2009-03-24

Taidetta ja korvapuusteja -
Art and cinnamon rolls

Tänään on ollut pitkälti kotipäivä. Neidillä kohosi eilen kova kuume ja tänä aamuna valitti lisäksi päätänsä ja huonoa oloa. Äiti säikähti kovasti ja niinpä kiisimme saman tien lääkärille, ja vastaus oireillekin tuli miltei saman tien - streptokokki kyseessä, antibioottikuuri ja kotioloissa köllöttelyä vähintään 48 tuntia kuurin aloituksesta. On nimittäin tarttuvaa sorttia tuo strepto.

Today we have been at home. Our little one had high fever yesterday and today she started complaining about headache and nausea. So mommy got a bit scared and we rushed to her pediatrician. And got our answer right away - strepto in her throat. So antibiotics, taking it easy and staying home at least for 48 hours after starting the antibiotics. Since strepto is very contagious.

Joten tänään on ollut päivä täynnä taidetta ja korvapuusteja. Neiti on ollut se taiteilija ja äiti se korvapuustien pyörittelijä.

So today our day has been full of art and cinnamon rolls. Our little one consentrating into the art theme and mommy baking the cinnamon rolls (finnish style, they look a bit different).

Ja tässä toinen pellilinen jo valmiina suihin pantaviksi. Ja upposihan niitä taas, massuun muutama kipale...

And here is the other half of today's cinnamon rolls ready to be eaten. And yes, couple of them found their way to our tummies pretty easily...

Tässä taiteilija vauhdissaan ja taidetta syntyi roppakaupalla. Tuli taloja, marjoja, hedelmiä, sateenkaaria ja kukkasia. Erityisesti kukkaset tuntuivat olevan tämän päivän teemana.

Here our little artist is in action and she made a lot of art today. Houses, berries, fruits, rainbows and flowers. Especially flowers seemed to be the theme of today.

Ja tässä yksi neidin taideteoksista ;-) Kauniita kevään kukkasia. Jaa, mikä tuo paksu pötkylä on tuossa vasemmalla? Noh, sehän on tietysti bluebonnet-kukkanen, joita täällä Teksasissa aina keväisin näkyy tien pientareilla. On minikokoinen lupiini ja kukkii aina kauniin sinisessä sävyssä. Siis ilmiselvä pikkulupiinihan se siinä, eikö vain?

And here is one of her art works ;-) Beautiful spring flowers. Oh, are you wondering what that thing is on the left side? Well, it is a bluebonnet of course! You can tell it straight away, right?

22 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Heippa hei pitkästä aikaa...
Onneksi lähdit hakemaan apua samantien tyttärellesi. Pikaista paranemista!
Taidetta kerrassaan, ilmiselvästi taitojasi seuraten:) Hienoja, jotka värisävyillään valloittavat elämää...
Mansikkaiset ovat minulle hyvin tuttuja vuosien varrelta yhtenään niitä kostuttelen valkosuklaaseen..onpahan ne näkynyt jo kuvissanikin, tosin viime pääsiäisen tienoilta, ovat niin helppoja ja valkosuklaata on aina kaapissa.Hih, kas kun sekin on herkkuani, vaikkei siitä niin monet pidäkkään sellaisenan. Samoin suklaakakku on suussa sulavaa, siinä mielessä minun täytyisi vähän toppuutella, kun katsos tuo kolestroli tuppaa olemaan korkea..

Päädyitkin sitten valkoisiin istuintyynyihin, tosi hyvä saako irroitettua pesuun. Kaunis kokonaisuus, jota herkulliset ruuat korostavat! Ihanaa kun olette jo päässeet nauttimaan ulkosalla syömisestä, se kun maistuukin siellä ihan eri tavalla toisenlaisissa puitteissa.

Niin ja lopuksi vielä huikeat onnittelut kaikista tunnustuksistasi!

Ei muuta kun kiitoksia taas kuvistasi oli ilo silmäillä näin jälkikäteenkin niitä ja oikein mukavaa ja nautinnollisia hetkiä päiviisi!:)

MariaK kirjoitti...

Tuota on ollut pitkin talvea Suomessakin ärhäkkänä liikkeellä. Onneksi olit nopsa ja tyttönen sai apua.
Ilmiselvä taiteilija, äitiinsä tullut. :)
Sulottarelle ja äitykälle voimahali paranemiseen!

Mari kirjoitti...

Ikävä kuulla että teillä sairastetaan :( Pikaista paranemista neidille! Ihanaa taidetta tyttö on saanut aikaiseksi vaikka on sairaana. Leipomaan täytyy minunkin ruveta meillä on tytön 8 v synttärit viikonloppuna :)

Anu kirjoitti...

Voi,ikävää tuo sairastelu,vaikkakin lapset osaa ottaa ottaa sen usein aika tyynesti.
Hienojataideteoksia on syntynyt!
Ja mikäs kotona ollessa,kun äiti tuollalailla hemmottelee noilla ihanan herkullisen(siis tunnen tuoksun täällä saakka...nam)houkuttevilla korvapuusteilla!!!

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen tyttö! :--) Toivottavasti on jo parempaan päin. Muuten - miten olette päätyneet Jenkkilään? Onko aikeissa olla siellä kauankin?

Mari kirjoitti...

Mekin ollaan leivottu! Niin, ja sairastettu. Pienimmillä on vielä lääkekuurit korvatulehduksiin meneillään.. Blääh. Toivottavasti teillä menee nopeasti ohi. Pääsette nauttimaan ihastuttavista patiokalusteistanne:)

Taika kirjoitti...

Kaunista taidetta ja herkullisen näköisiä korvapuusteja, NAM!

Pikaista paranemista taiteilijalle ja mukavia kevätpäiviä äidille ja tyttärelle!

Andrea kirjoitti...

What a beautiful painting...I hope your daughter starts feeling better soon.

Nina kirjoitti...

Kauniin piirustuksen ihanilla väreillä tyttö piirtänyt!
Ah, korvapuustit ovat niin hyviä...

Ihailin myös edellisen postauksesi kuvia kauniista patiostasi.
Ihana astia raeruohollasi.

Pikaista paranemista tytölle!

Sari kirjoitti...

Kiitos Sirkka kommentistasi. En kyllä osannut edes aavistaa, että neidillä olisi strepto kurkussa, sillä ei valitellut kurkkuaan olleskaan, vaikka yleensähän tuo on kuulema tosi kivulias eikä nielaisemaankaan pysty kunnolla. Mutta oli tosiaan hyvä, että menimme heti lääkäriin, ja nyt neiti on jo paljon parempana, vaikka eilen vasta aloitimme antibiootin.

Sinä olet siis myöskin valkosuklaan ystävä! Minä tunnustaudun samanlaiseksi ja aion kyllä tehdä noita mansikoita jatkossakin. Olivat kyllä niin nameja, että! Patiokelit ovat taas hetkeksi ohitse, pihalla on harmaata ja taitaa tulla ukkosta tänään...

MariaK. Kiitos sinulle, täällä voidaan jo vähän paremmin. Täällä on myös paljon streptoa liikkeellä, joten lääkäri osasi kyllä heti päätellä, mitä oli meneillään.

Kiitos Mari, eiköhän tämä tästä taas. Harmi se aina on, kun lapsi sairastaa, mutta onneksi löytyi vastaus, kun jo pelkäsin, että mistä on kyse... Teillä siis kivaa juhlaa tiedossa, ehkä laitat kuvia blogiisi synttäreiltä? Juuhan???

Moi Anu ja kurjaahan tämä aina on, mutta nyt näyttäisi siltä, että neiti on jo voiton puolella, sillä antibiootit alkoivat kyllä heti tehoamaa ja kuumettakaan ei ole ollut, ainakaan näin aamupäivästä vielä. Leipominen sujui yllättävän hyvin, vaikka ensin mietin, että arvaanko ruveta leipomaan, kun toinen on sairaana. Mutta tyttö maalasi ja minä paistelin puusteja, hyvin meni...

Moi Mari, teillä siis vähän samaan tyyliin arki rullaa, leipomista ja lasten sairastelua. Ikävää, mutta tätä se elämä on väliin lasten kanssa. Toivottavasti teilläkin voidaan jo pian paremmin! Puutarhakalusteista ja takapihalla auringossa nautiskelusta saa taas vain haaveilla. Keli on harmaa ja ukkosta ilmassa. Kunhan vain ei tulisi mitään kovin pahaa ukkosta...

Taika, kiitos sinulle. Neiti kyllä yllätti äidinkin noilla kukkasillaan, olivat niin hienosti toteutettuja, että piti ihan tännekin ikuistaa... ;-) Ja eiköhän tuo neiti tuosta taas hiljakseen piristy, tänään on ollut jo huomattavasti paremmassa kunnossa.

Thank You Andrea. Our daughter is feeling much better already. So I am happy we went to the pediatrician yesterday. And on behalf of our little artist, thank you for your kind words!

Kiitos Nina, täällä voidaan jo paremmin. Ja taiteilija oli vauhdissaan ja tänään on tullut taas uutta taidetta. Pupujussukoita ja pääsiäismunia. Kovin on tuottoisaa tämän taitelijan elämä... ;-) Oi kun voisikin istua patiolla, vaan ei ole tuonne harmaaseen ja kosteaan keliin nyt kauheaa hinkua. Mutta eiköhän se tästä taas aurinkoiseksikin muutu, jossain vaiheessa... ;-)

Yaelian kirjoitti...

Kiva kun tyttäresi voi jo paremmin. Ihastuttava tuo piirrustus;hän on selvästi taiteellinen!

Sari kirjoitti...

Anonyymi. Hui, minä meinasin unohtaa kommentoida. Anteeksi, oli ihan omaa tohelointiani. Ja kiitos, meillä voidaan jo paremmin. Muutin tänne Yhdysvaltoihin aikoinani miehen perässä ja olemme asuneet täällä jo kohta yhdeksän vuotta, joten aika pitkä aikahan täällä on jo tullut vietettyä. Tulevaisuudesta en osaa oikein sanoa, usein kaipaan Suomeen, mutta täältä poismuuttaminenkin toisaalta tuntuu miltei pelottavalta, olisi taas kuin hyppy tuntemattomaan, vaikka Suomeen palaisimmekin.

Moi Yaelian, juu, onneksi neiti on jo pirteämpi ja äitikin voi hengittää kunnolla. Ja kiitos, kovasti neiti tykkää taiteilla ja välillä innostuu piirtämään ja maalamaan niin innolla, että ei meinaa paperit ja värit riittää... ;-)

Jossu kirjoitti...

Hyvä kun saitte hoidon.

Streptokokki voi olla lähes oireetonkin. Välillä jos jollain perheenjäsenellä on toistuvia angiinoita, löytyy perheestä oireeton kantaja.
Streptokokki pitää aina hoitaa penisilliinillä tai kefalosporiinilla. Meillä on sellaiset ohjeet että tartuttavuus lakkaa 24 h lääkkeen aloittamisen jälkeen. Sitä ennen kannattaa välttää suukottelua ja esim. samasta pullosta juomista. Ja jos muu perhe saa oireita kannattaa tarkistaa nieluviljelyllä tai pikatestillä.

Pikaista paranemista!
Hienoa taidetta on syntynyt ja nuo pullat, ihanan näköisiä korvapuusteja!

Sari kirjoitti...

Hei Jossu ja kiitos kommentistasi. Minä olen tosiaan aina kuvitellut, että streptokokki aiheuttaa kovaa kurkkukipua ja yskää, mutta näköjään oireet voivat olla myös nämä, eli tytöllähän oli kova kuume ja huonovointisuutta, jonka jo pelkäsin viittavaan johonkin vakavampaan... Mutta onneksi syy löytyi heti kurkusta ja nyt näyttää jo tilanne huomattavasti paremmalta.

Täällä ohjeet ovat vähän tiukemmat, vähintään 48 tuntia lääkekuurin aloittamisesta on syytä pysyä pois ihmisten ilmoilta. Juu-u, toi suukottelupuoli on vaikeaa, sillä meillä kyllä suukotellaan vähän väliä. Mutta onneksi on niin symppistytär, että itse sanoi eilen äidille, että ei suukotella suulle, ettei äiti saa minun pöpöä... Toivotaan nyt, että menee tällä ohitse, eikä tartu meihin muihin perheenjäseniin.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja kiitos kehuista taiteilijan puolesta ;-)

Ali @ Betty and Violet kirjoitti...

Your cinnamon rolls look amazing!

And your little girl's painting is adorable ~ worthy of a frame on a wall!

piitis kirjoitti...

Ihana pieni taiteilija:))
Paranemisia!
Patiokalusteet ovat raikkaan kauniit:)
Keskiviikko terkuin Piitis

"Kantriina" kirjoitti...

Pienelle toivottelen pikaista paranemista! Kauniita taideteoksia on hän maalaillut <3
Ja äidillä omanlaisia taideteoksia... mieluusti maistaisin yhden tuommoisen kauniin korvapuustin! :)

Terkkuja ja hyvää vointia!
Toivottelee,
Kantriina

Sari kirjoitti...

Hi Ali! And thank you. Those cinnamon rolls also tasted pretty good ;-) The little painting is actually waiting to be framed, since mommy really likes pretty flowers...

Piitis, kiitos sinulle kommentistasi. Paranemaan päin jo ollaan, mutten laittanut neitiä vielä tänään kerhoilemaan, ettei tule takapakkia. Tuolla nuo patiokalusteet ovat sateen keskellä. Ukkostaakin niin maan perhanasti tällä hetkellä...

Hei Kantriina ja kiitos, neiti voi jo onneksi paremmin. Tänään ollaankin sitten pelattu tietokoneella ja lautapeleillä. Hissukseen tämä neljän seinän sisällä oleminen tosin alkaa jo piisamaan, niin äidille kuin tyttärelle, joten perjantaista kerhoa jo odotamme molemmat innolla... Mukavaa viikojn jatkoa sinullekin!

titta kirjoitti...

Toivottavasti on tauti jo takanapäin, eikä ole tarttunut äitiin. Näytti tosi herkullisille nuo puustit, minä onneton kun en leivo ollenkaan niin tyydyn vain katselemaan.

Todellinen taiteilija teillä:)

Sari kirjoitti...

Moi Titta. Tauti on jo voiton puolella ja tänään päästään pitkästä aikaa tapaamaan kavereita. Huomenna sitten jo kerhoilemaan ;-) En minäkään ole niin hirmuinen jauhopeukalo ollut aiemmin, mutta hissukseen on leipominen alkanut kiehtomaan enemmän ja enemmän ja pieni herkkusuumme on hyvä motivoimaan äitiä näissä leivontahommissa. Nytkin haluaisi äitin leipovan brownieseja tai cupcakeseja. Pitänee harkita... ;-)

Marja kirjoitti...

Heipparallaa! Jokos on browniet leivottuna? ;) Ainakin korvapuustisi näyttivät varsin herkullisilta.. saati nuo aiemman postauksesi valkosuklaamansikat - nam!! Moisia alkoi tehdä mieli... mutakakun ohella rakastan näet myös valkosuklaata :))

Kiva kuulla, että siellä alkaa tauti olla voiton puolella ja neiti pääsee kerhoilemaan. Meilläkin tytöt potivat seuranani alkuviikon - nyt ovat olleet hoidossa, ja aah mikä ihana rauha minulla onkaan täällä kotosalla ollut yksinäni :)

Terveisiä ja auringonpaistetta sinne suunnalle! Tänne luvataan aamuksi -18 astetta, hrr.... mies tuossa virittelikin takkaan tulet etten huomenna vallan jäädy tänne :)

Sari kirjoitti...

Moikka, ei ole brownieseista vielä tietoakaan, mutta ehkä jotain saan aikaiseksi viikonloppuna... ;-)

Juu, on se aina helpottavaa, kun lapset tervehtyy ja mukava on laittaa neiti jo huomenna kerhoilemaan, koko alkuviikon tässä kotosalla olon jälkeen. Tässä on jo moneen otteeseen kyselty, että koskas pääsisi puistoon tai kerhoon. Huomenna sentään pääsee jo kerhoon, kova on ollut ikävä kerhokavereita ja opettajia.

Huih, -18 astetta kuulostaa kylmältä. Täällä ei ole tiedossa ihan niin kylmää, mutta lähelle pakkasta mennään taas yölämpötiloissa viikonlopulle mennessä ja ukkostakin saattaa huomenna olla tiedossa. Niin että se sitten taas niitä terassikeleistä... :-(