2011-11-27

Oma huone - My own room

Meillä oli koulussa projektina kuvata omaa huonetta. Ensin iski ajatus, että mikä ihmeen oma huone? Eihän mulla varsinaisesti ole sellaista... Mutta on meillä tuo vieras/työhuone, jonka sitten kuvasin. Se nyt on selvästi enempi minun huone. Joten sinne törmäilin kameroineni. Ja on se vaan haaste, kun kyseessä on pieni huone ja kuvaaminen tapahtuu aina iltapäivisin. Kun ei ole sitä valoa. Eikä salamaa, jota käyttää.

We had a project at school to photograph our own room. First I thought that what on earth, my own room? I don't really have one... But we have this guest/study, which I photographed. That is obviously more my room. So there I went with my camera. And it is a challenge, when the room is small in size and photographing happens during afternoon hours. When there is not much light. And no flash to use.

Tässä muutamia kuvia, joista kaksi päätyi kuvasarjaan. Tai enemmänkin kollaasiin, kun kaikki kuvat piti sijoittaa samalle A3-paperille. Eamesin tuolin huusin käytettynä huutonetistä ja nuo vanhat puukkarit, ne oli 70-luvulla mun ihan lempparikengät.

Haluaisin niin kovasti päästä tapetoimaan tätä huonetta, vaan se on ehkä paras jättää kevääseen. Onnistuu varmasti tapiseeraaminen paremmin valoisampana vuodenaikana. Joku mustakuvioinen tapetti toimisi tässä tilasa ehkä hyvin, ainakin yhdellä seinällä. Pitäisi varmaan tutustua vaihtoehtoihin. Onko kellään antaa ideoita malleista tai valmistajista?


Here are some of the photos, from which two images ended to the photo series. Or more like a collage, since all the photos had to put on a same A3 paper. I have bought that Eames chair used from huuto.net and those old clogs they were my favorite shoes on the 70s.

I would so much want to change the wallpapers in this room, but I guess it is better to do it during spring time, when there is more light. Some black patterned wall paper would work great, at least when used on one wall. I guess I could already start going through options. Has anyone some good ideas of brands or styles I could think of?

8 kommenttia:

Tuija N. kirjoitti...

Oletko koskaan miettinyt valokuvatapettia? Vaikka koko seinän kokoisena?

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. No joo, mutta millaista? Ja mitähän ne sitten maksaa? Ei haluis kuiteskaan kauheesti upottaa rahaa siihen.

Eveliina kirjoitti...

Ah, ihania kuvia :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Eveliina ;-)

Tuija N. kirjoitti...

Kuviahan sulta varmaan löytyy :)

Tässä yks esimerkki, jossa pystyy laskemaan paljonko maksaa:
http://www.photowall.fi/photo-wallpaper/custom

Mulla ei henk.koht. ole kokemusta noista, mutta sisustuslehtien sivuilta olen kuvia nähnyt ja näyttävät upeilta.

Sari kirjoitti...

Ok, kiitos vinkistä. Pitää katsastella, mitä tietoa sieltä löytyy. Mut tosiaan, toi itse tapetoiminen nyt siirtyy tuonnemmaksi...

Anne-Marie kirjoitti...

Tuo on aivan ihana taulu noista legendoista!(se oli ihana jo siellä entisessä kodissakin <3 )

Meillä on valokuvatapeteista kokemusta..ostin ensin pojan huoneeseen halvan version Prismasta (n. 70€) ja jo sen seinälle saaminen oli taistelua.Aamulla se näytti kuin olisi rypytettyä vessapaperia heitetty seinälle!! Itkien raastoin sitä pois pari tuntia,onneksi alla oli maalattu seinä!
Sitten ostettiin K-raudasta laadukas versio (n. 300€) ja se oli kuin unelma laittaa ja jälki on myös samanlainen.
Poika halusi Manhattanin sillan,esim. sitä oli saatavana mustavalkoisena,mutta meille otettiin värillisenä.
Mallistossa siellä oli aivan ihania kuvia..tuntui että joka huoneeseen olisi ihania kuvia (esim merenrannan kiviä tms.)Mutta liika on liikaa,kuten niiden meidän tekstienkin kanssa ;-)
Eli niin kuin joku viisas on sanonut ettei köyhän kannata ostaa halvinta..piti taas paikkansa ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Tuo leffastarataulu on omakin suosikkini.

Mutta apua, miten kallis on tuo valokuvatapetti. Iiks! Pitää kyllä tarkoin harkita. Mutta siis, on varmasti upeannäköinen, etenkin joku New Yorkin yökuva tms. Voi voi! Mut juu, pistää harkitsemaan tarkoin, kun on tän valokuvauskoulujutun vuoksi niin paljon muutakin hankittavaa ja nekin kaikki tosi kalliita investointeja :-(