2010-01-06

Eiliseltä - From Yesterday

Eilen siis vietimme synttäreitäni ja vaikkei koko synttäreiden vietto ole enää tässä iässä mikään must-juttu, päädyin lopulta kuiteskin valmistamaan jotain ihan pientä makeaa perheelle tarjottavaksi.

Yesterday we were celebrating my birthday and even though celebrating my own birthday is not a big thing for me anymore, I still decided to make something very small for sweet treats.

Pyysin miestä ostamaan hiukan mansikoita ja sitten dippailin niitä tummaan suklaaseen ja päälle tomusokeria. Olikohan tämä nyt sitten kevyttä, en tiedä. Kiitos muuten kivoista kevyemmistä herkkuvinkeistä, joita sain aiemmassa postauksessa. Laitoin kaikki ohjeet korvan taakse!

I asked my husband to buy some strawberries, which I dipped into semi-sweet chocolate and put some powdered sugar on top of them. Was this a little lighter option to serve, I really don't know.

Mies se ronkale yllätti äidin vielä shampanjaputelilla, joka oli kyllä ihan kevyen makoisaa. Mutta siis, tämä nyt oli jo miltei liioittelua, enhän mä edes täyttänyt pyöreitä vuosia tai mitään. Senkin...

My husband suprised me with this bottle of champagne, which was very light and tasty.
But really, I felt almost bad, since I didn't even celebrate even numbers or anything, and he did this! That...

Illalla mieskolaiseni vei vielä meidät tyttöset ulos syömään ja tämä pieni kauppakeskus tässä suht lähellä on meidän lempparipaikkoja.

In the evening my husband took us girls out to dinner and this little shopping center quite close to us is one of our favorite places to go.

Harrastin taas ikkunashoppailua.

I found myself window shopping.

Anthropologiessakin piti pyörähtää, vaikken taaskaan raaskinut ostaa sieltä mitään. Tammialet ovat nyt tosin käynnistyneet, joten tänään olisi tarkoitus lähteä ystävättären kanssa hiukan katselemaan, mitä kaupoista löytyy, vai löytyykö mitään.

I had to go to Anthropologie, even though I didn't buy anything. January sales have started and today I am supposed to go check them out and see if we find something, if anything.

Ikkunaostosten jälkeen menimme lemppari-Thairavintolaan ja alkupalana oli taas tuttu Tom Kha-keitto, josta muuten 5-veemmekin pitää.

After all the window shopping we went to our favorite Thai restaurant and for an appetizer we had Tom Kha soup, which even our 5 year old likes.

Pääruoaksi otin Massamun kanaa, joka oli tällä kertaa kuiteskin hienoinen pettymys. Tulisuutta ei ollut nimeksikään ja mihin oli kokilta kadonnut suolapurkki?

For the main course I took Massamun Chicken which was actually a disappointment. It was not spicy at all and where had the chef forgotten his salt dispenser?

--------------------------------------

Mutta kaikin puolin mukava ilta meillä oli ihan perheen kesken ja illalla sitten maiskuttelimme loput mansikoista ja kun pikkuneiti oli jo unten mailla, isukki ja äippyli vielä siemalivat hiukan kuohuvaa.

We had a very nice evening with our family and later in the evening we still ate some more strawberries and when our little one was already sleeping, mommy and daddy had some more sparkling.

12 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinulle!
Ja syntymäpäiväonnitteluja myös!:)
Ah, mansikoita ja suklaata. Mikäs sen parempaa.
Kivasti oli miehesi yllättänyt sinut.
Mukava on välillä itseänsäkin juhlistaa :)

Kesäkukka kirjoitti...

Onpa herkullisen näköisiä mansikoita!
Taidankin käydä pakkasesta ottamassa rasian mansuja sulamaan ja surrautan blenderillä pirtelöä tai mansikkalassia, kun täällä on niin kylmä muutenkin ;)
Jotain -20.

Upeat nuo näyteikkunat!

Synttärionnitelut myös minulta!

Tuija kirjoitti...

Ihania herkkuja.
Kylläpä alkoi tekemään mieli thairuokaa. Meidän pikkuneidit eivät oikein ole noiden mausteisten makujen perään, harmi. Itse kun rakastan chiliä, mustapippuri jne. Olen ihan addiktoitunut Santa Marian Black Pepper Sauceen. Olen kyllä yrittänyt neitejä opettaa hissukseen muihinkin makuihin kuin "keitetyt perunat ja voi", mutta kun ei niin ei.

Louise kirjoitti...

Synttäriterveiset minulta! Kyllä aina kannattaa juoda vähän kuplivaa jos on tilaisuutta! Juoma tekee arjestakin juhlallisen!

LillaFlisan kirjoitti...

Happy birthday!

What a lovely day you and your family had!

Whish you a happy 2010!

Hugs

Flisan

marikan kirjoitti...

Kylläpäs kuulostikin kivalta päivältä =)

Miia kirjoitti...

Oi hyvää syntymäpäivää hiukan myöhässä! Ihanan syntymäpäivän oot selvästi viettänyt ja nuo mansikat näytti syntisen hyviltä..

Krista kirjoitti...

Lovely birthday! Just sellaine kun tässä iässä kaipaakin...mansikoita ja shamppanjaa ja halit perheeltä =)

Onnea Sari!

Maaka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja onnittelut päivänsankarille! Pyöreitä vuosia tai ei, kyllä se äiti vaan aina juhlansa ansaitsee! :)

Heidi kirjoitti...

Ihania mansikoita, NAM :) Juhlia kannattaa aina jos on juhlaan aihetta. On se kuitenkin mukava piristysruiske arjen keskelle :) Kerran vielä, Oikein Paljon Onnea :)

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Sari, ei kannata miettiä, onko ne vuodet pyöreitä vai ei, aina on syytä juhlaan! Yritin eilen edelliseen postaukseesi vastata, mutta jostain syystä firefoxini kotona kaatua rytkähti joka kerta kun blogisi avasin... pöh. Toivottelen myöhästyneitä onnitteluita vielä näinkin vaikka fb:ssä jo (kerrankin) onnittelin ihan ajoissakin ;) Shampanja ja suklaamansikat saavat kyllä veden kielelle näin aamutuimaan toimistollakin!

Tuo teidän Thai-ravintola oli ihana - en missään ole syönyt niin hyvää kanakeittoa kuin mitä siellä syötiin!

Sari kirjoitti...

Hei Nina ja kiitos. Se on kyllä kivaa, kun muistetaan ja pitäisi osata nauttia näistä pienistä elämän hetkistä ;-) Mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle.

Moi Kesäkukka ja nam, mansikkapirtelö kuulostaa hyvältä. Täällä on myös aika kylmää, pakkasasteita luultavasti noin -10 tänään korkeimmillaan. Eli vilu on täälläkin.

Moi Tuija, ei meidänkään neiti ole aiemmin syönyt kovin tulisia tai maustettuja ruokia. Mutta tämän syksyn aikana on tapahtunut muutos ja suuhun livahtaa sushit, satay vartaat ja jopa nämä keitotkin.

Hei Louise ja kiva nähdä täällä ihan uusi nimi kommentoimassa. Juu, onhan se ihanaa, kun saa joskus siemailla kuohuvaa.

Hi LillaFlisan and thank you for your comment. We had a very nice day and it was nice to be able to enjoy it with my closest ones.

Hei marikan ja kiitos. Oli oikein kiva päivä, vaikkei tämä synttäreiden viettäminen olekaan itselle niin tärkeää. Ensi kuussa on miehen synttärit, joten pitänee keksiä hänelle jotain kivaa vastalahjaksi...

Moi Miia. Oli kyllä kiva päivä ja nuo mansikat, ihan liian hyviä. Sillä tuo suklaakerros taitaa hiukan tuoda lisää kaloreita ja ne ovat nyt tällä hetkellä minun pahimpia vihollisia. Mutta minkäs teen, kun rakastan suklaata!

Moi Krista ja kiitos. Niinpä, tällaiset yllärit ovat kyllä just parhaita perheen äidille! Vaikka olinkin ensin ihan ihmeissäni, että mitäs te nyt oikein... Niin pitää myöntää, että nautin kyllä kovasti päivästäni!

Hei Maaka ja niinhän se on. Oli pyöreitä tai ei, niin onhan se aina kiva, kun yllätetän ja mukava on varmasti olla myös se yllättäjä, etenkin meidän pikkuneidille on kauhean tärkeää, että saa muistaa äitiä tai isää synttäripäivänä.

Moi Suklaamarenki. Ja niinhän se on, kiva on aina juhlia, jos siihen on aihetta. Ja kävinpä kurkkaamassa blogistasi, että siellä oli myös juhlittu. Ihania tarjottavia taas kerran!

Moi Päivi, mitähän se sun firefoxisi on meinannut? Höh! Näinhän se kyllä on, että pitäisi osata nauttia juhlimisesta, oli sitten kyseessä pyöreät tai ei. Mutta nyt mulla on tietty paineet täs suoriutua miekkosen synttäreistä, jotka ovat jo kuukauden kuluttua. Mitä ihmettä mä tuolle roikaleelle oikein keksin? No joo, miehet on yleensä vielä vaatimattomampia, mutta eiköhän täs jotain kujetta keksitä neidin kanssa isällekin... ;-)

Siis joo, ton thaipaikan keitto on kyllä taivaallisen hyvää, mut toi pääruoka oli tällä kertaa tosi mautonta ja olin hiukan pettynyt. Mutta ei se kuiteskaan vienyt juhlailoa, näitä nyt sattuu...