2009-01-28

Terveelliset mansikkasydämet - Healthy strawberry hearts

Harmaata ilmassa taasen...

Tänään ollaan saatu ihmetellä jäistä tihkusadetta ja jäisiä teitä, eikä tänään ole ollut kerhoa eikä koulua huonosta säästä johtuen.

Täällä nimittäin hiljenee kaikki, jos maassa on lunta tai jäätä. Koulut ovat kiinni ja kerhot peruttu. Ja monet firmatkin pitävät etäpäiviä ja kaupunki hiljenee. Sillä täällä ei tunneta talvirenkaita ja vaikka itse osaisitkin luistella teillä kesärenkailla, joku toinen ei ehkä osaa, enkä itse ainakaan kovin mielelläni lähtisi onneani kokeilemaan auton rattiin...

Mieskin päätti pitää tänään etäpäivän ja niinpä olemme olleet ihan hissukseen kotona, juuri niinkuin eilen mielessäni haaveilin, miltei tekemättä mitään... ;-)

Mutta eilen illalla tein jo tätä päivää ajatellen pienet herkkujälkkärit pakkaseen valmiiksi.

Aiemmin taisin jo jossain postauksessa mainita, että meille on ilmestynyt jäätelökone ja sen myötä myös kaksi kivaa jäätelöaiheista kirjaa.

Nämä kirja-ihanuudet ostin Pier1 liikkeen tammialesta, enkä voinut vastustaa näitä herkullisen näköisiä herkkukirjoja sitten mitenkään...

Ices-kirja on täynnä kauniisti kuvattuja ja herkulliselta kuulostavia ja näyttäviä jälkiruokia, mutta terveellisempiä vaihtoehtoja, eli sorbetteja, sherbettejä ja muita jäisiä herkkuja.



Ja eilen innostuin tosiaan kokeilemaan erästä tämän kirjan ohjeista. Kylmä sydämen muotoinen herkku houkutteli minua ja ajattelin, että kokeilen tätä ohjetta vähän Ystävänpäivääkin silmälläpitäen.

Tähän herkkuun ei muuten tarvita jäätelökonetta, eli on tosi helppo ja nopea valmistaa ;-)

Tein annokset sydämenmuotoisiin muotteihin, pohjalle laitoin soseutettua mansikka-sokeriseosta (käytin täkäläistä, erittäin hienoa confectioners-sugaria, vastaa ehkä parhaiten tomusokeri) ja laitoin muutamaksi tunniksi pakastimeen. Kun mansikkaseos oli täysin jäätynyt, laitoin päälle maustamatonta jogurttia, johon olin lisännyt vähän tavallista sokeria ja vaniljasokeria.

Näin annoksesta tuli kivasti kaksivärinen, kun pohjalla näkyy tuo valkoinen jogurtti ja päällä kaunis mansikkainen survos.

Ja neiti halusi laittaa vielä tuollaisia kivoja mansikanmuotoisia nonparelleja jäisen herkun päälle ja nämä muuten hävisivät suihin alta aikayksikön!

Helppoa ja hyvää, eikä tarvitse edes jäätelökonetta!

-----------------------------

Today we have had some more rain, icy rain this time and it means no school for a lot of children. The roads may be quite icy and even if you know how to drive in this weather someone else probably doesn't, so I wouldn't try my luck out there in the traffic today...

And so my husband also decided to work from home today and as I wished yesterday, I have had a very quiet day today, just taking it easy and relaxing.

But yesterday I wanted to do some yummy desserts for us, in case we were going to spend the whole day inside (as we have) and used my new Ices-book for inspiration.

I found this book from Pier1 clearance-sale and it only cost me about 2 dollars. I really enjoy the beautiful photos and easy recipes and it's full of tasty, cold desserts and those healthier ones, sorbets, sherbets and other frozen treats to eat.

I made these heart-shaped desserts yesterday evening and they were ready to eat this morning.

First I pureed some fresh strawberries and confectioner's sugar into a very smooth mix and filled the molds halfway up with the strawberry puree. Then I put it in the freezer for several hours until complitely frozen.

Then I used some plain yogurt and added a little bit of vanilla sugar (or extract) and granulated sugar and added the yogurt on top of the strawberry puree. Then I put the molds to the freezer again and let them be there for several hours.

And this morning these hearts were perfect and ready to eat, and boy! did we enjoy them!

Wonderful dessert to do on Valentine's Day too!

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Nam, kuulostaapa hyvälle :) Sinulle on jotain blogissani, käyppä kurkkaamassa!

titta kirjoitti...

Herkulta kuulostaa ja näyttää, sorbetitkin ovat minun makuuni :)

Yaelian kirjoitti...

Onpa kaunis annos! Jätskejä on kyllä kiva valmistaa itse;mulla on jäätelökone ollut vuosia.

hiiriemo kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, en olekaan ennen tajunnut, että jugurtistakin saa noin helposti jäädykettä! Kokeiluun menee!!!

Sirkka kirjoitti...

Heippa!
Jäätelö on herkkuani...samoin sorbettikin, hih muistan joskus aikoinani, kun tein ensimmäisen sorbettini, niin ja kun vielä vanhempi pariskunta tuli meille kyläilemään..kumosin sen lautaelle ja kun piti alkaa leikkamaan..niin sehän oli umpijäässä:) et sellainen tapaus, no mut seuraavalla kerralla onnistui:) tekevälle sattuu:))

tuo näyttää kauniilta ja todella aivan niinkuin sanoit ystävänpäivä lähestyy....

Mukavaa päivää!

Suvi kirjoitti...

Jäinen kelihän tuli kuin tilauksesta. Toivottavasti nautit päivästä.

Sari kirjoitti...

Hei vaan kaikki ja kiitos piristävistä kommenteistanne ;-)

Mari, kiitos, käyn kurkkaamassa, mitä blogistasi löytyy...

Titta, oli oikein hyvää eikä liian imelää. Sorbetteja ajattelin kokeilla seuraavaksi.

Yaelian, arvasinkin, että sulla on jäätelökone. Onko jotain lemppariherkkua, jota sillä valmistat? Jäätelö, sorbetti tms.?

Hiiriemo, suosittelen kyllä kokeilemaan. Helppoa, hyvää ja terveellisempää kuin kaupan jädet. Ja ohjettahan voi muunnella mielen mukaan.

Sirkka, sorbetteja tulee itsekin enemmän syötyä kuin jädeä nykyään. Ja frozen yogurtit on mun mieleen myös. Hih, sulla on varmaan ollut nolot tilanteet sen sorbetin kanssa sillä hetkellä kun olet sitä lautaselle kumonnut, mutta jälkikäteen näille pienille mokille voi aina nauraa... Ja eihän sitä muuten opi, jollei kokeile vaan rohkeasti... ;-)

Suvi, hiljaiseloa on nyt jo toista päivää. Kotona nimittäin vietämme tämänkin päivän. Aamulla oli n. 10 astetta pakkasta ja tiet aivan jäässä. Joten ei koulua, ei kerhoa ja isi kotona myöskin ;-) Nyt illan tullen saatan kyllä livahtaa leffaan, noh, katsotaan kuinka käy suunnitelmieni...