2014-03-19

Toinen keksi cafe


Okay, I confess - I love cafes! I really want to show you one of my favorite cafes in our hometown Salo. 
Behind these windows it is - cafe called Toinen keksi, located in the heart of Salo.
 
Okei, tunnustetaan - minä rakastan kahviloita! Haluan esitellä teille yhden lempikahviloistani kotikaupungissamme Salossa. 
Näiden ikkunoiden takana se on, kahvila nimeltään Toinen keksi, joka sijaitsee aivan Salon keskustassa.Both young and older people come to  this place to meet their friends, to have meetings etc.
 
Niin nuoret kuin vanhemmatkin ihmiset tulevat tänne tapaamaan ystäviään, pitämään neuvotteluja jne.


It's so cozy here -  books on the shelf and all. I also like all those miscellaneous chairs and tables.
 
Täällä on niin kodikasta - kirjojakin ja kaikkea. Pidän myös kaikista noista erilaisista tuoleista ja pöydistä.


And then to my favorite part - food. Toinen keksi offers perhaps the most beautiful salads I have ever eaten here in Finland and they also taste good! And the salad dressings then, oh my! They are served in those lovely  mini jugs and even my favorite balsamico dressing is made here at the cafe - yummy!
 
Ja sitten lemppariosioon - ruokaan. Toinen keksi tarjoaa ehkä kauneimmat salaattiannokset, joita olen Suomessa saanut - ja ne myös maistuvat hyviltä! Ja entäs sitten nuo salaattikastikkeet, voi pojat! Ne tarjoillaan ihanista minikannuista ja jopa lempparini balsamico-kastikekin on itse paikan päällä tehtyä - nam!


Johanna was so kind to let me see how she prepares latte for one customer.
 
Johanna oli niin ystävällinen, että päästi minut kameroineni tiskin taakse katsomaan, kuinka hän valmistaa lattea yhdelle asiakkaista.


And boy it looked good!
 
Ja voi kun se näyttikin hyvältä!


Here Johanna prepares tea and look at the size of that tea mug!
 
Tässä Johanna valmistaa teetä ja katsokaa tuon teemukin kokoa!


Black tea, some honey, chocolate, slice of orange or lemon and chocolate covered grapes. All this is always served with tea.
 
Mustaa teetä, hunajaa, suklaata, appelsiini- tai sitruunalohko ja suklaakuorrutteisia viinirypäleitä. Kaikki nämä tarjoillaan aina teen kera.

 
For dessert I had a piece of mango-cheesecake.
 
Jälkiruoaksi otin palan mango-juustokakkua.


The cake was heavenly good and tasted even better with cappuccino. I am not a fan of coffee but this cappuccino is an exception :-)
 
Kakku oli taivaallisen hyvää ja se maistui vielä paremmalta cappuccinon kanssa. Minä en ole kahvin ystävä, mutta tämä cappuccino on poikkeus ;-)
Toinen keksi also offers hot chocolate that is served with marsmallows and whipped cream. And it seems to make you smile!
 
Toisen keksin valikoimiin kuuluu myös kaakao, jonka mukana tulee kermavaahtoa ja vaahtokarkkia. Ja se saa selvästi hymyilemään!


During the afternoon hours people get together here and this is the place where I usually meet my friends that live in Salo area.
 
Iltapäivän tunteina ihmiset kokoontuvat tänne ja täällä itsekin yleensä tapaan Salon alueella asuvia ystäviäni.


If you happen to visit Salo you definitely want to visit Toinen keksi for a lunch or afternoon coffee. The staff is friendly, the place itself is inviting and the most important, everything they serve here is so tasty!
 
Toinen keksi cafe also has Facebook pages. You may want to go and like them so you will get updates what's going on at this lovely cafe!
 
Jos satut käymään Salossa, niin kannattaa kyllä käydä Toinen keksi-kahvilassa lounaalla tai kahvilla/teellä. Täällä henkilökunta on ystävällistä, itse kahvila on viihtyisä ja mikä tietty tärkeintä, kaikki tarjottavat ovat todella maittavia!
 
Toinen keksi kahvilalla on myös omat Facebook-sivut. Kannattaa käydä katsomassa ja tykkäämässä niistä, jos haluat olla perillä siitä, mitä tässä kivassa kahvilassa tapahtuu!

14 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Onpa hurmaava paikka!!
Melkein tekis mieli asiakseen otttaa ja lähteä käymään! Näitä lisää!! Joka kaupunkiin :D

Sari kirjoitti...

Moi Pepi. Eikun vaan Saloon kahvittelemaan ;-) Ja nimenomaan näin - kivoja ja persoonallisia kahviloita ei ole koskaan liikaa. Ja tämä on yksi niistä :-)

Matkatar kirjoitti...

Ihanan näköinen ja varmasti makuinenkin paikka! Herkulliset kuvat!

Sari kirjoitti...

Eikös olekin. Niin ja juu, maistuvia ovat tämän kahvilan herkut ja niissä on myös silmänruokaa, kun annokset laitetaan niin kauniisti esille ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Sari,
This looks like a wonderful place to eat. I am not a coffee or tea fan, but that hot chocolate looks delicious. If we come to Finland, we must come to Salo to find it.
Linda

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Voi vitsi, Toinen Keksi on kyllä niin mainio paikka! Oon käynyt siellä vaan kaksi kertaa, mutta olen joka sanasta samaa mieltä : ) On ihanaa, että pelkän teenkin mukana tulee kaikkea pientä herkkua. Ja niistä muista herkuista nyt puhumattakaan : )

Riikka kirjoitti...

Oli pakko klikata tänne kun näin postauksen indiedaysin etusivulla, ihana Toinen Keksi! Olen Salosta kotoisin ja voi että olisin ollut sillon siellä asuessa onnellinen, jos tuollainen kahvila olisi ollut jo sillon..

Sari kirjoitti...

Hi Linda, I am not a coffee fan myself but the cappuccino here is so good that I told my husband I need to go to this cafe soon again to get one cappuccino ;-)

If you come to Finland and travel in this area I would recommend to have lunch or that tasty hot chocolate here :-)

Päivi, eiköhän mennä joskus yhdessä tuonne! Esimerkiksi nuo kaikki pienet yksityiskohdat annoksissa tekevät tästä kahvilasta mielestäni erilaisen ja itse ainakin tykkään, että annokset ovat myös visuaalisesti houkuttelevia ja täällä ne kyllä ovat sitä :-)

Hei Riikka ja kiva kun klikkasit tänne :-) Jos et ole vielä käynyt kyseisessä kahvilassa, niin kannattaa piipahtaa seuraavan kerran, kun sulla on käyntiä Salossa. Viimeistään esimerkiksi kesällä, jolloin Salossa on myös ihana torstain iltatori :-)

Jael kirjoitti...

Onpas viehättävä paikka ja hienot kuvat:)

Sari kirjoitti...

Kiitos Jael ja eikös olekin kiva paikka ja nuo tarjottavat.... mmm... tykkäisit kyllä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kivannäköinen paikka. Hauskoja nuo kakskorvaiset tee- ja kaakaomukit. Ei ole tuollaisia ennen osunut silmään missään.

Heidi

Sari kirjoitti...

Juu tää on kiva kahvila ja nuo mukit on kyllä kivat ;-) Niissä muuten taitaa olla kolme korvaa ja kokoakin piisaa... Mukavaa loppuviikkoa!

liffi kirjoitti...

Itse vietin paljon aikaa siellä kun asuin Salossa. Yksi ainoimpia syitä mitä todella ikävöin Salosta on tämä paikka.
Tämä paikka on mukavin kahvila missä olen ollut. Plus Johanna on paras kahvilatyöntekijä ikuna.

Sari kirjoitti...

Moi Iiffi. Toinen keksi on kyllä viihtyisä kahvila, eli ei mikään ihme, jos sitä Salosta kaipaat.

Ja samaa mieltä, Johanna on tosi mukava kahvilatyöntekijä, niin kuin kyllä moni muukin Toisen keksin työntekijöistä. Plus heillä on laaja tietämys kahveista, teelajeista yms. kahvilan tarjoamista tuotteista.

Mukavaa viikon alkua sinulle!