2012-09-09

Apples


Tein eilen helpon omppupiiraan oman pihan omenoista. Taikinana perusmuropohja ja täytteeksi muutama hapan omena, tölkki vaniljarahkaa, tölkki kermaviiliä, kaksi kananmunaa, sokeria vajaa puoli desiä (vaniljarahkassa on jo sokeria) ja 1 tl vaniljasokeria.

I made this easy apple pie yesterday using apples from our own yard. Dough was normal crusty pie dough and on top I put couple of sour apples sliced, one package of vanilla quack, one package of sour cream, two eggs, about half dl sugar (vanilla quark has some sugar on it) and one tsp vanilla sugar.


Lisäksi kuivatimme omenoita kuivurilla ja kuivatut omenalastut ovatkin koko perheen mieleen. Kiva välipalavaihtoehto tai pieni vietävä vaikka ystävälle.

We also dried apples with our veggie/fruit dryer and those dried apple chips are our families favorites. Nice option for snack and also nice little something to give a friend.

9 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Nam ! Tänään onkin leipomispäivä :)

sanna kirjoitti...

Sisä olet saanut kuvat omepiirakastakin näyttämään tavallista herkullisemmalata :)

Sari kirjoitti...

Hei Riitta, leipomispäivä on aina kiva päivä, josta lapsetkin tykkää... ;-) Meidän omppupiirakka hävisi parempiin suihin samantien ja tässä jo tuumin, että pitäiskö tehdä toinen... Vaan ei ehkä ihan joka päivä sentäs...

Hei Sanna ja kiitos. Kiva, jos omppupiirakka näyttää herkulta kuvissa. Ja taisi olla nyt pikkuneidinkin mielestä extra hyvää, kun täytteenä oli hänen lemppariaan - vaniljarahkaa... :-)

Tuija N. kirjoitti...

Ei kun leipomaan. Kyllä nyt voi hyvällä omalla tunnolla tehdä ja syödä hedelmä- ja marjaleipomuksia, kun kotimaan antimet ovat parhaimmillaan. Mun oli äsken pakko vielä poimia pihalta mustikoita, kun olivat NIIIN pulleita, kuin pensasmustikat konsanaan. Vähänhän ne ovat jo vetisiä, mutta mustikkapöperössä ihan hyviä. Paitsi, että mä en saanut pöperöä kuin pari lusikallista, natiainen söi kaikken muun :)

Ja nää sun kuvat... kerrassaan herkullisia.

Sari kirjoitti...

Hei Tuija. Juu, taidan huomenna leipoa vaihteeksi puolukkapiirakan, sillä tulimme juuri puolukkametsästä. Ja huomasimme saman, metsä oli täynnä myös pullukoita mustikoita. Taidamme kipaista metsään myös huomenissa, jotta saadaan vielä tehdä mustikkapiirakkaa tai survosta ennen hallaöitä...

Joo, voi arvata, että mustikkapöperö on karannut natiaisen suuhun... :-)

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Syksy on ihanaa!

Sari kirjoitti...

Niin on Hannele!

Heluna kirjoitti...

Kuivatatteko te noi omenat siemenkotineen? Mä olen aina ottanut sisuksen pois omenaporalla, mutta ilmeisesti senkin vaiheen voi skipata:)

Syysterkkkuja!

Sari kirjoitti...

Moi Heluna. Nykyisin joo kuivataan siemenkotineen, sillä ei ne siellä juuri häiritse. Mekin aiemmin tosiaan otettiin ne pois samalla tapaa, mutta nyt bongasin jostain naisten lehdestä kuvan, jossa hoksasin, että hei, noissa on siemenkodat ja samantien tehtiin itte samoin. Eikä kyllä makua haittaa ja pikkuneitikin popsii ihan samaan tahtiin kuin aiemmin.