2012-01-20

Lippu - The Flag

Vanha Amerikan lippu löytyi kymmenisen vuotta sitten eräältä pihakirpparilta Dallasista. Pitkätukkainen poika myi sen minulle 10 taalalla ja sanoi, että se on 50-luvun lippu, joka oli siinä mielessä harvinainen, että siinä oli liian vähän tähtiä. Minä nyt en tosiaankaan muista, montako osavaltiota hän sanoi tuolloin Yhdysvalloissa olleen, mutta arvelin, että ehkä tähän kauniiseen lippuun kannattaisi käyttää se 10 taalaa.

An old American flag is a found from yard sale in Dallas downtown about ten years ago. Long haired guy sold it to me for 10 dollars and told me that is made in early 50s. And he also mentioned something that it doesn't have all the stars on it, since there were not that many states at that time. I cannot remember how many states he told me there then was, but I figured that this beautiful flag might be worth spending that 10 bugs.

Lippu on aikaa nähnyt ja valkoisissa raidoissakin on muutamia aivan haaleita tahroja. Mutta muutoin lippu on ikäisekseen tosi hyvässä kunnossa.

The flag has seen some time and there are some very light stains in the white stripes. But otherwise it is in very good shape considering it's age.

Ja lipun kangas on vahvaa puuvillaa, kuten myös kaikki nuo tähdet ja raidatkin. Minusta tämä on kaunis ja on myös mukava muisto Amerikan vuosistamme. Kun vielä keksisin tälle sen arvoisen paikan. On vaan niin kovin iso, että vie lähes kokonaan yhden seinän, jos tätä seinälle haluaisi ripustaa.

Lippu lähtee nyt matkaani viikonloppuna, sillä minulla on tiedossa yksi kouluprojekti, jossa ajattelin mahdollisesti käyttää lippua rekvisiittana. Saapa nähdä, miten tuo sessio sujuu ;-) Mutta sinulle toivotan oikein mukavaa alkavaa viikonloppua. Ihanaa, kun ulkona on niin talvisen lumista ja lunta tupruttelee lisää tälläkin hetkellä.

The flag fabric is strong cotton, like are all the stars and stripes. I think this is a beautiful item and also a nice memory from the years in U.S. I just hope I will figure out a place to put this. It is quite large, and will cover almost one wall if I would like to hang this somewhere.

This flag will travel with me this weekend, since I will be photographing one school project where I will probably use this. Will see, how that goes ;-) But for you I want to wish a nice weekend. So lovely that is so snowy outside and is actually snowing right now as well.

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Oikein hyvää viikonloppua! Hauska nähdä tulevan projektin kuvia :)

Sally kirjoitti...

Mäkin odotan innolla! Rakastan noita lipun kolmea väriä + stars and stripes ;)

Ihanaa viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Moi Heidi ja kiitos samoin. Hmm, saa nähdä uskallanko paljastaa noita kuvia täällä. Kyseessä kun on omakuva ja miulla on pieni itsekritiikki aina näis omakuvissa... ;-)

Hei Sally ja sama täällä. Minä kans tykkään lipun väreistä ja muutenkin tuosta stars and stripes kuvioinnista. Hyvää viikonloppua sinullekin!

Tuija N. kirjoitti...

Kyllä olis kiva kuitenkin kuvat nähdä :)

Niinu kirjoitti...

Meiltäkin löytyisi saman maan lippu;ihan yhteistyön takia saatu...mutta se on kyllä ihan jotain muuta materiaalia kuin puuvillaa joten viihtyy parhaiten taiteltuna(en edes osaisi taitella sitä takaisin;)hyllyn päällä. Värit kun ovat niin kivat:)

Matildan Jaana kirjoitti...

Maailman kaunein lippu! Uusi lukijasi lähettää terveisiä Pohjanmaalta.

Anne-Marie kirjoitti...

Jäämme odottamaan kuvia... ;-)
Lippu on aivan ihana (täälläkin yksi tähtiin tykästynyt)

Sari kirjoitti...

Tuija N, siellä se/ne nyt on... Gulp ;-)

Hei Niinu, taiteltuna minäkin tätä lippua varmasti tulen pitämään. Sellaisenaan veisi liian ison tilan seinältä. Mutta kaunis se on ja nuo värit niin upeat.

Hei Matildan Jaana. Kyllä se on kaunis. Vaikka onhan se tämä meidän Suomen lippukin ;-) Ja kiva saada uusia lukijoita, tervetuloa matkaan!

Moi Anne-Marie. Siellä niitä nyt on, kuvia. Pieni itsekritiikki vaan taas vaivaa ja vähällä oli, ettei tullut yhtäkään kuvaa. Kaunis on tuo lippu puna-sini-valkoinen.