2008-10-11

Arki-olohuone - Family room

Mukavaa lauantaita kaikille. Meidän perhe valmistautuu neidin futismatsiin, Suomi-kouluun (olen muuten apuohjaajana tyttären ryhmässä, saas nähdä mitä siitä seuraa...) ja illalla täkäläiseen miesten jalkapallo-otteluun, siis ihan oikeaan sellaiseen ja socceria, ei American footballia.

Viimeksi paljastin blogissani meidän värikkäät formaalitilat ja nyt ajattelin laittaa kuvia meidän arki-olohuoneesta, jossa tunnelma on vähän hillitympi, vaikka tähänkin huoneeseen kyllä mahtuu paljon muutakin kuin valkoista.Kun etsimme itsellemme jokunen vuosi sitten taloa, meille oli tosi tärkeää, että suurin osa lattiapinnoista olisi puuta (täällä kun edelleen suositaan kokolattiamattoa, joka on suomalaiselle vähän kauhistus) ja talon etsimisessä meni senkin vuoksi kyllä miltei hermot, kun ei niitä puulattioita meinannut löytää. Mutta pitkän etsimisen jälkeen löytyi viimein talo, jossa oli puulattiat lähes kaikissa lattiapinnoissa.

Tämän sohvakaluston ostin jokunen vuosi sitten Macykseltä ja silloin väri tuntui ihanan rauhoittavalta ja malli eri kivalta. Mallista tykkään edelleen, mutta välillä huomaan haaveilevani (varmasti aika monen muun suomalaisen tavoin) valkoisesta sohvaryhmästä.

Mutta taas toisaalta tykkään myös tästä väristä, etenkin kun meidän nuorimmaisella on tapana kantaa nojatuoleille mehujaan, jogurttejaan ja snacksejään ja jälki on usein sen näköistä....
Löysin vasta hiljattain nämä hauskat Rose's tyynyt eräästä käytettyjen tavaroiden liikkeestä (nämä tosin olivat uudet) ja tykästyin niihin heti.
Mustaa löytyy kodistamme edelleen, vaikka onkin ehkä vähän epäkäytännöllinen väri. Jostain syystä tykkään myö rautaisista polkupyöräviritelmistä. Molemmat olen löytänyt poistomyymälöistä. Pöytälamppu on ZGalleriesta. Kynttilänjalat ja valkea koriste ovat löytöjä garage saleista.


Olohuoneessamme ei Halloween vielä näy juuri muuten kuin takan koristuksissa. Takan käsittelin alkusyksystä kokonaan valkoisella laastilla ja olen ollut lopputulokseen tosi tyytyväinen. Alle jäi punatiiliverhoiltu takkamme ja tämä nykyinen ulkomuoto näyttää paljon raikkaammalta ja elävämmältä :-)Nämä kaapistot olivat ennen männynsävyiset ja päätin maalata ne lopulta valkoiseksi. Aluksi tuntuivat miltei liiankin valkoisilta, mutta nyt olen tottunut näihin ja tykkään kovasti.
Kun vielä keksisi jotain koristusta tuonne television yläpuolelle. Harkinnassa on ollut hyllyä, ornamenttikoristusta, rautaista kukkatelinettä tai peiliä. Ehkä sinne jotain saan aikaiseksi laittaa lähiaikoina...
Korkean hyllykön päällä on pari takorautaista kynttilänjalkaa ja vaaleasävyinen seinäkello (garage sale löytöjä nämäkin), sekä kuva serkuksista ja pienoinen Halloween-tuikku.

Olen suht tyytyväinen tähän ns. arkiolkkariin, vaikka huomaan kyllä koko ajan ideoivani jotain uutta ja päässä pyörii jos sun sata uutta ajatusta, kuinka tämä huone toimisi paremmin.

Myös verhotangot on vielä hakusassa tähän huoneeseen, ei vaan ole tullut vastaan sopivia, vaikka verhot jo odottaisivat valmiina....

Mutta nyt pitää jo taas rientää. Mukavaa viikonloppua kaikille!

-------------------------------------------------------------------------

In my last posting I revealed our formal living and dining areas and all the red color tones we had in those spaces.

Today I want to show you our family room, which is a bit lighter and softer with colors.

When we were looking for a house, our main goal was to find a house with as much wooden flooring as possible. It took quite a long time to do that, but finally we found this house and are so happy to have wooden flooring in almost all the rooms.

I have purchased these sofas from Macy's couple of years ago and was then very happy with the color and the shape of these sofas. I am still happy with the style of these sofas, but every now and then I find myself dreaming about white sofas.

But on the other hand I find this color quite practical, since our daughter tends to bring her juice, snack and yoghurt to the family room and you can only guess the mess it sometimes causes.

I have refinished the fireplace with white plaster and also painted those two stands white. Most of the decorational stuff is from local garage sales or outlet stores.

I am quite happy with the look of our family room, but still find myself thinking about new ways to decorate this space and always dream about something new. Suprising? Naah!

Have a nice weekend!

9 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihanan raikkaan väriset sohvat. Ja hyvä malli. Pöytälamppu myös kiva. Itsellä pöytälamppujen metsästys käynnissä. Hienoja ja halpoja vaan ei tahdo löytyä.

Hauskaa viikonloppua myös teille sinne!

Sari kirjoitti...

Kiitos Suvi kommentistasi. Sohvat ovat tosiaan ihan kivan väriset nytkin ja ehkä käytännöllisemmät meidän sottaperheessä kuin se haaveilemani valkoinen...

Tuo pöytälamppu oli itse asiassa mieheni löytö. On vähän tuollainen 50s mallinen systeemi, johon mies ihastui heti.

Jutta kirjoitti...

Television päälle on vaikea keksiä koristusta. Meilläkin on paljon tyhjää seinää television yläpuolella. Olen ajatellut laittaa siihen tauluja mutta mietityttää, että viekö tv liikaa tauluilta.

Hieno Halloween-takka! :)

Sari kirjoitti...

Jutta. Niin on, etenkin kun meillä tuo tellu on vielä syvennyksessä ja tyhjä tila sen yläpuolella näyttää joteskin hassulta.

Taulu tai joku kuvioitu puinen koriste voisi olla itselle paras vaihtoehto, saa nyt nähdä, mitä tulee keksittyä.

Takkaan koetin tosiaan jo jotain Halloween-systeemiä kehitellä, muuten ei sisälle ole tullut hirmusti noita koristeita laiteltua.

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Kazza kirjoitti...

Raikkaan näköinen olohuone, mutta silti kodikas ja lämmin. :) Hyvin skandinaavisen oloinen sisustustyyli sinulla, mutta amerikkalaisella twistillä. :) Meillä on parhaillaan muuten sama operaatio meneillään, nimittäin operaatio "puulattiallisen asunnon etsiminen". Täälläkin suositaan melkein kaikkialla noita kamalia kokolattiamattoja, enkä voi sietää niitä enää! Onneksi löysimme asunnon, jossa olisi ihanat puulattiat, nyt vain odotamme kuulumisia vuokraemännältä, saammeko asunnon vai emme...

Ihania muuten nuo Halloween-koristeet! Todella tyylikkäitä. :)

Mari kirjoitti...

Kaunis ja harmoninen tunnelma:)

Sari kirjoitti...

Kazza. Huh, puulattiat on tosiaan kiven alla, jännä juttu, että sama myös Uudessa Seelannissa. Jotenkin olen aina ajatellut, että tämä vitsaus on vain Jenkeissä ja Englannissa... Toivottavasti saatte tuon asunnon!

Mari. Kiitos, itse aina löytää jotain parannettavaa ja haluaisin vielä yksinkertaistaa tuota värimaailmaa, mutta meneehän se tietty näinkin, ainakin toistaiseksi.

Mukavaa viikon jatkoa. Minä poden mieletöntä niska-hartiaseudun kipua, eka kerta kun tämä kipu pistää ihan matalaksi... Huh.

maano kirjoitti...

kaunis huone .. ja tuo takka on hurmaava samoin tykkäsin hirmusti telkku tasosta :)

Sari kirjoitti...

Maano. Kiitos, takasta olen itsekin ylppis, kun olen sen laastaillut ihan itte ja mies sivusta seurasi koko ajan vähintäänkin epäluuloisena...

Telkkutasossa on jotain pohjoismaalaista meininkiä, eiks vaan?