white narcissus are gorgeous!

Happy Easter!

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Tosi mielenkiintoiselta kuulostaa pääsiäisenaika myös siellä suunnassa ja selvästikin uskonto tulee ihan eri tavalla esille. Tuohan on kiva, että myös työpaikalla muistetaan työkavereita pääsiäisen aikaan ja lapsille, heille on mukavaa aina järkätä jotain. Siellä taitaa myös olla kevät ihanaa aikaa, kun ei ole vielä kovin kuuma, mutta kesäistä jo kuitenkin!

Thank you Andrea! Aren't those little lambs just cute! And thank you, I really enjoy photographing flowers, it's my weakness, I would say... ;-) Happy Easter!

Mirtzi kirjoitti...

Meille ei ole vielä kehkeytynyt mitään erikoisia pääsiäisrutiineja. Mutta kokon poltto on kyllä yksi, se perinne tulee pohjanmaalta ja haluan pitää sitä yllä täällä etelämmässäkin:) Toiset polttaa juhannuksena ja pohojalaaset pääsiäisenä:) Ja suklaamunia tietty pitää syödä ja viettää aikaa perheen parissa.

Hyvää pääsiäistä!