2012-02-07

Raudat - Braces

Neitimme sai viime kuussa raudat. Vähän on ollut totuttelua...

Our missy got herself braces last month. It has been a bit of adjusting...


Kyseessä on muoviset raudat, joita pidetään tunti päivässä ja öisin.

These are plastic braces that you use an hour a day and during the night.Vaikka raudat välillä tuntuvat harmittavan ei se menoa juuri haittaa. Meidän neiti keksi eilen, miten saadaan pingviininräpylät. Äidin mustista hansikkaista tietty!

Although braces make her yawn a little they don't really slow her down. Our missy figured out yesterday how to make penquin flippers. With mom's black mittens of course!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin iso neiti jo:-)! Pääsittekö kunnalliselle puolelle oikomishoitoon vai menittekö yksityiselle? Millaisen hoitosuunnitelman saitte, miten tyttönne on tottunut rautoihin? Oikominen on meidänkin neidillä edessä, mutta kunnallinen tuntuu toimivan huonosti:-( Hanna

Sari kirjoitti...

Hei Hanna. Kunnallisen kautta raudat saatiin ja näitä pidetään nyt muutama kuukausi, jonka jälkeen on kontrolli. Tyttärellä on vahva yläpurenta, joka vuoksi raudat annettiin. Hiukan olivat aluksi kivuliaat ja ovathan ne melkoisen isot pienen lapsen suussakin moiset, mutta pikkuhiljaa neiti on niihin jo tottunut.

Mielestäni homma on toiminut ihan hyvin ja toivon mukaan hampaat oikenevat nyt näillä. Seuraava askel on sitten ne päiväkäyttöiset, jos nämä eivät tehoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että joissakin kunnissa homma toimii, meidän kunnan resurssit on ajettu niin alas, että sääli hoitohenkilökuntaakin. Haluamme lapsen hampaat suoriksi ja olemmekin päättäneet mennä yksityiselle, jos tuntuu, ettei kunnallinen pelaa. Tuttujen kokemukset masentavat melkein valmiiksi, koska tämä on kuitenkin tärkeä asia hoitaa kuntoon! Hanna

Sari kirjoitti...

Hei Hanna, kuulostaa kyllä huonolta tilanteelta. Ei meilläkään kyllä homma toimi aikuisten osalta. Minulla on ollut itsellä akuuttia hammaslääkäritarvetta, mutta odotin itse aikaa erikoishammaslääkärille yli kaksi kuukautta. Se on kyllä aika pitkä odotus, jos kyseessä on kuitenkin melko akuutti tilanne.

Lasten osalta toivoisi kyllä joka kunnassa nopeaa ja tehokasta toimintaa. Ja niinkuin sanoit, on oikominen tärkeää ja pitäisi saada hoidettua nopeasti. Voihan täällä meilläkin tämä homma tökkiä osittain lasten osalta, tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun tarvitsemme lapsen osalta erikoispalvelua ja ainakin näin alkuun näyttää, että homma toimii.

Rosali kirjoitti...

Näyttääpä tutulta! Meillä tyttö(10v) käyttää enää viitenä yönä viikossa tuota samaa vekotinta. mekin saimme sen ihan kunnan hammashoitolasta ja mittaukset on parin kk:n välein.Tsemppiä tytöllesi!

Sari kirjoitti...

Hei Rosali. Tämä on meillä vielä yhtä totuttelua, muutamana iltana on unohtunut laittaa raudat (ehkä pitäisi meidän vanhempienkin skarpata tässä kohtaa) ja aluksi ne kuulema painoivat ikeniä kovasti ja niiden käyttö oli yhtä kitinää. Toivottavasti näistä nyt on apua, aika näyttää.