2014-01-04

Luostarinmäki part II

The old time feel is something I seem to look for nowadays. When visiting places like Luostarinmäki I let my imagination free and can almost see how the people used to live in this old town.

Vanhan ajan tunne on jotain sellaista, jota huomaan nykyisin hakevani. Kun kierrän sellaisissa paikoissa kuten Luostarinmäki, annan mielikuvitukseni lentää ja voin miltei nähdä, miten ihmiset täällä paikassa joskus elivät.
How the potter made all the clay dishes or other goods like cock whistles with clay.
 
Kuinka savenvalaja teki savesta astioita tai muita esineitä kuten kukkopillejä savesta.

 
Or how the kids were climbing on these fences that divided old yards from each other.
 
Tai kuinka lapset kiipeilivät näillä aidoilla, jotka erottivat sisäpihoja toisistaan.


Or how the sailor's wife put fire on those wrought iron candle holders and had baked fresh bread for him when the sailor got back home.
 
Kuinka merimiehen vaimo oli merimiehn kotiin palatessaan sytyttänyt taottuun kynttelikköön kaksi kynttilää ja paistanut hänelle uunituoretta leipää.


 
So many beautiful things from old days reminded me of how people used to live here.
 
Niin monet kauniit esineet ja asiat muistuttivat minua siitä, miten ihmiset ovat täällä asuneet.


And how the people used their craftman skills when building their homes.
 
Ja kuinka ihmiset käyttivät hyväksi käsityötaitojaan rakentaessaan kotejaan.I could easily imagine how the hat maker sat on this chair and started to make another hat...
 
Saatoin helposti kuvitella kuinka hatuntekijä istui tässä tuolissa ja alkoi tekemään seuraavaa hattua...One interesting place was also this clocksmith's store. Filled with interesting items and that gorgeous giant sized old clock that has been in use many many years ago in Turku city.
 
Yksi kiinnostava paikka oli kellosepän paja. Täynnä kiinnostavia esineitä ja tuo jättikokoinen kello, sekin on aikoinaan ollut käytössä Turun kaupungissa.It felt like time had stopped and I had stepped into another time. I really like Luostarinmäki and can easily recommend this place to anyone who is interested in history or how people used to live in the old days here in Finland.

Minusta tuntui kuin aika olisi pysähtynyt ja olisin siirtynyt ihan toiseen aikaan. Pidän tosi paljon Luostarinämestä ja voin kyllä suositella tätä paikkaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta tai siitä, kuinka ihmiset elivät ennen vanhaan täällä Suomessa.

8 kommenttia:

Ira kirjoitti...

Miten kaunista... En ollut ennen kuullutkaan paikasta.

Kivaa viikonloppua! :)

Sari kirjoitti...

Minäkin olin jo vähän unohtanut koko paikan, mutta sitten silmiini osui Turun museoiden jouluajan esite, jonka lukaistuani hoksasin, että eipä ole tuollakaan tullut käytyä vuosiin.

Tosi kaunis paikka, kannattaa kyllä käydä näin talvellakin, on mielestäni auki vielä joitakin päiviä ja sitten sulkeutuu taas lopputalveksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta!

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut turistireissusta Turkuun ja kun tänä vuonna sen toteutamme, aion ehdottomasti käydä tässä paikassa lasten kanssa!

Lapsemme syntyi ulkomailla ja mulle on ollut erityisen tärkeätä avata suomalaista kulttuuria laajemmasta kontekstista; näyttää, miten ihmiset aikoinaan täällä elivät -myös hänen omat esivanhempansa.

Sari kirjoitti...

Hei anonyymi ja kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että tämä postaus antoi lisäidiksiä Turkuun suuntautuvaa matkaa ajatellen.

On kyllä kiinnostava kohde niin lapselle kuin aikuisellekin ja kesällä Luostarinmäellä on tietääkseni luvassa myös erilaisia tapahtumia. Nyt talvella paikka on jonkun aikaa kiinni, mutta kannattaa tarkistaa aukioloajat netistä.

Meillä on myös sama tilanne, tyttäremme on syntynyt ulkomailla ja ajattelin tässä itsekin, että tuonnepa olisi kiva suunnata kesällä koko perheellä. Näin lumettoman harmaina talvipäivinä tuo paikka on miltei melankolinen, mutta todella kaunis.

Anne-Marie kirjoitti...

Ai,noista sisäkuvista tuli niin mieleeni mummoni ja ukkini kesäpaikka! Muistoja,muistoja...

Pitää laittaa korvan taakse tuo paikka! Yritämme käydä sukulaisissa Turussa joka kesä...Pojille olisi varmasti kiva kokemus.Turun linna on nähty sen verran monta kertaa,että uutta kaivattaisiin jo ohjelmistoon ;)

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. Oi joi, isovanhempiesi kesäpaikka on varmasti ihastuttava, jos muistuttaa Luostarinmäen vanhoja asuinrakennuksia.

Kannattaa pitää tämä paikka mielessä, on kyllä kiinnostava kohde.

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

harhaa kirjoitti...

Niin hienoja kuvia Sari! Upeen melankolinen tunnelma näissä :) voisin helposti nähä sun osallistuvan johonkin kilpailuun/myydä lehtijuttuun! :o
Haha oli pakko kommentoida välillä tännekin vaikka oisin ihan hyvin voinu soittaakin ja kertoa saman :D

T. Cät :))

Sari kirjoitti...

Kiitos paljon Cät :-) Oli kyllä mahtava valo tuolla ja muutenkin just sellainen vähän melankolinen fiilis, niin kuin sanoit. Ja kiva kun kommentoit tännekin, voitais kyl lähiaikoina soitella ja treffatakin :-)