2011-12-04

Kuura - Frost

Vaikka lunta ei ole vieläkään, suostuu luonto silti näyttämään meille välillä kauniita puoliaan. Kuten kuuran jättämät jäljet ympärillämme.

Even though there is still no snow, nature is willing to show us its beautiful sides at times. Like the marks of frost we see around us.


Vietämme tällä hetkellä aikaa isovanhempien seurassa ja se lupaamani arvonta siirtyy muutamalla päivällä. Mutta ei ole unohtunut, joten pysykää kuulolla ;-)

Right now we are spending some quality time with grandparents and the giveaway I promised to have will be postponed with couple of days. But I haven't forgotten about it, so stay tuned ;-)

8 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kauniita kuuraisia tunnelmia :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Riitta, kuura on kaunista katseltavaa ;-)

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kauniit kuvat! Pidän kovin tuosta joulukuun sinertävästä sävystä.
Meillä ei kuuraan ylletty tänään, vettä ja rakeita vuoroin.
Antoisaa alkavaa viikkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Marie Elizabeth ja kiitos kommentistasi. Joulukuun sinertävä sävy on kyllä kaunis ja kun se yhdistyy vielä kuuraan, niin on hyvin kuvauksellista katseltavaa.

Sadetta olemme mekin saaneet useana päivänä, mutta onneksi väliin mahtuu niitä sateettomiakin aamuja.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

Tuija N. kirjoitti...

Kauniita kuvia. Kuten joku on joskus todennut, voiko mistään löytää niin monia harmaan eri sävyjä kuin Suomesta? Yritetään muistaa se, kun seuraavan kerran manaamme tätä harmautta (tai näissä kuvissa kaunista siniharmautta). Voitko vähän valottaa kameratompelolle, millä "moodilla" kuvaat kuvia, joissa etualalla on jokin asia selvänä ja tausta "epäselvä"?

Sari kirjoitti...

Hei Tuija N ja kiitos kommentistasi. Tosiaan, pitäisi osata arvostaa Suomen luonnon kauneutta ja valokuvauksellisuutta jokaisena vuodenaikana. Sen vaan usein arjen keskellä unohtaa ja muistaa vaan manata tuota harmautta yleensä, niinkuin sanoit.

Syväterävyyteen vaikuttaa aukko, jolla kuvaat. Nämä kuvat on otettu suurella aukolla, jolloin f-luku on pieni. Tuolloin kuvassa jää vain pieni (valittu) alue teräväksi ja muu alue on epätarkkaa. Minä kuvaan paljon isolla aukolla.

F-luvut vaihtelevat objektiivin mukaan ja mitä parempi linssi, sen pienempi tuo pienin F-luku on. Tarkoittaa tuolloin myös sitä, että kameralla on paljon valovoimaa. Mutta aukon koko on se luku, jota säätelemällä voit vaikuttaa terävyysalueeseen. Alkavat esim. f1.4, 2.8, 3.5, 4:stä eteenpäin. Ja tuohonkin väliin mahtuu vielä aukkoja, joista valita ;-)

Osasinkohan nyt selittää tätä yhtään selkokielellä? Mutta kokeilemalla parhaiten oppii, sen olen huomannut. Kirjoja pänttäämällä minä en ainakaan opi mitään, parempi vaan kovasti kuvata, niin siitä se sitten hahmottuu oma tyyli ja mistä itse eniten pitää.

Tuija N. kirjoitti...

Kiitoksia, nyt tämä tompelokin tajusi jotain (kun osais vielä siirtää käytäntöön). Mäkään en tajua, jos kirjoista luen. Tarttis jossain välissä saada sen verran aikaiseksi, että lähtisi johonkin perusvalokuvauskurssille, tyhmää omistaa järkkäri, jos osaa kuvata vain täysautomatiikalla :)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Kannattaa tosiaan mennä peruskurssille. Mäkin kävin sellaisella joskus kauan sitten kansalaisopistolla, vaikkakin silloin pelattiin vielä filmikameroilla. Mutta perustekniikan opin tuolloin ja vaikka se aluksi tuntuikin heprealta, jäi siitä kuitenkin jotain käteen.

Ja nyt vuosia myöhemmin muistan edelleen tuon kurssin ja ne perusopit, joita silloin sain ;-) Nykyajan digitekniikka se onneksi helpottaa mielettömästi valokuvaamista. Sitä kun voi suoraan katsoa kuvaruudulta, että miellyttääkö jälki vai ei.