2012-04-16

Photography Biennal in Helsinki


Tiesitkö, että Helsingissä on meneillään tällä hetkellä Photography Biennal tapahtuma? Useita gallerioita ja museoita täynnä mielenkiintoisia valokuvanäyttelyitä. Ja mikä parasta, lähes kaikkiin niihin (jollei kaikkiin - minulla ei ole tästä ihan tarkkaa tietoa) pääsee ilmaiseksi!

Did you know that right now in Helsinki runs Photography Biennal? Several galleries and museums filled up with interesting photography exhibitions. And what's best you can go to most of them (if not all, I am not completely sure about this) without any fees!


Me kävimme kiertelemässä yhden päivän aikana useita näyttelyitä koulumme kanssa, vaan silti jäi monta näkemättä. Pieni suunnitelma olisi suunnata Helsinkiin uudestaan ensi viikonloppuna miehen ja ehkä myös muutaman ystävän seurassa ja tutustua vielä niistä muutamiin.

We went to see some of these exhibitions during one day with our school, yet missed many of them. We have this little plan to visit Helsinki again next weekend with my husband and perhaps some friends to see some more.


Kesken näyttelykierroksen voi vaikka joku kiva näyttelytila saada tarttumaan kameraan. Niin kiva verho nimittäin... ;-)

During the exhibition tour even an exhibit space can make you want to crab your camera. Such a nice curtain here I mean to say... ;-)


Ja kaupungilla voi nähdä kaikenlaista. Tämän työmiehen pyysin istuutumaan uudestaan rakennustelineelle, kun oli niin hauskannäköinen jalkoineen, jotka sojottivat miltei Stockan kyltin yllä. Kaikkea sitä pitääkin ihmisen kuvata... Ja tuossa valokuvassa oikealla, jota opiskelukaverini kummastelee. Siinä oikeat puunoksat puskevat läpi valokuvan. Aikamoisia ideoita näyttelyistä kyllä löytyi ;-)

And when in the capital you may see all kinds of things. I asked this worker to go back to sit on a scaffold, since he looked so funny hanging his feel almost on top of Stockmann sign. All sorts of photos one must take... And in that photo in the right that my fellow student is admiring. There real are twigs sticking throught the photography. Quite ideas we saw in the shows ;-)


Cederholmin talossa oli esillä ehkä muutamat rajuimmista aiheista - enkä puhu nyt näistä pelleistä. Siellä sai kohdata sekä kuolemaa, että väkivaltaa ja ne aiheet kyllä pysäyttivät ainakin minut.

In Cederholm house perhaps some of the most violent subjects were on display - and now I am not talking about these clowns. There you could face death and violence and those topics made at least me to stop.


Oma iltani Helsingissä jatkui vielä näyttelyiden jälkeenkin. Tapasin ystävän, jolla oli uutisia. Myös hänestä tulee opiskelija - työn ohella tosin ja sen kunniaksi kippistelimme, söimme ihanaa nepalilaista Mount Everestissä (tosin epähuomiossa hotkaisin puolikkaan chilin ja olin tukehtua siihen paikkaan), katsoimme Rautarouvan (joka ei ollut kovin hätkähdyttävä ja jos nyt sanon suoraan, pilkin puolet leffasta, sillä koko päivän kävely ja näyttelykierros olivat tehneet tehtävänsä) ja kävimme vielä pikaisesti lasillisilla leffan jälkeen.

My own evening in Helsinki continued after the exhibitions. I met a friend who had some news. She would also become a student - while working at the same time though, and for that we did some cheers, ate some wonderful nepal cuisine at Mount Everest (though I almost choked after accidentally eating half a chili pepper), saw Iron Lady (which wasn't as strong movie as we expected and if telling you the truth I almost slept through half the movie, since I was all exhausted after walking round the city whole day) and went to have a glass after the movie at a local bar.


Helsingissä on ison kaupungin sykettä, jota huomaan välillä kaipaavani pikkukaupungissa asuessani.

Helsinki has that pulse of a big city, which I notice to miss at times when living in a small town.


Mutta kaikki hauskuus loppuu aikanaan ja pian oli jo aika suunnata kohti juna-asemaa ja kotia.

But all fun comes to an end at some point and it was soon time to head to train station and home.


Kotimatkalla vesisade yltyi, mutta kyllä oli ihan kiva päästä köllimään omaan sänkyyn koko päivän talsimisen jälkeen. Kiva päivä Helsingissä ja jos olet kiinnostunut valokuvataiteesta, suuntaa ihmeessä Helsinkiin. Photography Biennal on jo loppusuoralla.

On my way home the rain got heavier, but it was so nice to go to sleep on your own bed after all that walking. Nice day in Helsinki and if you like photography art, you must go to Helsinki. Photography Biennal is not open for long anymore.

11 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Hienoja kuvia jälleen!
Harmi kun on tuonne näyttelyyn vähän liian pitkä matka!

Lumisadetta kai luvassa huomiselle tai siis tälle päivälle,mutta mulla menee suurin osa päivästä nukkumiseen (olen yövuorossa)
Jospa se kesä vielä joskus tulee ;-)

Anne kirjoitti...

Ihan tuli ikävä Helsinkiin..varsinkin tuosta ratikka-kuvasta. Asuin siellä lähes kymmenen vuotta. Viihdyn kyllä hyvin maaseudulla, mutta välillä on pakko päästä kaupungin sykkeeseen :) Hienoja kuvia!

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos. Kiva oli Helsingissä piipahtaa, vaikka monta näyttelyä jäi itseltäkin näkemättä :-( Pientä toivoa on, että ehkä ensi viikonloppuna vielä uusintakierros. Tai siis, vielä jokunen näkemättä jäänyt näyttely.

Ei muuta kuin kauniita unia sinulle ahertajalle ;-) Täällä meilläkin oli ohut kerros lunta nurmella, kun aamulla herättiin. Mutta nyt se on jo ennättänyt sataa pois, kun palasin juuri pieneltä kävelylenkiltä.

Hei Anne. Mulla tulee kans usein ikävä vaikka just Helsinkiin tai oikeastaan mihin tahansa isompaan kaupunkiin. Itse en ole koskaan Helsingissä asunut, mutta kyllä siinä paikassa on varmasti oma viehätyksensä. Lapsiperheenä voisin hyvin nähdä itsemme asumassa Helsingin liepeillä, mutten ehkä ihan siellä pahimmassa vilinässä.

Tää mun ajatusmaailma on niin ristiriitainen toisinaan, kun toisaalta kaipaan myös maaseudun rauhaa... ;-) Siis mä olen huomannut aina kaipaavani jotakin...

Tuija N. kirjoitti...

Helsinki on mun "sydämeni kaupunki" (jos Suomen kaupungeista pitäisi valita). Joku ihme vetovoima siinä on minuun ollut jo pikkutytöstä lähtien, johtuukohan siitä, että kävin syntymässä Hesassa ja vietin pari ensimmäistä kuukauttani siellä. Samaa ristiriitaa siis poden kuin sinäkin. Tykkään tosi paljon asua nykyisellä paikallani, mutta silti haluaisin samaan aikaan asua Hesassa. Jos olisin rikas, hankkisin sivuasunnon, jossa voisi aina käydä fiilistelemässä :)

Uusi kaunis päivä kirjoitti...

Hei! Jos ehdit ottaa haastetta vastaan, niin sellainen odottaisi blogissani : )

Sari kirjoitti...

Tuija, mä ymmärrän ton sun näkökulmasi täysin - sä kun olet muuteskin niin kauan asustellut ihan siellä pääkaupungin kupeessa.

Ja mä varmaan tekisin ton saman, jos vaan olisin rikas... Vaan unelmointiin menee nyt tuokin... ;-)

Hei Uusi kaunis päivä ja käynpä kurkkaamassa. Oon vaan niin turkasen huono osallistumaan noihin haasteisiin, mutta käyn kurkkaamassa, sen ainakin lupaan ;-)

Kamomilla kirjoitti...

Voi kun ehtis käydä!!

Sari kirjoitti...

Kamomilla - kannattaa kyllä mennä, koeta ihmeessä ennättää! Juuri varmistui, et me jatketaan vielä kierrosta lauantaina :-)

Merja kirjoitti...

Me taas tykättiin miehen kanssa tosi paljon Rautarouvasta. Olisin mennyt katsomaan vaikka heti uudestaan :)

Sari kirjoitti...

Moi Merja. Mulle ei iskenyt kyllä lainkaan. Ja kun vielä oli mieletön väsymys taustalla, niin pilkkimiseksi meni pahasti...

Merja kirjoitti...

Väsyneenä ei kannata mennä elokuviin.. ;) Vuokraa joskus kun olet pirteänä, meidän mielestä Meryl teki aivan huikean roolityön tuossa. Ne ilmeet ja kaikki...