2009-03-22

Pation tunnelmaa - From our patio

Patiokalusteet pääsivät viikonlopun aikana kunnolla käyttöön ja perjantaina nautimmekin uskomattoman lämpimästä säästä takapihalla. Kalusteet ovat saaneet seurakseen Ikeasta löytyneen valkoisen varjostimen ja valkoiset istuintyynyt.

Our patio furniture was in use during this weekend and on Friday we enjoyed the summery warm weather at our backyard. This set has some new friends now, since I found this nice patio umbrella and chair cushions from Ikea selection last week.

Pation betonipinnan maalasin viime kesänä tuollaisella tiilenpunaisella, ja käy nyt ihan kivasti näiden valkoisten kalusteiden kanssa yhteen.

I painted the concrete floor of our patio last year with a tile red color and I think it looks nice with the white furniture adding some needed contrast.

Marimekon tabletit ja lautasliinatkin löytyivät kaappien kätköistä ja ovat pirteän keväiset, vaikkei meiltä niin hirmuisesti Marimekon tuotteita enää kodista löydykään.

Marimekko (finnish textile brand) tablets add some spring mood to the table top, even though we don't have so much Marimekko in our home anymore.

Ja nämä kaksi valkeaa koristusta ovat löytyneet garage saleista. Etummaiseen kylvin vähän raeruohoa.

And these two white decorational items are both from local garage sales. The one in front has some easter grass in it.

Ja kun mies grillaili pääruoat, äiti keksi tehdä suklaakuorrutteisia mansikoita. Ostin vain valkoista taloussuklaata, sulatin mikrossa ja sitten mansikat pyöräytetään suklaassa ja hetkeksi jääkaappiin. Njam! Olivat muuten taivaallisen hyviä! Ja tosi helppoja tehdä!

And while my husband was bar-be-quing the main dish I decided to do some chocolate dipped strawberries. I bought some white semi-sweet chocolate, melted it in the microwave and then dipped the strawberries into the chocolate and put them into fridge for a little while. Yummy! They were so delicious! And so easy to make!

Ja seuralaiseksi rose-kuohuviiniä!

And some Rose sparkling wine!

Pienet kädet löysivät kyllä mansikat aika nopeasti...

Mieheni loihtimia grilliherkkuja voi käydä kurkkamaassa täällä.

Little hands found those strawberries quite fast...

----------------------------------------

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Have a nice Sunday everyone!

Sari

19 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voi kun on ihania kuvia! Onnelliset kun on jo grillaussäät teillä... Kyllä on tosi ihanat nuo uudet kalusteet! Mukavaa alkavaa viikkoa :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari ja mukavaa viikon alkua myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten kivan näköistä,
tuota ruohoa taidankin matkia..

Sari kirjoitti...

Kiitos Hannele, ja kyllä vaan, raeruohot kannattaa jo kylvää! Meillä ainakin ovat vielä ihan viheriää, mutta melkoinen saksiminen niissä kyllä jo on, kun kasvavat niin vauhdilla...

Jossu kirjoitti...

Viihtyisän näköinen patio ja oi mitkä herkut teillä siellä. Tekisi mieli maistaa ainakin tuota mansikkaa.

Mukavaa tulevaa viikkoa!

M'man kirjoitti...

Voi kylla naytaa kauniilta! SAat olla ylpea patiostasi!

Siella varmasti nautitte monet ihanat kevaiset ja kesaiset hetket :)

Mukavaa vkon alkua sinnepain !

"Kantriina" kirjoitti...

Voi tuo ensimmäinen kuva on kuin suoraan sisustuslehdestä! Ompas teillä kaunis patio!!
Nuo kalusteet olivat kyllä tosi hyvä ostos... sopivat kauniisti paikoilleen.
No entäs sitten mansikat... suklaakuorrutteella. Ehkä vielä yksi mahtuisi, niin täynnä olen herkuista. Mutta huomenna voisin syödä jo vaikka kuinka monta :D Kävin kurkkaamassa myös miehesi grillauksia ja tulisin kyllä oikein mielellään teille grillijuhliin! :)

Teillä on ollut ihana päivä ja toivon niitä tulevalle viikolle paljon lisää!
Terkuin,
Kantriina :)

Sari kirjoitti...

Hei Jossu! Ja kiitos, vielä on patiossa vähän laittamista, jotta on täysin kesäkunnossa, mutta hiljaa hyvää tulee (vihdoin alan oppimaan tämän lauseen merkityksen...). Herkkuja tuli juu mussutettua viikonlopun aikana ja ihan tässä jo pelottaa mennä puntarille, ettei vain tämä pitkään jatkunut laihdutuskuuri ole taas kerran kunnolla koetuksella...

Kiitos m'man, olen kyllä ihan iloinen tuosta kalustosta, kun kerrankin osuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja sain tämän suht edullisesti (mies voi olla vähän eri mieltä tosin...). Kesäiset kelit saapuivat tänne ihan yhtäkkiä, mutta koskaan ei tiedä, mitä seuraavalla viikolla voi eteen tulla. Joten nautimme nyt tästä säästä!

Kiitos Kantriina, olen ihan otettu tuosta sisustuslehti-kommentista... ;-) Kiva on ollut jo patiota laittaa, vaikka aina vähän jännittää, että joko se kevät jo oikeasti otti tullakseen vai voiko kelit vielä viilentyä... Herkuteltua on tullut ihan kunnolla, mutta kylläpä oli sinunkin blogissasi ihanaiset herkut tarjolla. Njam! Kiva, kun kävit kurkkaamassa mieheni grillausherkkujakin toisessa blogissani. Meillä mies on innokas ruoanlaittaja ja grillaaminen erityisesti on lähellä hänen sydäntään.

Joana kirjoitti...

Ihanan kesäisiä fiiliksiä! Valkoinen varjo kruunaa kaiken.

Saisipa tuoreita mansikoita. Täällä niitä saa odottaa vielä ainakin 3 kuukautta.

Onnellista alkavaa viikkoa!

Sari kirjoitti...

Moi Hiiriemo. Kesäiset on fiilikset, ainakin toistaiseksi... Kuten jo useasti olen tainnut täällä todeta, Teksasin kevät on usein kaunis, mutta arvaamaton. Koskaan ei voi tietää, millaista säätä huominen tuo tullessaan...

Täällä mansikoita on tarjolla ympäri vuoden, mutta mikään ei voita suomalaisen mansikan makeutta!

Mukavaa viikon alkua myös sinulle!

Jutta kirjoitti...

Voi mitä ihania herkkuja ja kauniita kuvia. Olen samaa mieltä, ihan kuin sisustuslehdestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus. Patiosi on tosi kaunis ja tuo patiosetti ihan huippulöytö. Joitakin vuosia sitten yritin Suomessa löytää terassille valkoisia kalusteita ja olipa vaikeaa. Niitä teakkisiä ja mitä lie puunvärisiä oli vaikka pilvin pimein. Ei löytynyt haluamaani ja olemme edelleen ilman niitä kalusteita. Tosin nythän niitä ei tarvitakaan kun ollaan täällä muilla mailla.

Kaikki kuvasi ovat ihan herkullisen upeita. Ja nuo mansikat, mikä namipala =)

JOHANNA kirjoitti...

Voi, mikä ihana patio! Ihanat kalusteet ja niin keväisen näköistä! Ja mitä mansikkoja! Tahtoo kans! Yritin metsästää mansikoita paikallisista kaupoista mutta vielä ei onnistanut... Aurinkoista viikkoa sinulle!

Ali @ Betty and Violet kirjoitti...

It all looks so beautiful ~ you obviously had some lovely sunny warm weather! The strawberries are such a good idea ~ I have tried with dark cocolate but never white ~ I will have to try this!

Satu kirjoitti...

Oi,että mitä tunnelmia! Ja nuo manssut..namskis :) Toivottavasti teillä ollaan jo paremmassa kunnossa...Aurinkoista viikkoa, s

Sari kirjoitti...

Oi kiitos Jutta. Ihan tässä punastuu tuollaisista kehuista ;-) Aurinkoista viikon alkua sinulle!

Kiitos Saya. Huomasin saman asian kalusteiden suhteen, kun äitini etsi valkeaa kalustoa itselleen. Mutta löysi kyllä kauniin setin, joka on kyllä puuta, mutta toimii Suomessa huomattavasti paremmin kuin täällä kuumassa ilmastossa. Mukavaa viikon alkua sinulle!

Hei Johanna ja kiitos. Kiva on ollut laittaa patiota uuteen uskoon tummaksi petsattujen kalusteiden vaihduttua näihin. Mansikat olivat namskuja, mutta totuus on se, ettei suomalaisen mansikan makeutta pysty voittamaan mikään mansikka. Ei edes tällainen iso Teksas-size mansikka... ;-) Aurinkoista viikon alkua myös sinulle!

Hi Ali! And thank you for your comment. We have had some really nice weather here lately and are of course hoping it will stay like this, but who knows. The weather here in Texas may change so quickly... I really recommend to try the semi-sweet white chocolate with the strawberries. They are so yummy!

Moi Satu ja kiitos kommentistasi. Meillä kuumeilu jatkuu ja tässä juuri mietin, että pitäisiköhän neitiä viedä lääkäriin vai katsonko vielä päivän pari... Mukavaa viikon alkua sinullekin ja toivottavasti teilläkin jo pian voidaan paremmin!

Anu kirjoitti...

Satu,voi että teillä on jo noin upean aurinkoista!Täällä on vielä yöpakkasia reilusti(Tampereelle -14 luvassa taas ensiyöksi)ja päivälläkin pari miinusastetta...no kevätkeikkuen tulevi ja auringonpaistetta täälläkin on riittänyt!Teidän terassi näyttää hyvin houkuttelevalta,ja nuo mansikat,nam:)

Maria kirjoitti...

Mitä ihanuuksia! Taidan tilata ameriikan matkalle liput toiveunelmalomaihanuus.netistä... :)

Sari kirjoitti...

Hei Anu! Juu, aurinko on jo uskaltautunut ilmestymään useammin pilvien raoista ja nyt on sitten ilmakin lämmennyt jo kovasti. Kevät on täällä kaunis, mutta tuo mukanaan myös ne ei-toivotut kevätmyrskyt, joita minä en kaipaa kyllä lainkaan. Ja kyllä se kevät jo kohta sinne Suomeenkin suuntaa ja varmasti jo pian saatte nauttia ihanista kevätkeleistä!

MariaK. Kiitos kaunis! Ja hih, tuo olisikin hauska matkatoimisto... toiveunelmalomaihanuus... ;-) Mukavaa viikon jatkoa sinulle!