2014-01-23

More tea please


This week seems to be a tea week at least when it comes to my blog postings. I talk about tea also at my Kotiliesi blog. I enjoy black tea the most and also various tea blends that make beautiful looking and tasting results when made well. I have also tasted several green teas and I have tried oolong tea even for my weight control, but I have noticed that black tea is my all time favorite. This chai tea in the photo includes black tea and cinnamon, ginger, black pepper, chili and cloves. You can still spice it up by adding some of your favorite spices.
 
I have to say that tea is my favorite hot drink. I am not that fond of coffee but when it comes to tea I can get totally carried away at times - especially if I find a right kind of tea.  I like smooth tasting teas and tea blends that may also have some exotic flavor in them. Right now I'm thinking about ordering some of my favorite tea from France. So I guess this is serious...
 
 
 
Tämä viikko taitaakin olla varsinainen teeviikko ainakin näiden minun blogipostausteni suhteen. Kotiliesi blogissakin on nimittäin tänään aiheena tee. Pidän erityisesti mustasta teestä ja erilaisista teesekoituksista, joista tulee sekä kauniin näköisiä että makuisia lopputuloksia, kun ne on tehty taidolla. Olen kokeillut myös useita vihreitä teelaatuja ja joskus olen kokeillut oolong-teetä jopa painonhallintaankin, mutta musta tee on kuitenkin se ikuinen suosikki. Tässä kuvan chai-irtoteessä on mustaan teehen lisätty kanelia, inkivääriä, neilikkaa, mustapippuria a chiliä. Ja tällekin teelle voi antaa vielä potkua lisäämällä siihen mausteita oman maun mukaan.
 
Minulle tee on lemppari kuumista juomista puhuttaessa. En ole mikään kahvin ystävä, mutta jos puhutaan teestä, niin minulla saattaa joskus karata homma käsistä - etenkin jos löydän jonkun oikean makuisen teelaadun. Itse pidän pehmeästä teestä ja teesekoituksista, joissa saa olla hiukan eksoottistakin makua mukana. Tällä hetkellä harkitsen tilaavani yhtä lemppariteetä Ranskasta asti. Että kai tää on jo vähän vakavaa...


And tea tastes even better with some tea biscuits. I will share this orange tasting tea biscuit recipe in Kotiliesi blog, go check it out!
 
Ja teehän maistuu aina vaan paremmalta, jos sen seurana on vaikkapa teekeksejä. Jaan Kotilieden blogissa näiden appelsiinisten teekeksien ohjeen, käy ihmeessä kurkkaamassa!
 

14 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Minäkin olen hyvän teen ystävä. Nuo keksimuotit ovat kyllä mainioita!

Sari kirjoitti...

Tee maistuu tässäkin osoitteessa ja teetä on juuri nytkin hautumassa :-) Nuo keksileimasimet tai -muotit on kyllä veikeitä, vaikkakin näiden keksien kohdalla teksti ei meinannut paistetuissa kekseissä kunnolla näkyäkään, vaan jouduin vielä painamaan muotilla toistamiseen keksien pintaa keksit uunista otettuani.

VillaVaahtokarkki kirjoitti...

Poikkeuksellisesti minäkin satuin olemaan juuri teekupin ääressä, kun huomasin, että äskeinen kahvikuppi hujahti huomaamattani ilman päivän pullaa - mutta maistuu se näin teenkin kanssa;) Kauniita kuvia jälleen!

Sari kirjoitti...

Kyllä vaan tee maistuu hyvin pullan kanssa sekin, itsellä taas kahvikuppi taitaisi jäädä juomatta. En ole oppinut vielä tähään ikään kahvia juomaan ja taidan olla jo liian vanha sitä tapaa opettelemaan, vaikka joskus saatan hiukan maistaa miehen lempparierikoiskahveja.

Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

Tuija N. kirjoitti...

Mä tunnustaudun kahvikissaksi, teetä tulee silloin tällöin juotua, mutta ihan kauheasti en ole teen makuun päässyt. Johtuneeko sitten siitä, etten ole sitä oikein hyvää teetä vielä maistanutkaan? Ja kun aina palaa kieli :)

Sari kirjoitti...

Tuija nyt pitää kyllä tehdä tuolle asialle jotain. Miten olisi teenmaistelutreffit vaikka tuolla Thehuoneella? Mä en tosiaan ole vieläkään oppinut juomaan kahvia, vaikka välillä vähän kiehtoisikin kokeillä jotain erikoisempia kahvijuomia.

Merja kirjoitti...

Hahaa, saat kiittää minua siitä että olet koukussa siihen ranskalaiseen! Joten jos tilausta mietit niin kuten sanoin voin olla mukana..

Tuijalle: kieli ei pala teetä juodessa kun otat teeveden levyltä juuri ennen sen kiehumista. Sitten haudutat sitä 4-5 minuuttia (jos mustaa teetä) ja voila: tee on juuri sopivan lämpöistä.

Sari kirjoitti...

Moi Merja - no niin saan ja ollaan kyllä mietitty tuota tilaamista, eli ollaan yhteydessä... :-)

Ja noinhan se juurikin menee, ettei pääse suu palamaan teetä hörppiessä, enpä tajunnut itse tuota neuvoa edes antaa.

Mä kans heivaan teen pois liedeltä tai nappaan teenkeittimen kiinni, ennen kuin alkaa turhaan porisemaan. Menee liian kauan hätäisen ihmisen odotella, jos niin kuumaksi teeveden päästäisi.

Viikonloppuja! Onkos tullut taasen chaita maisteltua - kiitos vielä viimeisestä ja Johnin taidokkaasti tekemästä chai lattesta, oli hyvää!

Tuija N; kirjoitti...

No niin! Nyt mun täytyy kaivaa se jouluteepaketti tuolta kaapista esiin ja hauduttaa kupillinen ;)

Sari kirjoitti...

Juu juu Tuija - eikun kokeilemaan!

Anne-Marie kirjoitti...

Minäkään en ole oppinut vielä juomaan kahvia,enkä tosin meinannut opetellakaan.
Löysin tässä vasta Punnitse ja Säästä-kaupasta kookosteetä.Se oli hyvää :)
Oletko maistanut Yogi Tean Choco-versiota? Tykkään <3
Mitä se ranskalainen tee on?

Sari kirjoitti...

Sama juttu täällä Anne-Marie, en minäkään taida enää haluta opetella kahvin juontia tässä iässä. Hmm, tuo kookostee kuulostaa kivalta. En ole maistanut kyseistä teetä, mutta kuulostaapa hyvältä tuo choco... ;-)

Tallinnasta olen ostanut muutamia valmissekoituksia esim. chai latteen, valmistaja oli David Rio San Francisco ja erityiseti Tiger spice chai on hyvää maidon kanssa, jos haluaa päästä helpolla.

Tuo ranskalainen tee on kuuluisan Mariage Frèresin teetä, esimerkiksi Wedding Imperial ja Eros ovat suosikkejamme. Tämän paikan minulle paljasti joskus yllä kommentoinut blogituttavani Merja, jota saan nyt tosiaan kiittää tästä teen himosta - nuo teet kun ovat poikkeuksellisen ihania!

Anne-Marie kirjoitti...

Punnitse ja säästä-kaupasta löysin tuota irtoteenä myytävää kookosteetä.Otin ihan pienen pussillisen kokeeksi,maksoi vähän yli euron ;-)
Yogi-tee makuja saa täältä ainakin Citymarketista ja sitten tuolta Punnitse ja säästä-liikkeestä myös.Noi on kai jotenkin "puhtaampia"ym. kun ne on jotain ayurvedisien joogaajien teetä.En ole maistanut vielä muita makuja(löytyy esim lakritsi,chili,chili-suklaa)
Täytyy tsekata tuo ranskalainen tee!
Kiitos,samoin sinulle mukavaa sunnuntaita! Mulla kyllä menee suurin osa päivästä nukkúessa,että jaksan toiseen yövuoroon :(

Sari kirjoitti...

Hyvä tietää, tuo kookostee kuulostaa kyllä hyvältä ja olen kookoksen ystävä muutenkin.

Yogi-tee kuulostaa tutulta, mutta pitää tutkailla tarkemmin seuraavalla kauppareissulla.

Tuo ranskalainen tee on ihanaa, mä olen tosiaan ajatellut tilaavani sitä suoraan Ranskasta, on niin hyvää!

Ja leppoisaa sunnuntaita sinulle!