2011-11-17

Kynttilöitä ja joulublogi-uutisia -
Candles and christmas blog news

Suuntasimme viikonloppuna Jyväskylässä sijaitsevan TaitoAivian avoimien ovien tapahtumaan. Heti ovesta astuttuamme edessämme aukeni kynttilänvärjäyspisteen ja eikun sinne.

We went to TaitoAivia open house in Jyväskylä during the weekend. Straight from the door we saw this candle colouring spot and there we went.


Hassuttelimme väreillä ja matkaan lähti useita iloisennäköisiä kynttilöitä.

We had fun with colours and soon got some cheery looking candles to take home.


Aiviassa on useita erilaisia kädentaitojen ryhmiä. Itsekin ole osallistunut niistä joihinkin.

There are several nice handcraft groups in Aivia. I have also participated in some of them.


Mukana tapahtumassa oli myös useita käsityöläisiä esittelemässä töitään. Tässä upeita metallikoristeita ja esineitä valmistava Riitta Palokangas.

There were many artisans showing their work. Here is Riitta Palokangas who makes beautiful metal decorations and items.


Metallilanka taipuu moneen, vispilästä...

Metal wire bends to many things, from whisk...


... valokuvanpitimiin.

.... to photoholders.


Yläkerrassa on sitten ihana puoti, täynnä kaikenlaista jännää.

Upstairs is the lovely store, filled with many exciting things.


On lankoja...

There are yarns...


... on kutimia ja vaikka sun mitä. Tänne varmasti taas palaamme, viimeistään seuraavien avoimien ovien aikaan.

... and knitting needles and so many other things. We are sure to come back here, when they have next open house.


Ja kotona palavat nyt nuo kynttilät iloisissa väreissään, vaikkakaan en raaskisi niitä edes polttaa, kun ovat niin kauniita.

Olen muuten viime aikoina huomannut sohvalla istuessani lukevani useita jouluaiheisia lehtiä ja kirjoja. Yksi syy tähän lienee se, että
joulublogini Kotiliedessä on taas startannut. Käykäähän kurkkaamassa ja kommentoimassa. Tiedossa on joulua lähestyessä erilaisia askarteluideoita aina joulukorteista koristeisiin ja jouluherkkuihin ;-)

And at home we burn those funny coloured candles, even though I would like to save them for long them being so pretty.

I have also read a lot of christmas themed magazines and books lately. One reason is that
my christmas blog in Kotiliesi magazine has started again. Go check it our (it is in finnish, but there is google translator). There will be lots of christmas crafts from cards to ornaments and christmas goodies ;-)

10 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tulin kurkkaamaan oksasi :) Ihanat kynttilät ja mahtavaa, että kirjoittelet taas joulublogia, sitä on ollut niin mukavaa seurata parina edellisenä vuotena :) Oikein mukavaa illan jatkoa!

TiinaK kirjoitti...

Mahtava tapahtuma. Tämä rautalangan vääntäjä Riitta palokangas on aivan ihana ihminen. Olen itse vuosi sitten käynnyt Jämsässä hänen luonaan oppimassa hieman rautalangan vääntelyä.

Sari kirjoitti...

Hei Heidi ja kiitos kommentistasi. Minua hymyilytti niin, kun huomasin sinunkin blogissasi myös noita oksia. Tosin onhan niissä eroa, toisella männyn ja toisella kuusen oksia ;-)

Joulublogia on kyllä ilo kirjoittaa. Siitä on itse asiassa muodostunut jo sellainen joulutapa, jota aloin jo tuossa hiukan kaipaamaan... Mukavaa päästä taas ideoimaan joulua! Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Hei TiinaK. Juu, kiva oli tapahtuma. Riitta vaikutti erittäin mukavalta ja oli heti valmis kuviin, kun kerroin, että mitäs jos kuvaan ja julkaisen nämä sitten blogissani ;-) Pitäisi joskus suunnata tuonne Jämsään vääntämään rautalangasta jotain kivaa...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa tunnelmaa!

Onko sulla antaa vinkkejä Salon tai Salon seudulla oleville kivoille kirppiksille? Jos vaikka samalla reissulla poikkeaisi Design Hill:ssa.

Maikki

Sari kirjoitti...

Hei Maikki ja kiitos. Ja on toki antaa ideoita Salon seudun kirppareista ;-) Oma suosikkini on Radiokirppis (jossa omakin pöytäni heti siinä kirpparin alussa...), sen lisäksi yksi iso kirppari on Salon seudun suurkirppis ja sillä samalla kadulla on sitten pari muutakin pienempää (ei ehkä niin hyvää) kirpparia. Ja nyt lauantaina aukeaa uusi, iso kirpputori Aarresaari ihan Salon keskustaan. Eli paljon on kirppareita tällä suuntaa. Ja tuo Design Hill, se on ihan ykkönen ja jo kovasti pullollaan joulutuotteita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia!
Huomenna ajattelin lähteä Salossa käymään, joten täytyy käydä myös tuolla Aarresaaressa. Suurkirppiksellä olen käynyt ja joskus myynytkin. Ja matkalla Design Hillin kautta ;)

Maikki

Sari kirjoitti...

Hei Maikki. Ehkä törmäämme Aarresaaressa ;-) Sinne ajattelin uteliaana heti itsekin huomenna suunnata.

Sari kirjoitti...

Maikille vielä. Kiva oli tänään tavata ;-) Toivottavasti teit kivoja löytöjä Aarresaaressa sekä Design Hillillä. Ehkä näemme jatkossakin, kun asumme kuitenkin suht samalla suuntaa.

Anne-Marie kirjoitti...

Ihanan värikkäsitä kuvia ja teillä on jo niin kauniisti punaista!

Me teimme toissa kesän Tanskan reissulla itse kynttilöitä.Yllätyksekseni pojat innoistuivat siitä kovasti! Eikä niitä raaskisi polttaa ollenkaan!

Blogiin täytyy kurkata ;-)

Edellisen postauksen kommentti oli hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen..mutta tuli niin surullinen mieli autioituneista taloista ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Punaista on jo kodissamme siellä täällä. Olen itsekin hiukan hämilläni tästä punaisen määrästä, sillä useina aiempina vuosina en ole ollut näin punaisen ystävää... ;-0 Mutta mieli muuttuu.

Ja kiva, jos käyt kurkkaamassa blogia ja vielä kivempi, jos jätät puumerkkiä käynnistäsi.

Höh, mihinkähän kommenttisi lie kadonnut? Sama täällä, tuo autioitunut talo etenkin tuo surua, kun olen tuntenut sen asukit niin kovin hyvin.