2012-09-17

From the grillVietimme naapureidemme luona lauantaina grilli-iltaa. Heillä kasvaa takapihalla mm. yrttejä, perunaa ja maissia ja halusimme päästä kokeilemaan kaikkia näitä oman maan vihanneksia ja juureksia. Ennen kuin maissit laitetaan grilliin, kuoret avataan, pinta valellaan ohuesti voilla ja päälle ripotellaan vielä suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Sen jälkeen lehdet käännetään maissin päälle ikäänkuin suojaksi ja sitten vaan maissit grilliin.

Grillissä valmistui myös halloumia ja kanaa sekä lapsille omat hampurilaiset. Koska grillattavaa oli aika paljon, perunat teimme uunissa siten, että ne pienittiin ohuiksi lohkoiksi, päälle ripoteltiin tuoreita yrttejä (oregano, basilika) ja oliiviöljyä. Kaikki ruoka oli oikein maittavaa ja ilta hujahti nopeasti leppoisassa seurassa.

We spend our Saturday evening at our neighbours grilling all sort of goodies. They grow herbs, corn and potatoes on their backyard and we wanted to try out all those veggies they grow on their own yard. Before putting corn in the grill, open up the leaves, spread some butter on top and then add some salt and pepper. After that put the leaves back on so that they cover the corn from burning when in the grill.

We also grilled some halloum cheese and chicken and children got their own burgers. Since we had a lot to grill we made potatoe wedges in the oven adding some fresh herbs (basil, oregano) and olive oil on top of them. Everything was so tasty and time flew when spending it with lovely people.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hei Sari pitkästä aikaa :) Näyttääpä hyvältä! Just pähkäilin, että mitä ruuaksi tänään. Taidankin kuumentaa grillin vielä kerran ennen kuin se kannetaan kellarin suojiin. Iloa alkaneeseen viikkoon!

Merja kirjoitti...

Grillattu maissi on kyllä niin hyvää! Meidän lasten lemppari. Torilta maissia on saanutkin nyt hyvin.

Sari kirjoitti...

Moi Heidi ja kiva nähdä sua täällä ;-) Meillä oli tosiaan viikonloppuna vähän sellaiset kesäkauden päättäjäiset ja tää oli varmaan viimoisia kertoja, kun grillailtiin tänä syksynä.

Maissi maistui makoisalta ja tuota kuorellista maissia on ollut tänä kesänä aika hyvin tarjolla esim. ihan noissa lähikaupoissa.

Mukavaa viikon alkua myös sinulle!

Hei Merja. Grillattu maissi on yksi meidänkin perheen suosikeista ja tänä kesänä sitä on tosiaan ollut myynnissä ihan tuossa lähikaupassakin, siis juuri tuota kuorellista maissia, josta tykätään tosi paljon.

Toriltakin olen maissia ostanut ja ovat olleet aikas hyvän kokoisiakin tänä kesänä. Tuntuu niin uskomattomalta ajatella, että meidän naapureilla on tuossa omakotitalon pihassa ihan ikioma pieni maissipelto...;-) Saas nähdä, joko tuollainen maissikokeilu on meilläkin ensi kesänä, olisihan se vaan aika kiva, jos saisi omaa maissisatoa, vaikka pientäkin sellaista.

Anne-Marie kirjoitti...

Nam..hyvältä näyttää!
Grillattu maissi on meidänkin herkkua.
Olen yrittänyt metsästää sellaista viskipohjaista kastiketta,mitä Amarillo käyttää maisseihin...se olisi niiiiin hyvää ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Grillattu maissi kyllä maistuu... :-) Hmm, tuo viskipohjainen kastike kuulostaa hyvältä, eipä ole tullut kokeiltua Amarillossa maisseja. Pitääkin laittaa korvan taa ja joskus kokeilla.