2013-07-02

Medieval Fair in Turku
We went to Mediaval Fair in Turku last weekend for the first time and have to admit it was an interesting experience even though there were too many sale booths and quite a crowd at the Fair. At the Fair you were introduced e.g. to old methods of dyeing yarn. These yarns were dyed with different wildflowers.

Kävimme viime viikonloppuna Turussa järjestettävässä Keskiaikaismarkkinoilla ja täytyy sanoa, että se oli mielenkiintoinen kokemus, vaikkakin erilaisia myyntikojuja olikin vähän liikaa ja ihmispaljous väliin hämmentävän suuri. Tapahtumassa sai tutustua esimerkiksi vanhoihin langanvärjäysmenetelmiin. Nämä langat oli värjätty luonnonkukista saatavilla väreillä.These beautiful bird whistles were made at the Fair.

Näitä kauniita lintupillejä tehtiin paikan päällä markkinoilla.
Old paint colors were made with natural materials back then at Medieval times.

Vanhat maalit tehtiin keskiajalla myös erilaisia luonnonmateriaaleja hyväksikäyttäen.And soap, it was made with fat that was left over from hunting trips or after slaughtering a pig etc. And the smell was quite interesting...

Ja saippua, se tehtiin rasvasta, jota jäi yli metsästysretkiltä tai oman sian teurastamisen jäljiltä jne. Ja haju oli aika mielenkiintoinen...Soap was cut into different forms or using different molds. It was sometimes scented with different natural herbs or spices.

Saippua leikattiin eri muotoihin tai käyttämällä erilaisia muotteja. Se saatettiin vielä hajustaa erilaisilla luonnonyrteillä tai mausteilla.And the pig - it was grilled whole on a skewer. And when looking at the guy grilling the pig, all I can say is that it was one steaming hot working place.

Ja sika - se grillattiin kokonaisena vartaassa. Ja kun seurasin tätä kaveria grillailupuuhissa, voin sanoa, että tuo oli kyllä höyryävän kuuma työpaikka.Had to try it out. "The piggy portion" was served on a very thin wood plank and it came with a piece of rye bread, rutabagas and cabbage.

Pitihän sitä koittaa. "Possuannos" tarjoiltiin hyvin ohuella puulastulla ja sen mukana tuli pala ruisleipää, lanttua sekä kaalia.The happening gathered thousands of people and the weather was perfect. Sunny and warm, at times almost too hot to be honest.

Tapahtuma keräsi tuhansia ihmisiä ja sää oli täydellinen. Aurinkoinen ja lämmin, ajoittain jopa lähes liiankin kuuma.Candy apples were popular.

Karamelliomenat olivat suosittuja.And no suprise our daughter wanted to have one.

Eikä ihme että tyttäremmekin halusi yhden sellaisen.


There were many things to see at the Fair and I am quite sure we will visit there also next year.

Keskiaikaistapahtumassa oli paljon nähtävää ja olen melko varma, että suuntaamme sinne myös ensi vuonna.

6 kommenttia:

jori kirjoitti...

Mukava postaus. Kävin tuolla taannoin joka vuosi työkeikalla, mutta nyt ei olekkaan muutamaan vuoteen tullut käytyä =) Mukava tapahtuma, mutta totisesti aina ihan mahdottomasti ihmisiä. Tuo possu näyttää kyllä superherkulliselta

Sari kirjoitti...

Hei Jori. Meille oli ihan eka kerta käväistä näillä markkinoilla. Ihmisiä oli ihan hirveästi, mutta mielenkiintoinen tapahtuma kaikenkaikkiaan. Possu oli maittavaa, vaikka sen nylkeminen näyttikin melko hurjalta touhulta ;-) Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Kauniita kuvia ja tosiaan näyttää olleen lämmin keli! Ihan tänne ruudun toiselle puolelle välittyy : )
Olen noista Keskiaikaismarkkinoista kuullutkin, mutta ei ole tullut koskaan käytyä. Meillähän on täällä Tammelassa samantapainen tapahtuma myös vuosittain, eli Hakkapeliittamarkkinat. Sielläkin on kävijöitä välillä ruuhkaksi asti, mutta ei sentään ihan Turun tyyliin : )

Sari kirjoitti...

Kiitos Päivi. Kannattaa kyllä käydä Turun keskiaikaismarkkinoillakin, teidänkin tytöt varmasti tykkäis.

En ole kuullutkaan Tammelan tapahtumasta. Koska tuo järjestetään? Olisi kiinnostavaa tulla katsomaan ja ehkä jopa tavatakin tuolloin ;-)

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Hei sehän olis hauska jos vaikka nähtäiskin silloin : ) Hakkapeliittatapahtuma on 3-4.8.
Se pääjuttu on Tammelan Mustialan maaseutuoppilaitoksen pihapiirissä järjestetty 1600-luvun markkinatori.
Kauniilla ilmalla siellä on tosi kiva käydä, sateella ei ehkä niinkään ; )
Mutta suosittelen kyllä jos ette ole ennen piipahtaneet. Jos ootte tulossa niin laita mulle vaikka sähköpostia
peltotienpaassa@gmail.com
Tästä linkistä löydät vähän lisätietoa:
http://www.nsaura.fi/index.php?section=11
Aurinkoista viikon alkua teille : )

Sari kirjoitti...

Moikka ja voihan vitsi, tuo tapahtuma kuulostaa tosi kivalta ja olisi ollut kiva treffata, mutta jos nyt oikein muistan, niin olen just tuon viikonlopun reissussa. Tarkastan vielä asian ja laitan sulle viestiä spostiin.

Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!