2009-09-28

Tyyny ja 10 asiaa - Pillow and 10 things

Maanantaissa mennään taas ja viikonloppukin hurahti käsistä hurjaa vauhtia. Perjantai-aamuna pelkäsin jo tulevani kipeäksi, kun päätä jomotti ja olo oli puuroinen, mutta onneksi huono olo loittoni perjantain kuluessa ja pystyin nauttimaan viikonlopusta 100%:sti.

It is Monday again and weekend went so, so fast. On Friday I was sure I was catching something, since I had a major headache and felt a bit numb the whole day. But luckily I feel much better now and was able to enjoy the weekend 100%.

Viikonloppuna kävin downtownissa eräässä estate salessa ja sieltä tarttui mukaan muutamia hauskoja sisustusesineitä. Tämä turkoosi tyyny lähti myös mukaani ja nyt pitää heti sanoa, että olen selvästi ruvennut kaipaamaan lisää väriä kotiimme. Pelkkä valkoinen ei enää riitä ja tuntuu, että kotimme kaipaa pieniä väripilkkuja sinne tänne. Olisikohan syksyn tulolla jotain tekemistä tämän kanssa, tiedä tuota. Mutta tämä vekkuli tyyny asustaa nyt olohuoneen sohvallamme ja minä jo tässä kovasti suunnittelen hankkivani jotain muutakin turkoosia kotiimme.

During the weekend I went to downtown area to a certain estate sale and found some nice decorational items from there. This turquoise pillow was one of the finds and I must tell you all, I have started to look for some new colors to our home. Not only white anymore, I feel I need some splashes of bright colors too. Maybe it is the fall season that makes me feel this way, I don't know, but now I am really excited about this turquoise for example, and would be happy to have some more of this color at our home.

Arvelen, että tyyny on käsin kirjottu. Joteskin ihastuin noihin kaikkiin yksityiskohtiin.

I think this is hand embroidered. Somehow I really love all those details.

-----------------------------------

Sain myös hauskan haasteen viime viikolla sekä Minttumaarilta ja Tiinalta. Ja huh, vihdoin sain myös vastattua haasteeseen!

I also got this funny challenge from Minttumaari and Tiina. And here are my answers, finally ;-)

10 asiaa minusta - 10 things about myself.

1. Olen vasenkätinen. Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että olen matemaattisesti lahjakas? No ei tottavie tarkoita!

1. I'm left handed. Does this mean that I am mathematically talended. It sure doesn't!

2. Hiukseni ovat luonnonkiharat ja se seikka osaa sitten joskus ärsyttää. Suorat hiukset olisivat taatusti huomattavasti helppohoitoisemmat, näiden käkkyröiden kanssa saa joskus taistella ja silti ne ovat hirmuisen laittamisen jälkeen jo hetken päästä yhtälailla pörhöt kuin ennen hiustenlaittoa.

2. I have naturally curly hair and that is really annoying at times. Straight hair would sure be easier to manage, with these curls it is a struggle at times.

3. Pienenä uskoin pitkään, että varpaat ovat ihan oikeasti jarpaat, ja jaksoin inttää tätä asiaa äidilleni kyllästymiseen saakka. Ja myönnetään nyt sitten, että varpaat mitkä jarpaat... Ha haa! Gotcha!

3. Well, this is a bit difficult to translate. But when I was a child I believed that toes (in finnish varpaat) were actually (jarpaat). Hee, funny, hah? Yeah, right...

4. Voisin ahmia levytolkulla Fazerin uutuus-suklaata (tai no jaa, onkohan tuo nyt enää siellä uutuus, mulle se vaan tuntui uutuudelta kesällä Suomessa ollessani), jossa on Omar-hitusia. Njam! Ja voi voi, viimeinen levy menossa...

4. I am crazy about finnish Fazer chocolate that has a little Omar chips inside. This is a new chocolate in Finland and it is so good!!!! Yummy!

5. Mieheni on teinirakkauteni. Olemme olleet kimpassa 16-vuotiaasta saakka. Elämä on ollut täynnä erilaisia kokemuksia ja on väliin mahtunut niin ylä- kuin alamäkeäkin, mutta voin ihan rehellisesti sanoa, että 21 vuoden jälkeenkin näen hänessä joka päivä jotain uutta ja rakastan, täyrellä syrämmellä!

5. My husband is my high school sweetheart. We have been together since we were 16 years old. Our life has been full of experiences and we have also had our ups and downs. Still I can honestly say, that after 21 years together I see new things in him and I love him, with all of my heart!

6. En pidä kovasta ukonilmasta ja joka keväiset Teksasin tornadokaudet on hivenen pelottavia.

6. I don't like thunderstorms and Texas tornado season is a bit scary for me.

7. Kaipaan usein Suomea, hiljaista mökkimaisemaa, lähisukua sekä lähimpiä ystäviäni. Mitä pidemmälle syksy etenee ja mitä lähemmäs joulua tullaan, sitä enemmän huomaan haikailevani Suomeen. Ja tämä sama juttu toistuu joka ikinen vuosi. Joka ikinen.

7. I often miss Finland, our quiet lake house, our relatives and closest friends. Further the fall goes and closer the Xmas comes, I feel more and more emotional and truly miss Finland. And this happens every year. Every.

8. Koti on minulle tärkeä rauhoittumispaikka ja olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän nautin kotona olemisesta. Tykkään myös sisustaa kotia näköiseksemme ja toivon, että kotimme on perheelleni lämminhenkinen ja viihtyisä paikka olla ja asustaa.

8. Our home is very important place to me and it is a place where I can relax the most. I have noticed that as the years have past and I have become older, I really have started to enjoy my time here at home more and more. I love to decorate our home and want it to look like us and be this warm and welcoming place to be and live.

9. Hyvä ruoka on yksi suurimmista nautinnoistani! Rakastamme mieheni kanssa kokkailla yhdessä ja erikseen ja aina tekee mieli myös kokeilla jotain uutta. Ja mikä kruunaakaan hyvän ruoan paremmin kuin maistuva jälkiruoka? Oi joi, painonhallinta on siis aina uhattuna...

9. Good food is one of the greatest enjoyment! I love to cook with my husband and there is always that funny desire to try something new. And what would be better ending to a great dinner than a delicious dessert? Oh my, my weight control is always in danger...

10. Rakastan aamukävelyjä! Pyrin kävelemään ulkona vähintään 4-5 kertaa viikossa, aamutuimaan, ja heti tyttären koululle vietyäni hilpaisen noin tunnin mittaiselle lenkille. Raikas ulkoilma, reipas kävely ja välillä pienet hölkkäpyrähdykset tuovat puhtia päivään ja selkeyttävät ajatuksiani. Olen suoraan sanottuna koukussa kävelyyn... ;-)

10. I love morning walks! I try to go to a walk at least 4-5 times a week, in the morning, right after I have taken our daughter to school. I walk for about an hour and the fresh (well, right now not so fresh, since the temperature is near 90 again) air, the energizing walk and little bit of jogging give me strength and clear my mind. I am totally hooked into walking... ;-)

Jaahas, kenetkähän nyt sitten haastaisin tähän haasteeseen. Oh boy, who could I challenge to this one. Hmm, taidanpa laittaa haasteen näille kivoille bloggaajille...

Hmm, I think this challenge will go to these lovely bloggers...

Sooloilijalle, Jutalle ja Marille.

Ei kuitenkaan osallistumispakkoa ja jos olet jo sattunut tämän tekemään aiemmin, voit jättää haasteen väliin.

But you don't have to do this, if you don't feel like it or if you have already done this earlier.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

Have a nice week everyone!


Sari

P.S. Arvonnan voittaja paljastuu tämän viikon aikana. Pysy kuulolla!

P.S. The Mini-Lottery winner will be revealed this week! So stay tuned!

21 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hei vaan, teen tämän jossain vaiheessa. Keväällä tein jotain paljastusjuttua itsestäni, mutta ujutan tämänkin johonkin väliin..

Kivoja paljastuksia sinusta, perheestäsi ja parisuhteestasi. Olen oikein iloinen tuosta kohdasta, jossa kerrot kauniisti miehestäsi ja parisuhteestasi. Hienoa!

Mari kirjoitti...

Kivoja paljastuksia :) Kauniin tyynyn olet ostanut <3

Mari kirjoitti...

Ihanan turkoosi tyyny:) Kiva väripilkku;)

Muistin susta ton kiharan tukan;) Kivoja paljastuksia;)
Saas nähdä miten käy mun paljastusten... Kehtaako sitä mitään paljastaa? Teidän äiti ja mun sisko oli viime viikonloppuna jutellut tästä meidän hauskasta törmäämisestä täällä blogistaniassa:)

Sari kirjoitti...

Hei Sooloilija, ok, käyn kurkkailemassa, missä vaiheessa tähän haasteeseen tarraat. Olen tainnut itsekin tehdä jossain vaiheessa vähän samanlaisen haasteen, mutta ainahan näihin voi paljastaa itsestään jotain uutta.

Hei Mari, ei nyt mitään suuria paljastuksia kuiteskaan. Tyyny osui kyllä heti silmiini, vaikkei meillä entuudestaan ole yhtikäs mitään turkoosia tässä talossa.

Moi Mari, juu, väripilkku se kyllä onkin ja tykkään kyllä kovasti! Aaarhg, tää kihara tukka on kyllä yks.... No mutta, niin se kai menee, ettei sitä koskaan ole tyytyväinen siihen mitä on. Aika moni kaveri taas haluaisi kiharat hiukset, jota en kyllä toisaalta ymmmärrä olleskaan... ;-)

Juu, ei stressiä paljastusten suhteen. Osallistumispakkoa ei ole ;-) Ihan tosi, oliks meidän äitee rupatellut siskosi kanssa? En olekaan soitellut vähään aikaan muorille, pitääpä kysäistä asiaa. Mä kyllä mainitsin äidille joku aika sitten tästä meidän törmäämisestä ja naurettiin hänen kanssaan, että johan on pieni maailma!

Nina kirjoitti...

Todella kaunis tyyny ja niin taidokkaasti kirjailtu.

Minulla on aivan sama tunne kuin sinulla, että väriä kotimme nyt jotenkin kaipaa. Kaikki on niin valkoista ja pellavan ruskeaa. Syksy voi tuoda tosiaan mukanaan värien kaipuun. Ja varmasti väreillä voikin tuoda jopa lämpöäkin syksyisiin viileneviin iltoihin sisustukseen.

Aika moni kohta paljastuksissasi osui yhteen minun kanssa, paitsi vasenkätisyys :) Luonnonkiharat hiukseni ovat ja sanoin varpaita jarpaiksi. Olen teiniraikkauteni kanssa edelleen jne :))

Hauskaa..

fräulein klein kirjoitti...

Hallo!
Your pillow is great. I like the colour!
And your ten points are wonderful!
I love jogging in the morning too, but at the moment I can only 2 days at week, do it.
Have a nice week, too
LG, Yvonne

Minttumaari kirjoitti...

Kivoja juttuja sinusta :) kiitos, kun jaksoit vastata haasteeseen.

Jarpaat :) mikä oivallus! Totta mooses jalkoihin sopii paremmin j:llä alkavat jarpaat kuin epäloogiset v:llä alkavat varpaat...

Minä myös samalla tiellä teinirakkauteni kanssa... nyt kutakuinkin tasan 17 vuotta yhdessä. Aika on kulunut sukkelaan.

Mukavaa viikonalkua sinulle!

Sari kirjoitti...

Hei Nina ja kiitos kommentista. Mikähän tässä syksyssä on, että väriä alkaa kaipaamaan? Tuo tyyny kun osui silmiini, niin heti päässä napsahti, että tämä!

Ei ole tosi! Teinirakkaus, luonnonkiharat, mutta että vielä jarpaatkin!!!! Nauran ääneen!

Hi Yvonne and thank you for your comment. I think I need more color now, that is why that pillow also ended in our home! Jogging is great, especially in the mornings. I am partly jogging, mainly walking and oh boy, it feels good!

Moi Minttumaari ja kiitos haasteesta. Kivaa siihen oli vastailla, vaikka ottikin vähän aikaa... ;-) Juu, toi jarpaat oli ihan väittelyn aiheenakin lapsuudessani ja aika hupaisaa, etten näköjään ole ollut edes ainoa, joka on ollut sitä mieltä, että varpaat on oikeasti jarpaat... hih... Kaikkea sitä...

Teinirakkaus siis myös sinulla kumppanina. Sama muuten täällä, että mun on joteskin vaikea edes ajatella, että tässä ollaan jo oltu yli 20 vuotta kimpassa. Lähinnä tässä hirvittää, että kuinkas hiivatin vanhoja me jo ollaan, kun ollaan oltu yhdessäkin jo yli puolet elämästämme. Huih!

Andrea - Faded Plains kirjoitti...

I loved reading your list and getting to know you a bit more...and I think your right, when fall weather arrives, I like adding some color in our home too.

Sari kirjoitti...

Hi Andrea! So nice to see you here! Yep, fall season makes me feel this way, even though the weather here is far from typical fall weather, the temperature hit 90 fahrenheit today... ;-0

Heluna kirjoitti...

Meillä on tässä pihapiirissä yks pikkutyttö, jonka mielestä jalat on jajat:)

Teija kirjoitti...

Olipa kiva lukea sinusta :) Turkoosi tyyny on ihana, sopii kivasti vaaleaan sisutukseen. Itse haikailen vähän kirkkaan punaista (!) mutta taidan jarrutella vielä vähän aikaa, että päästään lähemmäs joulua :)

Paivi kirjoitti...

Minusta on ihana, että on olemassa nykyaikanakin ihmisiä, jotka "jaksavat" olla saman ihmisen kanssa vuosikymmeniä :) Tuntuu, että niin usein annetaan periksi liian helposti kun tulee niitä vastamäkiä. Te olette yksi niitä harvoja meidän tuttavapariskuntia, jotka ovat olleet yhdessä noin pitkään - ja siis peräti pitempään kuin me :)

PS. Ihana väriläikkä tuo tyyny!

Jutta kirjoitti...

Ihania paljastuksia sinusta :) Minä kuulun ehdottomasti niihin, jotka haaveilevat luonnonkiharoista. Menee kauheasti aikaa ja vaivaa kihartaa hiuksia. No nyt ne ovat lyhyet niin ei tarvi kuin vähän taivutella.

Ja että miehesi on teinirakkautesi... ompa suloista ja romanttista :) Ei varmasti kovin yleistä enää nykymaailmassa.

Katson jos ehdin jossain vaiheessa miettimään vastauksia. Olen onnistunut haalimaan itselleni niin paljon kaikkea. On sellainen positiivinen kiire :)

vanamo kirjoitti...

Oli mukavaa lukea sinusta:) Mukavaa ja lämpöistä syssyn jatkoa sinulle sinne meren taa. Täällä sain tänä aamuna ensimmäistä kertaa puhdistaa jäärapalla auton ikkunoita:(

Sari kirjoitti...

Hei Heluna, hihii, ihanat noi jajat! Ja terkkuja sinne suuntaan!!!

Teija, turkoosi ihastuttaa nyt kovasti, tänäkin aamuna vain vilkaisin kohti tyynyä ja heti tuli hyvä mieli... ;-) Pienestä on kiinni... Punaista löytyy taatusti meiltäkin, jo pian!

Päivi, ihan samaa mieltä kanssasi! Kyllä sitä "jaksaa" olla kimpassa saman ihmisen kanssa vuosikymmeniäkin ja kiikkustuoliin saakka, kun osaa löytää parisuhteesta uusia viboja vuosienkin jälkeen. Siihen tarvitaan hitunen luovuutta, huumoria ja rakkautta, rakkautta vaa-aan... :-) Kuulostaa kliseeltä, mutta niin se taitaa kuiteskin olla.

Jutta, voi ei. Älä toivo luonnonkiharoita. Ne on ihan kamalat pitää aisoissa. Huh!

Ja niin se on, että teinirakkauden kanssa tässä vielä. Olen vanhanaikainen ja romantikko, joten ei kai siinä sitten sen enempää tarvita... Ja hei, ei paineita haasteen kanssa, teet, jos ennätät.

Vanamo, kiitoksia ja mukavaa ja lämmintä syksyn jatkoa sinnekin. Täällä tosin on taas kuumaa ja minä oikeasti kaipailen syksyisempää säätä ja ruskaa. Muutama päivä sitten oli täälläkin muuten nurtsit jo kuurassa. Yöllä sprinklerit suhhuuttaa vettä nurtseille, mutta aamun koleus sai jo kuuraa aikaan. Että jospa täälläkin syksy jo hissukseen saapuisi.

Tuo auton ikkunoiden raappaus, se on täällä kyllä harvinaista. Täällä ei edes tunneta jääraappoja, vaan ikkunoita hinkataan sitten kuka milläkin tyylissä. Paras tapaus oli, kun joku vuosi sitten näin erään blondin (ups!) raaputtavan auton tuulilasia, milläs muulla kuin, HAARUKALLA!

vanamo kirjoitti...

Blondit ne ei joudu koskaan pulaan;DDD

Sari kirjoitti...

Vanamo, niinpä juuri. Nimimerkillä istuin kerran autoon mennessäni pelkääjän paikalle ja kummastelin, että mikäs tässä nyt vähän outoa, kunnes tajusin, että minunhan se piti autolla ajaa, sillä olin yksikseni liikenteessä... Voi jestas sentään!

Sari kirjoitti...

Hih, tosta sais muuten hauskan postauksen. Paljasta blondi hetkesi! Pitäisköhän laittaa ihan blogiin saakka, vois tulla hauskoja kommentteja!

vanamo kirjoitti...

Kannatetaan!;)

Sari kirjoitti...

;-)