2012-02-08

Satumaa - Wonderland

Meillä on taas koulussa yksi omakuvaprojekti meneillään. Työssä piti käyttää useita kuvia tai piirroksia, jotka saivat olla lehdistä, kirjoista tai internetistä. Mutta omakuva piti olla itse ottama. Minua alkoi hiukan lapsettamaan ja seikkailen omakuvassani satumaassa, Totoron, hiirien ja pöllöjen keskellä, kuin Maija Poppanen ikään. Tämä on vielä keskeneräinen, mutta tästä saa varmasti jo käsityksen, mitä työlläni haen. Näin pienikokoisena siinä ei tosin ihan kaikki yksityiskohdat näy selkeästi ja tuo kädessäni oleva pöllö luultavasti vaihtuu vielä toiseen. On ehkä liian luonnosmaisen näköinen.

Kuvan piirrokset, sateenvarjo ja erilaiset taustat on eri nettisivuilta lainattuja, omakuvan nappasin iltamyöhällä kotiportaikossa. Että tällaista hassuttelua tällä kertaa koulunpenkillä.

Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

We have yet another self portrait project going on at school. We had to use several photos or drawings taken from magazines, books or internet. But self portrait had to be taken by ourselves. I got a bit childish and I'm having an adventure in wonderland with Totoro, mice and owls, like Mary Poppins. This is not finished yet, but already tells what I am seeking for with my work. Though in a size this small all the details don't repeat themselves so clearly and that owl in my hand will probably change for another. It is perhaps too skecthy like.

The drawings are borrowed from varios web pages, I took the self portrait at our stairway one night. So this kind of fun at school this time.

Hope you have a nice Wednesday!

8 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Ootpas ihanan satumaailman saanut luotua kuvaan, mielestäni tosi onnistunut kuva! Ja hyvin sommiteltu :)

Hanne kirjoitti...

Hieno satumainen kuva ja itse prinsessa mukana, hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Tummista väreistä huolimatta tästä tulee hyvälle tuulelle.

Ripi

Sari kirjoitti...

Hei Susu. Tämä satuteema nyt tuntuu jatkuvan näissä omakuvissa. Ehkä se on tämä elämänvaihe, kun tekee mieli joskus karata satumaailmoihin, edes kuvissa ;-)

Kiitos Hanne. Ai että ihan prinsessa. Itse tuumasin, että Maija Poppanen, kun on tuo sateenvarjokin. Ehkä voisi lisätä vielä jonkun hassun hatun tuohon päähän, niin sitten olisin jo ihan Poppanen...

Hei Ripi ja kiitos. Taisin vielä vähän tummentaa noita sävyjä eri tasoissa. Lempparini kuvassa on Totoro, joka pääsi kuvassa oikeastaan lähes päärooliin ja se on minusta ihan huippu, kun sain Totoron mallaamaan kuvaan noinkin hyvin ;-)

Martti Ojama kirjoitti...

Hienon kuvan olet saanut aikaiseksi, moni asia kohdallaan.

Miten sitten vielä voi etsiä muutettavaa tai parannettavaa. Varjojejen ja valonlähteiden osalta kannattaa miettiä niiden sijaintia kuvassa, eli niiden osalta voisi vielä miettiä niiden suuntia ja paikkoja kuvassa tai siihen verrattuna.

Puun vasemmalla reunalla milläkään hahmolla ei ole voimakkaita varjoja. Valolähteen osuessa kuva-alan pystyakselilla, voi varjon paikka tietysti vaihdella ja varjojenkin perusteella kuvassa on useita valolähteitä.

Tämä on viilausta, mikä ei ole missään ristiriidassa mielettömän hienon kuvan tunnelman kanssa, kuten sanoitkin, että olet vielä jatkamassa työstämistä.

Ekaterina kirjoitti...

Hauska! Ja nyt omakuvasikin on rentoutuneempi ilmeeltä :)
Satumaailma on mullekin läheinen, en ihmettele siis yhtään, että se kiehtoo jotakuta toistakin.

Merja kirjoitti...

Tää on ihana! Valaisisin sinua itseä vähän enemmän kuitenkin, koska omakuvasta kysymys, ettet jää muiden hahmojen 'varjoon'.

Sari kirjoitti...

Moi Martti. Ja kiitos kommentistasi. Niinkuin tänään jutskattiinkin, olen noita valon lähteitä vielä "kehittelemässä". Saat sitten avittaa ehkä hiukan sen valokeilan teossa, niinkuin tuumailtiinkin ;-)

Hauska tätä on ollut väkertää, jatketaan taas harjoituksia ensi viikolla... :-)

Hei Ekaterina. Sama täällä, satumaailma ja animaatiot ovat lähellä sydäntä, ehkä siksi ilmekin on iloisempi tässä kuvassa ;-)

Hei Merja ja kiitos. Mä tummensin itseäni kuvassa, kun tuntui, että pomppaan liiaksikin kuvasta. Voi olla, että jotain säätöä teen oman kuvankin suhteen vielä, mutta tää on vähän kesken vielä. Vaan hauskaa puuhaa kyllä, pakko sanoa. En hoksannut, että voin innostua aiheesta näin kovasti ;-)