2012-01-02

Uusi matto - New rug

Uusi vuosi on käynnistynyt omalla kohdallani mm. olohuonetta uudelleen sisustamalla. Helsingissä muutama päivä sitten käydessämme matkaani lähti uusi ihana matto.

My new year has started e.g. with redecorating our family room. When visiting Helsinki the other day I brought home a new lovely rug.


Tämän maton perässä on kuulkaa juostu jo pitkään. Joka kerta Ikeassa käydessä peräänkyselty, vaan turhaan. Ikean Stockholm matto on loppuunmyyty ympäri Suomea (poikkeuksiakin taitaa kuiteskin löytyä, ks. kommentit) ja tämäkään mattoihanuus ei löytynyt Ikeasta, vaan ostin sen käyttämättömänä netistä. Huh! Vihdoin tärppäsi ja tykkään ihan hirrmusti!

I have been running after this rug for long. Every time asked about it when in Ikea, but for nothing. Ikea Stockholm rug is sold out all around Finland and this one is not from Ikea store either, I bought it unused from internet. Whow! Finally scored on this one and I like a lot!

Mustavalkoiseen suuntaan ollaan menossa ja miehen kanssa juuri todettiin, että tämä väriyhdistelmä kyllä selkeyttää kovasti olohuonettamme. Mieheni vielä tokaisi, että aivan kuin olohuoneemme näyttäisi nykyisellään jopa hiukan isommalta. Olisiko se tuo raitakuvio, kun isontaa? Niinkuin vaatteissakin...

We are heading towards more black and white and we just figured with my husband that this color combinations clears our family room and my husband told me that he feels like our family room also looks bigger. Might it be that stripe pattern that makes it look bigger? Like in clothing...

Vanha isoisäni tekemä pärekori toimii nykyään lehtikoppana. Muutama uusi tyynynpäällinenkin on ilmestynyt olohuoneeseen. Nyt haaveilen jo salaa uudesta kattovalaisimesta. Sellainen joku yksinkertainen kankainen ja mustaa ehkä. Kävisi niin mainiosti tähän tilaan ;-) Hiukanko tökkii, kun joku aika sitten jätin kirpparilla väliin sellaisen just sopivan Stockan jättisuuren mustan varjostimen. Harmittaa!

The old basket that my grandpa has made is now a magazine basked. Some new pillow cases have also appeared in our family room. Now I'm secretly dreaming of a new ceiling lamp to this same space. Something very simple in fabric and black perhaps. Would work so nicely at this space ;-) How much I regret not buying a extra large Stockmann lamp shade from a local flea market. That would have been perfect. So annoying!

8 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Näyttääpä kivan raikkaalta! Meidän Ikeassa tuota mattoa oli ainakin viime viikolla vaikka kuinka... ainakin ihan samanlaista. Tosin siis mun mielestä siinä Ikean matossa on liian luonnonvalkoiset raidat?! Mutta pakko sen on olla tuo sama matto...

Onnellista alkanutta vuotta!

Sari kirjoitti...

Hei Marja. Mustavalkoinen kyllä kummasti raikastaa. Ja wow, jos teidän Ikeassa näitä samoja mattoja löytyy ja vielä useampana kappaleen. Et taida asua ihan eteläisessä Suomessa. Oliko niin, että asut Tampereen suunnalla?

Ei ole nimittäin ollut samaa tuuria itsellä pääkaupunkiseudun tai Varsinais-Suomen Ikeoissa käydessä :-( Juostu on maton perässä moneen otteeseen ja lopulta ostin sen sitten käyttämättömänä netistä, kun kyllästyin odotteluun...

Ira kirjoitti...

Onnea uudelle matolle, tosi kiva. Tykkään ja voisin haluta samanlaisen!

Hyvää alkanutta vuotta!

Sari kirjoitti...

Hei Ira. Tämä matto on aika yksinkertainen, mutta nuo raidat tekevät siitä aika vinkeän ;-) Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin!

Heidi kirjoitti...

Ihanan raikas! Tuota mattoa on meillekin metsästelty vissiin puolisen vuotta mutta laihoin tuloksin :)

Sari kirjoitti...

Hei Heidi. Sama täällä, pitkään kesti saada tämä matto meidän huusholliin. Mutta jos skrollaat kommentteja muutaman ylöspäin, niin mattoja on joissain Ikeoissa runsaastikin tarjolla, joten ei kun vaan suuntaa autonsa vähän pohjoisempaan, niin voi mattoja löytyä ;-)

Terhi kirjoitti...

Matto on kaunis ja tekee varmasti raikastavan vaikutelman. En tiedä, oletko sinä kokenut samanlaista "kehitystä", mutta itse olen huomaamatta siirtynyt maalaisromantiikasta yhä yksinkertaisempaan sisutukseen. Jos kiinnostaa, niin käy vaikka kurkkaamassa kuvia Kaunis turhuus -blogissani.

T. Terhi

Sari kirjoitti...

Hei Terhi. Kyllä tuo matto kovasti raikastaa. Ja siis ihan sama suuntaus meillä. Vielä vuosi, pari takaperin kotimme oli aika romanttinen ja täynnä valkoista sekä kaikenlaista romanttista pikkutavaraa, mutta nyt suuri osa noista esineistä on vaihtanut omistajaa lähikirpparilla.

Yksinkertaista ja mustavalkoista kaipaan minäkin kotiimme ;-) Käynkin heti kurkkaamassa, millaiselta teillä näyttää ;-)