2012-03-20

Köyhät ritarit - French toastMeillä oli koulussa viime viikolla köyhiä ritareita jälkiruokana ja yhtäkkiä tajusin, etten ole tehnyt niitä vuosiin. Koulun ritarit olivat tehty leipään, mutta itse halusin tehdä köyhät ritarit mummini ja äitini tapaan pullapitkon viipaleista.

Pulla kastellaan molemminpuolin maidossa ja paistetaan voissa. Päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa - ja oletkin jo taivaissa! Tästä tuli meidän pikkuneidin uusi lemppari samantien ;-) Enkä vieläkään ymmärrä, miten olen voinut unohtaa näin yksinkertaisen ja maittavan jälkiruoan totaalisesti. No, onneksi tämä asia on nyt korjattu ja pikkuneiti pitää huolen siitä, ettei tämä unohdu toistamiseen...

------------------------

We had French toast at school last week as a dessert and suddenly I realized that I haven't done them in years. Our school toasts were made with bread, but I myself wanted to use my grandmas and moms method and used hezezopf slices.

is dipped to milk from both sides and fried in butter. On top som strawberry jam and whipped cream - and you're in heaven! This became our daughters new favorite ;-) I still cannot understand how I managed to forget about this simple and yet so yummy dessert. Well luckily I have fixed this now and our daughter will sure remind me not to forget this another time...

12 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Nam..heti rupesi tekemään mieli ;-)
Tosi harvoin vaan tulee tehtyä!

Anne kirjoitti...

Hei!
Tein myös viime viikolla köyhiä ritareita ja koko perhe tykkäsi.. Namnam :) Niin helppoa ja niin hyvää.

Merja kirjoitti...

Meillä tehdään ritareita aika usein. Aina ranskikseen. Ja kermavaahtoa ja hilloa toki päälle!

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Pullasta minäkin olen tehnyt, toki ranskanleipäkin käy. :)

Annika (axu) kirjoitti...

mun tekee nyt kamalasti mieli köyhiä ritareita.

AnuElina kirjoitti...

Ihania herkkuja! Lapsena olen viimeksi tainnut saada noita...

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. Sama täällä, ihan liian harvoin on näitä tullu tehtyä, mutta nyt parannan tapani ;-)

Hei Anne. Just niin, helppoa ja hyvää. Ihan nolottaa, etten ole näitä ihanuuksia tehnyt pitkään aikaan... Mutta juu, nyt tuli muutos tuohon asiaan!

Moi Merja. Meillä oli koulussa tehty mun ymmärrykseni mukaan paahtoleipään ja hyvin toimi sekin. Mutta mä halusin tehdä perinteiseen kotona opittuun tapaan, eli pullapitkoon. Tosin kotona se tehtiin itseleivottuun, se olis kyllä vieläkin parempaa... Ja päälle tosiaan rutkasti hilloa ja kermavaahtoa, niin on kyllä tosi hyvää!

Moi Mini ja kiitos. Pulla toimii, mutta niin toimii muutkin. Se paahtoleipä versiokin oli ihan sairaan hyvää!

Hei Annika, niin munkin... Mutta ei nyt taida kehdata tänään... ;-) Onneksi ovat niin helppotekoisia, että jos kova himo iskee, niin köyhät ritarit syntyy kyllä nopeasti... ;-)

Mukavaa viikon alkua kaikille!

Sari kirjoitti...

Hei AnuElina ja kiitos kommentistasi. Sinun kommenttisi taisi tupsahtaa tänne sillä välin, kun kirjoitin tuota vastausta...

Mutta voi ei, sulla on mennyt ihan liian pitkä aika viimeisestä köyhien ritareiden herkkuhetkestä! Nyt heti kokeilemaan, varmasti toimivat aikuisemmallakin iällä, takaan sen ;-)

Tuija N, kirjoitti...

Joo, en mäkään voi ymmärtää, miten sä olet voinut unohtaa tämän herkun :)

Sari kirjoitti...

Tuija N. No älä muuta sano!!! Huh huh, mikä nolotus. Ja vielä näin helppo herkku. Kyllä äitinä ihan nolottaa...

Saija kirjoitti...

Upeita valokuvia sinulla! Olipa kivaa, että löysit blogiini, jotta minä löysin tänne! :)

Sari kirjoitti...

Hei Saija ja kiitos sinulle kommentistasi. Ja kiva, että sinäkin löysin tänne, niinkuin minäkin löysin sattumalta sinun kivaan blogiisi jokunen päivä sitten ;-)