2010-01-17

Tyttären huoneesta - From our daughter's room

Meidän neidillä on meneillään pitkä viikonloppu. Torstaina pääsivät koulusta aiemmin, eikä koulua ollut perjantaina eikä myöskään tulevana maanantaina. Maanantaina juhlimme Martin Luther King Jr. päivää ja minusta onkin todella hienoa, että myös tyttären Kindergarten luokalla oli keskusteltu Martin Luther Kingistä ja hänen sanomastaan. Tytär kertoi minulle torstaina koulupäivän jälkeen vakavaan sävyyn, että Martin Luther Kingillä oli haave. He dreamed of all of us people in the world getting along!

10 pistettä opettajalla! Tämän minäkin halusin kuulla ja opetettavan lapsillemme. Minusta on ainakin hyvin tärkeää tulla toimeen, olla ja saada ystäviä rotuun tai väriin katsomatta. Niin itseäni kuin lastanikin ajatellen.

Our daughter has a long weekend at home. They had an early release on Thursday and they didn't have school on Friday and not on Monday either. On Monday we will celebrate Martin Luther King Jr. Day here in U.S. and I was happily suprised to hear that even in Kindergarten level they discuss this matter in the classroom. My daughter was so serious when se mentioned that Martin Luther King had a dream. He dreamed of all of us people in the world getting along!

10 points to her teacher! This is what I want to hear and want to teach to my daughter. I feel that it's very important to get along, have friends and make friends with everyone not looking at the race or the color of another one's skin.


Päätimme nyt pitkän viikonlopun aikana myös hiukan siivota tyttären huonetta. Miettiä, josko vaihdettaisiin vähän järjestystä ja kasata kaikki tarpeeton pois ja valmistautua jo pikkuhiljaa joka keväiseen garage saleen.

We decided to do little clean up in our daughter's room during this long weekend. And also think if we would change some things in her room, get rid off all the extra clutter and put them to garage sale later this spring.

Little miss drama onkin ollut suurena apuna siivouksessa ja nykyään myös vanhoista leluista ja tavaroista luopuminen tuntuu olevan hänelle helpompaa. Siispä meillä harrastetaan kierrätystä ja jolleivat vanhat lelut tai vaatteet mene garage salessa kaupaksi, lahjoitamme ne eteenpäin.

Little miss drama has been a great helper when cleaning up her room and nowadays it is also much easier for her to let go off some of her old toys. So we recycle a lot in this household and if her toys or old clothes won't sell at the garage sale, we will donate them.

Mutta prinsessa-katos on yksi sellainen asia, josta neiti ei aio luopua. Se kuulema pysyy!

But this Princess canopy is one of the items she has decided to keep. It stays, she told me!

11 kommenttia:

Mari kirjoitti...

No eihän tuollaisesta katoksesta raaski luopua, ihana! Ja tuo tyyny on tosi herkku :)

suklaamarenki kirjoitti...

Ihania prinsessajuttuja :) Ihmisten tasa-arvoisuus on tärkeä juttu ja onkin tärkeää, että lapsetkin sen oivaltaa aikaisessa vaiheessa!

tinttarus kirjoitti...

Hyvä, hyvä. Nuo ovat asioita, joita lapsille pitääkin jakaa. Tärkeitä. Arvokasta ajatusten maaperää.
I H A N A prinsessahuone.Oma 6vee prinsessamme tuolla omassa huoneessaan häärää ja höpöttää samalla kuin papupata itsekseen....äitiin tullut:)

Iloa viikonloppuunne!!

Tuija kirjoitti...

Mäkin olen yrittänyt kohta viisivuotiaalleni esittää, että josko jotain leluja laitettaisiin kiertoon, mutta ei ihan vielä ole mennyt läpi. Täytyy pehmittää pikkuhiljaa. Neidin huone kun alkaa olla niin täynnä tavaraa, ettei sinne kohta mahdu jalalla astumaan, varsinkin kun kaikki tavarat on levitetty lattialle ;)

Hanna kirjoitti...

Samanlainen "inventaario" pitäis tehä meijänki lasten huoneissa. Tuo tasa-arvoisuus on tärkeää opettaa lapsille. Samanlainen päivä myös tänne suomeen ei olisi pahitteeksi. =)

Tuija kirjoitti...

Sitä vielä piti sanomani, että tuo garage sale on kyllä älyttömän fiksu juttu, ei tarvitse lähteä kaikenmaailman romppeitaan raahaamaan kirppiksille, sen kun laittaa tavarat autotalliin/pihalle ja porukat tulee sinne. Tulee varmaan laitettua enemmän tavaraa myyntiin kuin että jos joutuisi niitä esim. julkisilla välineillä kasseissa raahaamaan kirppikselle.

lumiomena kirjoitti...

Tuo Martin Luther Kingin ajatus oli niin hieno ja kaunis, että sen tosiaan soisi olevan käytössä jokaisella maailman ihmisellä.
Tyttäresi huone on ihana. Näytin kuvia omalle nelivuotiaalleni, joka haluaisi heti samanlaisen prinsessakatoksen (ja meillä kun on vain valkoinen Ikean malli, ihan kiva, mutta ilman prinsessoita). Garage Saleseja ihailen minäkin.

Wilhelmiina kirjoitti...

Kaunis prinsessa huone , vallan en minäkään luopuisi katoksesta,
Teidän kierrätys kuulostaa vähän kuin meilläkin että mikä ei sitten mene kaupaksi viedään kierrätykseen.

Kaunista viikkoa teille sinne :)

Sari kirjoitti...

Prinsessakatos on ollut huoneessa niin kauan kuin muistan ja tuo tyyny oli ihan pakko ostaa, kuvaa nimittäin tyttären luonnetta aika hyvin ;-)

Kovasti on kasattu tavaraa garage saleen, mutta iso kassi menee myös lahjoituksena kouluun, ns. treasure boxiin, josta lapset saavat aina joka 10s päivä aarteen.

Moi Suklaamarenki. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Itse olen aina ollut tosi utelias tutustumaan eri kulttuureiden edustajiin ja olen tosi iloinen, että minulla on ystäviä eri puolelta maailmaa. Näin toivon myös omalle lapselleni.

Hei Tinttarus ja kiitos kommentistasi. Kyllä vaan, Martin Luther Kingillä oli tärkeää sanottavaa ja on hienoa, että myös koulussa ovat puhuneet hänestä. Nämä ovat asioita, joita toivon myös oman lapseni pohtivan.

Ihanalta kuulostaa oma pieni papupata-prinsessasi ;-) Meillä ihan sama meno päällä, tälläkin hetkellä.

Tuija, luulen, että kyllä se halu kierrättämiseen sieltä vielä paljastuu. Meillä neiti on niin tottunut näihin äidin järkkäämiin garage saleihin, että hänestäkin on kauhean jännää aina penkoa omista tavaroistaan turhia pois. Sillä kyllä näitä leluja meillä piisaa, vaikka välillä heitämmekin turhia pois.

Hei Hanna ja kiva nähdä taas uusi kasvo kommentoijissa ;-) Pieni kevätsiivous tekee terää ja itsellä on ainakin paljon kivempi olo, kun kotia on hiukan karsittu turhasta. Jota usko pois, riittää. Tasa-arvoisuus on asia, joka ei ole aina itsestäänselvyys. Itsekin olen huomannut, ettei ulkomaalaisiin aina suhtauduta positiivisesti, ja olen itsekin ulkomaalaisena usein kummastellut täkäläisten sisäänpäinsuuntautuneisuutta, myös me eurooppalaiset saamme täällä usein huomata kuuluvamme eri luokkaan. Tosin en voi tietty yleistää, mutta tähän törmää aina silloin tällöin.

Moi Tuija. Garage sale on ihan huippujuttu! Miksei niitä voisi pitää myös Suomessa? Itse muistan eräässä kaupunginosassa Jyvässeudulla joskus käyneeni koko asuma-alueen järjestämällä ns. pihakirppispäivillä ja oli tosi hauska tapahtuma!

Hei Lumiomena. Martin Luther Kingin haaveet ehkä vielä joskus toteutuvat. Valitettavan usein kuitenkin törmään (niin täällä Yhdysvalloissa kuin siellä Suomessa) ihmisiin, jotka edelleen katsovat ihonväriin tai jopa aksenttiin ja kun huomaavat, ettei henkilö olekaan täkäläisiä tai sikäläisiä, asenne muuttuu heti torjuvammaksi. Tästä olisi syytä oppia pois. Olemme kaikki samanlaisia ihmisiä väriin, puhetyyliin tai kotimaahan katsomatta.

Ja kiitos. Tyttären huone on sellainen iloisen prinsessamainen. Tosin tytär on sitä mieltä, että huoneen voisi maalata vaaleanpunaisella. Mutta minusta tuntuu, että saa olla keltainen. Sillä liika vaaleanpunainen saattaisi jo alkaa tuntumaan ahdistavalta. Prinsessakatos on minunkin suosikkejani ja olen muuten ihastellut sitä Ikeankin katosta, on kauniin keveän oloinen ja näköinen. Garage salet on ihan huippujuttu, joka pitäisi saada käynnistettyä myös sinne Suomeen!

Hattaramaa kirjoitti...

Tosi neitimäinen katos. Pitäisihän minunkin jo ommella 1,5v prinsessalleni oma katos.

Sari kirjoitti...

Hattaramaa, kiitos kommentistasi. Ihanaa nähdä taas uusi nimimerkki täällä kommenttilootassa! Ehdottomasti kannattaa tehdä, ettenkin jos löytyy sitä ompelutaitoa, jota minulle ei erityisemmin ole suotu (lisäksi olen laiska ottamaan ompelukonetta esille...).