2008-10-22

Keskustan alueen ihania taloja - Some downtown area houses


Tämä kuvasarja alkoi tästä talosta. Kävin täällä talossa estate salessa ja se oli kyllä pikainen visiitti, sillä hinnat olivat HIVENEN yli minun budjettini. Mutta talo oli ihana ja jännäähän se on aina päästä kurkkaamaan tällaisten talojen sisälle, vaikkei estate salesta mitään jäisi käteenkään...
Tämä talo oli naapurina ja kaunis tämäkin. Ihania nuo pylvästuijat ja jos tarkkaan tiiraa, tuossa vasemmalla aukeaa kaunis sunroom, jossa voi köllötellä auringon säteiden tulviessa lasiseinien läpi huoneeseen.Tämä oli aika jyhkeän oloinen talo, ei ehkä minun makuuni, mutta voin miltei kuvitella, kuinka tämä talo on sisustettu. Melko prameasti, olettaisin.Tämä siniharmaa talo oli minusta tosi kaunis valkoisine pitsimäisine ikkunoineen ja pilareineen. Tuli ihan sellainen Tuulen viemää olo tätä taloa katsellessa...Tämä valkoinen talo jäi vähän puiden varjoon, mutta oli tosi kaunis kyllä tämäkin.
Tässä talossa sitä vastoin oli vähän eurooppalaista vaikutelmaa. Ikäänkuin saksalaista tyyliä.Ja tämän kadun varrella puutkin olivat jotenkin vehreämpiä kuin esimerkiksi meidän kotikadulla. Ihana alue, ja talojen hinnat ovat arvatenkin näillä kulmilla ihan pilvissä...

Siitä se olikin sitten ruhtinaallista ajella taas omalle kotikadulle ja todeta, että on ne talot vaan meidän nurkilla hivenen vaatimattoman sorttisia... :-)

Ei sillä, kyllä tämä talo meille kelpaa. Tämä on meidän oloinen ja näköinen koti. Mutta on se ihanaa välillä kurkkailla rikkaiden asuma-alueita ja huokailla noita näyttäviä taloja ja pihakoristuksia.

Kadettaako? Ihan vähän vain... ;-)

Mukavaa viikkoa kaikille! Täällä satelee vettä ja ukkostaa.


---------------------------------------------------


These pictures I took from our downtown area, from a street I went to an estate sale (the first image). And when I started to look around I noticed all these gorgeous houses and couldn't go home without taking some snapshots of these beautiful homes.

Some of these are perhaps too grand for my taste, but that one blueish/grayish house is my favorite. It reminds me of the movie Gone with the wind with all those white pillars, lace-like window paneling and the style.

So you can only imagine how wonderful it was to come back home to our street and think how differently we live. But on the other hand I love our house, even though it doesn't have that grand flavor. This house is like us, it looks like us and that is enough.

And it's always nice to see how some of us live and how their homes look like mansions and how their yards look like a image from a garden magazine.

Jealous? Just a little...

Have a nice week everyone! It is raining here again...


14 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Komeita ovat talot, olisi tosi kiva päästä kurkkaamaan myös sisälle sisustusta. Tunnustaako kukaan muu kuin minä, harrastavansa tirkistelyä toisten ihmisten asuntoihin sisään näin syyspimeiden tultua? Että miten muut asuvat, ovat kotinsa kalustaneet?

Suvi kirjoitti...

No olipas komeita taloja. Ehkä vähän liian koristeellisia minun makuun, mutta tuo valkoinen talo puiden varjossa olis kyllä ihana. Tai se aurinkoterassi talo.

Mikä on estate sale?

Kazza kirjoitti...

Todella kauniita taloja, kyllä noissa kelpaisi.. ;) Mekin olemme ihailleet Wellingtonin yläpuolelle rakennettuja mahtavia miljoona taloja, joista avautuu aivan uskomaton näköala turkoosille merelle, vihreille kukkuloille ja kaupungin valoille.
Ehkä vielä jonain päivänä...

Upeita kuvia olet näpsinyt, kyllä meillekin kelpaisi! :P Mutta kyllä se oma koti, jonka on omasta selkärangasta repinyt ja ansainnut pala palalta on aina rakkaampi kuin mikään miljoonalukaali. :) Meidän koti myös henkii lämpöä ja rakkautta, ja vaikka pieni onkin, niin mitään ei loppujen lopuksi puutu... ehkä vähän extra tilaa ja sohva :D

Sari kirjoitti...

Tuija. Kyllä vaan kiinnostaa, kuinka toiset ovat sisustaneet ja kotiaan laittaneet. Siksipä tulee aika paljon katseltua täkäläistä sisustuskanavaa HGTV:tä. Sielläkin taitaa tulla ihan kivoja sisustusohjelmia näin syksyisin.

Suvi. Sama täällä, että ovat vähän liian prameita taloja omaan makuuni, mutta mukavahan näitä on aina katsella. Estate sale on sellainen myyntitilaisuus, jossa myydään koko kiinteistön irtaimisto. Yleensä ovat hinnoitelleet tuotteet jo etukäteen, mutta usein saattavat sitten joustaa hinnoista. Tuossa estate salessa oli ymmärtääkseni kyse kuolinpesästä, mutta hinnat olivat tosi korkeat talon ollessa rikkaalla alueella. Mutta jännä oli kuitenkin päästä taloon sisälle ja kurkkailla millainen koti tuo oli...

Kazza. Täällä näitä ökyalueita riittää ympäriinsä ja kiva näitä hienoja taloja on aina katsella. Itse kyllä nautin tästä meidän omasta kotikolosta, vaikka pieni se on tämäkin, varsinkin tuollaisiin lukaaleihin verrattuna ;-) Meiltäkään kun ei kuiteskaan tästä mitään juuri puutu, vaikka ainahan sitä jotain uutta löytyy, vaikka noista estate tai garage saleista. Niin ja uudet sohvat ne mullakin haaveissa. Sitten joskus, ehkä...

Susanne kirjoitti...

Onpa siellä upeita taloja ja pihatkin laitettu viimeisen päälle. Suomessa usein tuon näköisessä rakennuksessa on jonkinlainen kylpylähotelli tai jotain muuta toimintaa.

Yritin kauan miettiä mikä noista olisi mielestäni kaunein, mutta en osannut päättää :)

Sari kirjoitti...

Susanne. Upeita taloja täällä on, mutta olemme huomanneet, että viime aikoina niitä on tullut aika paljon myös markkinoille. Olisiko niin, että amerikkalaisilta alkaa loppumaan rahat tai sitten pelätään lamaa, josta täällä koko ajan kovaan ääneen puhutaan.

Ja kiva näitä on aika ajella katselemaan ja ihastelemaan. Kun nuo pihatkin on usein tosi kauniisti toteutettuja.

Jessica kirjoitti...

Vau ihania taloja. Rakastan juuri tuon tyylisiä joita tuntuu vain juuri jenkkilästä lyötyvän. <3 Tuntuu että täällä talot ovat useimmiten tylsiä laatikkoja :/

Sari kirjoitti...

Hei Jessica. Ja kiitos vierailusta. Kävinkin heti vastavierailulla ja aika vinkeä oli postaamasi ravintola-idea. Käykäähän muutkin vilkaisemassa ;-)

Täällä riittää näitä mahtipontisia taloja ja viikonloppuisin tulee usein ajeltua näillä alueilla ja ihailtua kauniita pihoja ja rakennustyyliä.

Arja kirjoitti...

Wau, on ne hulppeita, sellaisia päiväunien kohteita :)

Sari kirjoitti...

Juu, onhan ne. Ja näistä ei voi meikäläinen ainakaan kuin juuri unelmoida päiväunissaan... ;-)

Susa kirjoitti...

Kauniita taloja!

Ma kanssa tykkaan katsoa iltaisin ihmisten koteihin kun kavelen koiran kanssa. Et ole ainoa Tuija ;D

Sari kirjoitti...

Susa, siellä suunnalla varmasti löytyy myös tosi upeita taloja ja joitain kuvia olen blogissasi bongaillutkin.

Meillä ei oikein onnistu tuo toisten koteihin kurkkailu, kun formaalit on aina etupihalle päin ja täällä meilläpäin ihmiset pitävät yleensä sälekaihtimet tai verhot tiukasti kiinni etupihalle päin... :-(

Mutta pihoilla oleviva Halloween-koristeita aina tiiraan, samoin joulusellaisia. Täällä kun niihin panostetaan usein toden teolla ja tänäänkin otin muutaman kuvan tosi kammoista Halloween-toteutuksista.

Tuija kirjoitti...

Saiskos niistä halloweenkammotuksista kuvia tänne blogiinkin? Ja löytyykö sulta aitoamerikkalaista pumpkin pie-ohjetta?

Sari kirjoitti...

Kyllä vaan, muutama Halloween-kuva on tulossa, kunhan saan ne siirrettyä kameralta koneelle.

Ahaa, pumpkin pie ohjetta olet vailla. Sehän järjestyy, mutta taidan laittaa sen sinne Teksasin taivaan alle blogiin, siellä kun enempi keskityn tuohon syömispuoleen... ;-) Niin ja pakko vielä kiusata sen verran, että pumpkin pie on jumalaisen hyvää!!! Njam njam njam...