2013-11-11

The other side of Tallinn


When in Tallinn we wanted to see how the Kalamaja area looks like. It is said that this area is becoming a new must visit place in Tallinn. At Kalamaja area you can find some nice stores selling handicrafts and decorative stuff, some new restaurants and also some interesting flea markets.

It looks a bit rough there, but for some reason I really liked it. I have a feeling that this area may look completely different in a year or two, but on the other hand I wish that the industrial look would stay pretty much the same.

Nyt kun olimme Tallinnassa halusimme käydä Kalamajan alueella ja nähdä, miltä sillä puolen Tallinnaa näyttää. On sanottu, että tästä alueesta on tulossa uusi must see paikka Tallinnassa. Alueella on jo nyt muutamia kiinnostavia ravintoloita ja sieltä löytyy erilaisia käsityöläisten kauppoja, kirppareita jne.

Yleisilme oli vähän rouheampaa, mutta tykästyin tähän alueeseen itse tosi paljon. Luulen, että muutaman vuoden päästä täällä voi näyttää jo ihan toisenlaiselta, mutta toisaalta itse toivoisin, että tuo teollinen ilme säilyisi alueella edes jollain tapaa.


This photo is my favorite. A lady with a red coat carrying a tiny plastic grocery bag and look at that wall behind her. I love how rough it looks!

Tämä kuva on suosikkini. Rouva punaisessa takissaan kantaa pientä muovista ruokakassia ja katsokaa tuota seinää hänen takanaan. Rakastan sen rouheutta!
There were many old wooden apartment houses on the area, some of them not in a good shape but for me they still had their own charm.

Alueella oli paljon vanhoja puukerrostaloja, jotkut eivät ehkä enää niin hyvässä kunnossa, mutta niillä oli kuitenkin ihan oma charminsa, ainakin minun silmissäni.


We saw this cat two days in a row shivering from the cold at the same park. Poor thing!

Näimme tämän kissan hytisemässä samassa puistikossa kahtena peräkkäisenä päivänä. Ressukka!


You could see trams coming and going.

Ratikat tulivat ja menivät.

We also went to this outdoor flea market area, where you could find some antiques, old clothing etc. The area doesn't necessarily look too inviting, but with luck you may find some nice old things from here. I found some Christmas ornaments and an old statue.

Kävimme myös ulkokirpparilla, jossa oli sekä antiikkia että vanhoja vaatteita jne. Paikka itsessään ei näytä mitenkään houkuttelevalta, mutta hyvällä tuurilla voit löytää täältä kiinnostavaa vanhaa esineistöä. Minä ostin tältä kirpparialueelta muutaman vanhan joulukoristeen sekä vanhan patsaan.

You could see lots of posters and tags here too.

Tällä alueella näkyi myös paljon postereita ja tägeja.
Just a reminder what can also happen in a big city...

I will share some more photos here, but then I will talk about nice restaurants, shops etc. I just wanted to share some of these photos here as well, showing the other side of Tallinn.

Ja tässä muistutus siitä, mitä kaikkea isossa kaupungissa voi tapahtua...

Laitan lisää kuvia tänne lähipäivinä, mutta ne on sitten enempi ravintoloihin ja kivoihin liikkeisiin jne. keskittyviä. Halusin vaan jakaa vähän tällaistakin kuvamatskua täällä, näyttäen hiukan erilaistakin kuvaa Tallinnasta.

7 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kiva vinkki ! Ollaankin menossa joulukuussa miehen kanssa Tallinnaan :) Innolla oottelen lisäkuvia ja vinkkejä !!! Iloa viikkoosi ♥

Sari kirjoitti...

Moi Riitta. Tällä alueella on pari kivaa kohdetta, joista postailen lisää tällä viikolla. Ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

Anne-Marie kirjoitti...

Vaikuttavia kuvia ja elämän toinenkin puoli esillä!

Tuija N. kirjoitti...

Kävittekö Patarein vankilassa?

Sari kirjoitti...

Kiitos Anne-Marie. Tämä alue oli tosi kiinnostava ja siellä oli tosiaan näkyvissä tuo elämän toinenkin puoli.

Tuija, ei käyty. Olisko ollut samoilla tienoilla? Nyt alkoi kyllä kiinnostamaan siinä määrin, että pitää googletella. Oletko käynyt kyseisessä vankilassa

Tuija N. kirjoitti...

Olen käynyt Patareissa, noin 5-6 vuotta sitten. Vankila suljettiin 2002, mutta vielä tuolloin käydessäni siellä voi aistia vankilan hyytävän ilmapiirin ja menneisyyden. Meillä oli opas kertomassa paikan värikkäästä menneisyydestä. Nykyäänhän alueella taidetaan järjestää kaikenlaisia kulttuuririentoja. Mutta tosiaan, tutustumisen arvoinen paikka.

Sari kirjoitti...

Ok, hyvä tietää. Mä pidän mielessä tuon ja olisi kiinnostavaa päästä myös kuvaamaan tuota paikkaa.