2008-11-04

Takapihan terassilta - Backyard Terrace

Viime viikolla oli Halloweenia ja muuta kivaa ohjelmaa, mutta tulipa sitä jossain välissä touhuttua myös takapihan terassin parissa. Aiemmin tuo terassin lattiapinta oli harmaata betonia ja nyt tuli viimein sellainen olo, että saapi riittää...

Ja kun erään ystävättären luona oli tosi kivasti toteutettu terassin lattia, innostuin itsekin asiasta ja niinpä maalasin viime viikolla terassin lattian tällaisella, vähän punertavalla värillä. Punaisen valitsin siksi, että talommekin on punainen ja ajattelin, että on ehkä parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi valkoinen.

Meillä tuo terassi on ihan avoin, eli mitään kattoa tai katosta ei ole (ainakaan vielä, haaveissa kylläkin, mutta saapa nähdä, toteutuuko koskaan...) ja niinpä maalin piti olla sadetta ja säämuutoksia kestävää ja on nyt sitten tuollainen hivenen kiiltäväpintainen, joka itsestä tuntui ensimmäisten päivien aikana vähän liiankin kiiltävältä, mutta nyt olen jo alkanut tottumaan tuohon ulkonäköön.

Ja tietty innostuin heti tekemään pari asetelmaakin uuden lattiapinnan kunniaksi ;-)


Tältä piha näyttää makuuhuoneemme edestä katsottuna. Joutsenen ja lintuhäkit toin sisältä talosta, menevät nyt tuossa ihan hyvin, kun tuohon nurkkaan ei juuri sadekaan pääse. Ja tuon betonisen (ja todella raskaan) penkin löysimme läheisestä Home Depotista (vastaa Rautiaa tai K-rautaa). Ja seiniä pitkin kiertävät jo aikaa sitten asettamamme lyhdyt, jotka valaisevat kivasti tuota seinämää...


Joteskin tuo punainen pinta tuo lisää kontrastia tähän nurkkaukseen ;-) Vai mitä olet mieltä? kommentteja otetaan ilomielin vastaan.


Ristin ostin itse asiassa vasta tänään eräästä kivasta Consignment Storesta ja tuo patsas löytyi lemppariliikkestäni, Home Goodsista.

Enkä malttanut olla heti ostamatta paria perennaa ruukkuun, samoin tuon heinäkasvin ostin myös. Siili on kahden taalan löytö Walmartista.

Welcome kisulin löysin alkusyksystä Hobby Lobbyn alehyllystä ja nyt sillekin löytyi oma paikkansa.... ;-)

Mukavaa viikon alkua kaikille!

Sari

--------------------------------------------------------

Last week we had all kinds of fun things, and then I also decided to redo our backyard terrace. The flooring was gray concrete and a bit ugly and finally last week I decided that now it's time to do something about it.

I was inspired by my friends backyard, since they had redone the flooring and I thought it looked pretty damn good! So, no more gray! Instead we have this rich, cinnamon color tone and I think it adds some contrast to our patio.

And of course I had to do some decorating and I bought couple of new flowers and flower pots as well as new bench.

I think this space looks now much more inviting and warm than it used to. So it is funny how just adding a new surface of paint can change everything!

Have a nice week everyone!

Sari

9 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Hyvalta nayttaa punainen!
Me kanssa maalattiin pari vuotta sitten etupihan terassin lattia tiilen variseksi. Kaksi kerrosta maalia, minka piti kestaa saa kuin saa. Mutta se on jostain kohdista nyt kulunut :/
Kuulin joltain etta olisi kannattanut laittaa myos "sealer".
Pitaa maalata se uudestaan...

Ja sun muu "decor" on kaunis :)

Makin otan kuvan meidan terassista ja laitan blogiin, niin naet sen varin :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Susa, itsekin pidän tästä uudesta sävystä ja verrattuna siihen ankeaan harmaaseen, tämä näyttää kyllä paljon lämpimämmältä.

Mä laitoin itse asiassa sen sealerin tohon lattiapintaan, ihan mäihällä tosin, kun hölmönä rallasin pitkin hyllyvälejä Depotissa maalien perässä ja lopulta päätin vetää työntekijää hihasta ja kuulin häneltä asiasta.

Laitahan kuvaa teidänkin terdestä, olisi kiva nähdä, miltä näyttää ;-)

Suvi kirjoitti...

Ompas hyvä idea maalata betoni terassa. Kauniisti sopii tiiliseinään. Tuo betoni penkki on hieno.

Sari kirjoitti...

Suvi. Kiitos, idea tuli tosiaan ystävättäreltä, jolla myöskin on kauniin punainen terassi. Ja tykkään kyllä, voittaa ankean harmaan 1-0.

Mies innostui tuon penkin ostamaan, kun kävimme ruukkuostoksilla Depotissa. Olin ihan ihmeissäni, sillä yleensä on aika nihkeä tällaisten ostosten suhteen ;-)

Mari kirjoitti...

Siitähän tuli hieno! Siistin näköinen:) Voi kun siellä on kesäistä!

Sari kirjoitti...

Mari. Kiitos, on tosiaan huomattavasti siistimpi tämän värisenä. Kesäistä on taas vaihteeksi, mutta oli tässä jo jokunen viikko sitten tosi koleaakin ja miltei oltiin pakkaslukemilla.

Niinpä nyt tuntuu miltei oudolta taas tämä kesäinen keli...

Doris50 kirjoitti...

Tämän yritin jättää Teksasin puolelle, mutta sinne en saa tekstiä laitettua,
kun minulla ei ole noihin lokeroihin tunnuksia ja sieltä puuttuu tuo vaihtoehto Nimi/URL-osoite.
Ajattelin vain ettet ihmettele vähäisiä kommentteja tuolla puolella.

Tuota samaahan täällä harrastetaan pääsiäis tai ns. piinaviikon lauantaina :)

Sari kirjoitti...

Doris50. Siis voi kökkö, mun tarttee vielä tarkistaa, miten saisin ton Teksasin taivaan alla blogin kommenttilootan muutettua... Ossaankohan mie...

Sari kirjoitti...

Doris50. Nyt on korjattu toi hommeli Teksasin taivaan alla blogiin, eli nyt pitäisi onnistua kommentin jättäminen paremmin...