2008-10-29

Mariskoolit - Maribowls

Mariskoolit jakavat mielipiteitä. Jotkut ovat puolesta, jotkut vastaan.

Itse olen puolesta ja omat Mariskoolini ovat kulkeutuneet mukanani meren taakse. Ja kesällä Suomessa lomaillessani niitä katselen ja uusia värejä haikailen.

Se ihana vaaleanpunainen, vaalea lila tai lime. Ne olisi vielä kiva saada omaan mariskooli-kokoelmaan. Kun vain hannoisi niitä ostaa... ;-)
Näissähän voi pitää esillä vaikka mitä. Juhlapöydässä on kiva laittaa esille vaikka karamelleja, keksejä, pähkinöitä, rusinoita ja kaikkea pientä naposteltavaa. Tai sitten näitä voi pitää ihan koristeellisessakin tarkoituksessa sellaisenaankin, tai laittaa sisälle vaikka pienen kynttilän, näin iltojen pimetessä...


Mariskoolini tuovat mieleeni Suomen ja minä kyllä suomalaisena jaksan aina ihailla maamme korkealaatuista, ajatonta sekä kaunista muotoilua ja kaikkia kauniita klassikkoja, joita varmasti monen meidän kodista löytyy... ;-)

----------------------------------------------------

Maribowls (by Iittala, check http://www.iittala.com/) are something that you either like or don't like. I'm one of those, who like!

I have brought my Maribowls with me all the way from Finland and every summer we visit Finland, I admire them at the local stores and find myself dreaming about adding some new ones into my collection: the light pink, light purple and the light lime one would be all so delicious ones to have. If I just had so much extra money in my pocket. Yes, these are quite expensive, as all the designer stuff is in Europe.

But they are so beautiful and practical too. I feel they have so many purposes. These serve very nicely as decorational serving units, which can hold candy, peanuts, raisins, cookies and trail mix etc. Or these can be used as just decorational items too and I myself have my little candles inside them during the fall season, when the evenings get dark early and when it's nice to have candles everywhere.

For me these bowls are very important and they remind me of Finland and the fact that we have some beautiful design classics that we Finns should all be proud of!

10 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Skandinaavinen design on maailman huippua, ja siinä se taas nähtiin! Uskomattoman kauniita nuo mariskoolit, mutta samalla niin yksinkertaisia. Jotain pohjalaista taikaa niissä varmaan on. Täällä olen muuten törmännyt Marimekon kankaisiin kahviloissa, erityisesti niissä hyvin trendikkäissä, hienosti sisustetuissa kahviloissa. :) Taitaa tuo suomalainen design purra ulkomaalaisiin.

Sooloilija kirjoitti...

Mariskooleja on täällä kaksi; vaaleanpunaisen sain lahjaksi tänä syksynä ja kirkkaan noin 15v.sitten. Värejä on varsinkin Stokkalla ihan mahdottomat määrät!
Ovat kauniita kaikki!
Ja monikäyttöisiä!

Suvi kirjoitti...

Minä myös pidän Mariskooleista. Tosi moni käyttöisiä. Itseltäni ei vain yhtään löydy.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mä rakastan Mariskooleja, vieläkin ikävöin varsinkin koboltisinistä Mariskoolia, joka oli meillä sokerikippona, mitään tullaisia tavaroita en Suomesta ottanut mukaani.

Nyt meille kyllä sopisi sisustukseen rypäs eri värisiä skooleja.

Sari kirjoitti...

Kazza. Suomalainen muotoilu on kyllä huippuluokkaa, etenkin lasitavaroissa. Aika jännä, että myös siellä on Marimekkoa näkyvillä. Marimekko aiheuttaa itselle joskus pettymyksiä, ainakin täällä myytävä kama, kuten pyyhkeet ja kankaat, niissä on usein värivirheitä yms. Marimekko on täällä tosiaan aika suosittu merkki ja esim. Crate and Barrel myy Marimekon kankaita, liinoja, petivaatteita, pyyhkeitä yms. myymälöissään ja nettiputiikissaan.

Sooloilija. Ai jai, se vaaleanpunainen on aivan ihana väri, sen mäkin haluisin! Mä huomasin kans kesällä Suomessa Stockalla seikkaillessani, että hellou, täällä on taas muutamat uudet värit tarjolla! Huh! Vaan en hannonut sitten yhtään skoolia ostaa, kun on noita jo jokunen kertynyt vuosien varrella. Ensimmäiset mariskoolit saimme miehen kanssa lähes parikymmentä vuotta sitten, ylioppilaslahjaksi ;-)

Suvi. Mariskoolit on kyllä tosi monikäyttöisiä ja mä vaan joteskin tykkään niiden muotoilusta tosi paljon. Nyt vaan hankkimaan se eka mariskooli!

Itkupilli. Koboltinsininen on tosi kaunis väri myös ja miten upealta näyttäisi koko sarja näitä skooleja, tosin kukkaroa voisi jo vähän kirpaista, sillä värejä on ihan hillittömästi. Juu, ymmärrän, ettei niitä tule välttämättä tänne raahattua mukana. Itse on vaan tääl jo niin kauan asunut, että haluaa tänne sit tuoda mukanaan kaikkea ihanaa Suomi-juttua.

auli kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu jälleen yksi Mariskooli-fani. Keräilyni sai alkunsa kahdeksan vuotta sitten kun muutimme Englantiin. Kokoelmiini kuuluu tällä hetkellä 10 eri väristä isoa skoolia ja kaksi pientä. Niistä on ihana tehdä erilaisia asetelmia esim. vuodenaikojen mukaan, jouluna esillä on enemmän punaista ja vihreää, pääsiäisenä keltaista ja vihreää jne. Osa skooleista on välillä kaapissa piilossa odottamassa omaa vuoroaan. Omia suosikkejani ovat graniitinpunainen ja lime. Yleensä skoolit ovat minulla esillä koriste-esineinä, joskus tarjoilen niistä makeisia tai pähkinöitä, mutta jälkiruoka-astioina en osaa niitä käyttää. Alkuvuodesta myyntiin tulleet uudet pienet Mariskoolit ovat mielestäni todella hellyttävän näköisiä. Suhtauduin niihin ensin epäillen, mutta kun näin ensimmäisen kerran pienen skoolin luonnossa, niin ihastuin oitis. Ja viisas mieheni ymmärsi ostaa ensimmäiset pienet skoolit äitienpäivälahjaksi, joten pääsin niidenkin keräilyn alkuun.

Mari kirjoitti...

Minulla ei ole mariskooleja, mutta ihailen niitä kyllä. Sinullakin on tosi hieno kokoelma:) Mukavaa halloweenin odotusta!

Sari kirjoitti...

Auli. Siis toinen mariskooleihin hurahtanut ilmoittautuu ;-) Sinulla onkin jo melkoinen kokoelma noita skooleja. Se lime olisi ihana väri, niin raikas ja keväinen!

Minä katselin myös niitä pieniä mariskooleja kesällä, mutta en oikein tiennyt, että pidinkö niistä vai en. Nyt kun ajattelee, niin juuri ne pienet mariskoolit voisivat olla ihania juuri jälkiruokia tarjoillessa ;-)

Mari. Kiitos kommentistasi ja Halloweenin toivotuksista. Täällä jo kovasti jännäämme huomista (ja äiti lähinnä jännää, että ollaan kaikki huomenna kunnossa, ettei ole kuumetta tai flunssaa, jotta kanssa päästään trick or treat-kierrokselle).

kirsi kirjoitti...

Pakko kertoa etta en pida mariskooleista sitten yhtaan,vaan aallon maljakoista. Varsinkin ne uudet pienet sopot mihin voi laittaa vaikka tuikun..

Esikoinen paasi kesalla ripilta ja sai muutaman mariskoolin, toinen tuli mukaan (maitolasin varinen) ja toinen jai mokille. Eika hankaan pida niista (varmaan sitten mun vika). Aaltoa han sai myos, vaikka osa niistakin jai Suomeen. Pelkasi sita, etta menevat rikki matkalaukussa.

Marimekon kasseja, meikkipussukoita ja reppuja meilta loytyy. Esikoinen osti Suomesta tanne kouluun varikkaan folderin yms pienta salaa kirjakaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei PinkPionies!
Katselin sisustusblogeja ensimmäistä kertaa rauhassa ja kävin sivuillasi. Huomasin, että olet kotiäiti Yhdysvalloissa kuten minäkin. Toisessa blogissa huomasin kommenttisi ja siinä samaisessa kommentissa oli asuinpaikkanasi Westlake, Ohio. Voiko olla totta, sillä siellä minäkin asustelen tällä hetkellä! Jos näin on ja haluat tavata, lähetä minulle sähköpostia: kallioinenminna@gmail.com.
T. Minna