2009-05-16

Juhlista - From the party

Pikkuneidin juhlatkin on sitten juhlittu ja mukavaa oli! Talo täynnä pieniä tyttöjä (oli pari poikaakin mukaan uskaltautunut) ja teema oli arvatenkin poneihin liittyvää...

Our daughter's party was on Thursday and we had a lot of fun! Our house was full of little girls (and two brave boys too) and our theme was, ponies...

Tässä party hatsit odottavat ottajiaan.

Here are the party hats ready to be taken.

Ja lautasliinat, liinat ja muut systeemit olivat myös poniaiheisia.

And napkins, tableclothes and other things were pony themed.

Ja kuka nyt voi vastustaa M&M karkkeja?

And who can ever resist M&M candies?

Juhlapöydän antimia. Kakkuja oli kahdensorttisia, tässä niistä toinen. Muuten ok kakkusia, mutta kostutus ei ollut ihan vimpan päälle, eli siitä pari miinuspistettä äitin koekeittiölle.

Here are some goodies I made for the party. We had two different cakes, this is the other one. They were okay, but could have been a bit more moist, so two minus points for mom's experimental kitchen.

Tässä vielä tuo ns. cupcake-kakkunen läheltä. Tämä ei muuten olekaan mikään helppo tehtävä, sillä jos haluat laittaa täytettä kakkuun, on vaarana ns. Pisan torni efekti ja yön yli jääkaapissa sitä säilyttäessäsi, saattaa ilmestys alkaa kallistumaan suuntaan tai toiseen. Leikkasin alaosan kolmeen kerrokseen ja yläosaan kahteen, ja se aiheutti vähän ongelmia kakun muodon suhteen. Ensin oli ihan ok, mutta aamulla oli taas länässä. Täällähän ei kakkuihin laiteta juuri täytettä, joten tämä jäi minulta hoksaamatta. Pientä tuotekehitystä siis tällä osastolla tarvittaisiin.

Here is the cupcake shaped cake up close. This was not so easy to do after all, since I always put filling inside my cakes and here I cut the bottom part in three layers, which is not very common here I guess. So during the time the cake was in the refrigerator, it had changed into a Pisa tower and looked a bit funny.

Tein myös minikolmioleipiä ja pasteijoita oli kahta sorttia. Pinaatti- ja tulinen kanatäytteisiä.

I also made some mini sandwiches and had two sorts of mini pastries. With spinach and spicy chicken.

Ja vähän oli myös hedelmiä ja marjojakin tarjolla. Tuo ystävältäni saatu Tupperin astia on muuten osoittautunut ihan ykköseksi kaikenlaisissa kekkereissä. Keskelle saa tarvittaessa dipattavaa (settiin kuuluu irroitettava kulho) ja tilaa on monen sorttiselle tarjottavalle.

And also some fruits and berries. I got that Tupperware tray from my friend a long time ago and I think it is so handy when having parties. You can put some dipping sauce in the middle (there is a separate little bowl you can put in the middle) if you want and there is room for all sorts of
goodies to serve.

Olin järjestänyt lapsille myös erilaisia kisoja. Oli keilaamista, perhosen silmien asettelua (silmät sidottuina) ja äideille oma kisa, hulavanteen pyöritys (jossa palkintona oli kakunkoristelu kirja). Lisäksi lapset saivat askarrella omat taikasauvat My Little Pony tarroineen.

Mutta mikä oli oman lapsen kohdalla se odotetuin hetki koko illassa?

Se, kun sai avata hirveällä tohinalla lahjojansa. Ja siinä touhussa ei muuten kauaa mennyt. Ehkä noin... kolmisen sekunttia...

We also had some competitions and did some crafts at the party. We had bowling and butterfly decorating competition and moms had a chance to do some hola hooping (best mom won a cake decorating book). Kids also made their own magic wands.

But what was the most anticipated part of the party for the birthday girl?

The moment when she opened her presents. It took her about... three seconds...

----------------------------------

Kyllä synttärit vaan ovat ikimuistoisia hetkiä pienen lapsen elämässä.

Birthdays are so much fun especially for our little ones.

Mukavaa viikonloppua!

Have a nice weekend!


Sari

24 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Voi miten ihanat juhlat teillä on ollut! Upean kakun olet leiponut!

Sari kirjoitti...

Kiitos Vekarus. Kivat oli juhlat ja tytöllä mieli hyvä, mikä tietty on tärkeintä. Pieni sota meinasi jo heti juhlien alkuun syttyä lahjojen avaamisesta, mutta sentään maltettiin hetki odottaa, ennenkuin niitä ruvettiin avaamaan... Tulta ja tappuraa on minun pieni härkätyttöni ;-)

Miia kirjoitti...

Mahtavan näköset tarjoilut ja hieno kakku!

Anne kirjoitti...

Kauniin ja herkullisen näköiset tarjoilut! Ja hauskaa, että äideillekin oli oma kisa. :)

Hannele ihailee kirjoitti...

Tuollaiset hipat minäkin voisin pitää..

Tilu kirjoitti...

Ihanan tyttömäisiä synttäritarjottavia ja pinkit somisteet. Onnea tyttöselle vielä näin jälkeen päin.

Mari kirjoitti...

Näyttää olleen kivat juhlat! Ja niin syötävän hyvät tarjottavat ;)) Huomasithan että jätin viestin tunnustuksesta edelliseen postaukseen...

Mari kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Meillä pitäisi ensi viikon loppuna samanmoisia Hilda-neidille järjestää;)

marikan kirjoitti...

Oi miten ihanaa kaikkea olet laittanutkaan, varmasti oli kiva kekkerit.

Marja kirjoitti...

Vau, näyttääpä teillä olleen ihanat juhlat :) Ja aivan upeita nuo kattauskuvasi, ihan kuin jostain kirjasta! Pitää huomenna näyttää meidän 5-vuotiaille nämä kuvat - saattavat tosin vaatia tuollaista kakkua seuraaville synttäreilleen ;) Kaunis myös teidän päivänsankarin mekko - mistä olet moisen löytänyt?!

Ainiin, minäkin sain tänään inspiraation ja leivoin (harvinaista minulle, meillä kaiken kokkaa mies, minä leivon erittäin harvoin...) sitruunacupcakeseja! Bongasin ohjeen jostain Valion mausterahkamainoksesta - ja nam, tulipas niistä (ihan liian) hyviä... huomenna pitänee jumpata pari tuntia putkeen ;)

yöterkut,
Marja

Sari kirjoitti...

Miiah. Voi kiitos, mukava on aina juhlia väkertää, vaikka mieltäni jäi kaihertamaan kakussa se, ettei ollut tarpeeksi kostunut.

Heippa Anne. Juu, ajattelin, että pitäähän ne mammatkin laittaa jotain tekemään ja hulavanteen pyöritys on just sopivan höpöä puuhaa aikuiselle... ;-)

Hannele Ihailee ;-) Nyt vaan partyt pystyyn! Kivahan niitä on aina järjestää!

Kiitos Tilu. Juhlat oli juu tosi kivat ja neiti oli oikein iloinen.

Hei Mari, juhlat olivat ihan onnistuneet ja voisi sitä pitää pieniä partyja useamminkin, vaikkei synttäreitä olisikaan. Kiitos myös tunnustuksesta, kävin jo lisäämässä tuonne blogin ylälaitaan ;-)

Hei Mari, minäpä tulen ensi viikolla kurkkamaaan, millaiset juhlat teillä on järjestetty. Varmasti kaikkea ihanaa on siellä tiedossa!

Marikan. Kiitos kaunis sinulle, kivahan se on aina juhlia laittaa ja kun tekee itse, tulee joteskin kivempi olo, kuin että joku toinen laittaa kaiken valmiiksi.

Moikka Marja ja voi kiitos, voi kun pääsisiki joskus johonkin sisustuskirjaan kuvia näpsimään ;-0Olen muuten ostanut tuon tytön mekon Suomesta viime kesänä kirpparilta, on Hennesin mallistoa, mutta en tiedä miltä vuodelta. Auts, noi sitruuna-cupcakesit kuulostavat autuaan ihanilta. Ei sulla olisi muuten ohjetta antaa? Ai mutta hitsi, onkohan siinä jotain Valion maustettua rahkaa? No, mut jos sulta ohje löytyy, olisin siitä ikionnellinen, voitais vaiks Suomessa tehdä nyt kesällä.

Sirkka kirjoitti...

Onnittelut!

Voi kunpa oisin saanut olla mukana...
en olisi voinut vastustaa herkkujaa...pöytähän notkuu kaikenlaista kaunista ja niin herkullista syötävää!
Olet sinä todella taitava ja ahkera!!
Minä kun tein äitienpäivänä kakun niin oli kyllä kaunis, mutta niin kostea, että valutti mehut jääkaapin joka hyllylle,,:)) tai tulla pikkasen liikaa kostuketta... no mut oli hyvää!


Kyllä nämä synttätit muistetaan varmasti!

Katja - Bag End kirjoitti...

Aivan ihanan näköiset synttärikattaukset. Aivan vesi herahtaa kielelle :-) Tuo sinun cupcake kakkusi on kuin taideteos! Niin kaunis etten raaskisi edes syödä... En jaksa ymmärtää miten jotkut osaavat kyhätä tuollaisia aivan itse. Ja jopa M&M karkit ovat pastilliväreissä (ei muuten taida löytyä täältä Euroopasta) :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ekaa kertaa kommentoin, vaikka silloin tällöin olenkin täällä käynyt joulusta lähtien. Ihana blogi sulla: vaaleanpunaista,kukkaa ja kaikkea muuta ihanaa "hömppää"! Tästä tulee iloiselle mielelle.
Ja ihanan näköiset juhlat tosiaan! Mun silmääni pisti myös nuo pastelliväriset M&M karkit; ei täällä Ranskassa ainakaan tuollaisia ole näkynyt.
Lisää hömppää, merci!

Sari kirjoitti...

Hei Sirkka ja kiitos kommentista. Olihan noita herkkuja vähän vaikea itsekin vastustaa ja piti käydä jo illalla lenkillä niitä sulattelemassa... ;-) Ei ole kakun tekokaan helppoa, aina on riskinä se, että siitä tulee liian kuiva tai sitten liian kostea. Mutta pääasia, että maistuu ;-)

Hei Katja ja kiitos. Cupcake kakku näyttää muute kuvissa paremmalta kuin livenä. Oli tosiaan vähän takakenossa, mutta sensuuri iski kuvien suhteen ;-) M&M karkit ovat pikkuneidin ja äidin pahe, ja pääsiäisen aikaan niitä oli noissa pastellisävyissä, joten ostin heti monta pussia.

Hei anonyymi ja kiitos sinulle kommentistasi. Juu, tämä blogi on omistettu tyttöjen hömppäjutuille ja siltä sitten näyttääkin. On kiva kuulla, että blogini tuo iloa ja saa pastellisävyissään ja vaaleanpunaisessaan hyvälle mielelle ;-) Jatkoa tulee, ihan takuuvarmasti ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Siellä USAssa kaikki on niin paljon suurempaa! Lasten synttäritkin:-) Joka tapauksessa, aivan tosi ihanilta kuulostavat juhlat<3 Varmasti oli lapsi tohkeissaan:-) Hauska tuo äitien oma kilpailu:-D

Hanna kirjoitti...

Upean näköinen tuo Cupcake kakku. Tosi hienosti olet onnistunut!

Heidi kirjoitti...

Hei,tupsahdin sivuillesi aivan vahingossa:) Ihanaa prinsessa hömppää ja iloista menoa josta itsekkin pidän. Saisinko linkitää sinut blogiini?

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi. Ja kiitos kommentistasi. Juhlat olivat kivan rennot ja makiaa oli mahan täydeltä, onneksi sentään jotain suolaistakin, ettei menneet ipanat ihan sokerihumalaan... Ja äitejä ei passaa unohtaa, kiva lisä lastenjuhlaan...

Hei Hanna ja kiitos, tuossa jo taisin aiemmin tunnustaa, että todellisuudessa kakku vähän kenahti yön yli jääkaapissa ollessaan, mutta ihan hyvältä tuo kuiteskin näytti ja maistui pienille kakkusuille. Se kai tärkeintä.

Hei Heidi ja kiitos vierailusta ja kommentistasi. Tule ihmeessä toistekin. Toki voit myös minun blogini linkittää omaasi ;-)

Anu kirjoitti...

Sari! Sinulla näkyikin olevan jo tuo tunnustus...mutta haluan silti ojentaa sinulle toisen samanlaisen!!!
Kipaise blogissani...

Tuija kirjoitti...

Kyllä olet taas ahkerasti laittanut herkkuja pöytään. Itselläni on edessä viikonloppuna "tyttöjen bileiden" (heh, me nelikymppiset tytöt) järjestely. Yritän kurkkia kuvistasi, mitä ihanaa sinun pöydässäsi on ollut tarjolla, ideavarkaaksi ajattelin ryhtyä. PS. kun tulet kesällä Suomeen, maistapa (tässä tulee nyt mainos, sorry!)Linkosuon maustettuja ruisnappeja, onion-garlic ja chili-lemon. Ihania, meikkis on aivan siirtynyt sipseistä näihin varmaankin paljon terveellisempiin ruisnappeihin.

Sari kirjoitti...

Hei Anu ja kiitos sinulle piristävästä tunnustuksesta. Ilolla otan vastaan tunnustuksia, vaikka tuplaten! Nyt kipaisen blogiisi samantien.

Hei Tuija ja kiitos, tuherreltu on herkkuja pöytään ;-) Oi, tuollaiset tyttöjen bileet kuulostavat ihanilta!!! Kerroha, mitä teitte ja mitä herkkuja laittelit! Nam, nuo Linkosuon ruisnapit kuulostavat nameilta, pitää heti kesällä kokeilla. Enää viisi viikkoa ja sitten jo suuntaamme sinne Suomeen. Ihanaa!

Unknown kirjoitti...

So Cute!! Happy belated Birthday to your little girl!! Daisy~

Pink Links kirjoitti...

Olet kyllä mestari järjestämään synttäreitä! Voi kunpa oisin saanut olla mukana, hih.

Ihana pinkki kattaus:)