2012-02-13

Sunnuntai - Sunday

Viikonloppumme vilahti ohitse nopeasti. Lauantaina serkkuni kävi poikaystävänsä ja heidän ihanien mäyräkoiriensa kanssa kyläilemässä ja sunnuntaina juhlimme vielä kertaalleen isän synttäreitä, sillä ne olivat virallisesti vasta eilen.

Our weekend passed us by so quickly. On Saturday my cousin and her boyfriend and their lovely dogs came to visit and on Sunday we celebrated daddys birthday once more, since yesterday was his actual birthday.


Tein ihan pienen kakun, sillä makeaa on kyllä tullut syötyä viime aikoina ihan liikaa ja tässä pitäisi taas kerran aloittaa herkkulakko.

I made very small cake, since we have eaten way too much sweets lately and we are just about start limiting sweets in our household.

Iltapäivällä suuntasimme Veturitalliin, jossa taiteilija Samuli Heimonen oli itse paikan päällä kertomassa teoksistaan. Meidän koko perhe on ihan myyty hänen töidensä suhteen.

During the afternoon we went to Veturitalli, where Samuli Heimonen himself was talking about his art work. Our whole family fell in love with his paintings.

Perheemme pienin taiteen ihastelija kyseli myös rohkeasti taiteilijalta tarkempia syitä muutamien teosten syntyyn. Kyseessä oli muutamat kalloteokset, jotka kummastuttivat (ja ehkä vähän pelottivatkin) pikkuneitiä. Samuli osasi hyvin selittää syitä töiden syntyyn tavalla, joka aukeni hyvin 7-vuotiaallekin.

The little art admirer in our family asked the artist his reasons to make some his paintings. They were paintings with skulls which made our little one wonder. Samuli explained his reasons to make those works in a way that also a 7 year old was able to understand his reasons.

Illan päätteeksi suuntasimme vielä syömään.

And at the end of the evening we went to dinner.

Oma annokseni oli lohta konjakki-kermakastikkeessa, päällä lohenmätiä. Oli kyllä namia.

My own serving included salmon with cognac-cream sause, on top some salmon roe. Was so good.

Päivänsankari söi härän sisäfilettä, jolla oli lautasella kaverina kylmäsavulohta, parsaa ja korvasienimuhennosta. Hyvää oli kuulema sekin.

The birthday boy ate filet mignon, which was accompanied with cold smoked salmon, asparagus and morel mushroom-cream mix. Was also good I was told.


Jälkkäriksi oli lämmintä suklaakakkua. Ja vaikka makealakko on alkamassa, mietin heti, että pitäisikin tehdä suklaatäytteisiä kuppikakkuja lähiaikoina.

For dessert I had some warm chocolate cake. And though my sweet strike is about to start, I immediately thought that I have to make chocolate filled cupcakes in the near future.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paras näyttely, mikä Veturitallissa on ikinä ollut, on Mary Ellen Markin valokuvanäyttely. Se oli jotain ihan käsittämättömän hienoa.

Sari kirjoitti...

Hei anonyymi. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta näyttelyltä ja etenkin, kun kyseessä on ollut valokuvanäyttely ;-) Piti heti googlettaa tuo kyseinen valokuvaaja, kun nimi ei heti raksuttanut. Monia tuttuja kuvia sitten löytyikin, mm. Johnny Depp, tyttö puhaltamassa purkkapalloa harson takaa, pariskunta autossa jne. Mukavaa viikon alkua sinulle!

Riikka kirjoitti...

kerrassaan herkullisen näköinen tuo sun tekemä kakku, löytyykö reseptiä ? ja nuo ruoka-annokset, nam !
kivat kuvat jälleen! mä ostin mun "2.kameraan" pancake objektiivin (f1.7) ja innolla odottelen sen tuloa että pääsen testaamaan !

- Riikka

Sari kirjoitti...

Hei Riikka. Tuo kakku on ihan normaali mansikkakakku, kakkupohjasa vaan vähän kaakaota ;-) Ruoka-annokset oli kyllä hyviä, mutta nyt syödään taas vaihteeksi kohtuudella...

Pancake objektiivi kuulostaa hyvältä ja f1.7 tuo kivasti valovoimaa. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Anne-Marie kirjoitti...

Nam...hyvältä näyttää!! Niin ruoka kuin taulutkin!!

Meillä sairastettu flunssaa urakalla..nyt alkaa helpottaa!!

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Täällä on ollut nyt hiukan hiljaista, kun tultiin vasta yömyöhään Kööpenhaminan reissulta ja hiihtolomakin on meneillään. Mutta täällä ollaan ja kohta taas laitan postausa tulemaan.

Toivottavasti teillä jo flunssa pian hellittää siellä suuntaa. Mukavaa viikon jatkoa toivotellen,

Sari