2009-09-14

Garage sale nallukka - Garage sale bear

Viime päivinä on sadellut vettä ihan olan takaa. Tämä on itse asiassa aika harvinaista Teksasissa, yleensä sateisiin liittyy aina ukkosta, mutta nyt on sadellut ihan vain pelkästä satamisen riemusta, ja mikä hulluinta, tämä mamma nauttii vesisateesta!

Mitähän tästä nyt sitten pitäisi päätellä, en tiedä, mutta viime aikojen kuumuus ja paahtava helle on vain ottanut osansa, enkä enää ihan oikeasti JAKSA yli kolmenkymmenen asteen lukemia. Syksy saa tuntua syksyltä ja tänäkin aamuna huomasin käveleväni onnellisena aamulenkkini pienessä tihkusateessa ;-)

During these last few days it has been pouring rain in our area. This is actually quite rare thing here in Texas, where rain is usually always connected to thunderstorms, but now it has just been raining for the fun of the rain and what is the funniest thing in all this, is that I really seem to enjoy the rain!

I don't really know what kind of conclusion I should make out of my love for the rain, but I have to admit that I have been a bit fed up with the heat and humidity. I feel that it is nice to feel the fall season also in the temperature and even this morning when walking in the light rain I felt pretty happy ;-)

---------------------------

Sateesta huolimatta löysin itseni viime viikonloppuna muutamasta satunnaisesta garage salesta. Ja olinko taas kerran tyytyväinen, että tuli lähdettyä? Kyllä olin!

Even though it has been raining lately I decided to go garage saling (just a little) last weekend. And boy was I happy that I went!

Garage salethan järjestetään yksityisten kotien pihoilla tai autotalleissa tai molemmissa ja tällä kertaa löysin tieni tähän taloon. Tämä on tyypillinen, hiukan kalliimman luokan talo lähialueellamme ja tämä garage sale oli järjestetty tupla-autotallien sisälle ja oli siitä kiva, että siellä oli myynnissä tuotteita kolmen perheen varastoista.

Garage/yard sales (I know that all you here in U.S. know this, but there are lot of people in Europe that are not familiar with this type of selling, so you can skip this part...) are kept outside private homes, on their yards or in garages or both. This weekend I ended up going to this house where they had a huge collection of stuff in double sized garages and it was nice, that there were items from three different households for sale.

Sateesta huolimatta meitä oli aamuyhdeksältä jo kyseisen tien varrella muutamia autoja.

Despite the rain there were already some cars on both sides of that particular street.

Kyseisestä autotallista lähti mukaan pari kenkiä, muutamia ihania paitoja ja mm. nämä esineet. Quiltatusta päiväpeitosta tehty isokokoinen nalle, kaksi kirjottua tyynyä ja rottinkituoli, joka oli minusta just ihanasti rempallaan. Siis runko hyvässä kunnossa, mutta maalipinta vähän kulunut, mutta juuri silleen kivasti... ;-)

Nämä esineet asustavat nyt sitten isukin ja äitylin makuuhuoneessa. Tuon nallukan talon emäntä oli ostanut useitakymmeniä vuosia sitten jostain antiikkiliikkeestä ja arveli, että voisi olla jo ihan arvokaskin. Hän ei vaan itse jaksanut vaivaantua laittamaan sitä esim. Ebayhin myyntiin. Jaahas... Ei sillä, että olisin tästä luopumasta, mutta silti...

From this particular garage sale I bought a pair of shoes, some shirts and also these items in the photo. A cute and quite large bear made of an old, quilted comforter, two pillows and a wicker chair, which had its own charm. It was sturdy, but the paint was already a little worn off, but I actually kinda liked that look. The lady of the house told me that she had bought this bear over twenty years ago from an antique store and told me that it might be already be worth something, she was just too lazy to put it on Ebay... Okay...

Vanha nallukka sai nyt uuden, rakastavan kodin ja pikkuneitimme on jo lääkinnyt tätä nallevanhusta. On laiteltu peitettä päälle, annettu parit lääkekuurit ja sydänääniä kuunneltu. Pikkutohtorin mukaan nallevanhus on hyvässä kunnossa, tarvitsee vaan muuton jälkeen pientä lepoa.

This old bear got himself a new and loving home and our little one has already medicined him. He has been tucked inside warm cover, has got couple of flu shots or something and his heart has been listened to. I heard from our little doctor that this old bear is in quite good spape actually, just needs a little rest after moving into a new house.

Mukavaa alkuviikkoa teille kaikille täältä sateen keskeltä!

Have a nice week everyone. I enjoy the rainy weather here!


Sari

16 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Voin ihan ymmärtää ettet jaksa sitä kuumuutta, ihan samoin tunne minäkin.
Olipa tuo garage sale komeassa talossa! Ja ihana tuo nalle minkä löysit!

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian, joo, rajansa kaikella. Ensimmäisinä vuosina jaksoin vielä nauttia lämmöstä, mutta nyt huomaan, ettei ikuinen kuumuuskaan tunnu kivalta, kun ei oikeesti jaksa edes tehdä mitään ja ulkona voi olla vain aikaisin aamusta tai myöhään illasta.

Läheskään kaikki garage salet ei muuten löydy tuollaisten talojen autotalleista ja yleensä tietää jo etukäteen, millä asuma-alueilla on ns. "hyviä" garage saleja, joissa kannattaa aina käydä edes vilkaisemassa, mitä on tarjolla.

Mari kirjoitti...

Oletpa tehnyt hienoja löytöjä! Ihana nallevanhus :) Minä olen kesäihminen, nautin lämmöstä ja inhoan syysmärkää, yäk. Vaikka niin se tietysti taitaa olla että rajansa kaikella :) Mukavaa viikkoa!

suklaamarenki kirjoitti...

Kauniita löytöjä :)Nautiskele raikkaista sateista. Oikein mukavaa viikkoa!

Sooloilija kirjoitti...

Hienot ja ihanat löydöt. Erikoinen talo, jossa myynti oli.

Hatunnosto kaikille teille, jotka kestätte edes jonkin verran kuumuutta. Minä en kestä lainkaan, joten minun on varmaan pysyteltävä loppuelämäni täällä 'viileissä' keleissä, vaikka aina haaveilenkin muuttavani johonkin muualle. Mutta oikeasti KELIT rajoittavat..

Teija kirjoitti...

Onpa sympaattinen nallukka! Ja olipa kiva lukea postaus tästä aiheesta. Vaikuttaa siltä, että olet tehny monia kivoja löytöjä garage saleista? Mukavaa päivää sinne!

Mari kirjoitti...

Voi miten hienot löydöt! Tosi kaunis tuo rottinkituoli. Vesisateesta minäkin tykkään, varsinkin jos se on sellaista lämmintä kesäsadetta...

Vekarus kirjoitti...

Voi kuinka suloisen nallen olet löytänyt!

vanamo kirjoitti...

Suloinen nalle! Mukavaa viikkoa sinulle!

Miia kirjoitti...

Tosi ihana nalle, muutkin löytösi kyllä kelpaisivat... sadekeleissä on jotain kivaa pitkän hellejakson jälkeen. Ilma puhdistuu ja oma olo puhdistuu. Nautiskele siis! :)

Nina kirjoitti...

Jännästi tällä suunnalla Suomea, jossa asumme, sateet ovat tulleet nyt syksyn aikana harvakseen, mutta rankkasateina. Lämmintä ja aurinkoista on suuremmaksi osaksi onneksi ollut ja olen nauttinut kovasti.
Pikkuiset sateet voivat olla ihan tervetulleitakin, kuten siellä teillä nyt on.

Ihanaisen nallukan olet löytänyt ja kauniit ovat nuo tyynyt sekä rottinkituolikin. Niin somasti sopivat yhteen kaikki!:)

Silmäilin myös kylppäriänne ja onnistuneesti olet sinne luksusta saanut tehtyä. On oikein kutsuvan näköistä. Äiti-lapsipatsas on kaunis.

Sari kirjoitti...

Moi Mari, en minäkään ehkä ihan jatkuvaa sadetta jaksaisi, kuten esim. Seattlen alueella, jossa sataa todella paljon! Siinäkin suhteessa on rajansa kaikella! Helteet taitavat täällä olla hiljalleen taittumassa, ja ihan hyvä niin!

Suklaamarenki, kiitos. Tänään ei ole sadellutkaan, on vain harmaata ja nihkeän kosteaa. Mutta sade on kyllä tehnyt tosi hyvää nurmikolle ja takapihan kasveille. Ja itsellekin, niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Sooloilija, tuo talo on tyypillinen ns. upscale-talo ja näitä täällä piisaa. Meidän talo ei ole tosiaankaan sitten tätä sarjaa... ;-) Kuumuus on aika ahdistavaa, jos se ei ota loppuakseen. Nyt siis salaa toivon, että kelit alkaisivat vihdoin viiletä.

Moi Teija, eikö olekin tosi symppis tuo löytämäni nallukka. Garage salet ovat mun lemppareitani, koskaan kun ei voi etukäteen tietää, mitä ihanuuksia sieltä mukaan tarttuu.

Moi Mari ja kiitos. Rottinkituoli oli omakin lempparini, väri on sellainen kulunut luumu ja alta paistaa jännästi ihan vaaleaksi kulunutta vanhaa maalipintaa, oletettavasti joku vihreän sävy siin on ollut. Sade on kivaa, jos se on tosiaan lempeän lämmintä. Kylmä ja vihmova sade ei sen sijaan saa kovin hyvälle tuulelle...

Kiitos Vekarus, eikös ole aika hauska nallukka?

Kiitos Vanamo ja oikein mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

Hei Miia, ja kiitos. Nallukka oli hellyttävin löytö, mutta toi rottinkituoli oli just nappi löytö tuonne makkarin nurkkaan. Sateet helteen jälkeen on tosiaan kuin tilauksesta tulleita, luonto miltei jo huusi vettä, ja nyt kasvit ovat taas tyytyväisinä tästä vaihtelusta.

Moi Niina. Juu, pitää nyt heti korjata, etten mäkään mistään rankkasateista niin perusta, mutta kevyt syyssade on ihan kivaa ja piristävääkin omalla tapaansa. Kuumuuteen kun alkaa jo totisesti kyllästyä, vaikkei tietty pitäisi valittaa. Kyllä sitä kylmää piisaa täälläkin sitten talven tultua.

Kuulinkin, että Suomessa on ollut tosi lämmin ja aurinkoinen syksy! Se kuulostaa kyllä varsin mukavalta, kun siellä ei kuitenkaan lämpömittari nouse syksyisin sinne tukalan puolelle.

Ja kiitos vielä kommentistasi kylppäriä koskien. Kyllähän tuohon tilaan voisi vielä vähän vihreää lisätä, sain kivan vinkin tässä vasta eräältä kommentoijalta ja tässä jo tuumailen, josko pitäisi jotan amppelia tuonne virittää... ;-)

LillaFlisan kirjoitti...

Hello Sari!

Thanks for your kind comment. English is fine. I'm so amazed that you know several languaghes. My english is the same as your swedish. I understand so much better than I can speak and writing is even harder!

Love your blog!

Hugs

Flisan

Sari kirjoitti...

Hi Flisan!

I'm glad to see you here! And thank you for your comment. I'm originally from Finland and studied swedish back then. But my spoken and written swedish are so poor nowadays, it's just ridiculous!

I have some relatives living in Göteborg-area and I used to speak swedish with them when living in Finland and when they were visiting us every summer. So I assume that also helped a lot, but now... It's not that easy anymore... :-(

Nina kirjoitti...

Ai vitsi miten kivoja loytoja olet taas tehnyt!
Nalle on kylla minunkin suosikkini ;-)

Mulla alkaa iho kaipaamaan lampoa... Mutta kun ei paase niin ei paase. Onneksi taalla kotona on niin paljon muita ihania asioita, jotka pitaa kiireisena ja lampimana. Aamut ja illat vain viluttaa... hyrrr!!!!

Mukavaa viikonjatkoa!

Sari kirjoitti...

Moi Nin ja kiitos kommentista. Juu, toi nalle on ihan hellyttävä tapaus... ;-)

Mulla taas iho ei itse asiassa tykkää tost lämmöstä ja oireilee näppylöin... Mutta eihän lämpimässä säässäkään ole vikaa, kun ei ole liian paahtavaa. Ja nyt näyttäisi, että on viilenemään päin.