2008-10-07

Formaalit tilat - Our formals

Hei vaan kaikki. Jo on taas aika lentänyt nopeasti ja uusi viikko on jo meneillään. Eilisiltana oli pitkästä aikaa kunnon ukonilmaa ja taivas salamoi valkoisenaan ja rytinä oli taas melkoista. Ihanaa, kun kasvitkin saivat vähän vettä ja tänä aamuna olikin tosi raikas keli, kun kurkkasin kahdeksan maissa takapihalle.

Tänään ajattelinkin sitten laittaa vähän kuvia meidän formaaleista tiloista, eli heti ulko-ovesta avautuva näkymä on näissä seuraavissa kuvissa ja nyt paljastuu, että on meidän kodissa myös paljon muutakin väriä kuin pelkästään valkoista ;-)Kaikki seinät olivat entisten omistajien jäljiltä mausteisen punasävyiset ja aluksi kyllä vähän vieroksuimme tätä väriä, mutta kun aloimme kalustamaan vanhoilla ja muutamilla uusilla kalusteillamme, hoksasimme, että hei, seinät saavatkin jäädä toistaiseksi punaiseksi.
Tässä kuvassa on heti ulko-oven oikealla puolella oleva pieni nurkkaus, josta teimme pienen vaatenaulakko-nurkkauksen ulkovaatteille ja kengille. Täällähän ei tunneta ns. eteisiä tai tuulikaappeja, vaan kodit aukenevat suoraan ulko-ovesta olohuoneeseen.


Ja kun ovesta katsoo vasemmalle, aukenee tämä näkymä eteen. Tämä on ns. formaali olohuone, mutta me kutsutaan tätä enempikin kirjastonurkkaukseksi, kun suurin osa kirjoistamme päätyi tähän tilaan ja tuossa sitten tulee usein istuskeltua ja luettua kirjoja tai pelattua lautapelejä.


Tämä tuoli on yksi suosikeistani ja tykkään tosi paljon tuolin punaisesta sävystä ja punoksista.


Vaikka olemmekin asuneet jo Teksasissa vuosia, on seinällä edelleen ensimmäiset muistot Teksasista. Bensapumppu pikkukaappi, stetsoni, lasso ja ruoska. Nämä varmaan kulkevat aina mukanamme. Muutenkin formaalitila on kaoottinen sekoitus suomalaista, teksasilaista ja meksikolaista sisustustyyliä ja sitä kun sotkee vielä erinäinen määrä matkamuistoja muualta Yhdysvalloista ja Aasiasta, niin johan on sekalaista sorttia tämä touhu. Mutta taitaa samalla kuvata meitäkin kaikkein parhaiten... :-)

Meillä formaalitilat ovat yhtä avointa tilaa (usein formaalit tilat voivat olla myös kaksi erillistä huonetta ulko-oven vasemmalla ja oikealla puolella tai joskus formaaleista tiloista on vain toinen, esim. ruokailutila tai olohuone) ja heti kirjanurkkauksesta eteenpäin meillä avautuu ns. formaali ruokailutila. Verhot ja lamput jäivät edellisiltä omistajilta taloon, eli periaatteessa meidän piti vain kalustaa tämä huone.

Tämä vekkuli meksikolaismies tarjoilee meille silloin tällöin drinksuja tai pientä purtavaa.

Meidän formaalit ovat amerikkalaisen mittapuun mukaan pienet ja sisustuskin poikkeaa aika paljon täkäläisestä (täällä formaalitiloissa on usein krumeluunit kalusteet ja koristukset), mutta meille tämä onkin rentouttava paikka, jossa sunnuntaisin lueskellaan, pelataan pelejä ja juhlapyhinä istutaan herkkujen ääressä.

Mutta nyt pitää jo pika pikaa lähteä valmistautumaan neidin balettituntiin, eli oikein mukavaa tiistaita kaikille!

----------------------------------------------------------------------------

Hi there! Wow, it's Tuesday already and last weekend was gone sooner than I realized. How come the time flies this fast? Can't believe it! Yesterday we had a pretty strong thunderstorm for a long long time. The sky was all white with lightning and thunder was rumbling strong. This morning I was very happy when I went outside to our backyard and noticed that our plants had gotten a lot of water and the air was so fresh and clean.

So today I decided to reveal our formals and I wanted to do so, since I believe many of you may think our house is filled with white and light colors.

That is not the case, as you can see... :-)

We have a lot of red in our formals and this is all thanks to the former owners, who had painted the whole space with this spicy red. First we weren't sure if we really liked this color, but when we started to put out our old and new furniture we soon realized this color was working just fine.

And since we live in Texas you can see some Texan influence in our design, mixed with a bit of Mexican and European style, too.

All the curtains and all the lightning fixtures were here when we purchased this house, so in this space all we had to do was basically to bring our furniture.

Here we enjoy our lazy Sunday afternoons reading books and have Holiday dinners with friends and family. The space isn't huge or filled with fancy furniture or decorational items, but it is cozy and it looks like us!

Have a nice Tuesday everyone! See you soon!

12 kommenttia:

yaelian kirjoitti...

Kiva katsella kuviasi:) Tuo punainen seinäväri "eteisessä" näytttää kuvassa tosi kauniilta.Ja tuo meksikolaisherra on aivan mainio!

Mari kirjoitti...

Tuo punainen sävy on pirteä! Erirräin kauniit kalusteet olohuoneessanne. Ja aivan ihania tuo bensapumppu:) Mukavaa viikon jatkoa!

titta kirjoitti...

Vau hienot tilat ja aivan mahtavia huonekaluja. Tuosta tuolista minäkin tykkään ja valaisin on aivan mielettömän upea.

Blogissani on sinulle juttu ;)

Suvi kirjoitti...

Löysin ensi kertaa blogiisi. Vaikuttaa oiken kivalta. Ja kotinne näyttää kaunilta.

Sirkka kirjoitti...

Kiva kun kävit, Onpa pirteät sävyt...kun on täällä Pohjolassa katsonnut näitä valkoisia seiniä:)
Kaunis ruokailuhuone...verhot on kivasti laitettu, ja kyllä minusta sopii hyvin nuo värisävyt teille sinne.
Persoonallinen koti niinkuin sen olla pitääkin omistajansa näköinen, eikö. Kaunista ja kodikasta!

Jutta kirjoitti...

Löysin tänne Wanhattaren kautta, ja lisään heti suosikkeihin. Mukava katsella erilaisia sisustuskuvia, on se niin toinen maailman tuo Jenkkilä :) Mahtavan punaiset seinät!

Sari kirjoitti...

Yaelian. Kiva nähdä sinua täälläkin blogissa :-) Ja kiitos, minua vähän huvitti laittaa näitä kuvia tänne, sillä nämä tilat on tosiaan hivenen erilaisia kuin muu kotimme... ;-)

Mari. Bensapumppu oli ensimmäisiä ostoksia tänne muutettuamme ja on minunkin suosikkini. Kiva huomata, että meidän hurjan punaiset seinät saa positiivia kommentteja ;-)

Titta. Kiitos, kiva huomata, ettei tämä punainen tunnu toisistakaan niin vieraalta väriltä. Huonekalut on pääosin käytettyjä näissäkin huoneissa ja itse tykkään, että on ainakin vähän erilaista ;-) Tuo kattokruunu jäi edellisiltä omistajilta (intialainen perhe) ja arvelemme sen olevan Intiasta, samoin verhot. Kiitos myös ylläristä blogissasi :-)

Suvi. Kiitos sinulle vierailusta. Tulen pian vastavierailulle. Ja tulehan ihmeessä toistekin käymään :-)

Sirkka. Kiitos sinulle myös piristävästä kommentista! Näin se on, että kodin pitää olla omistajansa näköinen ja jopa mieheni tykkää tästä huoneesta tosi paljon (ehkä jopa eniten) ja istuu usein tuossa vanhassa nahkatuolissa lukien kirjaa....

Jutta. Kiitos sinullekin vierailusta ja kommentista :-) Taidankin heti tulla vastavierailulle. Itse olen myös tosi utelias näkemään toisten koteja ja kyllä ne suomalaiset, vaaleasävyiset kodit aina jaksaa häkellyttää minua.

miiah_ kirjoitti...

Ihanan näkönen koti :)

Sari kirjoitti...

Miiah. Kiva kun piipahdit blogissani ja kiitos ;-)

Kisu kirjoitti...

Ihastuin blogiisi ja palkitsin sen! Klikkaa itsesi blogiini, siellä palkinto ja lisätietoa. (: Minäkin muuten rakastan Uglydolleja, sain sellaisen lahjaksi poikaystävältä viime synttärinä (eikä ollut siis mitään kettuilua häneltä... kai...:D )

Anonyymi kirjoitti...

mukava pirtsakka väri tuo punanen :)

maano

Sari kirjoitti...

Kisu. Kiitos sinulle tunnustuksesta ja kivasta kommentistasi :-) Uglydollsit on tosi ihkuja ja minullekin kelpaisivat mieheltäni lahjaksi. Tosin meillä saattaisivat jopa olla kettuilua... ;-)

Maano. Eikös olekin aika räväkkä punainen ;-)