2009-10-26

Halloween koristeita - Halloween decorations

Sunnuntai-illassa mennään taas ja olipas taas jollain tapaa ohjelmantäyteinen viikonloppu. Perjantaina ja lauantaina pidin puolivuosittaiseen tapaan garage salen, eli pihakirpparin ja myin pois kaikenlaista ylimääräistä tavaraa nurkista pyörimästä. Ihmisiä kävi tosi paljon ja kaapit ja varastot tyhjenivät taas ihan kivasti.

It is Sunday evening again and we had a busy weekend. On Friday and Saturday I held my own garage sale and sold all extra stuff from our home. There were a lot of people and I was able to sell a lot of stuff, which was good!

Myin pois myös osan Halloween-koristeistamme, mutta jäi niitä nyt sentään vielä jokunen etupihallekin koristeeksi.

I also sold some of our Halloween decorations, but we still have plenty left, like these in our yard.

Nämä mörköset ovat koristaneet etupihan puutamme jokaisena Halloweenina ja siellä nämä kaksi herraa taas kilisyttelevät kellojansa. Kieli poskella... ;-)

These two ghosts are decorating this tree in our yard during every Halloween and here these two are again, jingling their bells that are hanging from their neck. And can you see how their tongues are also hanging outside their mouths... ;-)

Ja etuoven edessä on muutama kurpitsa (en tiedä kaiverrammeko lainkaan), kissamainen kukka-astia, kurpitsa-matto sekä syksyinen ovikranssi.

And in front of our door we have couple of pumpkins (I don't know if we are going to carve these), a vase decorated like a black cat, Pumpkin rug and fall themed wreath.

Tämä kissa on oma suosikkini. Vuosien saatossa jo hiukan kulunut tuo maalipintakin tällä kisulilla, mutta joteskin tämä on sellainen vekkuli ja persoonallinen koriste.

This cat is my own favorite. The surface and the paint is a bit worn-out, but this piece is somehow cute and unique.

Ovikoristeelle löysin itse asiassa vasta tänään kaveriksi vuosia sitten New Meksikosta ostamamme maissikoristeen. Minusta nämä kaksi käyvät ihan kivasti yhteen.

I found a partner for our fall themed wreath today, when I found this old corn decorational item we have bought years ago from New Mexico. I think these two match nicely together!

Talon seinustalla, kurpitsojen edessä seikkailevat nämä kaksi mustaa kissaa.

On the side of our house, in front of the pumpkins you can see these two black cats hiding.

Mjiau!
Pikkuneidin suosikki taas on tämä hurjan iso hämähäkki, joka kävelee talomme edustalla olevassa suuressa pensaassa.

Our daughter's favorite is this giant sized spider, which is walking on top of a large bush in front of our house.

------------------------------

Sisällä kodissamme ei ole vielä juurikaan Halloween-koristeita, tosin tänään laittelimme syksyisiä kransseja ja hämähäkkejä takan edustalle. Mutta mitään suurta määrää koristeita ei sisälle laitella, sillä pian Halloweenin jälkeen alamme jo pukemaan kotiamme jouluisempaan asuun. Ja niistä ensimmäiset ilmestyvät sisätiloihin jo heti Halloweenin jälkeen.

Inside our house we don't have a lot of Halloween decorations yet, but today we put out some decorations to our fireplace and so on. We don't actually have that many Halloween themed decorational items, since after Halloween it is almost time to start dressing our house to be more Christmas like.

------------------------------

P.S. Käyhän kurkkaamassa taas päivitetty joulublogini Kotilieden sivuilla!

19 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Hienot on koristeet! Itse pidin erityisesti tuosta hämähäkistä seitteineen. :) Kyllä varmasti tulee hauska Halloween ja trick or treating-reissu, enää vajaa viikko aikaa!

Mari kirjoitti...

Hienot koristeet! Nuo kummitukset ovat hauskat :) Harmi että Halloweeniä täällä ei oikein vietetä...

Tilu kirjoitti...

Onpas kauniisti koristeltu sisääntulo.

Mitenkäs noita "autotallimyyjäisiä" markkinoidaan, että ostajat löytävät kohteeseen?
Tuo olisi tosi näppärä tapa kierrättää meilläkin, ettei tarvisisi kamoja roudata kirppikselle (ja takaisin).

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Yaelian kirjoitti...

Tosi nättejä koristeita! Nuo kurpitsat ovat kyllä niin kauniita;ihailin niitä kovasti USAssa asuessani.Täällä on paljon eri kurpitsalaatuja,mutta juuri noita kaunokaisia en ole täällä nähnyt.

Teija kirjoitti...

Kurpitsat on kyllä kivan oransseja ja muhkeita! Kivat koristukset :)

Sirkka kirjoitti...

Hi! Valkoiset Halloween-koristeet, ovat varsinkin pimeällä, kuin aaveet..
näkyvät selvästi.
Kyllä sinulla on kaunista siellä nuo kurpitsat ovat tosi jättiläisiä...ja ihanat havukoristeet oven pielessä, meinaatkos tuikut niihin lisätä.
Olipa mukava, että sait myytyä pihakirppiksellä ylimääräistä pois ja siten saa toisia ilahduttamaan, hyvä!
Kysyit siitä Kotilieden linkittämistä, juu toki saat luvan, jos vain kelpaa, en ole vielä kyllä mitään laittanut,...niin jouluista, mutta jos jotain huomaat niin tottahan toki Sari luvan saat.

Ihanaa puuhakasta päivää sinne,
täälläkin on +8 lämmintä ja pikkasen vettä tihkuu...iloa!

Nattuli kirjoitti...

Kuvauksesi muistuttaa minua siitä, kun pienenä asuin Nashvillessä ja meilläkin vietettiin Halloweenia ja pidettiin garage saleja. Suomessa Halloween on kyllä tulossa suositummaksi, mutta en usko, että se koskaan on tällä niin suosittu kuin siellä.
Kootut kotimaan uutiset- Kookas.fi

Hanna kirjoitti...

Ihanat aave-koristeet!
Vietimme eilen amerikkaisystäväperheen luona heidän poikansa synttäreitä halloween- juhlien tapaan täällä Suomessa! Ja kivaa oli!
Terveiset siis täältä! ;)

Saara kirjoitti...

Teidän sisäänkäyntinne on aivan ihana, kaikkineen kurpitsoineen ja kissoineen. Jospa sitä itsekkin nyt ehtisi laittamaan jotain koristeita. Muutama kurpitsa on jo hankittukkin.
Olen aina kadehtinut amerikkalaisten tapaa viettää Halloweenia. Miksi meillä suomessa se on vielä niin vähäistä. Onneksi ollaan kuitenkin jo menossa parempaan suuntaan ja kaupat ovat ruvenneet myymään kaikkia ihania Halloween-juttuja.

Mari kirjoitti...

Upeita! Niin hienoja kuvia, että voisivat olla jostain lehdestä;) Rupes muuten naurattaa ajatu, että laittaisin omaan pihaan tuollaiset kummitukset. Tykkään kyllä, mutta voisivat nuo naapurit ihmetellä;))

LillaFlisan kirjoitti...

You are such a doll, Sari!

Of course you can link to me, I'll be so honoured. Unfortunally I don't have a lot of christmas feeling yet in my blog but the first of advent, christmas is coming to Lilla Flisans hus. I just can't wait, hahaha!

Have a loveley week!

Hugs

Flisan

Sari kirjoitti...

Kazza, hauskaa on tiedossa. Nyt vaan jännätään, että kelit olisivat hyvät. Täällä on tänä syksynä ollut poikkeuksellisen sateista ja toivomme tietty, että lauantaina ei satelisi. Vaikkei sekään nyt luultavasti hirveästi meidän tahtia hiljenä. Sateenvarjot esiin sitten vaan...

Mari. Kummitukset löytyivät joku vuosi sitten Party Citystä, joka on Halloweenin alla täynnä tällaisia, Halloween-aiheisia koristuksia. Voihan sitä Suomessa pitää vaikka ihan omat Halloween-kekkerit, niinkuin esim. Wanhattaren Mari blogissaan kirjoitteli!

Hei Tilu ja kiitos. Autotallimyyjäisiä voi markkinoida monella eri tapaa. Aiempina vuosina en ole niitä edes juuri markkinoinut, laittanut vaan garage sale aamuna kyltit katujen varsille. Mutta tänä vuonna laitoin ilmoituksen paikalliselle webbi-sivustolle, jonne voi laittaa erilaisia myynti- yms. ilmoituksia.

Moi Yaelian. Juu, täkäläiset kurpitsat ovat tosi muhkuja ja värikkäitä. Kävimme eilen paikallisella pumpkin patchilla ja siellä oli taas vaikka millä mitalla kurpitsoja tarjolla.

Hei Teija. Juu, kurpitsat ovat täällä tosi isoja ja värikkäitä ja nämä löytyivät ruokakaupasta. Täällä ruokakauppojen pihat ovat täynnä kurpitsoja ja maksavat n. 3-4 taalaa kappale. Ja kurpitsat koristavat milteipä jokaisen omakotitalon edustaa näin Halloweeniin ja Thanksgivingin alla.

Moi Sirkka. Aaveet kuuluvat ehdottomasti Halloweeniin ja meillä ne taitavat olla hämähäkin ohella ne pelottavimmat Halloween koristeet. Muilla pihoilla näkyy pääkalloja, draculoita, muumioita ja vaikka mitä pelottavaa.

Nuo havut ovat itse asiassa tuijia, joihin ripustan joulun alla valosarjat.

Ja minusta teillä on jo selviä joulun merkkejä ilmassa, joten linkityksiä tiedossa. Kerron sinulle sitten, jos/kun linkitän.

Moi Nattuli. Halloweenin vietto on tosiaan täällä ihan omaa luokkaansa ja siitä otetaan kaikki irti. Garage salet ovat kyllä hauska tapa päästä eroon ylimääräisestä ja siinä sivussa tapaa paljon mukavia ihmisiä.

Hei Hanna. Teillä on varmasti ollut kivat synttärijuhlat Halloween-tyylillä, sillä amerikkalaisperhe on taatusti osannut järjestää muistorikkaat juhlat!

Hei Saara. Täällä Halloweenia tosiaan juhlitaan kovasti ja niin lapset kuin aikuisetkin ovat juhlasta innoissaan. Meidän kadulla siitä on jo miltei tullut kilpailun aihe ja naapurikaduilla kisataan, kumpi katu järkkää paremmat juhlat. Siis ihan leikkimielessä tietty. Se on kyllä kiva, jos Halloween-koristeet ovat löytäneet tiensä myös sinne Suomeen. Arvelempa, että sinne joskus muuttaessa haluaisin itsekin koristaa kodin tähän juhlaan.

Moi Mari. Mä olen muuten miettinyt ihan samaa kuin sinäkin. Mitähän naapurusto mahtaisi siellä tuumata, jos lykkäisin nämä samat aaveet ja hämähäkit seitteineen Suomessa etupihalle? Noh, ehkä kohdallamme ajattelisivat, että just, Amerikan vuodet ovat saaneet tuon perheen ihan höperöiksi... ;-)

Hej Lilla Flisan. You are kidding me, since you have a lot of Xmas spirit in your blog, even in the last posting that I was thinking about!

Paivi kirjoitti...

Jännityksellä täällä nyt katsellaan, että miten meidän pikkuneidin kuume ja sairastaminen muuttuu tässä lähipäivinä, mutta kivapa olisi, että kohta päästäisiin ihan livenä ihastelemaan teidän koristeita :)

Sari kirjoitti...

Moi Päivi! Mä luin Facebookista, että teillä sairastellaan ja täällä heti totesin, että toivottavasti T paranee pian, jotta pääsette tänne lomailemaan! Parantavia haleja sinne suuntaan!

suklaamarenki kirjoitti...

Hurjia haamuja ja kauniita kurpitsoja :)Vaikka en eritysesti pidä hämähäkeistä niin se on kyllä mun suosikki :))
Oikein mukavaa halloweenin odotusta!

Sari kirjoitti...

Moi Suklaamarenki ja kiitos! En minäkään pidä oikeista hämiksistä, mutta nämä muoviset nyt menee, just ja just!

Suviko kirjoitti...

Halloween yleistyy Suomessa, mutta mepä vietettiin kaverin luona lauantaina kekrin kunniaksi bileitä. Olisin ostanut sinne kurpitsalyhdyn, vaan ne olivat loppu Kampin K-Marketista. Olin nähnyt kurpitsoja viikkoa aiemmin kaupoissa, mutta en uskaltanut ostaa vielä, jos olisivat menneet pilalle. Ensi vuonna harkitsen hamstraamista jääkaappiin. Bileiden emäntä oli tehnyt lammaskaalia ja borssia, joten päädyin sit kaupassa viime tingassa hätäratkaisuna viemään juustoja.

Kekriperinteistä Suomalaisen kirjallisuuden seuran sivuilla: http://www.finlit.fi/juhlat/kekri/

Anonyymi kirjoitti...

I every time used to study piece of writing in news
papers but now as I am a user of net therefore from now I am using net for posts,
thanks to web.

My site; guild wars 2 gold

Anonyymi kirjoitti...

Grеat article, јust what Ι wanted to find.


Also ѵiѕit mу website :: best cheap stairlift