2009-01-06

Muutamia matkamuistoja -
Just a few souveneirs

Matkamuistojakin tuli reissusta hankittua.

Ei montaa, mutta ne vähäiset ostokset, ne olivat sitten sitäkin mieleisempiä.

Ihan pieniä juttuja, joissa silmä lepäsi tai joista hajuaistit (juu, luit oikein) heräsivät miellyttävällä tavalla... ;-)


Kuten nämä käsintehdyt saippuat, Lush-myymälästä. Voi mahdoton, mikä ihastuttava tuoksu tulvi tuolta liikkeestä sieraimiimme, kun kävelimme liikkeen ohitse idyllisessä ja ihastuttavassa Carmel by the Sea-pikkukaupungissa.

Ja matkaan lähtivät nämä kaksi hyvin erityylistä saippuaa. Keltainen tuoksuu taivaalliselle ja on muuten nimeltään vihjailevasti Sexy peel, ja jossa materiaalina mm. sitruuna, josta tuo ihanan raikas tuoksukin tulee. Toinen vihertävä ja myös kivantuoksuinen saippua on nimeltään Extra virgin olive oil, joka on lisäksi erittäin kosteuttava ja hyvä iholle.


Ja sitten ostimme kaksi pommia. Siis suihkupommia, tai paremminkin kylpypommia, jotka heitetään veteen ja ne ikäänkuin räjähtävät ammeeseen sisältäen aromaattisia öljyjä ja vaahtoavaa saippuaa. Ja nämä ihanuudet siis tuoksuvat aivan ihanille. En kyllä tiedä, hannonko näitä edes käyttää. Ovat niin söpöliinejä palluroita...


Ja San Franciscon kiinalaisesta kaupunginosasta matkaan tarttui näitä pulleroita, istuvia buddhia. Nämä ovat aika pikkuruisia (korkeus noin 6cm) ja maksoivat vain reilun taalan, joten ostin näitä myös pari vihreänä.


Ja sitten kaksi onnea tuovaa kissimirriäkin lähti mukaan. Nämä ovat vielä pienempiä, korkeus n. 2 ja 4cm. Mutta niin hellyttäviä ja koetan nyt vihdoin saada tehtyä omaan kirjapaino-laatikkooni (vai mikähän se loota on nimeltään, joka on niitä pieniä lokerikkoja täynnä?) kokoelman kaikista ihanista pikkiriikkisistä esineistä.

---------------------------------

I bought only a few souveneirs from our roadtrip to California, but these few are something I really enjoy having.

We bought these soaps from a lush-store in beautiful and charming little town (city?) of Carmel by the Sea and when we passed this store we couldn't but stop, since the delicious smell of all these yammy looking soaps and bath bombs was so overwhelming to us.

And ended up buying those cute yellow soaps that are called Sexy peels and the green one that is called extra virgin olive oil. The yellow ones have citrus in them, so that's why they smell so irresistable and the olive oil one is very moisturizing and good for your skin.

And of course I ended up buying something from San Francisco's Chinatown. They had a lot of Buddha statues there and they cost only like a dollar or so, so I ended up buying this little white Buddha (only 6cm tall) and those two little cute cats that are supposed to bring you good luck. Those tiny cats were only 2 and 4 cm tall. But aren't they cute?

14 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Oih, rakastan noita Lushin saippuoita. :) Viimeeksi tänään kävin Lush-liikkeessä pyörähtelemässä ja imppaamassa eri saippuoita ja suihkuhyytelöitä. Meiltä löytyy sitä ihanan kermaista suklaakakku-saippuaa (jonka päällä oikeaa suklaata!) ja sellainen ihana Honeymoon-hierontasydän. :) Miten herkullisia tuoksuja sieltä löytyykään....!

Tosi söpöjä Buddha-patsaita, tykkään tosi paljon! Meiltä löytyy sellainen muutamaa astetta isompi kokoinen Buddha. :)

Sari kirjoitti...

Moi Kazza ja kiva nähdä sua täällä pitkästä aikaa... Mun pitää kans käydä vierailulla sun blogissa hetimiten, kun tuntuu, ettei ole yhtään ehtinyt kurkkailla kaikkiin kivoihin blogeihin sitten loman jälkeen... ;-) Siis tiiäks, mulle tää Lush on ihan uusi juttu ja oli tosi noloa, kun saatiin kuulla, et täs meidänkin downtown-alueella on kyseinen liike, enkä ole koskaan edes tiennyt asiasta. Joten, sinne heti mars! Noi tuoksut oli aivan mielettömän ihanat siel kaupassa, aih ja voih ja herttinen, ihan oikeaa suklaata saippuan päällä, pakko saada! Noh joo, toisaalta hinnat estää ihan hullaantumasta, mut tuolla oli ainakin meneillään tosi hyvät alet joulun aikaan, kun osti yhden saippuan sai kaksi ilmaiseksi kaupan päälle... ;-) Buddhat on ihania ja haaveilin sellaisest isommastakin, vaan viel jäi ostamatta. Ehkä joskus...

Sooloilija kirjoitti...

Täällä myydään samantyyppisiä saippuoita, joku suomalainen pieni saippuafirma tekee juuri tuollaisia luonnonmukaisia, värikkäitä ja tuoksuvia saippuoita. Kaikki näyttävätkin vähän erilaisilta. (En muista firman nimeä, mutta heiltä voi tilata netistäkin).

Jael kirjoitti...

Oi rakastan Lushin kauppoja ja tuotteita! Jotkut saippuoista siellä näyttää ihan syötäviltä! Täälläkin on pari samantapaista ketjua, mutta Lushissa on ihanan suuri valikoima :-)

Onpa söpöset pienet buddhat ja kisumirrit!

Mari kirjoitti...

Ompa herkullisen näköisiä nuo saippuat ;) Hauskan näköinen tuo istuva buddha. Hyvää loppiaista!

Sooloilija kirjoitti...

Tarkistin nyt sen suomalaisen saippuafirman ja se on Soap Factory eli www.soapfactory.fi

Näitä saippuan tekijöitä on näköjään ympäri maailmaa, ovat aika samantyyppisiä.

Sirkka kirjoitti...

Oi nuo mansikkapallerot ovat syötävän hyvän näköisiä:))

Raaski vaan käyttää, niin saat nautinnolliset tuoksut...))

maano kirjoitti...

ihanaiset saippuat ja sulkut pallerot :)

Kazza kirjoitti...

Veljenvaimoni kertoi minulle joskus kesällä että Suomessakin on nykyään Lush-liikkeitä, Helsingissä ainakin. Ne ovat kyllä todella ihania, luonnonystävällisiä ja ennen kaikkea eläinystävällisiä tuotteita. Työkaveri kehui juuri eilen Lushin meikinpoistoainetta tai tarkemmin ottaen kasvopesua, on kuulemma paras mitä hänellä on koskaan ollut! :)

Nyt heti ostamaan kaikki lähi-Lushilta! Hopi hopi!

Sari kirjoitti...

Moi kaikki naiset.

Sooloilijalle. Siis ihanaa, et Suomestakin löytyy joku vastaava putiikki. Mä nyt koukutuin näihin saippuoihin pahasti, eli tiedossa on Lush-liikkeessä asiointia jatkossakin. Ja kiitos tuosta webbisivusta, pitääpä kurkata sekin ja katsohan vielä alas kommentteja, myös Lush-liike saattaa löytyä pääkaupunkiseudulta!

Yaelian. Siis ihan tosi, kaikki tuntuvat tietävän täst Lushista paitsi minä. Mä kyselinkin tuon kyseisen putiikin myymälävastaavalta, et kuin monta liikettä teillä on täs ketjussa ja mainitsi, että tämä on kansainvälinen ketju ja myymälöitä yli 500 ympäri maailmaa. Eli eipä tiedä, vaikka sieltä teiltäkin kohta kyseinen liike löytyisi.

Mari. Siis ovat kyl ihanii saippuoita ja kiitos, isomassuinen buddha on minunkin lempparini. Samoin hyvät loppiaiset sinulle, vaikka siellä taitaa jo kohta vaihtua päivä seitsemännelle.

Sirkka. Ja ne pallurat myös tuoksuvat taivaalliselle. Hmh, en tiedä kuin mä raaskin noita käyttää... Noh, toisen ainakin lähiaikoina...

Maano. Kiva nähdä sinua täällä! Ja eiks ole kivoja saippuoita ja pommeja ;-) Ja katsohan allaoleva vastaus, nyt myös Suomessa!

Kiitos Kazza vielä lisätiedoista. NYT SIIS MARS KAIKKI SIELLÄ SUOMESSA LUSH-liikkeeseen! Jos kerran Helsingistä jo niitä löytyy! Ihastutte takuulla, aivan ihania tuotteita ja tuoksuja ja siis ymmärsinkö Kazza oikein, etteivät ole eläinkokeilla testattuja? Siitä vielä 10 pistettä ja papukaijamerkki!

Jutta kirjoitti...

Voih, Lush... Ihastuin Lushin saippuoihin Lontoossa asuessa, pelkkä kauppaan menokin oli jo elämys. Meidän kulmilla ei valitettavasti ole vielä liikettä. Ehkä joku päivä...

Huiput pikku kisut :)

Mari kirjoitti...

Aivan ihania saippuoita! Me ollaan lähdössä reissuun tuossa keväämmällä, ja odotan kun pääsen hipelöimään ihania saippuoita ja muita juttuja:) Se on kuitenkin ihan eri juttu kuin tilata netistä...

Anonyymi kirjoitti...

Lush-fani löytyy täältäkin. Vein jouluna lasten kummitädeille Godmother-saippuat joululahjoiksi. Harmittelen vaan ettei meillä ole kylpyammetta, olisin taatusti kokeillut jo kaikki pommit läpi...

Sari kirjoitti...

Moi Jutta. Siis eikö olekin ihania juttuja tuolla Lushissa! Mä muuten oikeesti luulin, et tää on ihan uusi liikeketju. Hmm, sitä se teettää, kun ei osaa enää malleillakaan käydä, vaan on jumittunut niihin vakkarikauppoihin... Tulisipa Suomeen enemmänkin noita liikkeitä, menisin itsekin varmasti Suomessa lomaillessa käymään ja raahaisin ystävättäret ja äitinikin sinne.

Mari. Siis eikö olekin ihania saippuoita. Kun voisit näitä vielä haistaa, ovat pyörryttävän ihania myös tuoksultaan. Hei muuten, jos olette Yhdysvaltoihin tulossa matkalle, niin minä annan mielelläni vinkkejä, jos niitä kaipailet ;-)

Lush-saippuoistako löytyy myös godmother? Himskatin hyvä idea lahjaksi! Kiitos vinkistä Suzhouren! Noi pommit on niin ihania, et miten niitä nyt sitten raaskii käyttää...