2011-11-07

Karppaus - Low carb diet

Naistenlehdet puhuvat nyt yhteen ääneen karppauksesta, sen hyödyistä ja vaaroista. Uteliaana olen lukenut näitä artikkeleita ja ajatellut itsekin kokeilla karppausta. En tosin aio mennä äärimmäisyyksiin. Syön siis jatkossakin jonkun verran viljatuotteita, mutta esim. peruna, riisi, pasta ja joissain määrin myös sokeri... ai jai... on nyt kiellettyjen listalla. Lisäksi sallin itselleni marjoja ja jonkun verran hedelmiäkin aamu- tai välipaloiksi, vaikka näitähän eivät kaikki karppaajat syö lainkaan.

Women's magazines are all about low carb diets, both their benefits and dangers. Being curious I have read these articles and also thought about this sort of diet. Though I am not planning to go extreme I will certainly try this out. So in the future I will still eat grain products, but e.g. potatoes, rice, pasta and also sugar in some level... auts... will be a no-no. I will also allow myself to eat berries and also some fruits for snacks and breakfast, even though some people on low carb diets won't even eat these.

Tänä aamuna söin aamupalaksi marjoja ja maustamatonta jogurttia. Ja sallin itselleni myös aamupuuron silloin tällöin. Nuo aamupalan marjat saavat olla miltei jäisiä eikä niihin lisätä sokeria. Ai että oli hyvää. Ja suunkin sai pyyhkiä Pariisista ostettuihin lautasliinoihin, niin johan kelpasi.

Karppaukseen liittyen on pakko kertoa taas jotain hassua lapsen suusta kuultua. Olimme tässä yksi päivä Prismassa kun kerroin tyttärelle hiukan jotain yleistä karppaamisesta ja etsin kaupan hyllyiltä ruokatarpeitakin sen mukaan. Tytär oli kovin tuumivainen ja kohta kysyi minulta, että: Äiti, alanko minäkin nyt sitten kramppaamaan? Siinä sitten keskustelimme pienen tovin karppauksen ja kramppauksen eroista... ;-) Ja ei, tytär ei karppaa, vain ja ainoastaan äiti ja ehkä isäkin jossain määrin.

This morning I ate some berries and natural yogurt for my breakfast. And will also allow myself some morning porridge. Berries are best when still almost frozen and no added sugar to these delicacies. Oh my it was good. And I could wipe my mouth to these napkins bought from Paris, so it was all good.

I have to tell you a story about carb theme even though I don't know if it opens up to you when translated in english. We were at a local grocery store couple of days ago when I was talking about low carbing (karppaus in finnish) to my daughter. My daughter was in her thoughts for a while and soon asked me that: Mom, will I also start cramping? After that we discussed the differences between cramping and (low) carbing. And no, our daughter is not on a low carb diet, only mom and perhaps also dad a little bit.


13 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Onnea karppaukselle!
Minunkin piti aloittaa,mutta se unohtui?? ;-) Mistähän voisi ostaa itsekuria?? Nyt luin Dukanin "elämäntavasta",se voisi onnistua paremmin...siis sitten kun saisi itsestänsä edes sen verran kiinni ;-) Mutta kun on jouluja suklaat ja glägit ja kaikki muut herkut..huh!

AIVAN ihana tuo lautasliinapidike!!!

Anne-Marie kirjoitti...

heh..siis joulu ja suklaat ja glögit ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Mä tässä kovasti omalla kohdalla toivon, ettei itsellä karppaus ns. unohdu tässä joulun alla... ;-) Olen niin perso makealle, että tämä tulee olemaan suuri haaste, mutta yritys on ainakin kova.

Tuo lautasliinapidike oli kyllä herkku ja Maraisin kaupunginosassa sijaitsevassa pikkuputiikissa oli noita pidikkeitä vaikka sun mitä mallia. Mutta joteskin juuri tuo tuntui kivoimmalta.

Tilkkutiina kirjoitti...

Täälläkin karpataan ja aika helppoa se on!!!Tottakai lipsumisia sattuu,mutta sallin ne itselleni:D Tumma suklaa joka oli ennen mielestäni ihan YÖK,niin nyt se maistuu tosi hyvälle!!!Vointi on eriomainen,ruokailun jälkeen ei tule sitä väsymystä,sokeriarvot hyvät ja jaksaa paljon paremmin!Karppaamaan en ruvennut kilojen takia,mutta kyllä kovasti tykkään uudesta 7-8kg kevyemmästä ulkomuodosta :)Karppauksen aloitin kesäkuun lopussa,kilot karisivat nopeasti,nyt se on ollut pari kuukautta samoissa lukemissa.

Tuija N. kirjoitti...

Kramppaamaan! Apua, mä repesin :) Ihana!

sanna K. kirjoitti...

Hei, Sari!

Karppausta takana 10kk ja voin sanoa, että olo on mitä mainioin. Aamulla luomukaurapuuroa marjoilla ja muutama rkl turk. jugurttia aamukahvin kera. Olen jättänyt perunan, pastan, riisin ja leivän lähes kokonaan. Vehnää ja sokeria välttelen myös, painoa tippui ensimmäisen viiden kuukauden aikana 8 kiloa. Voin suositella karppausta tällä ei niin ehdottomalla tyylillä.

4-vuotias poikani totesi aikuisten karppikeskustelua hetken kuunneltuaan: "Mä en ainakaan ala karppaamaan, mä tarviin hiilidioksia!"

Ihania loppusyksyn päiviä sinulle ja perheellesi!

Sari kirjoitti...

Hei Tilkkutiina ja kiitos kommentistasi. Kuulostaa kyllä lupaavalta tuo painonpudotus, mikä on karppauksesta ollut sulla iloisena sivuseurauksena. Ja mä olen kans täs suunnitellut nauttivani aina silloin tällöin tummaata suklaata, vaikken itsekään ole siitä aiemmin niin kovasti välittänyt ;-) Tuleva isänpäivä tulee olemaan kakkuineen ja kaikkine herkkuineen pienimuotoinen haaste tältä osin, mutta jospa osaisin pitää hyppyseni erossa herkuista.

Tuija N. Arvaapa naurattiko mua, kun oltiin siellä ruokahyllyjen välissä ja lapsi ihan tosissaan alkaa kyselemään kramppauksesta. Pari hymyä irtosi myös kanssashoppailijoilta, jotka olivat siinä vieressä, kun neiti alkoi asiasta kyselemään.

Hei Sanna ja kiitos kommentistasi. Aika mieletön painonpudotus sinullakin karppauksen johdosta! Ja niin mäkin olen tässä tuumaillut, että pasta, riisi, peruna ja leipä voisi jäädä nyt ihan minimiin. Mulle rankinta on tuo sokerin ja vehnän poisjättäminen, kun tykkäisin leipoa ja kun se tuo joulukin lähestyy. Koetan nyt tehdä niin, että leivon kyllä, mutta rajoitan itse sitä syömäpuolta ja tarjoan ilolla muille herkkuja ;-) Hassuja nuo muksut, kun ne aina kommentoi niin vapaasti kaikkeen ja sanat saavat uusia merkityksiä ja muotoja. Mukavaa loppusyksyä myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Olen karpannut runsaan puoli vuotta. Kiloja on pudonnut 10 kg. Ja mikä parasta mieli on virkeämpi ja jaksan enemmän. Jätin perunan, riisin ja pastan kokonaan ja syön hyvin vähän leipää. Sokeri minimissä. Ja hassua mutta myös minä en pitänyt tummasta suklaasta mutta nyt pari palaa silloin tällöin maistuu ihanalle!
En ole kuitenkaan ehdoton, kyläreissuilla syön tarjottua ruokaa ja hiukan leivonnaisia!
Suosittelen ainakin kokeilemaan!
-kastehelmi

Sari kirjoitti...

Hei Kastehelmi. Mielestäni kommentoin jo tähän kommenttiisi aikaisemmin, mutta nyt huomasin, ettei vastaustani täällä näy :-(

Wau, sinulla on paino pudonnut rutkasti! Minäkin olen huomannut karppauksen tuomat muutokset jo hyvin lyhyessä ajassa. Muutamassa viikossa paino on pudonnut 1,3 kiloa ja aamuisin olo on paljon kevyempi eikä vatsa pullota eikä vyötärö kiristä.

Minäkään en ole ehdoton ja makeaa syön joskus, mutta se yletön makeanmutustelu on jäänyt.

Lisäksi riisi, pasta ja peruna ovat ihan minimissä. Koulussa saatan vähän niihin koskea, kun ei oikein voi syömättäkään koulupäivää olla, mutta kotona vältän totaalisesti.

Eikun vaan jatketaan samaan malliin, mutta ei aivan äärirajoille vietynä, jotta elimistö toimii. Siis kuitujakin pitää saada.

Anonyymi kirjoitti...

hey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right
here. I did however expertise a few technical points using this
web site, as I experienced to reload the site lots of times
previous to I could get it to load properly. I had been
wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow
loading instances times will often affect your placement in google
and can damage your high quality score if ads and marketing
with Adwords. Well I am adding this RSS to my
email and can look out for a lot more of your respective fascinating content.
Ensure that you update this again soon.

Feel free to visit my homepage; click here

Anonyymi kirjoitti...

Hello, I would like to subscribe for this web site to get newest updates,
therefore where can i do it please assist.

Feel free to surf to my webpage: top 10 products

Anonyymi kirjoitti...

Amazing blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
I'm planning to start my own site soon but I'm a little lost on everything.
Would you advise starting with a free platform like Wordpress
or go for a paid option? There are so many options out there that I'm totally confused .. Any tips? Appreciate it!

my blog :: video reviews

Anonyymi kirjoitti...

Hello there, just became alert to your blog through Google,
and found that it's truly informative. I'm going to watch out for brussels.
I'll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

My website: best reviews