2012-01-03

Oon iso tyttö jo - I'm a big girl already

Taas yksi askel kohti ison tytön elämää. Olimme toissapäivänä kaupungilla, kun tytär keksi, että tänään voisin ottaa ne korvikset. Ja niin sitä sitten mentiin, ottamaan korvikset. Kun kysyin, sattuiko reikien laitto, niin vastaus oli tämä: Äiti, mä kyllä meinasin sanoa ekan korvan rei'ityksen jälkeen, etten mä halua enää toista korvista. Mut en mä sit kehdannutkaan.

Ja niin sai tyttö korvikset molempiin korviin... ;-)

Yet another step towards big girl's life. We were in town the other day when my daughter thought that today she wants those earrings. And there we went to do it. When I asked her later if the the procedure hurt, she told me this: Mom, I almost said after the first ear was pierced that I don't want another. But then I was too ashamed to do that.

And so this girl got herself earrings to both ears... ;-)

Ilme taitaa paljastaa kaiken. On se vaan tosi siistii, kun on nää harjoittelukorvikset.

Her expression reveals it all. It is so cool to have these training earrings.

Ja tokihan tästä isosta tapahtumasta piti heti raportoida myös kavereille. Pitkään olen miettinyt tätä korvisasiaa oman tyttären kohdalla, että onko 7-vuotias liian nuori saamaan korvakorut. Monilla hänen luokkakavereillaan jo korvikset on ja Yhdysvalloissa asuessamme useilla hänen ulkomaisilla ystävillään oli korvikset jo 5-vuotiaana. Itse taisin olla noin 9-vuotias saadessani ne ensimäiset harjoittelukorvakorut..

And of course this was something important to report about to her friends. I have thought about this earring thing for long time and wondered if 7 year old is too young to get earrings. Many of her classmates already have earrings and when we lived in U.S. some of her friends had earrings at the age of 5. I myself must have been around 9 years old when I got mine.

19 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Oih ! Minusta 7v. on jo aivan hyvä ikä tytölle saada korvikset ♥
Ihana !

musta peltikatto kirjoitti...

Niin suloista ja tyttömäistä!
Meillä kuopus halusi ja sai korvikset viime kesänä kuukautta ennen kuin eskari alkoi, ja kaikki on mennyt oikein hienosti.

Anttis kirjoitti...

Kyllä minusta 7v on ihan hyvä ikä. Itse olin vuoden nuorempi korvikset saadessani mutta jos itselläni olisi tytär niin, ehkä odottelisin juurikin sinne koulun alkuun -siinä vaiheessa niitä varmaan jo kovasti halutaankin.

Mari kirjoitti...

Oi, muistan tuon ajan - niin omat korvikset aikoinaan (10v) ja tyttärien, se on näemmä aina vain Juttu, joka kiehtoo tyttöjä sukupolvesta toiseen. :)
Meillä molemmat tytöt saivat korvikset 5-vuotiaina.

Muistan yhden koulukaverin aikoinaan, kun isänsä ei antanut tyttärensä rei'ittää korviaan ennenkuin tämä täytti 20v - sen jälkeen tuo tyttö otti molemmat korvat täyteen koruja. ;D

Sari kirjoitti...

Hei vaan kaikki ja kiitos kommenteistanne. Kiva huomata, että moni pikuneiti on saanut korviksensa suht samoihin aikoihin kuin meillä, jollei jo hiukan aiemminkin... ;-)

Eilen oli muuten 3-luokkalainen naapurintyttö paljastanut neidillemme, että hänen äitinsä antaa laittaa hänen korvikset vasta, kun hän pääsee ripille. Mahtaako sitten käydä samalla tavalla kuin Mari tuolle sinun koulukaverillesi.

Laitoin muuten itsekin uuden reiän umpeutuneen tilalle, eli molemmat tytöt sai nyt reiät korviinsa ja se on jotenkin kauhean hauskaa meidän tytöstä, kun äidilläkin on pitkästä aikaa korvikset ;-)

Mari kirjoitti...

Meillä tyttö halusi korvikset ehdottomasti 4-vuotiaana, silloin oli prinsessakausi ja prisessoilla kuulemma piti olla korvikset :) Ja niin ne laitettiin. Poika halusi korviksen eskarissa ollessaan.

Terhi kirjoitti...

Ihanat! :) Ja on se hieno fiili, muistan vielä omalta kohdaltani! :D Minä olin eskarissa kun sain korvikset.

Onnellista alkanutta vuotta! :)

Tuija N. kirjoitti...

Oi, ihanat! Mä olin 15 tai oikeastaan vähän vajaa, kun sain korvikset. Se oli sitä aikaa, kun "piti" odotella rippikouluikään, että ne korut sai. Nyt olen esikoiselleni luvannut, että 10-vuotiaana saat. Vaan mistä sitä tietää, ehkä annan luvan jo aikaisemminkin. Tosin neiti on kovin kipuherkkä. Serkkunsa sai tänä vuonna, kun täytti 10 v., ja heti meidän neiti alkoi mankumaan itselleen myös. Kysyi minulta, että sattuuko niiden laittaminen ja kun totesin, että voi se pikkuisen kirpaista, niin luopui itse ajatuksesta. Katsotaan nyt, jos kovin monella koulukaverilla on, niin ehkä sitten, jos hän kovasti niitä haluaa.

Yaelian kirjoitti...

Venezuelassa saattoi joillakin vauvoillakin nähdä korvikset ja täälläkin olen sellaisia nähnyt aika pienillä tyttösillä.'Kauniisti olet tyttäresi kuvannut!

Mia kirjoitti...

Ihania kuvia ja onnittelut upeista korviksista! Aika hassua sattumaa, R sai korvikset myos tassa joululoman aikana :D

Sari kirjoitti...

Hei Mari, ihanaa, kun sun poikakin laittoi korvikset eskari-ikäisenä ;-)

Terhi, niin mäkin muistan. Ja vähän jänskätin oman tyttären puolesta, kyllä se näköjään vähän kirpaisee tuo toimenpide vielä nykylaitteillakin.

Tuija, mä luulen, että sun mieli voi vielä vaihtua. Meillä neiti ei ensin halunnut olleskaan korviksia. Vaan jotain kummaa tapahtui (kavereilla korvikset) ja niin vaan mieli muuttui, myös minulla, vaikka ensin ajattelin, että vasta ylemmillä luokilla ajatellaan asiaa.

Yeaelian, intialaisen ystävättäreni tyttärelle korvikset laitettiin jo vaippaiässä, kuten heillä on tapana. Samoin turkkilaisen ystävättären tyttärelle korvikset laitettiin taaperoiässä. Eli eri maissa eri tavoin ;-) Ehkä se vauvaiässä onkin helpointa, kun ei ne pienet osaa jännittää.

Mia, aika hassu sattuma. Mutta toisaalta en ole yhtään yllättynyt, että meidän sielunsisaret ovat sitten ottaneet korviksetkin miltei samanaikaisesti toisistaan tietämättä. Paljon terkkuja! Ikävä on ja toivottavasti nähdään teitä ensi kesänä!

Solo Maman kirjoitti...

Minä olen luvannut ensi syksynä kouluun menevälle 7-vuotispäivälahjaksi korvikset :-). Itse sain ne, kun täytin 9. Tiedän Suomessakin niitä, jotka ovat laittaneet korvakorut jo vauvoille, mutta kun taannoin irrottelin isosta korvarenkaasta sekä vaatteeseensa että pensaaseen kiinni jäänyttä pikkutyttöä, joka huusi kuin syötävä, tuli tunne, että jos pienelle korvakorut laittaa, ihan turvallisuussyistä kannattaisi ainakin arkisin pitäytyä pienissä koruissa, jotka eivät jää kiinni ulkovaatteisiin tai ties mihin leikin tiimellyksessä! Meillä kun tuo rymyämiskulttuuri on lapsilla aika vahva, ilmasto vaatii usein kaulahuivit sun muut, eikä pieni lapsi osaa varoa. Pahimmassa tapauksessa korvalehtihän voi revetä, yhdelle aivan pienenä korvakorut saaneelle tarhakaverille kävi tarhan puistossa niin, ja jälki oli sellaista, etten ole sitä reilussa 30 vuodessa unohtanut.

Merja kirjoitti...

Minä olen taas näitä vanhanaikaisia äitejä tässä korvisasiassa. Sain itse rippikouluiässä.. ei se minua haitannut.. enkä ole ottanut enempää kuin ne yhdet reiät korviin :) Harvoin nykyään edes muistan korviksia pitää.. En ole antanut edes 10-vuotiaan tyttöni laittaa vielä korviksia (saati sen 7-vuotiaan joka ei ole kyllä korviksia edes maininnut), ajattelen että ehkä sitten teini-iässä voisi olla sopiva aika. Sitä en voi edes käsittää että joku voisi laittaa vauvalle tai taaperolle, täysin tarpeetonta minun mielestäni. Mutta toki se on jokaisen äidin itse päätettävä milloin on hyvä aika. Minusta henkilökohtaisesti korvikset ovat sellaiset nuoren tytön juttu, sitten kun muutenkin aletaan kiinnittää selkeästi enemmän huomiota ulkonäköön.

Miia kirjoitti...

Mä oon ollut 5-vuotias, kun sain korvikset. Mummo täytti samana vuonna 50v ja hän laittoi myös :) Kummitytölle käyn ensi kuussa laittamassa korvikset synttärilahjaksi, hän täyttää 6v :)

Eveliina kirjoitti...

7 on ihan hyvä ikä laittaa korvikset... Dommarissa laitetaan jo vauvoille, eli jos siitä lähdetään. Uh. Itse en saanut laittaa vielä viidennelläkään luokalla, jonka seurauksena laitoin ne salaa ja otin pois seuraavana päivänä kun omatunto soimasi.

Sari kirjoitti...

Solo Maman, aika hurjalta kuulosti tuo korvakorunirrottelutapaus, en minäkään kyllä taaperoikäiselle taitaisi korviksia uskaltaa laittaa jo käytännönsyistä. Lapset kun on niin kovia menemään ja touhuamaan, niin aina on se vaara, että jotain tuollaista sattuu.

Hei Merja, tämä asia on tosiaan niin makukysymys eikä siinä ole minusta mitään väärää, jos äitinä olet sitä mieltä, että korviksia voi vielä odottaa. Pitkään minäkin olen pohtinut oman tytön kohdalla tuota korvisasiaa, mutta tuumasin, että kyllä 7-vee on ihan ok ikä. Ja minusta tytöt alkavat jo nuorempana ja nuorempana kiinnittää huomiota noihin tyttöjen juttuihin, niin ajattelin, että antaa mennä vaan.

Ihanaa Miia, kun olet laittanut mummin kanssa korut samaan aikaan ;-) Ja kivasti ajateltu, että laitatutat kummitytölle korvikset synttärilahjaksi, on takuulla mieleinen lahja pienelle neidille.

Hei Eveliina. Mä luulen, että aika monissa maissa korvakorut laitetaan jo tosi pienenä. Se on vähän makukysymys tuokin, itse en ehkä kuiteskaan ihan vauvaikäiselle enkä taaperollekaan uskaltaisi korviksia laittaa. Siinä kun on sitten ne omat riskinsä. No joo, helposti voi tosiaan käydä noin, että korvikset mennään sitten salaa laittamaan, jos niitä ei saa aiemmin laittaa.

Pampuliina kirjoitti...

Meillä neiti sai korvikset 5-vuotiaana. Itse halusi ja puhuttiin asiasta useamman kerran että onko todella varma asiasta. No oli varma ja ehdottomasti halusi ja myös sai korviksensa. On osannut aina hienosti hoitaa ne ja pysynyt hillityissä koruissa. Ystäväällään on muuten laitettu ihan vauvana korvikset, eikä kuulemma ole ollut mitää haittaa missään vaiheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin tyttäreni sai korvikset 7-vuotiaana kun itse niitä halusi. En ihan tajua mikä niissä on niin ihmeellistä että pitäis odotella ripille pääsyä... ja miks just rippikoulu liittyisi korviksiin??
CalGirl

Sari kirjoitti...

Hei Pampuliina. Kyllä varmasti 5-veekin osaa olla jo hienosti korviksien kanssa, etenkin kun on selvästi asiaa harkinnutkin jo kovasti. Meillä on kanssa mennyt nyt tämä viikko oikein hyvin korvisten kanssa. Aluksi neiti kyllä varoi niitä ihan hirveästi, hyvä kun uskalsi pipoakaan päähänsä laittaa. Mutta nyt ei enää edes arastele. Ja pipoa totisesti näillä keleillä jo tarvitaan (meilläkin noin -10 astetta pakkasta tällä hetkellä).

Ja kai ne korvikset menee vauvoillakin, etenkin ihan sellaiset pienet, jos eivät ole miteskään roikkuvaa mallia. Itse en ehkä uskaltaisi käytännön syistä niin pienelle laitattaa, kun olen niin ylivarovainen ja sitten huolehtisin aina, että mites ny ne korvikset ja noin...

Hei CalGirl. Meillä sama, neiti oli tomerana asian päättänyt, niin sitten mentiin, hiukan ex tempore fiiliksellä. Ajattelin, että jos nyt asia on näin, niin ei jäädä sitä turhia tuumailemaan, muuten voi tulla pupu pöksyyn. Ja nyt jo kyselee, että saako lainata joskus minun koruja. Lupasin, että onnistuu, mutta isot korut jätetään sitten vähän tuonnemmaksi.

Nää korvisjutut on niin makuasioita ja yllätyin itsekin, miten tämä aihe selvästi herätti erilaisia mielipiteitä. Mä en laittaisi ehkä ihan pikkutaaperolle korviksia enkä taas toisaalta rippikouluikään lastani niiden suhteen odotuttaisi, mutten lähde ketään tuomitsemaankaan, jokainen omalla tyylillään ;-)