2012-02-24

Kööpenhamina osa II - Copenhagen part II

Tässä vielä lisää Kööpenhamina kuvia.

Here are some more photos from Copenhagen.


Polkupyöriä oli lähes yhtä paljon kuin Amsterdamissa. Ja osa niistä ihanan rustiikkeja.

There were almost as much bikes as in Amsterdam. And some of them so nicely rustic.
Yhtenä päivänä satoi vettä, mutta se ei hidastanut kaupunkilaisia tai turisteja. Ja sää oli helmikuuhun nähden suhteellisen lämmin, kaikkina päivinä noin +4 astetta.

It was raining one day, but that didn't slow the locals or tourists. And weather was quite warm considering it is February, around +4 degrees everyday.Niin kauniita, vanhoja kerrostaloja on tämä kaupunki pullollaan. Saattoi hyvin kuvitella, millaisia asuntoja talot kätkivät sisäänsä. Korkeita huoneita, isoja ikkunoita ja avaraa tilaa... Näin itse mielessäni kuvittelin.

So beautiful, old apartment houses is this city filled with. One could easily imagine what kind of apartments these houses hide inside. High ceilings, large windows and spacious rooms... This is how I imagined them.Den Bla Hal oli yksi sisäkirppari, jonne suuntasimme. Kirppis sijaitsi teollisuusalueella, jonne emme olisi kyllä löytäneet ilman paikallisten neuvoja. Ensin ajoimme kaupungin laitamille paikallisbussilla ja sen jälkeen saimme vielä kävellä hyvän matkaa, jotta löysimme tänne.

Den Bla Hall is one flea market, where we went. This flea market was locaed at indurstrial district, where we wouldn't have found or way without the help of locals. First we used a local bus and then we walked a good distance to find our way here.

Kirppis oli aivan täynnä tavaraa. Miltei jo liiaksi asti, kun ei enää meinannut osata erottaa aarteita romusta.

The flea market was full with stuff. Almost too full since it was a bit difficult to separate treasure from trash.

Vanhoja puhelimia oli tarjolla monessa eri värissä ja mallissa. Yksi vanha puhelin lähti meidänkin matkaan, muttei tältä pöydältä.

There were so many old phonos available. One old phone came home with me, but not from this table.
Useilla pöydillä tavarat maksoivat 10 kruunua, eli reilun euron. Tuo valkoinen kannu olisi voinut olla kiva, mutta sinne jäi. Samoin tuo vihreä pöytä oli hauska, mutta joo, ei oikein olisi mahtunut matkalaukkuun... ;-)

On many tables things cost only 10 crones, which is about one euro. That white pot would have been nice, but left it there. Also that green table looked nice, but yeah, it wouldn't have fit to our suitcase... ;-)Kauniit pupuset kiinnostivat, mutten sitten niitäkään ostanut. Mutta kaikenlaista pientä kivaa täältä lähti mukaan, tätäkin pöytää pitävältä herttaiselta vanhalta naiselta ostin toisen maailmansodan aikaisia ruokakuponkeja.


Kesäaikaan Kööpenhaminassa on paljon ulkokirppareita ja meillä heräsi jo villi suunnitelma siitä, että tekisimme kesällä autoreissun etelä-Ruotsin kautta uudelleen Kööpenhaminaan. Saas nähdä, toteutuuko tämä suunnitelma koskaan... ;-)

These pretty bunnies interested me, but I didn't buy them after all. But all sorts of little things came with us from this place, from the lady who had this table I bought some World War II food stamps.

During summer time Copenhagen is filled with outdoor flea markets. Which caused us to plan a roadtrip to Copenhagen via south Sweden. Will see if this plan ever come true... ;-)

9 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia edellisessä ja tässä postauksessa ♥♥ Kööpenhamina on yhsi lempikaupungeista ja sinne olisi kiva palata aina vaan uudestaan :) Leppoisaa viikonloppua!

Tuija N. kirjoitti...

Kantsii lähteä pakettiautolla tai laittaa henkilöauton perään peräkärryt :)

Yaelian kirjoitti...

Upeita kuvia! Köpis oli lapsena tuttu,kun siellä oli sukulaisia.

Anne-Marie kirjoitti...

Ihania kuvia taas!!!!!
Niin värikylläsiä ja kauniita!

Asiasta toiseen...en muista mikä keskustelu tuo aikaisemmin oli siitä paholaisenhillosta,mutta löysin Prismasta sitä(tekijä: villiaromi.fi) ja ilmeisesti oli tosi hyvää kun mies oli syönyt koko purkillisen nachojen kanssa ;-)

Mukavaa viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Kiitos Heidi. Kööpenhaminasta pidimme kovasti mekin. Ja ehkä taas uudestaan samaan paikkaan kesällä... Katsotaan ;-) Viikonlopputerveiset myös sinne suuntaan.

Ja jos satut lukaisemaan tämän, niin saanko kysyä, miten olet saanut tuon embedded threated comments jutskan toimimaan? Ei toimi minulla sitten mitenkään, vaikka kuinka vaihdan asetuksia jne. Ja toki jos jollain muulla on vastaus tähän, niin otan mieluusti vinkkiä vastaan. Olisi kiva pystyä vastaamaan kommentteihin suoraan...

Tuija N. No ihan just noin ajateltiin... No ei vaikkeen, mutta maasturilla olis kiva lähteä matkaan, niin olis tilaa matkustaa ja sit ois se iso takakontti, jonne runnoa mahdollisia löytöjä... ;-)

Moi Yaelian. Meille on Kööpenhamina ja monet muutkin Euroopassa asuville tutut kaupungit jääneet ihan tuntemattomiksi pitkäksi venähtäneen Amerikan kurvauksen vuoksi, niin että väliin ihan ahdistaa. Mutta tämä se onkin sitten just kivaa, kun löytää ihan uusia kivoja kaupunkeja näinkin läheltä ja suht edullisten yhteyksien päästä... ;-)

Hei Anne-Marie ja kiitos. Kaunis oli tämä kaupunki kuvata :-) Paholaisenhillosta olen joskus aiemmin täällä kysellyt, kun en ole sopivaa kaupoista sattunut löytämään, mutta ettäkö sitä nyt ehkä jo löytyisi Prismoista. Hmm, epäilen ettei ehkä kuitenkaan meidän paikallisesta Prismasta (olen jo pariin otteeseen kolunnut hyllyt läpi), jossa valikoimat eivät ehkä ihan laajimmillaan. Mutta jospa vielä käväisisin huomenissa täkäläisessä mummilan läheisessä sellaisessa kurkkaamassa. Kiitos vinkistä!

Anne kirjoitti...

Kivoja kuvia kaikki, mutta erityisen mahtava minun silmääni tuo jossa on lätäkkö, johon heijastuu keltainen talo. Vau!

Köpistelyä olen miettinyt minäkin ensi kesäksi. Ja aina parempi jos jaksaisi lähteä autolla (mahtuisi niitä löytöjä paremmin mukaan...)

Sari kirjoitti...

Hei Anne ja kiitos kommentistasi. Lätäkkö on omakin suosikkini ;-)

Autoreissu Kööpenhaminaan on kyllä houkutteleva ajatus. Etenkin, jos siihen yhdistää vielä etelä-Ruotsin, joka on kesällä varmasti tosi kaunista seutua. Ja arvelen, että sieltäkin voisi bongata monet loppikset... ;-)

Rosali kirjoitti...

Kiitos kun väläytit meille kuviasi reissultasi.Ihania! Nuo kirpparikuvt aina viehättää ja onneksi niitä ei pääse itse laitamaan laukkuun...Tulisi "painava" reissu... Hinnat tuntuvat olevan edullisempia kuin suomessa ja tavarat paljon houkuttelevamman näköisiä..

Sari kirjoitti...

Hei Rosali ja ole hyvä vaan, ilolla näitä täällä jaan ja jos joku saa vinkkiä, niin se on kiva ;-) Onneksi ei itselläkään ollut kuin yksi laukku mukana, niin se jo hyvin jarrutti kirpparihamstrausta... Hinnat vaihtelivat jonkun verran, mutta kyllä ne olivat alhaisempia kuin Suomessa. Kesällä Kööpenhaminassa on paljon ulkokirppareita, jolloin tekee varmasti paljon kivoja löytöjä.