2009-12-30

Kahvipöydästä - From the Coffee Table

Tänä aamuna heräsin hiljaisuuteen. Tuntui oudolta, kun tytär ei hipsutellut aamulla äidin viekkuun ja viettänyt aamuhetkeä äidin kanssa, kikatellen ja neniä vaihdellen. Neiti oli nimittäin ensimmäistä kertaa yökylässä ja hyvin oli kuulema mennyt. Ei ollut ikävöinyt ja unikin oli tullut hyvin silmään. Siellä ovat tyttöset aloittaneet aamupuuhat ja äitikin voi kuulema hyvillä mielin vielä viettää pari tuntia kotona. Tämä oli neitosten toive, jotta saavat vielä hiukan leikkiä. Voi miten aika juoksee. Väkisinkin tässä jo miettii, että mikä on seuraava etappi? Eka suukko?Poikakaveri? No ei nyt sentään vielä vuosiin... Toivottavasti... ;-)

This morning I woke up into a quietness. It felt strange not to have our daughter in the house, coming next to mommy early in the morning, spending little time with mommy before breakfast, just the two of us, tucked in the bed, giggling and changing noses. Our daughter had her first sleepover at her friends house and everything went well. She didn't miss mommy or daddy and had slept well, too. And right now those little ladies have already started to play and mommy can easily spend couple of more hours at home, since this was the request from both of the girls. Oh my, how the time flies. Mommy cannot help thinking that what is the next step?First kiss? A boyfriend? Well, not yet in many years... Hopefully... ;-)

Mutta nyt tunteilut syrjään, sillä kohtahan minä jo haen neidin kotiin ja toivon mukaan saan hänet suuremmitta houkutteluitta mukaani. Sen verran mukavaa arvaan yökylässä olleen ;-)Mutta juu, herkutteluista vielä sen verran, että sunnuntaina vielä istuimme ystäväperheen kanssa yhteen joulukahvien merkeissä.

But now I have to stop being so emotional, since it's almost time to go and bring her back home and hopefully she will agree coming with me without further negotiations, since I bet she had a great time there ;-) But anyways, I still had to do a posting about food, or should I say bakings. On Sunday we invited our friends to our house and had a little coffee party or whatever you want to call it.
Leivoin hiukan kahvin kanssa tarjottavia leivonnaisia.

I baked some goodies to go with the coffee.
Joulun alla ostin tämän kuppikakkutarjottimen ja sain nyt kokeilla sitä ekaa kertaa käytännössä.

I bought this cupcake tray before Christmas and decided to try it out in practise.
Ja jouluhalonkin leivoin, ensimmäisen version tein jo joulupäivänä puolukkahillo-kermatäytteellä, tämä oli ihan perinteinen banaani-kermatäytteinen unelmatorttu.

And I also made a Christmas Log, the first version was filled with lingonberry-cream mixture, this one was more traditional with banana-cream filling.

Huomenna onkin sitten jo uuden vuoden aatto. Ei mitään ihmeempää ohjelmassa. Teemme ehkä pienen herkkupöydän, mutta tällä kertaa saa jo olla jotain kevyempää ruokaa, sillä tämä herkuttelu alkaa jo ihan oikeasti olemaan liikaa! No, viikon sisällä onkin vielä kolmet synttärit tiedossa, että en nyt sitten tiedä, miten tästä herkuttelusta pääsee eroon... Oi joi!

And tomorrow it's already New Year's Eve. We haven't planned to do anything special. We probably will have some kind of dinner together, but nothing major, and definitely something lighter to eat, since all this eating is starting to be too much! Well, during the next week or so we will have at least three birthday parties in horizon, so I really don't know how to avoid all the goodies in those parties... oh my!

17 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ompa houkuttelevan kaunis kattaus! Ja nuo kuppikakut, varmasti suussa sulavan herkuulisia... Minä tein juuri miljoona pientä lihapullaa huomista varten :-) Meille tulee ystävät uutta vuotta vastaanottamaan!

lumiomena kirjoitti...

Voin hyvin kuvitella, miten oudolta on tuntunut neidin yökyläilyn aikaan. Ihana kuppikakkuteline! Suomessa on myynnissä muutamaa erilaista Wiltonin mallia, mutta noin makeaa en ole vielä nähnyt. Tänään itse asiassa leivoinkin kuppikakkuja Daim-suklaata käyttäen. Onnellista vuodenvaihdetta!

Susanne kirjoitti...

Kaunis kattaus kahvipöydässänne ja niin ihania herkkuja olet leiponut.
Onnellista vuotta 2010 teidän koko perheelle!

Sari kirjoitti...

Mari, kuppikakut maistuivat ihan hyviltä, mutta pikkuhiljaa alkaa tämä herkuttelu jo kuiteskin riittämään. Mutta siitä huolimatta nuo mainitsemasi miljoona lihapullaa saivat veden kielelle. Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

Lumiomena, äiti ei saanut oikein viime yönä unta ja heräsin useaan otteeseen kelloa katsomaan ja tuumailemaan, että mitenhän siellä lapsosella on yö mennyt. Mutta hyvin oli mennyt ja hyvä kun malttoi kotiin lähteä, niinkuin vähän arvelinkin ;-) Tuo kuppikakkuteline oli niin kivannäköinen, että pakko se oli sitten hankkia, vaikka on hiukan tilaa vievä jutska. Ja kiitos samoin onnellista uutta vuotta myös sinne suuntaan!

Hei Susanne ja kiitos. Nyt pitää tätä leipomista rajoittaa, tosin omat synttärini ovat jo muutaman päivän sisällä ja kotiväki tietty odottaa jotain synttäriherkkkuja, joten kai se on sitten taas jotain pientä tehtävä. Ja sen lisäksi vielä kahdet lastenkutsut tiedossa, joten voi tätä mässytystä! Onnea uudelle vuodelle myös sinne suuntaan!

marikan kirjoitti...

Kaunis kuva ja kuppikakut näyttävät herkullisilta, nami.

suklaamarenki kirjoitti...

Kyllä on niin herkullisen näköinen kattaus:) Tota kun katselee niin tuntuu kyllä siltä, että housujen vyötärökaitale saattaisi vielä vähän venyä ;-)
Oikein Onnellista Uutta Vuotta sinulle!

Tuija kirjoitti...

Voi näitä sun kokkailujasi! Jo aikaisemmin joulupöytäherkkujasi katsellessani, tuli mieleeni, että mitäs jos otetetaan joulu uusiksi ja me tulemme syömään teidän herkut :)
Mun täytyy vissiin lopettaa tämä sun blogin lukeminen, kun aina tulee nälkä, näitä herkkuja katsellessa.

Hyvää uutta vuotta koko perheellesi!

Sydämellä kirjoitti...

Nam mitä herkkuja!
Muistan itse kun meidän neiti oli ensimmäistä kertaa yökylässä kaverilla ei sujunut hyvin mutta onneksi sitten seuraavalla kerralla paremmin.
Hyvää uutta vuotta teille.
Palataan ensi vuonna.
Tiina

fräulein klein kirjoitti...

Dear Sari, I wish you a happy new year 2010!!!!
Yvonne

Wilhelmiina kirjoitti...

Kaunis kattaus :)
Löysin sattumalta tämän ihanan blogin joka kauniita kuvia tulvillaan :)

Sari kirjoitti...

Marikan, kuppikakut ovat kyllä kadonneet ja nyt ollaan sitten jo salaattilinjalla ;-)

Suklaamarenki, mun housun vyötärö on ihan oikeasti tiukilla ja tuntuu, et housut kiristää ja puristaa. Siispä uuden vuoden lupakseni liittyi arvanenkin syömiseen ja liikkumiseen ;-)

Ja oikein hyvää alkanutta uutta vuotta myös sinulle!

Tuija, herkuttelusta on tullut paha tapa, jolle on nyt pakko laittaa pieni breikki. Tämä kun alkaa jo näkymään vyötärön tai pitäiskö sanoa lantion seudulla. Arvelen, et kyl ne on olleet makoisat herkut teidänkin joulupöydässä!

Tiina, yökyläily meni yllättävän hyvin, mutta tuo meidän pikkuneiti on melko itsenäinen ja joskus jopa pelottavan omapäinen. Niinpä melkein osasimme arvata, että kyllä se yökin hyvin menee. Mutta äiti sitä vastoin ei saanut unta... ;-)

Ja hyvää alkanutta vuotta 2010 myös sinulle!

Hi Yvonne and thank you so much! Have a wonderful New Year yourself too!

Hei Wilhelmiina ja kiitos kommentistasi! Mukavaa saada uusia lukijoita ja kommentit aina lämmittävät mieltä!

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Yhdyn tohon herkuttelu-juttuun. Olisi täälläkin jo aika pikkuhiljaa siirtyä vähemmän sokeriseen elämään!
Mutta kun katsoo noita ihanan näköisiä leipomuksia voi helposti vielä jatkaa herkuttelua ainakin muutaman päivän! ;)
Ihana teline ja kattaus!
Onnellista uutta vuotta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania juttuja täällä on taas ja noita herkkuja oih ja voih =) ! Kaikkia ihania asioita tälle uudelle vuodelle 2010 koko perheellenne !

Sari kirjoitti...

Moi Sari. Sokeria voisi tosiaan jo vähentää. Mutta ei auta, huomenna on tiedossa lasten synttärikutsut, tiistaiksi leivon omia syntymäpäiviäni ajatellen, ja vielä sen jälkeen olisi kahdet lasten kekkerit tiedossa, joten herkuttelua näkyvissä myös lähitulevaisuudessa. Mutta jospa sitä pystyisi hillitsemään itseään ja ottamaan vain yhden pienen palan kakkua ;-) Oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta myös sinulle!

Hei Suurella sydämellä. Ja kiitos, herkuttelua on tullut tosiaan harrastettua ihan urakalla viime aikoina ja kuten tuossa edellä juuri Sarin kommenttiin vastasin, sitä on tiedossa myös lähitulevaisuudessa. Kävelylenkit ovat siis taas alkaneet ja olen koettanut liikkua joka päivä, että saan kulutettua tuon kaiken sokerimäärän. Oikein mukavaa uutta vuotta myös sinulle!

Marsuliini kirjoitti...

Tulin toivottelemaan teille oikein ihanaa alkanutta vuotta!

Sari kirjoitti...

Hei Marsuliini ja kiitos samoin. Kiirusta on piisannut, joten en ole täälläkään ennättänyt käydä päivittelemässä uusia postauksia, mutta pian taas laittelen jotain uutta... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛