2010-07-08

Muutto edessä - Moving

Huh, nyt se on sitten totisinta totta. Talo menee huomenna myyntiin ja muutto on edessä! Viime vuonna mieheni aloitti jo keskustelut Suomeen paluusta ja nyt siitä on viimein tulossa totta. Keskustelut alkoivat tosiaan jo viime elokuussa, mutta kaikenlaista mutkaa on tullut matkaan ja monta kertaa on asiaa lykätty eteenpäin. Nyt kuitenkin asiat ovat siinä pisteessä, että uskaltauduimme laittamaan talon myyntiin. Olo on intoa täynnä, vaikka pitää kyllä myöntää, että vatsan pohjalla on hiukan perhosiakin. Kotiinpaluu on samalla jännittävää ja pelottavaa. Kymmenen vuotta ulkomailla on tehnyt tehtävänsä ja paluu omaan kotimaahan tuntuu lähes hypyltä tuntemattomaan, niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Whow, now it really is going to be true. Our house will be on the market tomorrow and our move back to Finland will come true! My husband started negotiations already last fall, but all sorts of things happened before we actually got to this point, ready to sell our house. We are so excited even though I have to admit I have butterfiles in my stomach. Going back to our home country is at the same time exciting and frightening, considering we have lived abroad for ten years already.


Eilen talossamme kävi pieni hujakka. Kaksi paikallisen staging firman edustajanaista kävivät taloamme läpi ja antoivat vinkkejä ja ihan konkreettisesti muuttivat kotimme ns. myyntikuntoon. Tämä palvelu on maksuton ja kuuluu osana asunnonmyyntiprosessia.

Yesterday our house was under a tornado. Two stager ladies came to our house and gave us some tips how to decorate the house the way it sells faster. This was all free and it's a part of the selling procedure.

Nämä kaksi tuolia ilmestyivät makuuhuoneeseemme olkkarista ja tuo pieni pöytä formaalista olkkarista.

These two chairs got here to our bedroom from the family room and that little table from the formal living area.

Formaalit tilat muuttuivat aika tavalla. Paljon lähti koriste-esineitä pois ja muutamia huonekalujakin veimme varastoon.

Our formals changed the most. A lot of decoration items and furniture went to our garage and storage unit.

Ruokatila muutti ilmettään ja seinille ilmestyivät keväällä kirpparilta ostamani ranskalaistyyliset taulut. Pöydän jatkopala lähti samantien autotalliin, samoin kuin kaksi tuolia. Halusivat tähän kohtaan enemmän tilan tuntua.

The dining area changed quite a bit and we got those French style paintings on the wall. The ladies took out the leaf in our table and put couple of chairs in the garage.

Olohuone ei nyt niin kummoisesti muuttunut. Koriste-esineitä nyt on tosin aika paljon vähempi esillä.

Our family room didn't change too much. There is less decorative items on display.

Keittiö näyttää kaukaa katsottuna ihan samanlaiselta kuin ennenkin.

The kitchen looks like it used to when looking at it from a distance.

Mutta läheltä katsottuna on tavaraa hävinnyt pöytäpinnoilta aika tavalla. Ja kaikki kokkauskirjatkin saivat lähteä varastoon.

But when looking at close a lot of stuff has disappeared from the table tops. And all my cooking books had to go to the storage.

Kylppärimme on ihan aution oloinen. Ja talossamme kaikuu...

Our master bathroom looks so empty. And our house echoes...

Takapihalla ei muutoksia tehty. Kukan laitoin pöydälle ja nostin aurinkovarjon ylös. Niin ja laitoin tuon meidän riippukeinun esille.

We didn't really have to change much in our backyard. I just put that flower on the table and put the shade up. And also brought the hammock closer.

--------------------------------------------------------------------

Kotimme ei enää oikein tunnu omalta kodiltamme ja nyt pidämme peukkuja, että talo menisi suht nopeasti kaupaksi. Minun ja tyttären olisi tarkoitus muuttaa Suomeen jo mahdollisesti tämän kuun lopulla tai elokuun alussa. Miehen työt alkavat joustavasti noin syyskuun kieppeillä, riippuen siitä, miten nopeasti talomme menee kaupaksi. Minä täällä jo kärsin arvatenkin uudesta talokuumeesta, ja olen netistä jo surfaillut taloja Varsinais-Suomen alueelta, jonne olemme muuttamassa.

Mutta vielä on monta vaihetta ennen uudelle paikkakunnalle ja uuteen kotiin muuttoa. Ihan ensimmäiseksi olisi kiva saada tämä nykyinen talo pois alta, sillä kahden asuntolainan pyöritys ei juurikaan houkuta. Sitten pitäisi pohtia, mikä kaupunki tai kunta tulee olemaan uusi kotipaikkamme. Ja pelkän muuttokontin saapumisessa Suomeen voi kestää kuukausia. Kunhan nyt saadaan se sitten joskus liikenteeseen. Toinen auto laitetaan varmasti matkaan jo muutaman viikon kuluessa, että on sitten minullakin ajopeli Suomessa.

Our home doesn't really feel like ours anymore and that is one reason we are hoping the house will sell quickly. Me and my daughter are planning to move to Finland as soon as later this month or during the first weeks of August. My husband will follow us in September, depending how fast the house selles. And me, I am already having some house fever symptoms and I have surfed a lot of houses from Finland and the area we are planning to move to.

But there are still many steps before we are moving to the new place. First of all would be nice to get this house sold, since we don't feel like paying two mortgages at the same time. Then we would need to figure out which city or town we are going to move into. And even the moving container and it's shipping may take months. And first we need to get it going. We are probably going to ship our other car to Finland already in couple of weeks, so that I have something to drive with when in Finland.

44 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Yllattavia uutisia;ihania,mutta samalla jannittavia...
Olemme itsekin silloin talloin ajatelleet muuttoa Suomeen,mutta tiedan ettei mieheni siella niin viihtyisi ja minun on hyva olla taalla.
Enka usko,etta muutto takaisin Suomeen olisi mitenkaan helppo.Sita on itse myos muuttunut naiden vuosien aikana.
Mielenkiinnolla jaan seuraamaan sopeutumistanne takaisin Suomeen!!!

Vekarus kirjoitti...

Onnea matkaan! Jännä seurata muuttopuuhianne!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tervetuloa Suomeen =) ! Varmasti jännittävää. Odotan tulevia postauksia innolla =) .

Miia kirjoitti...

Voi ompas jännät paikat teillä siellä! Mä jään kans jännityksellä odottelemaan tulevia postauksia :)

CosyCottage kirjoitti...

Hei! Iso muutos sitten edessä ja varmasti jännittää kotiinpaluu! Kymmenen vuotta on pitkä aika ja siinä ajassa on jo kerennyt kai kiintyä nykyiseenkin kotimaahan ja ihanaan kotiin. Mutta kaikkea hyvää muuttopuuhiinne takaisin Suomeen : )!

Jutta kirjoitti...

Ompa hurja muutos edessä, varmasti jännittää. Kotinne on todella upea, varmasti menee hetkessä kaupaksi.

lumiomena kirjoitti...

Teille on tulossa todella suuria muutoksia. En voi kuin kuvitella, millaista on palata kotimaahan kymmenen vuoden jälkeen ja vielä toiselta mantereelta! Se oli iso juttu jo vajaan kahden vuoden jälkeen ja Euroopan sisälläkin :) Talonen on niin kaunis, sellainen jossa viihtyy varmasti. Onnea kaupoille ja tsemppiä kaikkeen!

Mari kirjoitti...

Oho, olipas yllättäviä uutisia! Onnea muuttopuuhiin : ) Varmasti saatte talonne kaupaksi, niin ihana se on... Tervetuloa takaisin Suomeen!

Karo kirjoitti...

:) Wow, ihanaa...hieman jo arvailinkin että jotain tämän tapaista mutta sit ajattelin että ehkä te muutatte vaan siellä toiseen taloon tai ehkä osavaltiota. Mutta ompas kiva juttu, varmasti jännät paikat teillä siellä nyt! :) Tsemppiä järjestelyihin ja uudenkodin löytämiseen :)

Teija kirjoitti...

Oi mikä uutinen! Toivottavasti saatte talon pian kaupaksi ja kaikki menee muutenkin hyvin. Ja tervetuloa Varsinais-Suomeen :)

Arya kirjoitti...

Tervetuloa minunkin puolestani tänne Varsinais-Suomeen! Turussa asustelevana täytyy vain vinkata, että tämä ei ole mikään lapsiperheiden paratiisi :( Mutta koko Varsinais-Suomi on todella kaunista seutua, minä Keski-Suomen kasvattina olen viihtynyt täällä hyvin.

Maaka kirjoitti...

Tervetuloa takaisin Koto-Suomeen!
Onnea ja mennestystä talon myyntiin, kotinne on ainakin hyvin kaunis ja valoisa :)

Ruiskaunokki kirjoitti...

Varmasti kaikki järjestyy parhain päin! - Mielenkiinnolla jään seurailemaan blogikirjoituksia muuttopuuhistanne.

Voimia suureen muutokseen!
Tervetuloa Suomeen! :)

Marielisa kirjoitti...

Iso elämänmuutos teillä on edessä, kaikkea hyvää siihen!
Toivottavasti saatte talonne nopeasti kaupaksi, todella kaunis se kyllä ainakin on.

Lämpimästi tervetuloa takaisin Suomeen! :)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oi että, aika hurja muutos! Ihan jännittää teidän puolesta :) Suotuisia tuulia asuntokauppoihin ja toivottavasti täältä löytyy teille mieluinen koti. Ompas hassua, ihan kuin ystävä olisi muuttamassa naapuriin vaikka ei olla koskaan tavattu, ettekä ole muuuttamassa edes naapuriin :)) Voimia koko perheelle suureen muutokseen!

Eve kirjoitti...

Tervetuloa takaisin Suomeen! Talonne varmasti menee pian kaupaksi, näyttää ainakin hyväkuntoiselta ja todella kauniilta (kuten aina). Ensin hieman kauhistuin tätä muuttouutista, mutta ymmärrän tietenkin itsekin paluumuuttajana kotiintulon hyvät puolet. Silti tietenkin olen myös vähän haikein mielin, koska on ollut mukavaa seurata rapakontakaista elämääsi ja jenkkiläis-suomalaista menoa. Toivottavasti et jätä bloggailua kotouduttuanne tänne Pohjolaan, kuten minä silloin aikoinani.. "come backia" onkin sitten vaikeampi tehdä. Mutta, tsemppiä muuttoprosessiin! Tiedän että paljon on asioita hoidettavana :). Toivottavasti ehditte vielä nauttimaan Suomen kesästä tänä vuonna!

Outi kirjoitti...

Suuri muutos teillä edessä! Olen aina silloin tällöin käynyt ihailemassa blogiasi, mutten ole aiemmin rohjennut kommentoida. Tapasimme silloin kun olin käymässä Kimmon, Mian ja Roosan luona joskus pari vuotta sitten. Nyt olisi tarkoitus tulla uudestaan vierailemaan 28.7.-18.8. siellä Texasin mailla. Nyt on täällä Porin seudullakin helteistä. Toivottavasti talon myynti ja muutto sujuvat hyvin!

Sooloilija kirjoitti...

Suuria muutoksia, kovaa pakkailua ja varmasti monenlaista häslinkiäkin ennenkuin olette viimein asettuneet kotimaahan.

Muutatteko ihan ilomielin, vai jääkö vielä kaipuu asua ja elää Usa:ssa?

Täällä Suomessa kun esim. kaikki on niin paljon kalliimpaa: ruoka, bensa, asuminen, ravintoloissa käyminen ym.

Mutta tervetuloa kotimaahan!

sarppa kirjoitti...

Oi että,teillä on tosi kaunis koti! <3Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailen ja täytyy jäädä ihailemaan..

Tosi kiva tuo palvelu ja vielä maksutonta!!Varmasti asuntonne menee huutaen kaupaksi!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava nähdä teidän kotinne vielä kuvina, haikea olo tuli. Suomi kutsuu meitä kaikkia välillä, monin tavoin, ja nyt te olette vastanneet kutsuhuutoihin :). Ikävä tulee tätä yhteistä taivalta Amerikan maalla, mutta jospa vielä tiemme kohtaavat, joskus, jossakin.

Hyvää matkaa ystävät!

t. R

Susanne kirjoitti...

Oi suuria uutisia sinulla!:) Paljon onnea talon myyntiin ja muuttopuuhiin!
Tervetuloa Suomeen!

Ainosofia kirjoitti...

No Vau!!!

Tervetuloa Suomeen takaisin...

aika jännä, että teillä siellä kuuluu myyntiin asuntojen stailaus.

Täällähän se on vielä ostopalveluna.

Onnea matkaan :)

Omenaminttu kirjoitti...

En lainkaan ihmettele, jos vatsassasi on perhosia. Tsemppiä ja voimia muuttoruljanssiin ja lämpimästi tervetuloa Suomeen!

Sari kirjoitti...

Hei kaikille ja kiitos kannustavista kommenteistanne. Tunteet heittelevät täällä laidasta laitaan ja tuntui oudolta aamulla katsella omasta talosta kertovaa info-lehtistä, jonka kiinteistövälittäjä meille laittoi.

Tänään tänne tulee vielä ns. professional photographer ottamaan kuvia, nuo yllä olevat kuvat ovat itseni räpsimiä. Täällä kaikki tämä kiinteistön myyntiin kuuluva oheissälä sisältyy välityspalkkioon, jos kiinteistönvälittäjällä on suuri yritys takanaan.

Mutta juu, pitää mennä. Valokuvaajan kun pitäisi saapua hetkellä millä hyvänsä. Minä takuulla palailen asiaan ja kerron hiukan tarkemmin tuntemuksista ja tilanteiden kehittymisestä tulevissa postauksissa.

Anu kirjoitti...

Vau, mahtavaa, että palaatte tänne Suomeen :)
Tervetuloa takaisin kotimaahan!
Se on varmasti ikävöinyt teitä...tämä Suomi-neito pienoinen.

LENNU kirjoitti...

Upea koti teillä siellä "rapakon takana".
Varmastikin jännittää noin suuri elämänmuutos, kaukaa kun muuttaa niin on paljon hommaa.
Kyllä varmaan talonne menee kaupaksi, on se niin myyvän näköinen.
Tervetuloa Suomeen.
Mukava blogi, tulen toistekin.

Helteiset terveiset Lennulta!

Minä kirjoitti...

Tervetuloa takaisin Suomeen ja erityisesti tänne Varsinais-Suomeen.:) Mielenkiinnolla jään odottelemaan tulevia.:)

Aurinkoiset terveiset täältä Varsinais-Suomesta!:)

Helena kirjoitti...

Oho! Tervetuloa takaisin!

Itse asuin Saksassa kahdeksan vuotta, ja muutto takaisin Suomeen oli iso ja vaativa askel. Mutta kyllä kannatti :)

Sari kirjoitti...

Hei Anu. En tiedä, onko Suomineito ikävöinyt meitä, mutta me olemme ikävöineet Suomea. Ja ehkä erityisesti vielä minä, joka en koskaan ole pohjimmiltani tuntenut kuuluvani tähän maailmaan, niin helpolta kuin tämä kotiäidin elämä ehkä ulkopuolisen silmin näyttääkin. Jotain on silti aina jäänyt puuttumaan.

Hei Lennu. Iso muutos on edessä ja tunteet vaihtelevat innostuneesta panikoituneeseen. Mutta kaiken kaikkiaan olemme valmiita uuteen alkuun. Ensimmäiset talon katsojatkin jo kävivät pyörähtämässä talossamme tänään. Että vauhdikasta tulee olemaan.

Hei Minä. Varsinais-Suomi on meille täysin vieras alue. Mies tosin on ollut työmatkalla alueella useasti aiemminkin, mutta itse olen vain käväissyt mahdollisessa kotikaupungissamme ja sen lähialueilla. Saattaakin olla, että jatkossa teen pientä kyselyä alueen kaupunkeja koskien. Näin niinkuin lapsiperheen näkökulmasta kyseltynä.

Hei Helena ja kiitos. Täältä ollaan tulossa kovaa kyytiä takas. Ainakin kuvittelemme osaavamme varautua henkisesti siihen, että muutto on iso urakka monella tapaa. Moni täältä Suomeen palannut tuttavaperhe on viihtynyt Suomessa hyvin, mutta on niitäkin, jotka ovat tulleet takaisin Yhdysvaltoihin.

Titti kirjoitti...

Ihana saada taas katsella kauniin kotisi kuvia!♥
Kaunistahan teillä on aina, ei pelkästään näissä "riisutuissa" myyntikuvissa.
Tervetuloa Suomeen ja tsemppiä muuttotohinoihin!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Tervetuloa takaisin Suomeen :) toivottavasti nähdään taas jatkossa useammin ;-) Tsemppiä muuttotohinoihin! (PS laitoin sulle höpsön leffa-aiheisen haasteen ihan vaan, jos satut ehtimään sellaisia ajatella, mutta tuskinpa tuollaisissa tohinoissa ehtii - älä siis huolehdi :)

Heluna kirjoitti...

Yllättäviä uutisia. Ja toisaalta taas ei. Pienen lapsen kanssa sydän varmaan tosiaan halajaa lähelle omaisia. Mutta on se niin vaikeaa päättää; kaikella kun on puolensa.

Tuleeko P:lle firman vaihto, vai muutatteko vain toimipistettä siitä josta lähditte?

Tervetuloa takaisin Suomeen! Kyllä mä uskon, että sopeudutte, vaikka osa sydäntä jäisikin Teksasiin.

sanna kirjoitti...

Kylläpä teillä on kaunis koti! Ja olen muutenkin aivan ihastuksissani sun kauniiseen blogiin!

Nina kirjoitti...

Tsemppiä tosiaan muuttopuuhiin ja toivottavasti löydätte kauniin kodin täältä!
Asuntonne siellä menee varmasti nopeasti, koska on niin tavattoman kaunis!
Tervetuloa siis Suomeen!! :)

Anu kirjoitti...

Kovasti tsemppiä muuton keskelle! Toivottavasti saatte pian talonne myyytyä ja uuden ostettua täältä Suomesta :)

Jään kovin innolla odottamaan suuren muutoksen edistmistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa,yllättäen sitten näin pian kaikki käy!
Onnea ruljanssiin ja asuntokauppaan erityisesti!
Kyllä se suomineito on teitä ikävöinyt,ainakin monen asukkaan muodossa :)
Tervetuloa takaisin!
Laitoin sulle viestiäkin.
Ihanaa!
Tiina

Monica kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa jätän kommenttia, vaikka monesti olen kevään aikana käynyt täällä lueskelemassa. Asun itse perheeni kanssa Losissa, tosin vain väliaikaisesti, tulimme viime elokuussa ja eilen varattiin paluuliput syyskuulle Suomeen.. Itselläkin on aika jännittävät tunnelmat, pelkästään jo vuosi ulkomailla asumista on tehnyt paljon, en osaa kuvitellakaan mitä se olisi noin pitkän ajan jälkeen. Toivon teille paljon tsemppiä ja hyvää mieltä kaikkien järjestelyiden keskelle! Seuraan mielenkiinnolla muuttoon liittyvä tapahtumia :)

tyttönen kirjoitti...

Ohhoh, melkoinen uutinen!! :) Jotenkin minulla oli sellainen tuntu, että ette ole sieltä pois muuttamassa ja ettei sinulla edes varsinainen ikävä Suomeen paluuseen olisi :) Mutta ihan tosi hieno juttu!! Varmasti tulevan asunnon koko vaan tulee olemaan aika paljon pienempi...? Tai siellä rapakon takana kun kaikki näyttävät olevan usein paljon suurempia :) Tervetuloa ja onnea uuteen elämänvaiheeseen! Minkä alan ihminen miehesi sitten on? :)

Nina kirjoitti...

Oikein paljon onnea uusille tuulille!
Odotan innolla tunnelmia muutosta ja paluustanne, miltä se tuntuu, niin monen vuoden jälkeen palata kotimaahan :-)

marikan kirjoitti...

Ohhoh, mitä uutisia täällä olikaan. Tervetuloa takaisin kotosuomeen!

Tuija kirjoitti...

Tervetuloa takaisin koto-Suomeen! Toivottavasti ehdimme sitten tavatakin jossain välissä, kun olette asettuneet tänne takaisin. Mutta että Varsinais-Suomeen, yllättävää! Toivottavasti kulttuurishokki ei takaisinmuuttaessa iske kovin pahasti. Ja onnea asunnonmyyntiin ja uuden "metsästykseen"!

Mari kirjoitti...

KIvaa että aikataulu on selvinnyt;) Epätietoisuus on raastavaa. Aivan mielettömän ihania kuvia teidän kotoa<3

Sari kirjoitti...

Hei Titti ja kiitos kommentistasi. Täällä jo lentoja katselemme ja tuumailemme, josko tulisimme jo piakkoin sinne Suomen helteisiin tytön kanssa.

Päivi, eiköhän me tapailla jatkossa useammin. Me ei olla oltu paljoa kotona, kun olemme asuntoesittelyitä karussa, joten en ole ennättänyt vastailla tuohon haasteeseen. Ollaan yhteyksissä!

Heluna, kyllä mulla on aina ollut koti-ikävä Suomeen, näinkin monen vuoden jälkeen. Sinä palasit Suomeen jo aiemmin ja me jämähdimme tänne. Mutta niinkuin arvasit, lapsi on osasyy muutokseen.

P ei vaihda firmaa, mutta tehtävät muuttuvat ja tiedossa on myös matkustelua. Mä luulen, että me N:n kanssa pärjätään, kun saadaan asua Suomessa. Täällä on paljon suomalaisperheitä, joissa isät matkustaa tosi paljon ja se on aika rankkaa äideille, kun ei ole sukua eikä ystäviä samalla tavalla tukiverkostona kuin Suomessa.

Hei Sanna ja kiitos kommentistasi. Kotimme on hiukan erinäköinen kuin aiemmin, nyt on sellaista vähän yksinkertaisempaa tyyliä, kun kaikki turha on karsittu poies. Kiva, että olet seurannut blogiani ja tule ihmeessä toistekin.

Hei Nina ja kiitos. Tässä vaiheessa alkaa jo helpottamaan, kun talo on markkinoilla ja henkisestikin alkaa jo olemaan valmis lähtemään täältä pois.

Hei Anu ja kiitos. Kyllä nämä asiat tästä hissukseen alkavat selkenemään. Kun vaan saatais talo myytyä lähiaikoina, niin pääsisi katselemaan uutta kotia vähän vakavammin.

Moi Tiina ja kiitos kommentista ja mailistasi. Vastailen sulle vielä sähköpostitse, mutta näin ne asiat sit selkenivät, vaikka välillä jo tuntui, että muutto viivästyy ja tuli sellainen olo, että okei, jäädään sit tänne. Mutta nyt ollaan ihan oikeasti tulossa sinne!

Hei Monica ja kiitos kommentistasi. Ja onnea myös omiin muuttojärjestelyihin. Varmasti jo vuoden ulkomailla asumisen jälkeen paluu Suomeen jollain tasolla jännittää. Kymmenen vuotta ulkomailla kyllä muuttaa ihmistä, mutta tässä ajassa on jo hiukan huomannut kyllästyvänsäkin tähän seutuun. Jo pitkään on ollut sellainen tunne, että tämä on nyt nähty, että mitäs sitten seuraavaksi...

Hei Tyttönen. Kyllä täällä ollaan podettu koti-ikävää jo vuosia, vaikken siitä ole sen kummemmin täällä blogimaailmassa kertonutkaan. Kymmenen vuotta on mennyt nopeasti, mutta taustalla on aina ollut pieni ajatus siitä, että palaamme lopulta Suomeen. Ja nyt on sitten tullut sen aika.

Meidän talomme on amerikkalaisen mittapuun mukaan tosi pieni, joten mitään radikaalia muutosta ei ole varmaankaan asumiseen tulossa. Neliöitä saattaa olla vähemmän, mutta pääasia on, että kodissa on toimiva keittiö ja tyttären huone on nykyistä tilavampi, jotta lapsella on enemmän tilaa leikkiä ;-)

Nina, odotan itsekin jännittyneenä, miltä elämä Suomessa maistuu monen vuoden jälkeen. Muutamia ennakko-olettamuksia on, toivottavasti osa niistä toteutuu ja taas osa ei.

Moi Marikan ja kiitos. Täältä tullaan, mahdollisesti jo hyvinkin pian!

Hei Tuija. Katsotaan tosiaan, minne suuntaan muutamme. Mutta Varsinais-Suomessa on P:n uusi työ, joten varmaankin jonnekin sinne. Ja kiva olisi tosiaan sitten nähdä ja vaihtaa kuulumisia, pitkästä aikaa!

Kulttuurishokki iskee takuulla. Moni on itse asiassa sanonut, että se iskee pahemmin juuri takaisin Suomeen muuttaessa. Mutta katsotaan, kaikki kun on niin yksilöllistä tässäkin kohtaa. Muutamat talonäytöt on jo pidetty, mutta vielä ei ole tarjouksia lennellyt. Uuden kodin metsästys sitä vastoin on varsin kiinnostavaa puuhaa ja olen roikkunut netissä monen monta yötä taloja katsellessa.

Hei Mari. Joo, vihdoin ja viimein olemme valmiina muuttoon. Olihan tässä pitkään sellainen olo, että mitähän tästä tulee ja se on kyllä tosi rassaava elämänvaihe, kun ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.