2011-01-12

Kattolamppu - Ceiling lampKuvat: Ikea ja internet

Nyt kun päiväkin alkaa jo pitenemään ja mielessä on olohuoneen keväisempi ilme, niin olen alkanut haaveilemaan taas kerran tästä. Ja nyt näitä ihanuuksia on sitten jo pienempänäkin kokona, että saadaan tämä valinta vielä astetta vaikeammaksi. Mä kyllä luulen, että se pienempikin riittäisi.

Ison halkaisija 80cm, pienen 55cm.

Komistaako kenenkään kotia tällainen ihanuus ja jos, niin oletko tykännyt? Mieheni mielestä kun tämä on ihan halpiksen näköinen muovikauhistus. Johon minä jo hiukan henkäisin, vaan enpä sitten sillä kertaa ihan uskaltanut lamppua ostaa. Nyt ajattelin, että jos koettaisin taas lähestyä aihetta... Kun on nyt tuo pienempikin muovikauhistus tarjolla.

Now that the day is getting longer and I have the more springy look in my mind for our family room, I have started to dream about this once again. And now these are available in smaller size as well, so that the choosing will be get a bit harder. But I think that the smaller would be enough.

Big one's diameter 80cm, small one's 55cm.

Has anyone of you this loveliness and if, do you like it? My husband thinks that this looks cheap and is just one of those horrible plastic horrids. For what I had to take a deep breath, but didn't have the courage to buy the lamp at that moment. Now I thought that what if I try to get closer to this topic again... Now that they have this horrible thing also in smaller size.

6 kommenttia:

J kirjoitti...

Ikeassa ihailin tuota suurempaa, mutta meille se on liian suuri. Sit kuulin että pienempiäkin on tehty, saa nähä tarttuuko mukaan seuraavalla kerralla :) Tuosta on muuten kova homma alkaa pölyjä pyyhkimään ;)

Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

meiltä lamppu löytyy korkeasta olohuoneesta...
tykkään siitä mahdottomasti ja on kaunis ilman valoakin.
-niina-

Tarja kirjoitti...

Ihana lamppu, ystävällä on se isompi makkarissa ja aina ihailen sitä! Heti kun keksin sopivan paikan minäkin ostan sen.

Mervi kirjoitti...

Heippa,

meilla on tuo pienempi lastenhuoneessa ja se on "muovisuudestaan" huolimatta siella kaunis ja sopiva. Minusta se sopii lastenhuoneeseen, silla siita tulee mielettoman kauniit kukkakuvioiset varjot seinille ja kattoon.

Meilla se ei olohuoneeseen edes kavisi, kun siella on matala katto, mutta kylla minakin arkailisin tuota "muovisuutta" siella... Mutta kaunis se on varmasti missatahansa tilassa, kunhan on kooltaan sopiva!

Toitko mukanasi jenkkilamppuja? Mulla on muutama jalka- ja poytalamppu, ja nyt arvuuttelen uskallanko niita sittenkaan kaytella muuntajien kanssa, vai pitaisiko kaytaa sahkoliikkeessa (kallista?), vai nakkaanko kokonaan makeen?

t.Mervi

Anonyymi kirjoitti...

Muistan ekakerran lamppuun kiinnittäneeni huomiota Lapinniemen kylpylän ravintolassa -"vau mikä lamppu"!

Jos vaan tilaan sopii, niin iso on aina iso, jotenkin se pienempi versio on vähän pieni...just Ikeassa katselin :)

(onko sulla muuten itselläsi yhtään Simonen työtä seinällä?)

Sari kirjoitti...

Ihan ensiksi kiva nähdä uusia kasvoja kommentoimassa ;-)

Hei J ja kiitos kommentistasi. Me käväistiin lopulta ihan sattumalta eilen Ikeassa, kun miehelläni oli työpäivä Vantaalla ja minä soluttauduin mukaan... Ja tuo pienempi lamppu, se nyt tarttui sitten matkaamme. Se oli taas tyyliä Ikean palapeli, mutta ihan helppo kasattava ja oi, niin nätti! Samaa pölyjenpyyhkimispuolta minäkin tässä jo ennätin miettiä, mutta kyllä se hoituu. Puhaltelen vaikka sitten hiustenkuivaajalla, jos ei muuta... ;-)

Hei Niina. Onko teillä tuo suurempi vai pienempi lamppu? Se suuri oli kyllä hurjan iso, joten päädyin tuohon pienempään. Laitan kuvia tulemaan tänne ihan piakkoin.

Hei Tarja. Minä olen myös ihastellut näitä jo viime syksyn asuntomessuilta lähtien. Nyt kun tuo pienempi lamppu tuli markkinoille, niin alkoi taas haaveilu ja niin siinä sitten eilen kävi, että matkaan lähti. Paketti on pienikokoinen ja lamppu helppo kasattava. Ja tuo pienempi malli sopii pienempiinkin tiloihin. Eikä mieskään yhtään murissut, kun se oli paikalleen asetettu ja laitoimme valot päälle. Olohuone täyttyi kauniista kukkakuvioista ja mieskin sanoi, että aika kiva!

Moi Mervi. Tuo lamppu olisi varmasti tosi kaunis myös lastenhuoneessa. Meillä lähti eilen tuo pienempi lamppu matkaan ja se päätyi nyt olohuoneen kattoon. Olen sitä koko aamun ohimennessäni ihastellut ja tytär ihasteli äsken ääneen kattoon ja seiniin piirtyviä kukkasia. Tämä lamppu tuo muuten tosi paljon valoa tuohon tilaan, verrattuna aiempaan rottinkiseen, joka blokkasi valoa.

Meillä on muutamia pöytälamppuja, jotka toimme USA:sta. Isäni niitä hiukan muunteli (on tehnyt jonkun verran sähköhommia, niin uskalsin hänen antaa niihin kajota) ja ovat käytössä. Pari kattolamppuakin toimme ja niitäkin jouduimme vähän muuntelemaan, eivät toimineetkaan ihan sellaisenaan (lampunkannat olivat esim. yhdessä lampussa niin pienet, ettei vastaavaa kokoa löytynyt Suomesta). En tosiaan tiedä, mitä sähköfirmat tuollaisista muutostöistä veloittavat. Jos vaan lähipiiristä löytyy joku, joka voisi muutostyöt tehdä, niin parempi.

Hei Pepi, minäkin olen bongaillut näitä lamppuja erilaisista julkisista tiloista ja eka kerran tosiaan asuntomessuilla näitä ihastelin. Mutta se suuri tuntui jo tuolloin ihan liian isolta. Itsekin mietin, että mahtaako tuo pienempi versio olla nyt sitten jo liiankin pieni. Mutta nyt kun se tuossa katossa roikkuu, niin tuntuu just passelilta. Meidän olkkari kun ei ole kauhean iso, niin se isompi versio olisi ehkä ollut vähän liian dominoiva.

Minulla ei ole yhtään Simonen työtä seinällä, mutta äidilläni on. Ruispelto-työtä olen himoinnut, vaan en ole sitä raaskinut ostaa. Ne kun ovat käsityötä, niin hintakin on ymmärrettävästi aika kova, etenkin isommilla töillä.