2009-12-03

Takka - Fireplace

Takkakin on jo hiljalleen saanut hiukan jouluista koristusta ylleen. Olen laittanut jouluista köynnöstä takan päälle ja takan edustalla olevan peilin reunoille. Ja muutama kynttiläkin jo löytyy.

Our fireplace has started to change into more Christmas spirited theme. I have already put some garland on top of the mantel and in front of the fireplace where I've put a mirror. And couple of candles have also found their place here.

Joulusukat vielä puuttuvat, mutta eivätköhän nekin jo pian ilmesty takan reunustalle.

Christmas stockings are still missing, but I am sure they will be there in a couple of days or so.

Ja niinkuin olet ehkä huomannut, kodissamme suositaan koriste-esineitä, niin myös takan edustalla.

And as you may have already noticed there is always some sort of decorations everywhere in our house, also in front of the fireplace.

Ja enkeliteema jatkuu täälläkin. Asettelin tämän kirpparilta löytämäni enkelin toistaiseksi tuohon tuolille istumaan.

And angel theme seems to continue. I put this angel that I actually found from a garage sale to sit on that tiny chair.

Tässä vielä kuva takasta silloin, kun kävimme ensimmäistä kertaa taloa katsomassa. Takka oli verhoiltu tummanpunaisella tiilellä ja näytti huomattavasti tummemmalta. Kyllästyin takan ulkonäköön pari vuotta sitten ihan totaalisesti ja miehen hämmästykseksi muutin takan ulkonäön kertaheitolla aivan toisenlaiseksi.

Onpa tuo miekkonen jopa kehuskellut, että hyvää jälkeä tuli, vaikka olikin laastia takan pintaan huitoessani hiukan skeptinen, että mitähän tuostakin tulee... ;-)

Here is an old photo, which I took when we first saw the house. Fireplace looked much darker with the red tile and I got bored with the look couple of years ago, changing it completely.

And even my husband has given me compliments, even though at that time when I started to refinish it he was a little sceptical about the whole thing... ;-)

18 kommenttia:

Ainosofia kirjoitti...

Hei,
kannattipa takka maalata.

Olet tehnyt hienoa jälkeä ja nyt takkanne on ilo silmälle :)

Meilläkin on takkahuoneessa takka kuten suomessa on tapana.
Tai oli - siis vanhemmissa asunnoissa.
Nyt olenkin vähän uusimassa sitä.

terkuin Ainosofia

Sari kirjoitti...

Hei Ainosofia ja kiitos! Olisitpa nähnyt mieheni ilmeen, kun kannoin laastiämpäriä olohuoneeseen ja aloin läiskyttelemään sitä takkaan. Oli siinä silmät kauhusta laajentuneina, hetken aikaa.

Seuraavana päivänä mies myönsi, että kyllä hän ensin ajatteli, että tuosta ei tule kuin katastrofi, että toivottavasti ei jouduta piikkaamaan koko takkaa auki mun käsittelyn jälkeen... Hehe, luja luottamus...

Täällä takat on suosittuja, mutta meillä tuo kaasutakka ei ole edes käytössä. Jotenkin puulämmitteinen takka tuntuu oikealta, kaasulla leikkiminen hiukan arveluttaa.

Lisay kirjoitti...

Vau,onpa aivan mahtava muutos takassa.
Olet sina osaava nainen ja rohkeakin,kun tartut tyohon kuin tyohon.Minulta olisi ehka rohkeus puuttunut alkaa noin nakyvaan tyohon...

Mari kirjoitti...

Hieno muodonmuutos! Tosi kaunis takka koristeluineen.
Meillä on myös takka vanhassa pirtissä ja sekin on punatiilinen. Muodonmuutosta sekin odottelee jossain vaiheessa :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Lisay. Osaavasta en tiedä, mutta totaalikyllästyminen aiheutti sen, etten edes osannut sen enempiä jännittää, että onnistuuko takan pinnoitus. Ja on muuten itse asiassa tosi helppoa. Ensin maalasin tiilet pohjamaalilla valkoisilla ja sen jälkeen vain rappasin pinnan valkoisella laastilla.

Äitini innostui asiasta niin, että on suunnitellut samaa muutosta myös heidän keittiössä olevaan tiiliseinään.

Moi Mari ja kiitos. Vinkiksi sinullekin, ettei takan uudelleenpinnoitus ole mikään hirmuisen vaikea homma. Mutta laastia tai maalia valitessa kannattaa ottaa selville, että kestää kuumuutta.

Mari kirjoitti...

Taas kerran niin kauniita kuvia:) Ja oli kyllä kannattava muodonmuutos;) Sisko on tehnyt omalle takalleen samalla tavalla. Sielläkin oli mies vähän kauhuissaan, aluksi;)

Mukavaa viikonloppua♥

Paivi kirjoitti...

Ihailtavaa rohkeutta tosiaan tarttua tuollaiseen muodonmuutokseen :) Minä jätän ikävästi ideat heti, kun mies alkaa skeptisesti kommentoida, että oletko nyt ihan varma että tuokin toimii. Pitäisi uskoa enemmän itseensä.

10 pistettä ja papukaijamerkki siitä sinulle Sari!! :)

MariaK kirjoitti...

Hieno lopputulos takan muodonmuutoksessa!
(Minua alkoi vain naurattaa tuo tavaramäärä takan ympärillä: Meillä sitä on kesällä, kun takassa ei pidetä tulia, mutta syksyn viiletessä alkaa lämmityskausi ja kaikki tavara takan ympäriltä häviää. :D)

Meillä otettiin tänävuonna kokeiluun joulusukat lahjahommassa. Juteltiin samalla poikien kanssa erilaisista jouluperinteistä. Amerikkalaiseen versioon pojat tuumivat, että "ei se niitten paksu pukki mahu, jos ei laihuta." Yhdessä sitten todettiin, että ehkä lammikon takana on vähän isommat takat, kuin meidän siro kaakelitakka... Ekaluokkalainen sitten viisaana, että "jos se pukki lähettää tontut" ja " nyt mää tiedän, miksi nokipoika (nuohooja) käy aina marraskuussa..." :DDD

Yaelian kirjoitti...

Taitava olet! Takasta tuli tosi hieno käsittelysi jälkeen,kuin aivan eri takka.Muuten, minkälaisella kameralla otat kuvat? Kuvissasi on aina paljon kaunista pehmeyttä...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno takka! Miten muuten laitat ne joulusukat roikkumaan? jollain koukulla? susanna

Miia kirjoitti...

Ihana tuo takka koriste-esineineen ja mahtavan muutoksen olet kyllä tehnyt :)

Tuija kirjoitti...

Eli sulla on ens kesänä tiiliseinän rappaus tiedossa? ;)

Takka on nykykuosissaan kyllä ehdottomasti paremman näköinen kuin punaisena. Pisteet sulle, Sari!

Hanna kirjoitti...

Tosi kaunis takka, tuollaisen haluaisin itsekin. Aikamoinen muodonmuutos, kyllä kannatti.

sariw kirjoitti...

Olet kyllä taitava ! Takan muodonmuutos on tosi upea ! Ja nuo joulukoristelut siinä aivan huippuja : )

suklaamarenki kirjoitti...

Huikea muodonmuutos! Oli kyllä ehdottomasti sen työn arvoinen :)
Kaunis takanedusta.
Mukavaa viikonloppua :)

Mari kirjoitti...

Jouluinen tunnustus olisi sinulle blogissani :)

Rosali kirjoitti...

Upea muodonmuutos takassa!Kerrassaan hieno!

Petri kirjoitti...

Moi Mari, no höh, mikähän noita miehiä vaivaa, kun eivät oikein osaa luottaa vaimojensa kykyihin... ;-)

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle! Me täällä yritetään taas kerran katsella pukuloistoa netin välityksellä.

Moi Päivi, siis siellä toinen skeptinen aviomies. Voi voi, pitääpä läksyttää M:ää asiasta ;-) Ja kiitos, pientä fiksaustahan tuo takan alareuna tarvitsisi, kun on saanut vähän iskua.

Moi MariaK. Tavarata on takan edessä, kun ei oikein tee mieli käyttää tuota kaasutakkaa. Jos olisikin puulämmitteinen, niin kyllä olisi halkoja siellä palamassa varmaan tämän tästä ;-)

Joulusukat on täällä tosi suosittuja ja tänään laitoin tuohon takan reunaan jo omamme. Onhan se täkäläinen pukki tosiaan aikas leviää mallia, niin että poikasi ovat olleet ihan oikeassa tuumaillessaan, miten se pukki mahtaa mahtua alas hormista ;-) Tai tosiaan, jospa ne ovatkin ne tontut...

Moi Yaelian ja kiitos. Onhan tuo ainakin hiukan vaaleampaa sävyä eikä tiilipinta näy, mistä itse en niin hirmusti välitä.

Mulla on Canonin järkkäri 50D käytössä. Ja sen lisäksi käytän Photaria kuvien muokkaamiseen.

Hei Susanna. Joulusukkia varten täällä myydään vaikka minkä sorttisia joulusukinpitimiä. Ne ovat sellaisia koristeellisia koukkuja, jotka laitetaan takan reunustalle. Voisin laittaa kuvaa niistä lähipäivinä tänne blogiin.

Hei Miia ja kiitos. Kovasti on juu koristetta, kun ei takka ole meillä valitettavasti käytössä.

Moi Tuija. Ei sentään koko taloa viittis lähtee rappaamaan ;-) Ja kiitos, mä kans pidän tästä nykyisestä ilmeestä enempi kuin tuosta tiiliversiosta.

Hei Hanna ja kiitos kommentistasi.

Hei Sariw ja kiitos sinullekin. Koristeita meillä piisaa, miltei liiaksikin. Mutta kun ne vaan on niin kivoja, niin minkäs teet...

Moi Suklaamarenki ja kiitos. Olihan tuo melkoinen muodonmuutos, mutta yllättävän nopeaa ja helppoa.

Hei Mari, käynpä kurkkaamassa, mitä blogistasi löytyy!

Moi Rosali ja kiitos kommentistasi.

Ja kaikille vielä yhteisesti hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!!!