2009-02-05

Rentouttava päivä mallilla - Relaxing Day at the Mall

Eilen vietin ystävättäreni kanssa mukavan päivän Mallilla. Siis sellaisessa ostoskeskuksessa, jossa on hirmuisesti pieniä putiikkeja, suuria tavarataloja, erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää.

Ja tietty ostettavaa...

Mutta koetin pitää itseni kurissa. En oikeastaan tarvitse juuri nyt mitään, joten yritin hillitä halujani ostaa kaikkea ihanaa, jota silmiini matkan varrella osui.

Niinkuin esimerkiksi Lushin myymälässä. Tässä käsintehtyjä saippuoita, suihkupommeja, kasvovoiteita ja muita ihanuuksia myyvässä putiikissa.

Josta muuten leviää huumaava tuoksu jo pitkälle käytävään ja jonne ystävättäreni ei hajuherkkyydestään johtuen arvannut edes astua sisään tähän myymälään.

Mutta minä arvatenkin uskalsin ja hipelsin yhtä sun toista saippuaa, hajupommia ja ihoa kirkastuttavaa puhdistuskimpaletta.

-----------------------------------

Yesterday I spend some quality time with my friend at a Mall pretty close to us. We just wanted to go there and have some fun, we didn't really go there to find something special, we just wanted to go and perhaps try on some nice clothes, try on some nice shoes ( I actually ended up buying a pair) and so on.

And there was so much to see and so much to buy too, of course!

But, since I don't really need anything special right now, I decided to concentrate more on the observing rather than actually buying...

And we sure saw a lot of nice things.

I really enjoy the Lush store that I have mentioned before. It has a nice variety of those yummy looking and smelling soaps, bath bombs, lotions etc.

Liikkeen hyllyt notkuvat kaikenlaisista ihanuuksista, jotka tällä kertaa eivät kevenneet ainakaan minun kauttani, sillä pienestä houkutuksesta (sydämenmuotoinen suihkupommi) huolimatta en nyt raaskinut ostaa täältä mitään.

Ehkä sitten ensi kerralla.

-------------------------------------

The store is full of all kinds of lovely things, but this time I did not buy anything, even though I was tempted, especially this little heart shaped bath bomb was so cute and smelled so yummy, but no, not this time...

Janokin yllätti välillä ja päätin maistaa tällä kertaa jotain uutta juomaa. Starbucksin shaved iced teat vaikuttivat kivalta vaihtoehdolta ja tilasin itselleni sellaisen, Passion fruitilla ja olipa hyvää. Ilman sokeria, ettei tule niitä piilokaloreita... ;-)

------------------------------------

And you need to drink when you're shopping, so you don't get dehydrated. So to Starbucks we went and I decided to try this Shaved Iced Tea, which was actually very good and I chose the Passion fruit one, without sugar... Since I'm on a diet here... ;-)



Sitten löysin itselleni ihan tuntemattoman, uuden, ihanan liikeen. Paper Source liike oli täynnä kaikkea ihanaa askarteluun ja paperityöhön liittyvää materiaalia. Ja oli jo ulospäin niin houkuttelevan näköinen liike, että pakkohan sinne oli sukeltaa...

----------------------------------

And then we found this cute little store called Paper Source that I have never heard about before and it was a very nice store full of crafting materials and paper, of course.

Doesn't it look cute from outside too?


Ja matkaani tarttui tällainen setti. Vihreää tarranauhaa ja vihreää metallilankaa, josta voi tehdä kukanvarsia. Liikeessä oli menossa juuri esittely, kuinka tehdään paperista kauniita kukkasia ja näitä apuna käyttäen aion kokeilla jotain vastaavaa. Lisäksi tarvitsen vielä erivärisiä papereita, joista leikkaan terälehtiä, sekä liimaa. Ja sitten vaan kokeilemaan.

----------------------------------

I ended up buying this set. It has floral wires and green tape and with these you can do little paper flowers. Of course you also need some paper (color of your choice), scissors and glue to actually make the flowers, but let's see, I really want to try this.



En nyt malttanut olla lisäämättä tätä kuvaa vielä tänne.

Kun olimme istumassa Starbucksissa kahveista ja jääteistämme nauttien, meitä piirrettiin salaa... Ja kun kävelimme jo pois kahvilasta, tummaihoinen ja erittäin tyylikäs iäkkäämpi mies lähestyi meitä. Kertoi usein piirtävänsä ihmisiä ihan vain omaksi ilokseen ja antoi tämän kuvan minulle. Olimme ihan ällikällä lyötyjä, sillä emmepä olleet siinä rupatellessamme edes huomanneet, että olimme samana myös malleina tälle miehelle... ;-)

Kyllä nauratti ja ihan on hauskannäköinen piirustus. Minä olen tuossa oikealla ja minua huvitti, että oih, onpas minulla suhteellisen iso nenä tässä kuvassa! Ystävätärtä taas huolestutti, että voih, näytänpäs minä ihan mummolta. Mutta hei! R, sinähän olet mummi ja kahden ihanan lapsosen vielä!!! Niin ja kai se minulla tämä pottu on aika iso tässä keskellä naamavärkkiä... Eli aika nappiin osui tämä piirros ;-)

----------------------------------

I can't resist putting this picture here too.

When we left the Starbucks this dark skinned and very elegant old man approached us. He was holding this picture and he told us, that he just enjoyes drawing people and that he wanted to give me this.

We were in awe! What? We were so concentrated on talking to each other that we didn't even realize someone was drawing us. How funny is that?

So here it is. Me and my friend, enjoying our drinks and talking, talking, talking... I was suprised that wow, my nose looks awfully big in this picture and my friend told me that wow, I look so granny-like. But hey, I guess my nose is not the smallest one and by the way R, I remember you are a grandma, with two beautiful grandchildren, so why are we complaining here...? I don't know...

18 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Olipa kiva mall kierros! Lush on ihana kauppa, muistan kun ensimmäisen kerran menin sinne Lontoossa, mua ei melkein saatu sieltä pois...ja tuo Paper Source vaikuttaa tosi kivalta kaupalta,tykkään tuollaisista kaupoista.
Olipa kiva yllätys se piirtävä mies;ihanan kiltti kun antoi teille piirrustuksen,kiva muisto varmaankin:-)

Joana kirjoitti...

Ihana Liisa Ihmemaassa päivä! En ole koskaan käynyt usassa, mutta kauppakeskukset ovat kuulemma uskomattomia. Minä tilailen jonkin verran lastenvaatteita jenkeistä, ovat tosi kivoja ja edullisiakin!

Mukavaa viikonlopun odotusta! Minä lähden nyt saunaan ja yöunille!

Sari kirjoitti...

Yaelian, oli oikein mukava päivä, sillä minun ei tule enää niin usein käytyä malleilla ja tässäkään kyseissä ostarissa en ollut käynyt vuosiin. Lushista olemme tainneet puhella jo joskus aiemminkin, se on kyllä ihana kauppa, jossa on niin paljon iloa silmälle ja nenällekin, ne kaikki ihanat tuoksut... Mmmm...

Hiiriemo, juu, täällä näitä kauppakeskuksia riittää. Meidänkin lähialueilla tulee heti mieleen ainakin kuusi mallia, mutta todellisuudessa käyn tosi harvoin malleilla. Niissä hinnat ovat usein kalliita (tosin alehyllyistä bongailee kaikkea kivaa) ja tunnelma joskus vähän steriili. Mutta tällä mallilla oli kiva käydä, kun löysin ihan uusia kauppojakin ja tuo askartelupuotikin oli tosi kiva. Lastenvaatteethan täällä on tosi edullisia, eli eipä ihme, jos olet niitä täältä tilaillut ;-)

W kirjoitti...

Mahtavan näköinen tosiaan tuo Lushin kauppa! Itse olen saanut vaan tuliaisina ja tilannut netistä kyseisiä tuotteita, että selvästikin tässä nyt on jäänyt paitsi jostain hienosta...!

Sari kirjoitti...

W, ovat kyllä ihania myymälöitä ja huumaavat tuoksullaan niin, että on tosiaan pakotettava itsensä liikkeestä ulos ostamatta mitään. Mutta ihanaa, että olet saanut Lushin tuotteita lahjaksi ja tilannutkin niitä. Minä olen kuullut huhuja, että Lushin myymälä löytyisi jo Suomestakin.

Mari kirjoitti...

Saittepa hauskan muiston päivästä! Tuo Lushin myymälä todellakin vaikuttaa houkuttelevalle, voin suorastaan tuntea tuoksun nenässäni ;)

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari, välillä on ihan kiva lähteä ihan vaan ostariin kaksin kaverin kanssa, ihan niinkuin joskus nuorempana tuli harrastettua, ehkä liiaksikin... Tuosta Lushista vielä, että voi tosiaan jo löytyä sieltä Suomestakin, ainakin näin olen kuullut.

Nina kirjoitti...

Ihania kauppoja, etenkin tuo paperipuoti!
Joskus on mieltä piristävää vain käydä katselemassa kaikkea kaunista ja nuuhkia ihania tuoksuja. Istua kahviloissa ja katsella ohikäveleviä ihmisiä. Teen sitä silloin tällöin ja mieleen saattaa jäädä jokin idea muhimaan jostakin näkemästään ja joku kerta, jos sille paikan kodissa löytää, käy hankkimassa sen.

Hauska yllätys tuo piirustus ja samalla kiva muistokin.

Mukavaa viikonloppua sinne kauas!:)

Jutta kirjoitti...

Ihastuttavia kauppoja mall-kierroksellasi! Ja olipas mainio vanha herra, piristi varmasti päivää tuollainen yllätys :)

Laitathan sitten kuvaa paperikukkasista, jooko, jooko? :)

"Kantriina" kirjoitti...

Voi jestas kuinka ihanalta näyttävät nuo putiikit. Taitaa olla kyllä niin hyvät valikoimat :)

Kiitos mall-kierroksesta!
Ja mukavaa perjantaita :)

Mari kirjoitti...

Olen kateellinen! Ihaniin paikkoihin olet päässyt:) Kiitos kivasta kerronnasta taas:) Mukavaa viikonloppua!

Anne kirjoitti...

Oi, miten ihanan näköisiä pikkuliikkeitä! Olispa täälläkin....

Sari kirjoitti...

Moi Nina. Aivan, joskus on kiva vaan katsella kauniita esineitä ja vaatteita ja ehkä sovitellakin, muttei se tarkoita, että pitäisi välttämättä ostaa... Ja ideoitakin saa vielä kaupan päälle! Kiva muisto jäi tosiaan mall-kierroksesta tuon piirustuksen muodossa. Mukavaa lauantaita!

Jutta. Juu, voin laittaa kuvia kukkasista, kun vaan nyt olis aikaa niitä värkätä ja jos vaan onnistuvat ;-) Tuo hauska piirros oli kyllä iloinen yllätys ja sai ihan oikeasti hyvälle mielelle.

Kantriina. Hienoja oli putiikkeja, mutta sanoisin, että 70% sellaisia kauppoja, joihin ei minulla ole asiaa. Hienoja ja kalliita liikkeitä, joihin ei tee mieli edes astua sisään. Mutta onneksi joukossa oli myös kivoja yllätyksiäkin, kuten tuo paperikauppa.

Moi Mari! Höpö, nyt kyllä vihertää siellä ihan turhaan... ;-) En mä edes viitsinyt astua suurimpaan osaan liikkeitä sisälle. Ja mua oikeasti usein täällä hymyilyttää nuo kaikki suuret nimet muotimaailmassa ja hienojen putiikkien näyteikkunoissa. Kuinka joku voi oikeasti ja ihan tosissaan maksaa itsensä kipeäksi laukusta, joka ei ole edes kaunis? Mukavaa viikonloppua myös sinne suuntaan ;-)

Annis, liikkeitä kyllä piisaa liiaksikin, enkä hirmu usein enää malleilta itseäni löydä (olen jämähtänyt näihin lähiliikkeisiin ja kurvaan aina ekana alehyllyille) , mutta oli kyllä ihan kivaa vaihtelua ja tulipahan käveltyäkin ihan kunnolla, kun tuo ostari oli tosi suuri ja kiersimme sen kahdesti ympäri.

mimmuli kirjoitti...

Oi kiitos ihanasta ostosreissusta, mielikuvitukseni siivillä lentelin mukanasi...miltein tunsin sen liikkeen tuoksun ..voi sinä onnekas=) Mutta ihanaa on myös vain katselushoppailu=)) Mukavaa viikonloppua sinne.

Anu kirjoitti...

Heipparallaa sinne isoon maailmaan!
Minulla aina nuppi sekoaa ihanien tuoksujen keskellä,mutta usein on vaikea 'paikallistaa'sitä minkä haluaisi viedä kotiin,kun niitä tuoksuja kietoutuu toisiinsa niin monia.
Olin aikoinani kukkakaupassa töissä ja siellä tein juurikin ostamistasi aineksista kaikkea kivaa,joten oikein iloisia ja luovia näpertelyhetkiä toivotan.Kukkakauppatyössä paras hetki oli aina se kun ruusuja tuli kuormallinen kerralla...mieletön tuoksu ja päivästä ei voinut tulla muuta kuin onnellinen!
T.'Onnelan'Anu

Sari kirjoitti...

Hei Mimmuli ja kiitos. Onpa mukava kuulla, että ostosreissuni kuvailu sai mielikuvituksen liitämään ;-) Tuo saippuakauppa pitäisi kyllä kaikkien kokea. Tuoksut on ihan omaa luokkaansa. Ja katselushoppailukin on ihanaa, voi haaveilla ja kuvitella itsensä vaikka upeissa iltapuvuissa (10 kiloa sitten...).

Voin Anu kuvitella ruusujen tuoksun, kun ovat tulleet eteesi runsaina määrinä. Itse olen tällä hetkellä vähän hassuna ruusuihin ja niitä löytyykin kodistamme tämän tästä. Kukkakaupassa on ollut varmasti kiva työskennellä. On kauniiden kukkien ympäröimänä ja tuoksujen huumassa. Ja ihanaa, kun voi näpertää käsillään kaikkea kaunista. Saas nähdä, miten noi mun paperikukat luonnistuu... En ole viel uskaltautunut/ehtinyt kokeilemaan.

Poldark-Finland kirjoitti...

Hei Sari !
Mä varmaan sekoisin tuollaisessa kaupassa kuin tuo Paper Source, kas, kun harrastuksiini kuluu myös skräppäys ja ATC korttien teko !
Ah, kateeksi käy!
Ja olipa ihana ylläri tuo piirros, ajattele, sinulle ja ystävällesi jäi noin ihana muisto...

Sari kirjoitti...

Moi Hane, sekoamisoireista täällä usein kärsii itsekin kaupoissa kierrellessä... ;-) Mutta jos vielä harrastaa jotain tämänsuuntaista, niin kyllä voisi olla vaikeaa lähteä tyhjin käsin tuollaisest kaupasta.

Piirros oli kyllä tosi iloinen yllätys ja jää muistoksi meille. Pitäisi vaan kopsata ystävättärellekin.