2011-03-12

Matkakuumetta ja huovutusta -
Travel fever and felting

Kevättä kai ilmassa, kun matkakuumekin on jo iskenyt. Lähdemme miehen kanssa kaksistaan huhtikuun alussa pidennetylle viikonloppumatkalle Amsterdamiin ja sitten heti pääsiäiselle olemme suunnittelemassa koko perheen reissua jonnekin Pohjois-Eurooppaan, ehkä. Vinkkejä otetaan mieluusti vastaan.

Pääsiäisen aikaan isoissa kaupungeissa on vähän vaihtelevasti kaupat ja nähtävyydet auki, mutta tärkeintä ei kuitenkaan ole shoppailu, vaan kaupungin tunnelmasta nauttiminen. Kahviloita rakastavina olisi toki kivaa, että pääsisimme herkuttelemaan esim. leivoksilla ja saisimme katsella vähän nähtävyyksiä. Vaihtoehtoina ovat ainakin Budapest, Riika, Munchen, Pariisi ja Wien.

Kirjastokassimme pursuilivat kaikenlaisia kaupunkioppaita, koeta tässä nyt sitten pähkiä, että mikä noista kohteista olisi se mielenkiintoisin.


I guess it's spring time, since we already have travel fever. We will travel to Amsterdam with my hubby in the early weeks of April and almost straigth after that we are planning to travel with the whole family to some city somewhere in northern Europe, perhaps. I will gladly take tips from you all.

During Easter holidays the sightseeing and shopping opportunities vary, but the most important thing is always going around the city and trying to suck all the atmosphere in. But of course being a family who loves cafes, we would love to have a chance to go to cafes and enjoy pastries and also to do some sightseeing as well. Our options include e.g. Budapest, Riga, Munchen, Paris and Wien.

Our library bags were filled with all sorts of city guides, so try and figure out, which city would be the most interesting.


Kaksi kertaa huovutusta takana ja onhan se vaan kiehtova maailmansa touhuta villasta kaikenlaista. Minä tosin huomaan olevani näin aloittelijana melko hidas huovuttelija. Tuumailen ja pohdin värejä, mietin mitä haluaisin huovuttaa ja kuinka ideani toteuttaisin. Neula- vai märkähuovuttamalla. Olen aloittanut pienten pääsiäismunien värkkäämisen ja kukkasen malliakin olen hahmotellut, tytölle hattuun tai laukkuun kiinnitettäväksi.

Kirjastosta löytyi kivoja huovutuskirjoja, joihin aion tänään uppoutua jossain välissä. Mukavaa sunnuntaita sinulle ja jos et ole vielä osallistunut edellisessä postauksessa alkaneeseen arvontaani, niin käy ihmeessä laittamassa nimesi mukaan.

I have been at the felting class two times now and it is its own fascinating world to felt all sorts of things from wool. Me being a beginner I have noticed that I am quite slow. I wonder about color choices, I think about what to felt and how to do it. Will I use needles or the wet method. I have started to do some small easter eggs and also started to figure out how to do pretty flowers for my daughter, to pin it to her hat or perhaps her shoulder bag.


I found some nice felting books from the library, which ones I'm planning to read today at some point. Have a nice Sunday. And if you haven't yet participated to my giveaway which just started on my previous posting, go ahead and add your name to it.

17 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hei, olen itsekin kovassa matkakuumeessa ja menin jopa ostamaan lennotkin kesäkuulle, erääseen kaupunkiin Euroopassa. Mutta kerron siitä paremmin sitten kun olen sen blogissani julkistanut :D

Amsterdam on ihana paikka, siellä on mukava kävellä. Muistattehan Anne Frankin museon. Todella koskettava paikka.

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Siis matkakuumetta sielläkin. Mutta sinähän nyt heittäydyit vallan salaperäiseksi tuon kohteesi suhteen... :-)

Amsterdamista olemme kuulleet hyvää. Itse halusin sinne nyt tähän aikaan vuodesta, jos/kun sitten näkisi niitä minun lempparikukkasiakin tulppaanipelloilla.

Anne Frankin museoon olemme menossa juu, sekä ainakin Van Gogh museoon. Ehkä jotain sisustuspuotejakin joutuu kiertämään ;-)

Itselle kaikki Euroopan kaupunkikohteet tuntuvat kiehtovilta, kun olemme olleet niin kauan täältä pois. Niin paljon olisi nähtävää, ettei oikein tiedä, minne suunnata.

Anonyymi kirjoitti...

Pariisi, Venetsia, Rooma, Istanbul, ja Barcelona on kaikki varmoja valintoja jos haluaa viettää onnistuneen eurooppalaisen kaupunkiloman kesällä, omasta mielestäni.

Tuija N,. kirjoitti...

Kivoja huovutusjuttuja.

Voin lisätä listaasi myös Prahan, jos ette ole siellä aikaisemmin käyneet.

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi ja kiitos vinkeistä. Huhtikuussa varmasti jo Venetsia, Rooma, Istanbul ja Barcelonakin olisivat ihanan lämpöisiä kaupunkeja piipahtaa visiitillä, mutta voi olla, että suuntaamme vähän pohjoisempaan Eurooppaan. Katsotaan nyt sitten, minne lopulta matkaamme. Joku Baltian maakin voisi olla ihan ok.

Hei Tuija N. Huovuttelu on kivaa puuhaa, saa ajatukset pois arjen hulinasta. Mut siis, mä olen tosi verkkainen tuossa hommassa.

Prahan mainitsi mulle eräs toinenkin ystävä, pitää kyllä sekin lisätä vaihtoehtojen listalle. Niin paljon on meiltä Eurooppaa näkemättä, että on tää vaikeaa...

Anne-Marie kirjoitti...

Pariisia voisin suositella,katsomista löytyy moneen makuun(ja vaikka päivän reissu Disneylandiin)Ihania pikku kahviloita on joka paikassa! Meillä lapset odottavat kovasti kesän reissua sinne.
Mukavaa matkaa Amsterdamiin! Se olisikin kiva joskus nähdä!
Praha on tosi kaunis paikka,mutta ehkä enemmän kahden aikuisen matkakohde..minun mielestäni ;-)
Kauniita nuo huovutetut kukkaset!!

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin haluun =) !!! Myös Budapest ja Wien ovat aivan ihania paikkoja ja nähtävää riittää !

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Pariisia mekin olemme nyt pohtineet. Disneylandikin kävi mielessä, tosin neitimme taitaa olla jo kasvamassa tuon vaiheen ohi. Kävimme hänen kanssaan Disneylandissa Californiassa onneksi sentään juuri silloin, kun hänellä oli prinsessavaihe meneillään. Nyt on jo prinsessat vaihtuneet muihin juttuihin ja miltei teinimäisiin idoleihin, kuten lady Gaga jne.

Prahaakin mietimme, mutta tuo mitä sanoit saa vähän tuumaamaan. Kun olisimme kuiteskii koko perheellä matkaamassa.

Ja kiitos, kukkanen on vieläkin hivenen kesken, mutta kivoja pääsiäismunia on jo miltei tusina... :-)

Moi SuurellaSydämellä. Budapest ja Wien ovat vahvoina vaihtoehtoina, molemmat kiinnostaisivat monestakin syystä. Kahvilat, kylpylät, arkkitehtuuri jne...

Anne-Marie kirjoitti...

Meillä 17v ja 15v odottavat ihan yhtä innokkaana kuin pienemmätkin Disneylandia,kun siellä on niitä hurjiakin laitteita,mihin äiti ei edes uskalla mennä...

Sari kirjoitti...

Anne-Marie. Juu, niin ne vempaimet. Ne ei oo taas olleskaan meidän neidin juttu, joka kärsii korkeanpaikankammosta jne.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Luetkohan vanhoja kommentteja? Kävimme mieheni kanssa Amsterdamissa viime toukokuussa ja kirjoitin reissusta näin
http://luminenomena.blogspot.com/2010/05/amstellerdam.html

En tiedä, saisitko tuolta vinkkejä? Mutta kaiken kaikkiaa Amsterdman on ihana kaupunki.

Myös Wien on upea, siellä kävimme joulukuussa 2008. Meidän matkamme oli totta kai ajankohdan vuoksi aika joulutoripainotteinen, mutta Schönnbrunn, Hofburgien linna, lipizzanhevosten aamuharjoitukset, Belvederen puisto, vanhat ratikat ja kaikk ihanat kahvilat tulivat tutuiksi.

Nyt toukokuussa aiomme Pariisiin, Berliiniin tai Edinburhgiin. Saa nähdä, minne :)

Ihania matkasuunnitelmia teille!

Sari kirjoitti...

Hei Lumiomena. Kiitos vinkkauksesta, että kommentoit tänne. Minä käyn heti kurkkaamassa tuon postauksen.

Wien on myös sellainen kaupunki, joka saattaisi kiinnostaa. Niin monta mielenkiintoista kohdetta. Vaikea päättää. Pääsiäisen kohtalo on vielä avoin, sillä hinnat ovat tuolloin muita ajankohtia kovemmat. Saattaa hyvin käydä myös niin, että toinen kaupunkiloma sijoittuu tuonnemmaksi kevääseen tai alkukesään.

Ihania myös nuo teidän matkasuunnitelmat!

Anonyymi kirjoitti...

Hi, i read youг blоg frοm time to tіme and i own a sіmіlаг one аnԁ i waѕ just curіous if you get a lot of sρam
соmments? Ӏf ѕo how do you stoρ it, any plugіn
or anything уοu cаn suggest? I get so much lately it's driving me insane so any support is very much appreciated.

Also visit my page авиабилеты в Китай

Anonyymi kirjoitti...

Ηurrah, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this blog, thanks admin of this web site.

Here is my website ... germany-new-rest.pp.ua

Anonyymi kirjoitti...

hello!,ӏ rеаllу like your writing so a lοt!
peгcentаgе we communicate extrа аpproximately
yοur post on AOL? I rеquire an exρеrt
in this house to resοlνе my problem.
Ϻaybe that iѕ yоu! Haѵing a look ahead to see you.


My ωebsite: авиабилеты украина онлайн

Anonyymi kirjoitti...

Woah! І'm really enjoying the template/theme of this site. It's simple, yet
еffective. A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say that you've ԁοnе a superb ϳob ωith this.
Alsο, the blog loads very fast foг me on Chгοme.

Outѕtanԁing Blog!

Loοk intο mу web blog: newberlinrest.pp.ua

Anonyymi kirjoitti...

There іs definately a lot to lеarn аbout this iѕsuе.
I likе all οf the ροints you made.Feel frеe to visіt my site ... авиабилеты в Нью-Йорк