2014-08-09

Rikalan krouvi restaurant


One day we visited this charming restaurant just around the corner of where we live. Rikalan krouvi opened in July and is located just few minutes from Salo.

Kävimme tässä yhtenä päivänä hurmaavassa ravintolassa aivan kotimme lähettyvillä. Rikalan krouvi avasi ovensa heinäkuussa ja sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Salosta.


The atmosphere of this restaurant is just something else. Like you hopped into another world somewhere in the Alps.

Tämän ravintolan tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Ihan kuin olisit hypännyt toiseen maailmaan ja jonnekin Alppien kupeeseen.I really like the rustic look of this restaurant and those beautiful windows and white walls.

Minä pidän todella paljon tämän ravintolan rustiikista ilmeestä, kauniista ikkunoita ja valkoisiksi rapatuista seinistä.You can come here for a lunch or dinner but also to have a cup of coffee or tea with tasty delicacies from local Kuiron leipomo. And of course there are also several wines and other drinks available.

Voit tulla tänne lounaalle tai illalliselle mutta myös vaikkapa kahvikupposelle ja seuraksi voit tilata ihanuuksia paikallisen Kuiron leipomon tuotteista. Ja täällä on toki tarjolla myös erilaisia viinejä ja muita virvokkeita.


My husband and I were so happy to dine here and it was also a little celebration since we had had our wedding anniversary just couple of days earlier and at that point my hubby had also found out that he got a new job. So we felt like celebrating that evening!

Mieheni ja minä olimme niin iloisia saadessamme herkutella illalista täällä ja meillä oli myös hiukan syytä juhlaan, sillä meidän hääpäivämme oli vain muutamaa päivää aiemmin ja tuossa kohtaa mieheni oli saanut myös tietää, että hän sai uuden työpaikan. Joten teki vähän mieli juhlia!


My husband ordered Hereford steak with herb potatoes and I ordered fresh salmon with shrimps and veggies. The Hereford meat is coming from a local farm so that is also one good thing about this restaurant. Rikalan krouvi wants to serve and make food from local produce which is just superb!

Both these portions were both yummy looking and really tasty :-)

Mieheni tilasi Herefordin ulkofilepihvin yrttiperunoiden kera ja minä taas päädyin loheen katkarapujen ja kauden vihannesten kera. Herefordin liha tulee paikalliselta lihatilalta ja se on myös yksi hyvä asia tässä ravintolassa. Rikalan krouvi haluaa tarjota ja valmistaa ruokaa paikallisista raaka-aineista mikä on aivan superhyvä juttu!

Molemmat annokset olivat sekä näyttäviä että todella maittavia :-)After the dinner we went outside and were served some cakes with espresso and cappuccino. All the cakes and pastries are locally made at Kuiron leipomo. And they tasted soooo good!

Illallisen jälkeen menimme ulos istumaan ja saimme jälkiruoaksi vielä maistuvat kakkupalat espresson ja cappuccinon kera. Kaikki ravintolan kakut ja leivokset ovat paikallisesti valmistettuja Kuiron leipomossa. Ja ne maistuivat niin hyvältä!


I have fallen in love with cappuccino (and espresso) lately. Me who didn't really care for coffee before. And that chocolaty cake - mmmm...

Minä olen viime aikoina rakastunut cappuccinoon (ja espressoon). Minä joka en aiemmin juuri kahvista piitannut. Ja tuo suklainen kakku - mmmm...


The smile on my hubbys face tells it all. The dessert was perfect! And the icing on the cake was a glass of Moscato wine which is a bit sweet and is perfect choice after a perfect dinner.

Hymy mieheni huulilla kertoo kaiken. Jälkiruoka oli täydellinen! Ja sen kruunasi vielä lasillinen jälkiruokaviini Moscatoa, joka on hiukan makeahko viini, joka sopii täydellisesti illallisen päätteeksi.


Then it was time to have a glass for the late summer and for us!

Sitten oli aika ottaa lasilliset loppukesälle ja meille!


It was a nice evening in a good company and in a very nice restaurant. I can recommend this Place to anyone who is looking a nice place to eat or meet with friends by a cup of cappuccino or tea - or white wine or sparkling... :-)

Oli kyllä oikein kiva ilta hyvässä seurassa ja todella viihtyisässä ravintolassa. Voin suositella Rikalan krouvia lämpimästi kaikille, jotka etsivät mukavaa ruokapaikkaa tai paikkaa, jossa tavata ystäviä cappuccinokupin tai teen - tai valkoviinin tai vaikkapa kuohuvan äärellä... :-)

13 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Hyvältä näyttää,harmi kun on tuota välimatkaa...
Onnea teille hääpäivän johdosta!

Sari kirjoitti...

Kiitos Anne-Marie :-) Ja tuo ravintola on kyllä ihastuttava. Jos joskus liikut Salon suunnalla, niin kannattaa poiketa.

Merja kirjoitti...

Jaaha... täälläkin innostuttu bloggaileen krouvista, taisitkin nähdä mun kuvat blogissani pari viikkoa sitten? Kiva paikka se kyllä onkin.

Mari kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen paikka!

Sari kirjoitti...

Oli Merja kyllä tosi kiva paikka. Tuonne tulee varmasti suunnattua toistekin, kun on niin lähelläkin... :-)

Mari tuo on kyllä tosi kaunis ja tunnelmallinen ravintola. Lisäksi ruoka on maittavaa ja palvelu ystävällistä :-)

Tuija N. kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka. Ja mitä herkkuja, nami.

Sari kirjoitti...

Tuija tämä oli kyllä ihana paikka ja ruoka niin hyvää! Jos liikutte täällä suunnalla, niin tuonne kannatta piipahtaa :-) Ja siinä samalla poikkeatte sit vaiks meillekin, tää ravintola kun sijaitsee ihan meidän lähistöllä.

Jael kirjoitti...

Onpa kivan näköinen paikka:)

Sari kirjoitti...

Eikö olekin Jael. Tässä ravintolassa on jotain alppimaista fiilistä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hello Sari,

What a charming place to enjoy a delicious meal with someone special. Our anniversary was last week (the 7th) - good month to get married. We celebrated with a trip to the northern end of the Olympic Peninsula here in Washington. The weather was warm and sunny and we loved exploring on the beach and in the mountains. Concluded the weekend with a classical concert in a renovated barn. Fabulous weekend. Hope your anniversary was just as special.
Linda xx

Sari kirjoitti...

Oh it was Linda :-) But have to admit that your anniversary was just fabulous! And yes - July is perhaps the best month to get married, especially if you happen to be a summer person ;-)

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Ihanaa hääpäivää vielä näin jälkikäteen ja oikein paljon onnea miehellesi työpaikasta! Se on valtavan hienoa asia : )

Olen tuolla Rikalassa käynyt viitisentoista vuotta sitten, mutta en yhtään muista miltä silloin näytti. Oliskohan siellä silloin ollut joku näyttely yms? Ehkä olisi aika poiketa uudelleen! Ja aivan upeita kuvia taas : )

Sari kirjoitti...

Kiitos Päivi :-) Kyllä tuo miehen uusi työpaikka oli suuri helpotus, kun mies oli niin pitkään lomautettuna :-) Ja yhdessäeloakin on takana jo pitkä taival, kahden vuoden kuluttua juhlitaankin jo 20-vuotishääpäivää :-)

Meillä on itse asiassa myös ollut tuolla Rikalassa toissa vuonna valokuvanäyttely. Miten olis Päivi, jos mentäis vaikka yhdessä käymään tuolla? On tosi kiva paikka.