2010-12-24

Joulu - Christmas


Aatonaaton yössä tontut rapistelivat viimeiset lahjat kääröihin ja lapsemme unissa taidettiin olla jo jouluaatossa, niin makeat uninaurut makuuhuoneen oven takaa kuulin. Aamun kajossa tuo pieni pellavapää ryntää vielä avaamaan sen viimeisen adventtikalenterin luukun ja arvaan, että tuleva päivä on hänen mittapuussaan äärettömän pitkäveteinen. Saa nähdä, miten joulupöydän herkut maistuvat kaiken jännityksen keskellä, voi tehdä tiukkaa. Muistanpa oikein hyvin omasta lapsuudestani sen, kuinka vaikeaa oli malttaa istua ruokapöydässä, kun se joulupukin tulo, se jänskätti niin mahdottomasti!

Noh, kohtahan se nähdään, miten meidän neidin tänään käy. Kyllä nuo muksut ne vaan tuo sen parhaan joulun tunteen. Ne kun osaa olla niin himskatin aitoja joulusta riemuitessaan. Vaan miten on meidän aikuisten, pitäisi varmaan ottaa oppia lapsista. Sitä tuossa tuumailin, kun väistelin tuimakatseisia ja oletettavasti joulustressaantuneita ihmisiä aatonaattona lähi-Prismassa.

Ihanaa joulua teille kaikille!

The night before Christmas elves are still packing gifts behind closed doors and I bet children are already dreaming of Christmas Eve, at least our little one was caught laughing in her sleep. When the morning comes she will run to the advent calendar and open the last . I am sure this day will feel so long and boring. Let's see if she is even able to enjoy all the food in the Christmas table, when she is so anxious about Santa's visit. I remember from my childhood how difficult it was to sit still at the dinner table while my head was spinning with thoughts about Santa's arrival.

We will see soon, how our daughter will make through today. Those little ones they bring the best out of Christmas. They are just so darn real with all the excitement and joy during Christmas. But how is the situation with us grown ups, I think we have a lot to learn from our children. This is something I thought about when trying to yield all the grim looking (Christmas stressed) people at the supermarket yesterday.

Have a wonderful Christmas you all!

10 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Joo,se voi olla lapsilla vaikeaa pidätellä riemuaan iltaan asti ;-)

Meidän nuorin ostatti isällään pienen lahjan itselleen ja eilen asetteli sen kuusen alle odottamaan :) Muut tuo sitten kuulema pukki ;-)

Minä toivon,että kaikki nukkuisivat aamulla pitkään (kun menen kotiin täältä töistä),mutta pelkäänpä että siellä viikarit ovat jo täpinöissään...

Muistin yöllä täällä töissä etten muistanut käydä postia päivällä :0
Tein bataattilaatikkoa ja sitä karpalo-passionkiisseliä.

Mutta edelleen oikein ihanaa joulun aikaa!

Sally kirjoitti...

Hyvää Joulua!

Kesäkukka kirjoitti...

Kaunista ja leppoisaa Joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein rentoa ja leppoisaa Joulua!

Miia kirjoitti...

Ihanaa joulua! Kyllä jo vähän toivoi, että olisi joku pieni jännittämässä joulua :) Aikuisten kesken se on niin "tavallista"..

CosyCottage kirjoitti...

Oikein ihanaa joulua myös sinulle ja perheellesi <3!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa ja rauhaisaa joulua sinulle ja perheellesi <3 !

Sari kirjoitti...

Hei kaikki ja kiitos teille kommenteistanne. Tapaninpäivässä mennään jo ja joulumme oli rauhallinen ja niin aidon suomalainen. Kun aattona katsoimme ulos ikkunasta, oli lumimaisema satumaisen sininen ja tuntui siltä, että tämä oli ehdottomasti paras joulu vuosiin.

Isovanhemmat nauttivat, kun saivat seurata lapsenlapsen jouluriemua ja jännitystä. Täällä raikuivat monet joululaulut (ja lujaa, sillä neiti halusi varmistaa, että joulupukki kuulee ja varmasti osaa meille tulla...) Jouluherkkuja tuli syötyä niin paljon, että olen tehnyt jo useita pitkiä kävelylenkkejä ja nyt tuo pakkanenkin on niin lauhtunut, ettei tarvitse palella kävellessä.

Mukavaa tapaninpäivän iltaa teille kaikille. Palaan tänne joulutunnelmallisin kuvin ehkä myöhemmin tänään tai huomenissa.

Mari kirjoitti...

Vähän ehkä myöhäistä jo toivottaa hyvää joulua;) Toivotan nyt kuitenkin;) Ihanaa kangasta muuten kuvassa. Mistä se on?

Voin kyllä vain kuvitella mikä tunne on olla kotimaassa jouluna, pitkästä aikaa!

Sari kirjoitti...

Moi Mari. Eipä se miteskään ole myöhäistä, tässähän vielä vietellään joulun pyhiä, pikkuneitikin menee tarhaan vasta tammikuun puolen välin tienoilla :-)

Tiedätkö, jos tarkoitat tuota kissakuvioista, niin se on amerikkalaista lahjapaperia.

Tämä oli kyllä yksi parhaista jouluista, jonka muistan. Isovanhemmatkin olivat ihan liikuttuneita lapsenlapsen jännityksestä ja jouluriemusta. Ja se jotenkin lämmitti sydäntä, niin imelältä kuin se voi ehkä kuulostaakin. Oli kyllä kiva joulu, ei voi muuta sanoa.

Siltä vaikutti myös teidän joulunne, jotenkin osaan kuvitella teidät siskosi kotona, jonka ohi ajelin tuossa vasta joku aika sitten ja ihastelin kaikkia jouluvaloja, joita muuten oli aika kivasti siinä "meidän" mäellä joka talossa. Ensi viikolla olen taas tulossa sinne suuntaan, vanhemmat kun pääsevät kunnioitettavaan 60-vuoden ikään ;-)