2010-01-05

Vauhdikas vuoden alku - Busy beginning of the New Year

Uusi vuotemme on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Uutena vuotena päädyimme viettämään iltaa tuttavaperheen luona ja seuraavana päivänä neidin nuha-köhä-yskä oli sitä luokkaa, että kiikutimme tytön päivystykseen. Hirmuisen hevosyskän takaa paljastui taas kerran poskiontelontulehdus ja neiti on taas kerran antibiooteilla.

Our New Year has started being quite busy. On New Year's Eve we ended up celebrating it with our friends that had just moved to our neighborhood and the following day our daughter's congestion-cough symptoms had worsened so much that we had to take her to kid's urget care and she has sinus infection once again and new antibiotics, once again.

Sen lisäksi äiti on käynyt alemyynneissä, on ollut lastenkutsua ja huomiseksi pitäisi kai taas leipoa jotain, sillä täytän itsekin vuosia (huimat 38 vee, oh hoijaa! en tunne oloani enää kovinkaan nuoreksi täällä..) ja ajattelin yllättää perheen jollain pienellä herkkuhetkellä. Mutta kuten jo olen kommenteissani höpissyt, nyt on tosiaan keksittävä jotain kevyempää, sillä joululoman herkut kyllä näkyvät jo vyötäröllä ja vaa'allakin.

Mommy has also been to after Christmas sales, we have had Birthday parties and for tomorrow I need to figure out something to bake, since I myself have a Birthday too (38 years already, oh my! I don't really think myself being very young anymore...) But as I have probably mentioned before, now I really have to think something lighter to bake or prepare, since all the Christmas goodies are visible on my waistline and on the scale too, I'm afraid.

Alemyynneistä olen ostanut muutamia jouluisia koristeita, vaikka koetin kyllä hiukan hillitä itseäni, sillä onhan meillä koristeita jo entuudestaankin aika tavalla. Mutta tuo pieni mercury lintunen ja kaksi tuikkulyhtyä kuitenkin tarrautuivat matkaani.

I bought some Christmas decorations from the after Christmas sale and actually tried to limit myself buying too many, since we already have so many. But I bought myself this tiny mercury bird and tealight candle holders.

Olisko muuten kenelläkään mielessä jotain kivaa, kevyempää herkkua, jonka voisin huomenna valmistaa? Ideoita otetaan vastaan!

By the way, if you happen to know a good and light dessert or cake or whatever sweet recipe that I could use tomorrow, I would gladly hear about it!

7 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Huomenia sinne :)

Ja pikaista paranemista pienelle! Koputan täällä puuta *kopkop*, kun meillä ei oo ollut mitään suurempaa pitkään aikaan. Ollaan parin viikon päästä reissuun lähössä, niin sitten varmaan joku kauhee köhä pukkaa?

Ja hey, paljon onnea <3! Eihän tuo oo vielä ikä eikä mikään :) Vietä ihana synttäripäivä!

Meillä syödään tänään kanariisiwokkia. Ei se välttämättä kevyttä ole, mutta TUNTUU kevyemmältä tämän joulu-uusivuosimässäilyn jälkeen :D (Josta tuli mieleen, että apua, en oo muistanut vastata sun ruokahaasteeseen!!)

Tuija kirjoitti...

Paljon onnea Sari!

Mun tarjottavaidea, puolukkajäädyke, ei taida ehtiä synttäreiksi, kun pitää olla yön yli pakastimessa, mutta jos haluat ohjeen, niin vinkkaa. En kyllä tiedä onko se kovin kevyttä, kun siihen tulee kermaa, mutta hyvää se kyllä on.

Heidi kirjoitti...

Oikein paljon ONNEA Sari :) Ja hauskaa syntymäpäivää! Meillä vietetään huomenna miehen synttäreitä ja taidetaan mennä perinteisellä kinuskikakulla. Täytyy ottaa vaan puolta ohuempi pala kuin tavallisesti sen verran kiristää täälläkin ;-)

Karo kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää Sari!!! :)
Mieleen tuli helppo jellojälkkäri...laakean vuoan pohjalle marjoja, erilaisia tai vaikka vaan yhtä sorttia, ja päälle mansikka tai vadelma jelloa pari pakettia (niitä kivoja käteviä mitä sieltä saa) ja sit kun on hyytynyt niin voi päälle laittaa vielä kermavahtoa, mutta ei pakko, on hyvää noinkin ja marjat tuo kivasti kirpeyttä jellon kaveriksi. tietty tässäkin menee aikaa kun pitää odotella hyytymistä. no ei varmaan sulle mikään uusi ohje, mutta tulipahan mieleen vähän kevyempänä herkkuna :) ja kerrankin tuli jotain mieleen kun ruokaohjeista puhutaan, mähän en juuri koskaan kokkaile/leivo :)
Nautiskele synttäripäivästä ja muista että numerot ovat vaan numeroita! :) Terkkuja koko porukalle!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Paljon onnea, Sari! Eikä ikäsi ole lainkaan paljon (t. nimim. 37 maaliskuussa).

Miten olisi marenkipäällysteinen torttu, jonka pohja olisi vähärasvainen, täytteenä marjoja, hedelmiä tai raikasta sitruunakiisseliä ja päällä marenkia? Kevyttä, makeaa, ihanaa :) Toinen oma suosikkini on Tuijan mainitsema jäädyke, johon voi kerman sijasta laittaa jotain kevyempää vispattavaa maitovalmistetta.

Anonyymi kirjoitti...

HEI,


Ehdottaisin sellaista kivaa tarjoilua joka sisältää kevyempiä karkkeja kuten vaahtokarkkeja, lisäksi paljon erilaisia eksoottisia hedelmiä kuten ananasta, mangoa, kiiviä jne. ja sitten kaupasta kevyempää vanukasta tai itsetehtyä johon voi kaikkia edellämainittuja dippailla, oikein makoisaa:)

ps. Luen blogiasi säännöllisesti ja on oikein ihanaa kuulla teidän perheen arjesta siellä toisella puolella maailmaa:>

Sari kirjoitti...

Moi Teija. Paranemista toivon minäkin. Eilen alkoi jo koulutaival ja sinne meni nuhanenä koulutielle jo. Antibiootit meneillään ja toivon todella, että tuo niiskutus jo kohta loppuisi. Ja tuo yskä, se on ihan kamala. Mutta tällaisia ovat talvet Teksasissa. Lapset oireilevat koko ajan, johtuen luultavimmin erittäin kuivasta huoneilmasta ja kokolattiamatoista. Sekä ailahtelevasta ilmastosta. Välillä pakkasta, välillä hellettä. Viime aikoina tosin vain pakkasta. Kuvittele, että tänne on luvattu -12 astetta pakkasta torstaille. Eka kerta meidän aikanamme, että saamme todistaa tällaisia lukemia.

Niin ja kiitos onnitteluista, ei kait tuo tietty kauhea luku vielä ole, mutta kyl tässä pikkuhiljaa huomaa vanhenevansa, kroppa alkaa hissukseen krakaamaan ja peilistä vastaan tuijottelee joku muumion näköinen otus... Ei vaan, pitää koettaa löytää huumoria ja ajatella positiivisesti. Kun koettaa pitää mielen virkeänä, niin eiköhän sekin jo auta asiaa.

Mä olen kans siirtynyt pääosin salaattilinjalle, mutta katsotaan nyt sitten, mitä tänään tulee syötyä. Jotain uhkasivat jo ravintolalla, eli saas nähdä, menemmekö tänään sittenkin ulos syömään.

Moi Tuija, ja kiitos onnitteluista. Ai niin, jäädykkeethän oliskin kiva vaihtoehto. Jouluksi tein karpalojäädykettä, puolukkasellainen olisi myös namia, mutta tiedätkö, täältä ei saa tuoreita puolukoita mistään. Pitää aina tyytyä karpaloihin, jotka ovat hiukan kirpeämpiä. Mutta katsotaan, jospa keksin jotain pientä, sillä perhe uhkasi viedä mamman ulos syömään, jolloin tietty pääsen itsekin helpommalla... ;-)

Moi Suklaamarenki, ja kiitos onnitteluista. Ahaa, siis teidänkin perheessänne on kauris. Ai jai, kinuskikakku kuulostaa järkyn hyvältä, mutta ei hitsi, mun pitäis ainakin tyytyä TOSI ohueen palaan. Niin pömppö olo täs on viime aikona ollut.

Moi Karo, kiitos onnitteluista. Oi joi, toi jello-herkkukin kuulostaa kyllä hyvältä, mutta juu, siin on taas se hyytymisaika. Mut pistänpä tuon vinkin mieleen, sillä arvelen, et toi olis myös meidän pikkuneidin mieleistä herkkua. Niinhän se on, että ne on vain numeroita noi mun lukemat, tärkeintä kai, että mieli säilyy nuorekkaana, vaikkei peilistä katsottuna enää ihan siltä näyttäisikään... ;-)

Moi Lumiomena ja kiitos. No joo, ei kait tässä vielä mitään. Saas nähdä sit parin vuoden päästä, kun lukemat alkavat jo nelosella... ;-) Oi joi, toi marenkiherkkusi kuulostaa tosi ihanalta. Mun pitää kyl nyt tuumata, jos tekisin sit kuiteskin jotain pientä hyvää illaksi. Kiitos tästäkin ihanasta vinkistä!

Hei anonyymi, sinunkin ideasi kuulostaa ihanan raikkaalta ja kevyeltä. Niin ja noi vaahtokarkit, ne on meidän perheen suosikkeja ja pikkuneiti mussuttaisi niitä kyllä vaikka kaiken aikaa.

Ja kiva, kun jätit kommenttia, on aina kiva huomata, että tänne on ilmestynyt uusiakin lukijoita!