2011-03-08

Laskiainen - Shrovetide?

Sunnuntaina kävimme laskemassa mäkeä kauniissa Wiurilan kartanon maisemissa, joissa järjestettiin vuosittainen laskiaistapahtuma.

On Sunday we went sledding on a beautiful Wiurila estates, where they have this shrovetide (is it really called this) happening every year.

Meidän neiti tykkää kovasti heppasista ja pääsi vähän ratsaillekin.

Our little one loves horses and was able to ride a little.

Mutta mäenlasku vei kuitenkin voiton.

But sledding took the first place after all.

Hymy oli herkässä, kun sai isin kanssa laskea mäkeä.

Someone was all smiles, when able to go sliding with her dad.

Kaikki Wiurilan rakennukset ovat niin kovin kauniita.

All the Wiurila buildings are so very pretty.

Ja pitihän niitä laskiaispulliakin leipoa. Ja hirmusti kermavaahtoa, totta maar! Tänään neidillä oli päiväkodissa laskiaistiistain tapahtuma ja jälleen kerran oli tarjolla laskiaispullia ja mäenlaskua, ai niin ja hernerokkaa.

Mukavaa naistenpäivän iltaa teille kaikille. Me ollaan täällä tyttären kanssa kaksin kotimiehinä, isä on työmatkalla pohjoisessa, mutta on jo sentään tulossa pian kotiin.

And of course I had to bake some shrovetide buns also. And lots of whipped cream, of course! Today our daughter had a shrovetide Tuesday happening at her kindergarten and once again they had some buns and sledding, and also pea soup.

Have a nice Women's Day. We are here at home just by the two of us with our daughter, while my husband has been on a business trip to the north, but he will be home soon, which is nice.

10 kommenttia:

Tuija N. kirjoitti...

Hyvää naistenpäiväniltaa sinullekin!

T. Peffa mustelmilla työpaikan laskiaismäkien jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

♥♥Ihanaista naistenpäivän iltaa teille molemmille naisille, niin isommallle kuin pienemmällekin ♥♥

Sari kirjoitti...

Hei Tuija ja kiitos. Heh, sitä on sitten laskettu mäkeä oikein kunnolla. Tuo sunnuntainen mäki oli niin pehmyt, ettei käynyt kuinkaan, vaikka mekin kierittiin pulkan kanssa nurin moneen otteeseen.

Hei Pepi ja kiitos samoin sinne suuntaan. Vähän meni kyllä naistenpäivä ohitse, mutta palkitsin sentään itseni tänään kunnon uunilohi-annoksella lounaalla muutaman muun ihanaisen naisen kanssa Fransmannissa :-)

Leena kirjoitti...

Hyvaa naistenpaivaa myos minulta !
Ja kevatta. Luulen etta se on jo vihdoin tulossa.

Sari kirjoitti...

Moi Leena ja kiitos. Niin, kyllä se kevät taitaa vihdoin olla täällä :-)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Onneksi naistenpäivää voi viettää joka päivä, hyvää naistenpäivää siis :) Pullaa on täälläkin nassutettu niin, että on vatsa piukeena :) Aurinkoista keskiviikkoa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Myohastyneet naistenpaivaterveiset.

Herkullisen nakoiset laskiaispullat. :) Kalenterin mukaan se on Shrove Tuesday. Onko laskiaissunnuntai edellinen vai seuraava sunnuntai? Edellinen on Sunday (next) before Lent ja seuraava on 1st Sunday of Lent.

Jaana

Teija kirjoitti...

Olipa teillä hauskaa mäenlaskussa! Itse ratsastelin viime talvena samoissa maisemissa, muistaakseni laukattiin just tuota mäkeä ylös?? :) Siis oli ihan luvallista ratsastaa tuossa golfkentällä.

Keittiön muutos on aivan mielettömän kaunis ja valoisa!

Sari kirjoitti...

Moi Heidi, se on ihan totta, että naistenpäivää voi hyvin viettää koska vain. Ja pullaa on tullut mussuteltua kyllä ihan yllin kyllin. Jo saisi riittää, vaan niin oli tänäänkin kakkua tarjolla töissä, kun yksi työkavereista vietti synttäreitään.

Hei Jaana ja kiitos. Siis tuon Shrove Tuesdayn minäkin löysin ja sitten Shrovetiden, mutten sitten enää tiennyt, että miten nämä nyt menee. Mutta siis, puhutaan myös Sunday before Lent, täällä tosiaan tuo laskiaissunnuntai on ennen laskiaistiistaita.

Moi Teija, oli kyllä kiva laskea pulkkaa noissa maisemissa. Minusta tuo Wiurila on niin kaunis. Kävimme myös joulukaupassa, joka on kiva nähtävyys jo sinäänsä. Oi, siis olit noissa maisemissa ratsastelemassa sinäkin? Eli sieltä talleiltako lähditte? En tiennytkään, että tuollainenkin mahdollisuus on olemassa. Pitääkin laittaa korvan taakse. Tuolla tuo poniratsastus oli samassa yhteydessä laskiaisriehan kanssa.

Keittiö on meistäkin oikein onnistunut ja nyt niin paljon valoisampi kuin ennen ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Thanks for finally writing about > "Laskiainen - Shrovetide?" < Loved it!

Also visit my website click here